• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nowy Norah (norah.pl) 8 stycznia 2010

Status
Zamknięty.
Odp: Nowy Norah (norah.pl) 5 grudnia 2009

Czekam z niecierpliwo?ci? . Mam takie pytania czy b?dzie jaki? balans profesji ?eby wszyscy mieli r?wne szanse ?? Czy softy b?d? dobrze dawa? many jak przysta?o na rpg czy to b?dzie kolejny ots na kt?rym w sms shopie b?d? softy kt?re daj? bardzo du?o i praktycznie z nimi b?dzie mo?na expi? bez wasta ?
Je?li wszystko b?dzie ?adnie zrobione tz. nie b?dzie domk?w wypchanych mpa , g legami , bot?w z softami biegaj?cych po dl/hydrach , gm b?dzie pilnowa? i banowa? za ?amanie regulaminu to z mi?? ch?ci? zagram .
To tyle z mojej strony oczekuj? odpowiedzi z strony kogo? z teamu a nie od "imczarny" i "Shinshu" . Wasza odpowiedz zostanie potraktowana z mojej strony jako spam i zg?oszona do moderatora .
Nmzc. :rotfl:
Powiem poprostu tyle ze znowu bedzie jak kiedys 20 mp i 15 hp/s
Tak wiec food + RoH + soft boots = 45 mp i 40 hp /s co jest bardzo denerwujace a Royal paladin o poziomie doswiadczenia rownym 200 jest na nightmarach na plusie o okolo 400 cc/h i przy niezlym expie...
PS: Sorry ziomek rozumiem ze znacie mnie jako n00ba ale to nie znaczy ze nie umiem pogadac :)
Dobrym rozwiazaniem na botterow jest co 25 minutowe wpisywanie kodow komenda. Jezeli nie chce ci sie robic skrypta moge ci przeslac (Ofc nie moj)

Ostatnia edycja:

Nie wypowiadaj si? w temacie proporcji regeneracji ?ycia i many bo nie jeste? cz?onkiem teamu, a to co napisa?e? nie zgadza si? ze stanem obecnym.

PS:
mag.png

dls.png

Ostatnia edycja:

Meferot napisa? wcze?niej ?e loot z nightmar?w b?dzie zmniejszony wi?c twojego posta mog? wsadzi? pomi?dzy bajki :rotfl:

Shinshu sam sobie szyjesz buty w kt?rych p??niej chodzisz wi?c to ?e ja ci? postrzegam tak a nie inaczej to twoja zas?uga .

Fajnie.
Wiec mam pytanie...
Jest ustalone ile beda dawaly softy many oraz hp? Oraz ile RoH?

Zostanie to ustalone do ?rody, jednak pewne jest i? ??cznie nie b?d? dawa? wi?cej ni? 20hp i 25mp na sekund?.

@Wiosek
Nie pyskuj. Jakby? zobaczy? mojego chara na dawnym norah'u to.. Teraz bd gra? na Rookgardzie bo Pont Vanis, Nilfaard etc to znam na pamie?.. Narka i nie odpisuj mi tylko wrog?w sobie dorobisz. ; p

@Kisiel
Czemu w rogu jest parcela . ; p? SS ten z mino. mag'iem

I co do tych domk?w to ak?rat m?j i Dark Assassina no i ewentualnie Knightsa by? ca?y w Demon legach, Great shieldach Golden, Bootsach etc. ;)

Ostatnia edycja:

I co do tych domk?w to ak?rat m?j i Dark Assassina no i ewentualnie Knightsa by? ca?y w Demon legach, Great shieldach Golden, Bootsach etc. ;)

Bez przesady demon leg?w ja nie mia?em wcale, great shieldow te? nie by?o a? tak du?o, mia?em du?? liczb? golden boots?w poniewa? po wprowadzeniu satan questa z hellgoraka lecia?y bardzo czesto (po jakim? tygodniu ju? nie lecia?y wcale). My?l? ?e na nowej edycji nie b?dzie takich domk?w.

zapomne odwiedzic :F

ps. skoro gracze wed?ug pana wy?ej mieli golden boots, demon legs, great shield na kopy to musi byc fajny ots, cos typu evooo

3 graczy.. Reszta szpanowa?a demon shieldami bym si? wam pochwali? jakie mia?em itemy ale inni by zaczeli pisa?: " OMG.. To jest forum o norahu a nie o tobie -.- ". Ka?dy mia? co? innego. Knights mia? itemy kt?ry by?y nie do zdobycia, znaczy p??niej Mls by? do zdobycia ale to p??niej. Ja mia?em pe?no item?w z morg?w(sklepa?em 1 x ) ,orsh?w(2 x ) feru (5 x ) Oczywi?cie nie solo, po za orshaabalami.. A D.Ass. mia? itemy z " s?ug?w arcydomon?w". The stompery i te sprawy. ;) Na rookgardzie jednak bd szpanowa? Brass armorami etc.. ; / Ale jak ju? m?wi?em Pont Vanis, Nilfgaard znam na pami??.

Kto? b?dzie gra? na rookgardzie po za mn? ;p ? Pytam bo za 6 dni 5 grudzie?.
PS: Na allegro sellaj? Winged Helmet. Wspania?y prezent je?li kto? ma dzieci ;] Aktualnie jedynie 510 z? !

Ostatnia edycja:

Ponawiam pytania

1. B?dzie quest na Helmet of the ancients?
2. B?dzie mo?na zdoby? nightmare/necro shielda?(np. za 2k ess)
3. B?dzie jakis quest czy jakakolwiek mo?liwo?? zdobycia hellforged axe, obsidian truncheona lub emerald sworda? (ale nie tylko wyloocenia z feru)

Odpisz chocia? tak/nie ...

Pozdrawiam.

@Wiosek
Nie pyskuj. Jakby? zobaczy? mojego chara na dawnym norah'u to.. Teraz bd gra? na Rookgardzie bo Pont Vanis, Nilfaard etc to znam na pamie?.. Narka i nie odpisuj mi tylko wrog?w sobie dorobisz. ; p
@Kisiel
Czemu w rogu jest parcela . ; p? SS ten z mino. mag'iem

Dobrze 14 latku tylko mnie nie bij ok ?? I ogarnij troch? bo chyba si? do matrix'a pod??czy?e? ;)

Siema. Obserwuje ten temat i rozwijajacy sie tu server Norah od dluzeszego czasu, ktory bardzo mnie zainteresowal i widze, ze server zapowiada sie naprawde wspaniale :) Przewiduje ze jest/bedzie to jeden z najlepszych OTS'ow jaki powstal dotychczas i bedzie znany na cala Polske i miejmy nadzieje, ze nie tylko :D

Chcialbym zadac kilka pytac do Tworcy tego tematu Meferot'a i dowiedziec sie kilku rzeczy odnosnie OTS'a jezeli jest mozliwe oczywiscie ujawnienie kilku takowych informacji :rotfl:

1. Czy mapa Servera pozostanie taka jak w poprzedniej edycji Norah'u (nie wliczajac mapy Rookgard'u i jakis drobnych zmian na mapie) ? Chodzi mi o jakies duze zmiany, nowe tereny, wyspy, miasta ? :)
2. Czy beda tam tzw. Train Room'y jak na wiekszosci OTS'ow czy jednak nie bedzie takiego ulatwienia ? :)
3. Czy zwykle Speary lub SS (Small Stones) potrzebne Palladynom do treningu beda znikaly/beda duzo tansze i mozliwe do zakupu ?
4. Czy bedzie takie ulatwienie jak kupowanie potionow lub run w bp ?:huh:
5. Czy Strona servera bedzie zawierala informacje co do tego jak wykonac poszczegolny quest lub jakies zadanie potrzebne do odblokowania jakiegos expowiska, czy bedzie trzeba samemu sie nad tym glowic ? :)
6. Czy Pacc bedzie platny w PLN/GP/czy moze darmowy ?

To chyba wszywsko :) nie sa to jakies specialne pytania ale pytam tak ogolnie tylko dla lepszego zapoznania sie z Serverem i tego czego mozna sie tam spodziewac. Moze innych uzytkownikow tez to w pewnym stopniu zainteresuje. Milo widziane jeszcze jakies dodatkowe info ktorego nie napisalem :)

Pozdrawiam Arth :)

Ostatnia edycja:

Tak, mapa pozostanie ta sama, z tym ?e pojawi? si? nowe budyneczki potrzebne do nowych misji oraz zniknie jedna spora rzeka, przerobiony zosta? r?wnie? dziedziniec zamku w Pont Vanis.

Trainer Roomy pozostaj?. Mo?na by my?le? o ich usuni?ciu je?li serwer by?by reklamowany przez jaki? pot??ny portal, kt?ry nazbiera?by nam graczy. Kiedy? nie by?o na Norahu Trainer?w, ale na dobre to nam nie wysz?o.

Zwyk?e speary nie b?d? si? ?ama?, przecie? miecze rycerza te? si? nie niszcz?.

Kupowanie plecak?w pe?nych run i potion?w jest mo?liwe poprzez okienko trade.

Poradniki do misji b?dzie mo?na znale?? na forum, jednak nie od razu i nie do wszystkiego.

PACC jest darmowy jednak istnieje takie co? jak VIP, czyli p?atne expowiska.

Wielkie dzieki za info :) Server naprawde godny uwagi i poswiecenia czasu :D
Do 5 grudnia :D

Pozdrawiam Arth :)

Moim skromnym zdaniem powinno zakazac sie robienia poradnik?w do 3tyg.~ po wprowadzeniu questa , gdy? to psuje ca?? atmosfer? robienienia new quest itp,trzeba by sie g?owic samemu i rado?c by by?a wi?ksza z questa zrobionego swoim m?zgiem ni? przeczytanego krok po kroku z jakiego? poradnika.Ostatnio jak pojawi? sie Satan Quest zrobi?em ten quest jako pierwszy (ofc z teamem) i uwierzcie mi rado?c by?a wielka bo jak ju? wspomnia?em zrobi?em go z pomoc? przyjaci?? a nie perfidnie przeczyta?em lub kto? mnie prowadzi? "za r?czk?"

Thol prosz? rozwa? m?j pomys?.

Ostatnia edycja:

Te? dwa pytania:

- Jaka b?dzie wersja klienta?
- Dalej nie b?dzie dzia?a? anty afk na trainerach?

Wiemy ze juz bedzie system aukcji a czy beda jakies tego typu nowe systemy?
Jak bedzie wygladac stronka?

Kto? tam zapyta? si? o necro i nk shielda te? d?ugo pyta?em o to Thola ale co? nie mog?em si? go o to doprosi? ; p. Necro i Nightmare zosta? zloocony pod czas najazdu nightamre shield zdoby?em ja a necro nie mam poj?cia.. ; /

@Kisiel
I w?a?nie Kisiel Czy b?dzie HOTA'a dost?pna tzn NPC kt?remu da si? cz??ci a on nam j? z?orzy?

Pod koniec Noraha necro znalaz? si? w moich r?kach. ;)

Co do quest?w - zgadzam si? w 100%, jednak z drugiej strony robienie Gravediggera g??wkuj?c mog?oby by? delikatnie m?wi?c irytuj?cym prze?yciem. Wg. mnie kluczem do rozwi?zania problemu poradnik/zabawa jest wprowadzenie wskaz?wek do wypowiedzi NPC'?w

Wszystkie Wasze ??dania zostan? spe?nione do ko?ca roku :) system aukcji b?dzie gotowy na start lub jeden dzie? p??niej. Powoli wprowadzamy podpowiedzi w dialogach NPC, tak jest z orkiem na rooku, z mls.

Status
Zamknięty.
Do góry