To by?o w jakim? serialu. Odpowied? 100 dni ;pSz?a sobie dziewczynka drog? wracaj?c ze szko?y, mia?a oko?o 10 kanapek i niestety nagle wpad?a do studni ile days w niej siedzia?a??
zegarJa mam tak? zagadk?:
Nie je, nie pije, nie ?pi,chodzi i bij?, co to?? Pewnie nikt nie zgadnie.
Dyrektor naczelny jednego z wielkich przedsi?biorstw brazylijskich mia? lecie? w sprawach s?u?bowych do Buenos Aires. Mia? ju? nawet wykupiony bilet na samolot. A jednak nie polecia?. Dlaczego? Ot?? z samego rana do jego gabinetu zg?osi? si? jeden ze str???w nocnych tutejszych zak?ad?w i zacz?? prosi? dyrektora, by ten koniecznie od?o?y? sw? podr?? na dzie? nast?pny. Okaza?o si?, ?e mia? dzisiaj w nocy paskudny sen - ?ni?o mu si?, ?e samolot, kt?rym mia? dyrektor lecie?, spad? i roztrzaska? si? w okolicach Mato Grosso. Nikt nie wyszed? ?ywy z tej okropnej katastrofy.
Dyrektor wprawdzie nic nie powiedzia? dozorcy, ale jego sen nie dawa? mu spokoju. Wci?? mia? przed oczyma spadaj?cy samolot. Wreszcie nie wytrzyma? nerwowo - wyjazd od?o?y? na drugi dzie?. Nazajutrz w prasie porannej przeczyta?, ?e samolot, kt?rym mia? lecie?, rzeczywi?cie spad? gdzie? w okolicach Mato Grosso. Wstrz??ni?ty, wezwa? dozorc? do gabinetu, gdzie podzi?kowa? mu za uratowanie ?ycia.
- Dzi?kuj? panu, panie Brown, chcia?bym da? panu skromn? nagrod?, oto czek na 10 000 cruzeiro wystawiony na pa?skie nazwisko. No, ale poniewa? kieruj? si? pewnymi zasadami w ?yciu, musz? tak?e wr?czy? panu wym?wienie pracy. Oto ono.
A pytanie brzmi: Dlaczego dozorca dosta? wym?wienie?
Ale zes dojeba?,Ty masz plecak z 24 miejscami,a ja 20 i to jebany brozowiak z rooka ;|.Pojebana zagadka ale odpowiem.Fragles i Frox nie?li runy w backpackach. Fragles mia? Backpack of Holding a Frox zwyk?y, br?zowy, wyniesiony jeszcze z Rookgaardu.
W pewnej chwili Fragles, jako m?drzejszy i starszy, zdj?? time ringa, poczeka? na koleg? i powiedzia?:
- Ej Frox oszo?omie z p-setem na klacie i n?p eq na dupsku. Jak ja Ci dam jeden Sudden Death Rune z mojego wykurwistego plecaka to b?dziemy mie? tyle samo runek, ale jak ty mi dasz jednego light healing rune ze swojego dresiarskiego plecaka to b?d? mia? drugie tyle run co Ty. Fajnie nie?
- Ile run ni?s? Fragles, a ile Frox na wsp?lnego hunta?
Pytania dodatkowe:
- -Gzie b?d? expi??
- -Jak d?ugo b?d? expi??
- -Po jakim czasie Frox padnie i ile %lvla wbije Fragles?
- -Gdzie Frox jebnie skruche po zgonie? Tu podpowied?.
- A. W bidulu
- B. W Tesco na parkingu
- C. W piwnicy?
- Czy Frox w og?le nadaje si? do grania w Tibie?
Co jest napisane na dnie puszki z Coca-Col? produkowanej w Rosji?
Co jest napisane na dnie puszki z Coca-Col? produkowanej w Rosji?
.Zagadka
Postanowi?em za?o?y? Tibijsk? hodowl? zwierz?t, wykupi?em od CipSoftu kilkaset SQM dzia?ki kt?ra by?a tylko do mojej dyspozycji. Jak co dzie? wyszed?em z moim dobrobytem na ??k? aby mog?y si? naje?? tibijskiej trawy, pobiega? i powydawa? odg?osy w postaci liter. Na pastwisku by?y owce, kury i psy. Owce i kury maj? ??cznie 100 g??w i n?g oraz jest ich ??cznie 3 razy wi?cej ni? ps?w.4
- Ile ps?w biega po mojej ??ce?
Pytania dodatkowe.
- Czy Frox struga nieopodal speary?
Nie, struga bolty.- Ile ps?w jest bezpa?skich?
Wszystkie- Czy w Tibii legalny jest wypas owiec na prze?omie maja i czerwca?
Nie.
@ Anvil
Not bad
Wytresowa?em w Tibii Dragon Lorda tak aby m?g? lata? razem ze mn? po niebie w Tibii. Niewielu mnie na nim widzia?o gdy? niewielu potrafi spojrze? do g?ry. Jednak?e przyznaj? si?, ?e potrafi? tego dokona?. Pewnej nocy wraca?em z huntu z Liberty Bay do Carlin, miasta n00b?w. Nad oceanem m?j biedny dragon Lordzik zm?czy? si?, wi?c postanowi?em wyrzuci? Mystic Turban, gdy? sprawia? du?e opory powietrza i Knight Armor gdy? du?o wa?y?. Dzi?ki temu Dragon Lord m?g? mnie spokojnie dotransportowa? do Carlin bez odpoczynku. Pytanie brzmi. Co spadnie pierwsze na ziemie? Mystic Turban czy Knight Armor?
teraz moje:
Jest dziewi?? monet, ka?da wygl?da indentycznie. Lecz jedna z nich jest fa?szywa, wa?y wi?cej lub mniej od pozosta?ych. Maj?c wag? szalkow? w trzech wa?eniach musimy odnale?? fa?szyw? monet?...
Nad oceanem
Co spadnie pierwsze na ziemie?