• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Zagadki

Status
Zamknięty.
Pewna dziewczynka uwa?nie przypatruje si? pewnemu przedmiotowi. Trwa to 12 godzin. Pocz?tkowo prawa cz??? przedmiotu jej zainteresowania jest gruba, z czasem robi si? coraz cie?sza. Odwrotnie, lewa strona - najpierw cienka, p??niej staje si? grubsza. Co robi dziewczynka ;)

#down
Ja nie czytam gazet pr?cz "Bravo" ;d

Patrzy?a si? w s?o?ce

@up

Adam i Ewa

@up2

Az sie skonczy jedzenie?

Leci sobie samolot. Do skoku na spadochronie przygotowuj? si? 3 osoby. Jedna z nich wa?y 120 kg, druga 80 kg a trzecia 60 kg. Kto by? pierwszy na ziemi?

zale?y w jakim sensie na ziemi mo?e chodzi? o Adama i Ewe jak ju? kto? napisa? i odp. mo?e by? te?: "SAMOLOT" :D

Je?li by ci kto? powiedzia? ?e jest notorycznym k?amc? i ?e nigdy nie m?wi prawdy uwierzyliby?cie mu??

Witam.
Dziewczynka wybiera si? na wycieczk?, ma wystarczaj?c? ilo?? jedzenia, ale po drodze wpada do studni. Ile dziewczynka przetrwa w studni, je?eli ma przy sobie jedzenie.

Czekam na odpowiedzi :D

Jack Kamus co to w og?le za odpowied??? Fakt mo?e nazwa studnia na to wskazuje ale id? skacz do studni zobaczymy czy tyle prze?yjesz ?? Nie no ?artuje :D

Ostatnia edycja:
@ Demeroth # Budzik
S?uchajcie odpowied? jest w zagatce. Dobra odpowiem wam. Stu- dni, czyli przetrwa 100 dni :D, bo wpad?a do studni[...] Wzi??em to zagadk? z serialu " Pierwsza Mi?o??" Heh. Pozdrawiam serdecznie, Jack Kamus.

@up
Szczerze? Nie rozumiem... m?g?by? to jako? ja?niej wyt?umaczy?? Bo jak dziewczynka wpad?a do STU DNI? -.-'

up to ma byc taka podchwytliwa zagadka xD na pocz?tku kazdy mysli ze jak nie miala jedzenia albo jak studnia g??boka to ded xD

Jack Kamus to takie podchwytliwe :D spox

Tera ja:

" Ten kto j? zrobi? j? sprzda?, ten kto j? kupi? jej nie ma, a ten kto j? ma o jej nie widzi? " - co to? CZEKAM NA ODPOWIEDZI !!!

@up

Yyy, dziwne, ale zgaduje na prawd? bez sensu. Mo?ecie sie ?mia?. Chy chodzi tutaj o dusze? :D

Tera ja:

" Ten kto j? zrobi? j? sprzda?, ten kto j? kupi? jej nie ma, a ten kto j? ma o jej nie widzi? " - co to? CZEKAM NA ODPOWIEDZI !!!

Pewnemu typkowi p?k?a gumka przy stosunku i zrobi? c?rk?. Postanowi? j? sprzeda?. Ten kto j? kupi? ju? jej nie ma, bo po latach doros?a i postanowi?a uciec do jakiej? kobiety, gdy? stwierdzi?a, ?e jest lesbijk?. Jej przysz?a ?ona do kt?rej uciek?a nic nie wie o jej pasjonuj?cej przesz?o?ci. Dobrze?:eek:

Pewnemu typkowi p?k?a gumka przy stosunku i zrobi? c?rk?. Postanowi? j? sprzeda?. Ten kto j? kupi? ju? jej nie ma, bo po latach doros?a i postanowi?a uciec do jakiej? kobiety, gdy? stwierdzi?a, ?e jest lesbijk?. Jej przysz?a ?ona do kt?rej uciek?a nic nie wie o jej pasjonuj?cej przesz?o?ci. Dobrze?:eek:

Fanatysta :p

Znam to i rzeczywi?cie chodzi o dusze, konkretnie ten kto ma? dusz? sprzeda? j? diab?u, ten ju? jej niema ( bo poco mu, lepiej niech w piekle pracuje) a ka?dy z nas kto j? ma nie wie o jej istnieniu :D

@up
Szczerze? Nie rozumiem... m?g?by? to jako? ja?niej wyt?umaczy?? Bo jak dziewczynka wpad?a do STU DNI? -.-'

Dziewczynka wpad?a do studni, czyli w studni jest rozwi?zanie. Podziel to na sylaby i wyjdzie ci, ?e przetrwa?a tam sto dni. Dosy? skomplikowane. :D

@up
:D te? ogl?dam Pierwszom Mi?o?? i chia??m doda? t? zagadke ale jak wida? mnie wyprzedzi?e? :P Edydka :D

@topic
Jak b?de mia? jak?? zagadke kt?rej tu niema to dodam bo widz? ,?e jest tu po 2 razy ka?dej zagadki -,- a niekt?re przerobione a niekt?re takie same -,- .

Patrzy?a si? w s?o?ce

@up

Adam i Ewa

@up2

Az sie skonczy jedzenie?

Czyta?a ksi??k? ;)

Jeste? Pilotem Samolotu, Samolot leci do Warszawy i wysiada 10 os?b, a wsiada 40 os?b, nast?pnie leci do Londynu i wsiada 100 os?b, a wysiada 1 osoba, p??niej leci do Nowego Jorku i wysiada 5 os?b, a wsiada 20 os?b. Ile pilot ma lat?

#down
Good :>

# 2 zagadka
Trzech go?ci w hotelu zadzwoni?o po room servis i zam?wi?o dwie du?e Pizze. Delivery boy wkr?tce je dostarczy? razem z rachunkiem na $30,00. Ka?dy z go?ci da? mu banknot $10,00 i ch?opak wyszed?. Na razie wszystko jasne. Kiedy delivery boy daje kasjerowi te $30,00 ten m?wi mu, ?e zasz?a pomy?ka. Rachunek powinien by? tylko na $25,00, a nie na $30,00. Kasjer daje ch?opakowi pi?? banknot?w $1,00 i m?wi mu ?eby zani?s? je z powrotem trzem go?ciom, kt?rzy zam?wili pizze. Na razie wszystko OK. W drodze do ich pokoju ch?opak wpada na pewn? my?l. Przecie? oni nie dali mu napiwku, wi?c kalkuluj?c i? i tak nie da si? podzieli? tych $5,00 na trzy r?wne cz??ci, on zatrzyma sobie $2,00 jako napiwek, a im zwr?ci $3,00 . Jak dot?d wszystko all right. Ch?opak puka w drzwi i jeden z go?ci otwiera. Ch?opak wyt?umaczy? jaka zasz?a pomy?ka i daje mu $3,00 po czym odchodzi ze swoimi $2,00 napiwku w kieszeni.

Wiemy, ?e $30-$25=$5 Co nie?
$5-$3=$2 Prawda? No to w czym jest problem? Wszystko si? zgadza?

Ostatnia edycja:
@up
:P Proste :D 16.
Z k?d 16 kilka os?b mo?e zada? takie pytanie??
Z t?d ?e przeczytajcie trzy pierwsze wyrazy :D

@up :D
Wychodzi na to ,?e dali po 9. Bo dostali reszt?.
3*9= 27
27+3 reszta =30
30+2 napiwku=32

dalej niewiem :d

Ostatnia edycja:
@up
Nie pisz z odpowiedziami :P bo zagadka by?? trudna :P a ty odpowied? da?e? tak du?o os?b by si? zastanawia?o nad odpowiedzi?

Teraz ja

Jaki okrzyk potrafi obudzi? rekina z poobiedniej drzemki?

no to i ja

Na wawelu w warszawie siedzia?o 6 go??bi odlecia?o 3 ile zosta?o go??bi?

Status
Zamknięty.
Do góry