• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Zagadki

Status
Zamknięty.
Jak studnia byla gleboka to sie chyba od razu zabila co nie? :p

Sz?a sobie dziewczynka drog? wracaj?c ze szko?y, mia?a oko?o 10 kanapek i niestety nagle wpad?a do studni ile days w niej siedzia?a??
To by?o w jakim? serialu. Odpowied? 100 dni ;p

#down
do studni - do stu dni =P

Ostatnia edycja:
W tym sens, ?e wpad?a do StUDNI
@edit Za???my ?e wszamywa?a szczury i inne monsterki xD

Ja mam tak? zagadk?:
Nie je, nie pije, nie ?pi,chodzi i bij?, co to ;) ?? Pewnie nikt nie zgadnie.

Ja mam tak? zagadk?:
Nie je, nie pije, nie ?pi,chodzi i bij?, co to ;) ?? Pewnie nikt nie zgadnie.
zegar
a teraz moja zagadka:

Je?li patrzysz z dala - altanka,
Z bliska za? - laska,
Na wierzchu woda ciecze,
A do?em cz?owiek idzie.Co to?

@up,
ta altanka mnie zmyli?a ale strzelam ?e to parasol

teraz moja:

Dyrektor naczelny jednego z wielkich przedsi?biorstw brazylijskich mia? lecie? w sprawach s?u?bowych do Buenos Aires. Mia? ju? nawet wykupiony bilet na samolot. A jednak nie polecia?. Dlaczego? Ot?? z samego rana do jego gabinetu zg?osi? si? jeden ze str???w nocnych tutejszych zak?ad?w i zacz?? prosi? dyrektora, by ten koniecznie od?o?y? sw? podr?? na dzie? nast?pny. Okaza?o si?, ?e mia? dzisiaj w nocy paskudny sen - ?ni?o mu si?, ?e samolot, kt?rym mia? dyrektor lecie?, spad? i roztrzaska? si? w okolicach Mato Grosso. Nikt nie wyszed? ?ywy z tej okropnej katastrofy.

Dyrektor wprawdzie nic nie powiedzia? dozorcy, ale jego sen nie dawa? mu spokoju. Wci?? mia? przed oczyma spadaj?cy samolot. Wreszcie nie wytrzyma? nerwowo - wyjazd od?o?y? na drugi dzie?. Nazajutrz w prasie porannej przeczyta?, ?e samolot, kt?rym mia? lecie?, rzeczywi?cie spad? gdzie? w okolicach Mato Grosso. Wstrz??ni?ty, wezwa? dozorc? do gabinetu, gdzie podzi?kowa? mu za uratowanie ?ycia.

- Dzi?kuj? panu, panie Brown, chcia?bym da? panu skromn? nagrod?, oto czek na 10 000 cruzeiro wystawiony na pa?skie nazwisko. No, ale poniewa? kieruj? si? pewnymi zasadami w ?yciu, musz? tak?e wr?czy? panu wym?wienie pracy. Oto ono.

A pytanie brzmi: Dlaczego dozorca dosta? wym?wienie?

Dyrektor naczelny jednego z wielkich przedsi?biorstw brazylijskich mia? lecie? w sprawach s?u?bowych do Buenos Aires. Mia? ju? nawet wykupiony bilet na samolot. A jednak nie polecia?. Dlaczego? Ot?? z samego rana do jego gabinetu zg?osi? si? jeden ze str???w nocnych tutejszych zak?ad?w i zacz?? prosi? dyrektora, by ten koniecznie od?o?y? sw? podr?? na dzie? nast?pny. Okaza?o si?, ?e mia? dzisiaj w nocy paskudny sen - ?ni?o mu si?, ?e samolot, kt?rym mia? dyrektor lecie?, spad? i roztrzaska? si? w okolicach Mato Grosso. Nikt nie wyszed? ?ywy z tej okropnej katastrofy.

Dyrektor wprawdzie nic nie powiedzia? dozorcy, ale jego sen nie dawa? mu spokoju. Wci?? mia? przed oczyma spadaj?cy samolot. Wreszcie nie wytrzyma? nerwowo - wyjazd od?o?y? na drugi dzie?. Nazajutrz w prasie porannej przeczyta?, ?e samolot, kt?rym mia? lecie?, rzeczywi?cie spad? gdzie? w okolicach Mato Grosso. Wstrz??ni?ty, wezwa? dozorc? do gabinetu, gdzie podzi?kowa? mu za uratowanie ?ycia.

- Dzi?kuj? panu, panie Brown, chcia?bym da? panu skromn? nagrod?, oto czek na 10 000 cruzeiro wystawiony na pa?skie nazwisko. No, ale poniewa? kieruj? si? pewnymi zasadami w ?yciu, musz? tak?e wr?czy? panu wym?wienie pracy. Oto ono.

A pytanie brzmi: Dlaczego dozorca dosta? wym?wienie?

Ja bym mu nie da? wym?wienia... Gdyby u mnie na s?u?bie co noc ?ni?yby mu si? takie rzeczy to kupi?bym mu ???ko a nie dawa? czeki i wym?wienia :D

Edit #1

Aaaa i moja zagadka jeszcze ?eby bez offtopa by?o :P

Fragles i Frox nie?li runy w backpackach. Fragles mia? Backpack of Holding a Frox zwyk?y, br?zowy, wyniesiony jeszcze z Rookgaardu.
W pewnej chwili Fragles, jako m?drzejszy i starszy, zdj?? time ringa, poczeka? na koleg? i powiedzia?:
- Ej Frox oszo?omie z p-setem na klacie i n?p eq na dupsku. Jak ja Ci dam jeden Sudden Death Rune z mojego wykurwistego plecaka to b?dziemy mie? tyle samo runek, ale jak ty mi dasz jednego light healing rune ze swojego dresiarskiego plecaka to b?d? mia? drugie tyle run co Ty. Fajnie nie?

- Ile run ni?s? Fragles, a ile Frox na wsp?lnego hunta?
Pytania dodatkowe:
  1. -Gzie b?d? expi??
  2. -Jak d?ugo b?d? expi??
  3. -Po jakim czasie Frox padnie i ile %lvla wbije Fragles?
  4. -Gdzie Frox jebnie skruche po zgonie? Tu podpowied?.
    • A. W bidulu
    • B. W Tesco na parkingu
    • C. W piwnicy?
  5. Czy Frox w og?le nadaje si? do grania w Tibie?

Ostatnia edycja:
Fragles i Frox nie?li runy w backpackach. Fragles mia? Backpack of Holding a Frox zwyk?y, br?zowy, wyniesiony jeszcze z Rookgaardu.
W pewnej chwili Fragles, jako m?drzejszy i starszy, zdj?? time ringa, poczeka? na koleg? i powiedzia?:
- Ej Frox oszo?omie z p-setem na klacie i n?p eq na dupsku. Jak ja Ci dam jeden Sudden Death Rune z mojego wykurwistego plecaka to b?dziemy mie? tyle samo runek, ale jak ty mi dasz jednego light healing rune ze swojego dresiarskiego plecaka to b?d? mia? drugie tyle run co Ty. Fajnie nie?

- Ile run ni?s? Fragles, a ile Frox na wsp?lnego hunta?
Pytania dodatkowe:
  1. -Gzie b?d? expi??
  2. -Jak d?ugo b?d? expi??
  3. -Po jakim czasie Frox padnie i ile %lvla wbije Fragles?
  4. -Gdzie Frox jebnie skruche po zgonie? Tu podpowied?.
    • A. W bidulu
    • B. W Tesco na parkingu
    • C. W piwnicy?
  5. Czy Frox w og?le nadaje si? do grania w Tibie?
Ale zes dojeba?,Ty masz plecak z 24 miejscami,a ja 20 i to jebany brozowiak z rooka ;|.Pojebana zagadka ale odpowiem.
1.Bedziemy expic na rata z siocherem - Ty blokasz.
2.Bedziemy expic do upad?ego, az wybijemy wszystkie raty.
3.Ja nie padne,a Ty wbijesz z 00000,1% - przy zajebistym szczesciu.
4.P?? wora za pralka.

@Up
Giezet. Chyba nie by?o takie trudne? :P

Odpowiadam na pytanie...
A co sprzedaj? najcz??ciej w Rosji? Hm... czy?by alkohol? Nie wiem tylko ile % ale strzelam, ?e miniumum 10% xD

Zagadka
Postanowi?em za?o?y? Tibijsk? hodowl? zwierz?t, wykupi?em od CipSoftu kilkaset SQM dzia?ki kt?ra by?a tylko do mojej dyspozycji. Jak co dzie? wyszed?em z moim dobrobytem na ??k? aby mog?y si? naje?? tibijskiej trawy, pobiega? i powydawa? odg?osy w postaci liter. Na pastwisku by?y owce, kury i psy. Owce i kury maj? ??cznie 100 g??w i n?g oraz jest ich ??cznie 3 razy wi?cej ni? ps?w.
  • Ile ps?w biega po mojej ??ce?

Pytania dodatkowe.
  • Czy Frox struga nieopodal speary?
  • Ile ps?w jest bezpa?skich?
  • Czy w Tibii legalny jest wypas owiec na prze?omie maja i czerwca?

Ostatnia edycja:
Co jest napisane na dnie puszki z Coca-Col? produkowanej w Rosji?

Otwiera? z drugiej strony.

Zagadka
Postanowi?em za?o?y? Tibijsk? hodowl? zwierz?t, wykupi?em od CipSoftu kilkaset SQM dzia?ki kt?ra by?a tylko do mojej dyspozycji. Jak co dzie? wyszed?em z moim dobrobytem na ??k? aby mog?y si? naje?? tibijskiej trawy, pobiega? i powydawa? odg?osy w postaci liter. Na pastwisku by?y owce, kury i psy. Owce i kury maj? ??cznie 100 g??w i n?g oraz jest ich ??cznie 3 razy wi?cej ni? ps?w.
  • Ile ps?w biega po mojej ??ce?
4

Pytania dodatkowe.
  • Czy Frox struga nieopodal speary?
    Nie, struga bolty.
  • Ile ps?w jest bezpa?skich?
    Wszystkie
  • Czy w Tibii legalny jest wypas owiec na prze?omie maja i czerwca?
    Nie.
.
.

Jest 4 kolesi 3 ma 10z? a jeden nie ma nic tych 3 daj? po 10 z? ten co nie ma kasy idzie kupic wodk?, wodka kosztuje 26z? to wychodzi ze kazdy da? po 9z? 3 x 9 = 27z? ten co kupil wudke dal kazdemu 4z? reszty.

26z? wudka
30z? dal kazdy typ
27z? dal kazdy w zaokragleniu
Kazdy dosta? 4z? reszty i sobie wzio? 1 z? za droge
wychodzi ze jest 31 z? z kad sie wzie?? 1 z? ?

#up
Nie mo?na zrozumie? twojego posta jak i zagadki :|

@ Anvil
Not bad :rolleyes:

Wytresowa?em w Tibii Dragon Lorda tak aby m?g? lata? razem ze mn? po niebie w Tibii. Niewielu mnie na nim widzia?o gdy? niewielu potrafi spojrze? do g?ry. Jednak?e przyznaj? si?, ?e potrafi? tego dokona?. Pewnej nocy wraca?em z huntu z Liberty Bay do Carlin, miasta n00b?w. Nad oceanem m?j biedny dragon Lordzik zm?czy? si?, wi?c postanowi?em wyrzuci? Mystic Turban, gdy? sprawia? du?e opory powietrza i Knight Armor gdy? du?o wa?y?. Dzi?ki temu Dragon Lord m?g? mnie spokojnie dotransportowa? do Carlin bez odpoczynku. Pytanie brzmi. Co spadnie pierwsze na ziemie? Mystic Turban czy Knight Armor?

Pytania dodatkowe.
  • Czy je?li DL pierdnie szybciej dolecimy?
  • Czy je?eli DL wpadnie do wody to przestanie u?ywa? Fire Wave?
  • Czy Frox zd??y wys?a? mi payment zanim dolec? do Carlin i jakiej jest on warto?ci?

knight armor spadnie pierwszy.
tak, gdy? to prawie jak nitro
tak gdy? woda zawsze gasi ogie? (wiem to z pokemon?w :P)
nie gdy? frox jest na rooku a payment wynosi 1gp bo na wi?cej go nie stac :|

teraz moje:
Jest dziewi?? monet, ka?da wygl?da indentycznie. Lecz jedna z nich jest fa?szywa, wa?y wi?cej lub mniej od pozosta?ych. Maj?c wag? szalkow? w trzech wa?eniach musimy odnale?? fa?szyw? monet?...

Ostatnia edycja:
@ Anvil
Not bad :rolleyes:

Wytresowa?em w Tibii Dragon Lorda tak aby m?g? lata? razem ze mn? po niebie w Tibii. Niewielu mnie na nim widzia?o gdy? niewielu potrafi spojrze? do g?ry. Jednak?e przyznaj? si?, ?e potrafi? tego dokona?. Pewnej nocy wraca?em z huntu z Liberty Bay do Carlin, miasta n00b?w. Nad oceanem m?j biedny dragon Lordzik zm?czy? si?, wi?c postanowi?em wyrzuci? Mystic Turban, gdy? sprawia? du?e opory powietrza i Knight Armor gdy? du?o wa?y?. Dzi?ki temu Dragon Lord m?g? mnie spokojnie dotransportowa? do Carlin bez odpoczynku. Pytanie brzmi. Co spadnie pierwsze na ziemie? Mystic Turban czy Knight Armor?

Knight Armor spadnie pierwszy poniewa? jest ci??szy.

teraz moje:
Jest dziewi?? monet, ka?da wygl?da indentycznie. Lecz jedna z nich jest fa?szywa, wa?y wi?cej lub mniej od pozosta?ych. Maj?c wag? szalkow? w trzech wa?eniach musimy odnale?? fa?szyw? monet?...

Izi...

Najpierw wa?ymy jedn? dajmy na to ze wa?y 10g. Nast?pnie wrzucamy 4 inne i wynik powinien wskazywa? 40g. Nast?pnie wrzucamy 4 kolejne monety i w tych musi by? fa?szywa.

Jeden Yntelygent. Gratuluj? czytania ze zrozumieniem
<rzel z efektem mokrych w?osuw>

Status
Zamknięty.
Do góry