• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[x.x][Skrypty] Zam?wienia

Status
Zamknięty.
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio to nie dziala wez sprawdz u siebie bo u mnie nie dziala wogole jak wpisuje !enchant "ice
to nic nie ma a po 2 to jak robie !enchant to wyskakuje z tym param must b empty czy cos
Param must not be empty - param (to po ") nie mo?e by? pusty. Sam tak zrobi?em ?eby debug?w nie by?o. U mnie to dzia?a. Sprawdza?em ju? 5 raz i dzia?a.

Pozdro,
Gelio

Edit:
Ci?gle czekam. Chyba nie jest to az tak trudne?? a bylem jednym z pierwszych po "Refresh"-u
Z NPC to raczej zg?o? si? do tematu Zam?wienia na NPC w NPC bo to troche za du?o roboty, ale jak b?d? mia? czas to zrobie.

Pozdro,
Gelio

Edit:
actions
quest
[8.1] Stigma [XML]
Quest typu anihilator. S? 4 kratki i d?wignia. jeden dusi na d?wignie i wszyscy przenosz? si? do innego miejsca. I w quescie maja byc 4 skrzynki i w ka?dej nagroda i chc? ?eby mo?na by?o wzi?c jedna nagrode. Po prostu Anihilator!!
No to wystarczy z normalnego anni zmieni? pozycje i unique id skrzynek, d?wigni itp.

Pozdro,
Gelio

Edit:
M?j kolega z innego forum potrzebuje tego skryptu:
"Skrypt kt?ry dodaje addony, po wpisaniu komendy np. pisze addon i dodaje mi first addon ...
Pisze second addon i daje 2 addon.
?eby nie by?o tak pi?knie chc? zrobi? dodatkowo ze addony zabieraj? mane 10 co sec
da si? zrobi? co? takiego?
Pod tibie 8.40 TFS(nie wiem jaki...)
Da si?, ale nie wiem o co ci chodzi z tym zabieraniem many. Wyt?umacz to bardziej. A ten stary post to:
1. Gdzie? tu s? drzwi tylko dla wyznaczonych nick?w. A z tym zabijaniem to troche wog?le dziwne.
2. Zaraz zrobie nowy temat i dam edita z linkiem. Jak nie dam to w inne to b?dzie.

Pozdro,
Gelio

Edit:
Rodzaj: actions
Wersja tibii: 8.4 TFS 0.3b3
O czym: Klikasz na ?ciane (fontanne) o ID "ID?CIANY" i dostajesz full mane i full hp. Gdy masz full mane a brak hp dostajesz info, ?e mane masz, a hp dodaje. I na odwr?t.
Pozdrawiam, Kleksu.
Skrypt:
Kod:
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
local aktualnaMana = getPlayerMana(cid)
local aktualneHP = getCreatureHealth(cid)
local maxMana = getPlayerMaxMana(cid)
local maxHP = getCreatureMaxHealth(cid)
typ = 0

if (aktualneHP == maxHP) then
	doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cale HP. Zostaje naladowana tylko mana.")
	typ = 1
elseif (aktualnaMana == maxMana) then
	doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cala mane. Zostaje naladowane tylko HP.")
	typ = 2
elseif ((aktualnaMana == maxMana) and (aktualneHP == maxHP)) then
	doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cala mane i cale HP - nie potrzebujesz ladowania.")
	typ = 3
end

if (typ < 3) then
	if (typ == 0) then
		doCreatureAddHealth(cid,maxHP-aktualneHP)
		doPlayerAddMana(cid,maxMana-aktualnaMana)
	elseif (typ == 1) then
	elseif (typ == 2) then
	end
	doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid),CONST_ME_MAGIC_BLUE)
end
end
Do actions.xml:
Kod:
<action uniqueid="unique id tej fontanny" script="nazwa skryptu.lua" />
Powinno dzia?a?.

Pozdro,
Gelio

Odp: [x.x] Skrypty na zam?wienie.

Odp: [x.x] Skrypty na zam?wienie.

Rodzaj : Bot NG crack
Versja : 8.11
Szczeg??y : Ma si? logowa? kilka postaci na tibi naraz i walic sd combo . Oraz maja te postacie lazic za toba wpisujac %fallow on/off widzia?em takie co? u kolesia na pvp-enfo.no-ip.org ... Sdki zeby walic wiem jak zrobic ale tego nie ... Zeby byc kilkoma postaciami.
Szuka?em , szuka?em i nie znalaz?em wi?c mam nadziej? ?e mi go zrobisz , a jak nie zrobisz i co? przegapi?em to dasz linka do konkretu ;p
Z g?ry dzienki : >

Wystarczy ze siciagniesz sobie magebomb taki bocik jest w nim wszytko co wymieniles ;]

local aktualnaMana = getPlayerMana(cid)
local aktualneHP = getCreatureHealth(cid)
local maxMana = getPlayerMaxMana(cid)
local maxHP = getCreatureMaxHealth(cid)
typ = 0
if (aktualneHP == maxHP) then
doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cale HP. Zostaje naladowana tylko mana.")
typ = 1
elseif (aktualnaMana == maxMana) then
doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cala mane. Zostaje naladowane tylko HP.")
typ = 2
elseif ((aktualnaMana == maxMana) and (aktualneHP == maxHP)) then
doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cala mane i cale HP - nie potrzebujesz ladowania.")
typ = 3
end
if (typ < 3) then
if (typ == 0) then
elseif (typ == 1) then
elseif (typ == 2) then
end
doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid),CONST_ME_MAGIC_BLUE)
end
end

1.
Kod:
typ = 0
czemu nie local? -.-'

2. Nie ?aska ju? u?ywa? p?tli? (w?a?ciwie w takim skrypcie, mog?aby si? przyda? jedynie przy tym co tu nasra?e? ;))
3. Gdzie return?
4. W og?le ?le zrobiony skrypt. Je?eli pierwszy warunek zostanie spe?niony funkcja nie sprawdzi ju? czy mana jest na?adowana do pe?na etc. etc.

Jeste? noob.

Pozdrawiam,
Keraxel.

Ostatnia edycja:

Nie wiem co to za rodzaj skryptu ale moze bedziesz wiedzial jak mi pomoc o to problem:
W bazie danych mam zaznaczone w jakims playerze townid=1 (jest to miasto karmia). Ja zrobilem rooka i chcialbym okreslic town id temple na rooku czy wie ktos jak to zrobic? bo mam problem taki ze jak ktos padnie na rooku to teleportuje go do temple karmi(czyli juz jest na mainie i bez profesji) zamiast do temple na rooku chociarz ustawilem w account managerze i w configu pozycje temple na rooku.

Nie wiem co to za rodzaj skryptu ale moze bedziesz wiedzial jak mi pomoc o to problem:
W bazie danych mam zaznaczone w jakims playerze townid=1 (jest to miasto karmia). Ja zrobilem rooka i chcialbym okreslic town id temple na rooku czy wie ktos jak to zrobic? bo mam problem taki ze jak ktos padnie na rooku to teleportuje go do temple karmi(czyli juz jest na mainie i bez profesji) zamiast do temple na rooku chociarz ustawilem w account managerze i w configu pozycje temple na rooku.

A w mapie ustawi?e????
Nale?y na mapce ustawi? temple rooka.

Witam. Potrzebuje takich skryptow a mianowicie :vip door+medal of honour vip access, item ktory daje nam wybrane 2 addony np klikamy na santa doll i i otwiera nam sie okienko do wybrania addona np maga i mamy 1st i 2nd addon, pacc door, pacc rune. Uzywam TFS pod 8.4 bede bardzo wdzieczny za pomoc!

Rodzaj: creaturescript
Wersja tibii: 8.40 (TFS 0.3 beta3)
Tak jak na WypasOTS, ze jak sie awansuje na 100, 200, 300, 400, 500lvl to pisze "Player_name just advanced to level 100, congratulations!" Tak samo 200, 300, 400, 500.
Drugi skrypt tez z WypasOTS tylko, ze jak sie kogos zabije to jest w dedzie mozg i pisze na nim jaki nick i level miala osoba, ktora padla i jaki nick i level miala osoba ktora zabila. Mogly byc zapisane na mozgu nawet 2 osoby jak 2 ubijaly! Z g?ry THX;p

Ostatnia edycja:

Witam. Potrzebuje takich skryptow a mianowicie :vip door+medal of honour vip access, item ktory daje nam wybrane 2 addony np klikamy na santa doll i i otwiera nam sie okienko do wybrania addona np maga i mamy 1st i 2nd addon, pacc door, pacc rune. Uzywam TFS pod 8.4 bede bardzo wdzieczny za pomoc!

Opcja szukaj nie gryzie(po?yka w ca?o?ci XD )

Jak ktos umie robic klienty do tibi 7.6 ( naprzyklad ze wisuje tam hala i loguje mnie na moj ots) prosze o pomoc 7703823

1.
Kod:
typ = 0
czemu nie local? -.-'
2. Nie ?aska ju? u?ywa? p?tli? (w?a?ciwie w takim skrypcie, mog?aby si? przyda? jedynie przy tym co tu nasra?e? ;))
3. Gdzie return?
4. W og?le ?le zrobiony skrypt. Je?eli pierwszy warunek zostanie spe?niony funkcja nie sprawdzi ju? czy mana jest na?adowana do pe?na etc. etc.
Jeste? noob.
Pozdrawiam,
Keraxel.
No wi?c:
1. Bo mi si? podoba globalna?
2. Niby gdzie p?tli? W du*e se wsad? mega krytyku.
3. Nigdzie. Nie trzeba. Dodatkowe 11 znak?w w kodzie.
4. Zauwa? to, ?e elseif sprawdza kt?ry z warunk?w zosta? najlepiej spe?niony.

Jak jeste? taki m?dry to sam mo?e si? troche potrudzisz i zrobisz? Bo jak widz? to masz dopiero oko?o 10 % wiesz o skryptach w por?wnaniu do mnie. A i dodam, ?e wygl?dasz na 10-13 letniego dzieciaka, kt?ry my?li, ?e jak da return to jest kozak.

Dla ciebie nie mam pozdrowie? (a raczej: ?eby? szybko si? wyni?s? st?c),
Gelio

Edit:
Jak ktos umie robic klienty do tibi 7.6 ( naprzyklad ze wisuje tam hala i loguje mnie na moj ots) prosze o pomoc 7703823
Nie ten dzia?. Wystarczy Tibia Customrizer ?ci?gn??.

Pozdro,
Gelio

Edit:
Rodzaj: creaturescript
Wersja tibii: 8.40 (TFS 0.3 beta3)
Tak jak na WypasOTS, ze jak sie awansuje na 100, 200, 300, 400, 500lvl to pisze "Player_name just advanced to level 100, congratulations!" Tak samo 200, 300, 400, 500.
Drugi skrypt tez z WypasOTS tylko, ze jak sie kogos zabije to jest w dedzie mozg i pisze na nim jaki nick i level miala osoba, ktora padla i jaki nick i level miala osoba ktora zabila. Mogly byc zapisane na mozgu nawet 2 osoby jak 2 ubijaly! Z g?ry THX;p
Na otfans.net jest troche tego. Wystarczy poszuka?.

Pozdro,
Gelio

Ale ja szukam, szukam i znale?? nie mog? bardzo prosz? zrobi?by? mi, albo wys?a? linka. Bardzo Ci? prosz? b?d? bardzo wdzi?czny.

Ale ja szukam, szukam i znale?? nie mog? bardzo prosz? zrobi?by? mi, albo wys?a? linka. Bardzo Ci? prosz? b?d? bardzo wdzi?czny.
Wystarczy troche przerobi?. Masz:
Kod:
function onAdvance(cid, oldlevel, newlevel)
local levels = {100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000}
local efekt = MESSAGE_STATUS_WARNING
for i=1, #levels do
	if newlevel == levels[i] then
		broadcastMessage(''.. getCreatureName(cid) ..' just advanced to level '.. levels[i] ..', congratulations!', efekt)
	end
end
end
Nie wiem dok?adnie co wstawi? do creaturescripts.xml. Prawdopodobnie:
Kod:
<event type="advance" name="advance" script="nazwa skryptu.lua" />
A do login.lua w data/creaturescripts/scripts:
Kod:
registerCreatureEvent(cid, "advance")
Powinno dzia?a?.

Pozdro,
Gelio

Ostatnia edycja:

THX, za skrypt na awansowanie. Jak b?dziesz mia? jeszcze czas to m?g?by? zrobi? ten 2 skrypt, a mianowicie jak sie kogos zabije to jest w dedzie mozg i pisze na nim jaki nick i level miala osoba, ktora padla i jaki nick i level miala osoba ktora zabila. Mogly byc zapisane na mozgu nawet 2 osoby jak 2 ubijaly! Z g?ry THX!

Mam jeszcze pytanie nie wiesz co zrobi?, gdy kto? padnie na jakim? potworze lub graczu, to wg. nie traci levela. Jak wiesz co z tym zrobi? bardzo prosz? aby? mi powiedzia?. Za skrypty lec? reputy.

W 1 skrypcie mam b??d "[02/02/2009 19:46:34] Warning: [Event::loadScript] Can not load script. data/creaturescripts/scripts/advance.lua
[02/02/2009 19:46:34] data/creaturescripts/scripts/advance.lua:5: 'do' expected near 'if' "

Ostatnia edycja:

THX, za skrypt na awansowanie. Jak b?dziesz mia? jeszcze czas to m?g?by? zrobi? ten 2 skrypt, a mianowicie jak sie kogos zabije to jest w dedzie mozg i pisze na nim jaki nick i level miala osoba, ktora padla i jaki nick i level miala osoba ktora zabila. Mogly byc zapisane na mozgu nawet 2 osoby jak 2 ubijaly! Z g?ry THX!
Mam jeszcze pytanie nie wiesz co zrobi?, gdy kto? padnie na jakim? potworze lub graczu, to wg. nie traci levela. Jak wiesz co z tym zrobi? bardzo prosz? aby? mi powiedzia?. Za skrypty lec? reputy.
W 1 skrypcie mam b??d "[02/02/2009 19:46:34] Warning: [Event::loadScript] Can not load script. data/creaturescripts/scripts/advance.lua
[02/02/2009 19:46:34] data/creaturescripts/scripts/advance.lua:5: 'do' expected near 'if' "
Ju? powinno dzia?a?. Z tym levelem to si? chyba nie da. A z m?zgiem to proste. Nied?ugo zrobie.

Pozdro,
Gelio

Rodzaj: Actions

Wersja tibii: np. 8.4 silnik TFS

ma pokazywac ile sobie hp przywrocilismy(gdy uleczymy sie czarem runa potem lub gdy ktos to zrobi) bedzie wyskakiwal jak cyferki przy hicie tylko ze koloru zielonego

ma pokazywac ile sobie hp przywrocilismy(gdy uleczymy sie czarem runa potem lub gdy ktos to zrobi) bedzie wyskakiwal jak cyferki przy hicie tylko ze koloru zielonego

Panie kolego to jest do ustawienia w config.lua w tfsie 0.3

linijka

Kod:
showHealingDamage = "yes"

no chyba ?e u?ywasz silnika 0.2....
Aha i tego nie da si? zrobi? w actions :P niezb?dna jest zmiana w kodzie ?r?d?owym je?li chcesz to zrobi? na wersji 0.2

Pozdrawiam

To ?aden skrypt wystarczy poszpera? w silniku i jest:
W config.lua musisz znale?? co? takiego
" showHealingDamage = "yes" <<--- tu wybierasz czy ma pokazywac za ile sie uleczasz/ manasujesz (yes), chyba ?e nie chcesz, ?eby ci pokazywa?o (no)
Jest to w cz??ci battle.

[8.4]Actions, quest
S? 3 skrzynki;w 1 dla tylko* maga i druta :Bp great mana potion,100cc.blue rob i legi,w 2 tylko dla knighta megic long sword i demon shield,w 3 tylko dla palka :bp power bolt?w,Bp infernal bolt?w,Bp uh,bp assasinek i 100 enchated spear.
*tylko taka profesja mo?e wsi??? nagrody

action
8.0
chodzi mi o to ?eby przy przesuni?ciu d?wigni znikn?? item id 461 a item id 462 pojawi? si? na tym samym miejscu
MAM NADZIEJE ?E DASZ RADE : )

Ostatnia edycja:

Tak w?a?ciwie to mo?na zrobi?. W spells w ka?dym spellu. Ale na TFS w configu jest to do ustawienia (tak jak m?wili inni).

Pozdro,
Gelio

Edit:
[8.4]Actions, quest
S? 3 skrzynki;w 1 dla tylko* maga i druta :Bp great mana potion,100cc.blue rob i legi,w 2 tylko dla knighta megic long sword i demon shield,w 3 tylko dla palka :bp power bolt?w,Bp infernal bolt?w,Bp uh,bp assasinek i 100 enchated spear.
*tylko taka profesja mo?e wsi??? nagrody
Robisz i wpisujesz w plikach:
data/actions/scripts/pall chest.lua:
Kod:
local storage = 8652
local capNeeded = 5000    -- Ile capa potrzeba, zeby uniesc te wszystkie itemy.

if (getPlayerStorageValue(cid, storage) == -1) then
	if ((getPlayerVocation(cid) == 3) or (getPlayerVocation(cid) == 7)) then
		if (getPlayerFreeCap(cid) >= capNeeded) then
			local bag = doPlayerAddItem(cid,1987,1)
			local bpInfernal = doAddContainerItem(bag,2003,1)
			for i=1, 20 do
				doAddContainerItem(bpInfernal,6529,100)
			end
			local bpPower = doAddContainerItem(bag,2001,1)
			for i=1, 20 do	
				doAddContainerItem(bpPower,2547,100)
			end
			local bpUH = doAddContainerItem(bag,2002,1)
			for i=1, 20 do
				doAddContainerItem(bpUH,2273,1)
			end
			local bpAssassin = doAddContainerItem(bag,2001,1)
			for i=1, 20 do
				doAddContainerItem(bpAssassin,7368,100)
			end
			doAddContainerItem(bag,7367,100)
			doPlayerSendTextMessage(cid,21,"You have found a bag.")
			setPlayerStorageValue(cid,storage,1)
		else
			doPlayerSendCancel(cid,"You do not have enought cap.")
		end
	else
		doPlayerSendCancel(cid,"You are not a paladin.")
	end
else
	doPlayerSendTextMessage(cid,21,"It\'s empty.")
end
end
data/actions/scripts/knight chest.lua:
Kod:
local storage = 8652
local capNeeded = 250    -- Ile capa potrzeba, zeby uniesc te wszystkie itemy.

if (getPlayerStorageValue(cid,storage) == -1) then
	if ((getPlayerVocation(cid) == 4) or (getPlayerVocation(cid) == 8)) then
			doAddContainerItem(bag,2390,1)
			doAddContainerItem(bag,2520,1)
		else
		end
	else
		doPlayerSendCancel(cid,"You are not a knight.")
	end
else
end
end
data/actions/scripts/mage chest.lua:
Kod:
local storage = 8652
local capNeeded = 500    -- Ile capa potrzeba, zeby uniesc te wszystkie itemy.

if (getPlayerStorageValue(cid,storage) == -1) then
	if ((getPlayerVocation(cid) == 1) or (getPlayerVocation(cid) == 2) or (getPlayerVocation(cid) == 5) or (getPlayerVocation(cid) == 6)) then
			local bpGreat = doAddContainerItem(bag,2002,1)
			for i=1, 20 do
				doAddContainerItem(bpGreat,7590,1)
			end
			doAddContainerItem(bag,2160,100)
			doAddContainerItem(bag,2656,1)
			doAddContainerItem(bag,7730,1)
		else
		end
	else
		doPlayerSendCancel(cid,"You are not a sorcerer or a druid.")
	end
else
end
end
Potem do data/actions/actions.xml dodajemy:
Kod:
<action uniqueid="unique id skrzyni dla palladyna" script="pall chest.lua" />
<action uniqueid="unique id skrzyni dla knighta" script="knight chest.lua" />
<action uniqueid="unique id skrzyni dla druida i sorcerera" script="mage chest.lua" />
Skrypt dzia?a te? dla graczy z promocj? (Master Sorcerer, Elder Druid, Royal Paladin, Elite Knight). Na pocz?tku trzeba ustawi? ile wa?y bag z itemami. Je?eli ustawisz tam mniej ni? potrzeba wtedy gracz nie b?dzie otrzymywa? pe?nej nagrody oraz b?d? b??dy w silniku.

Pozdro,
Gelio

Edit:
action
8.0
chodzi mi o to ?eby przy przesuni?ciu d?wigni znikn?? item id 461 a item id 462 pojawi? si? na tym samym miejscu
MAM NADZIEJE ?E DASZ RADE : )
Masz:
Kod:
local uidItemu = 124   -- Unique id tego itemu

if (item.itemid == 1945) then
	doTransformItem(uidItemu,462)
	doTransformItem(item.uid,1946)
elseif (item.itemid == 1946) then
	doTransformItem(uidItemu,461)
	doTransformItem(item.uid,1945)
end
end

Pozdro,
Gelio

Status