Gelio
Senior User
- Liczba reakcji
- 98
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia
Pozdro,
Gelio
Edit:
Pozdro,
Gelio
Edit:
Pozdro,
Gelio
Edit:
1. Gdzie? tu s? drzwi tylko dla wyznaczonych nick?w. A z tym zabijaniem to troche wog?le dziwne.
2. Zaraz zrobie nowy temat i dam edita z linkiem. Jak nie dam to w inne to b?dzie.
Pozdro,
Gelio
Edit:
Do actions.xml:
Powinno dzia?a?.
Pozdro,
Gelio
Param must not be empty - param (to po ") nie mo?e by? pusty. Sam tak zrobi?em ?eby debug?w nie by?o. U mnie to dzia?a. Sprawdza?em ju? 5 raz i dzia?a.Gelio to nie dziala wez sprawdz u siebie bo u mnie nie dziala wogole jak wpisuje !enchant "ice
to nic nie ma a po 2 to jak robie !enchant to wyskakuje z tym param must b empty czy cos
Pozdro,
Gelio
Edit:
Z NPC to raczej zg?o? si? do tematu Zam?wienia na NPC w NPC bo to troche za du?o roboty, ale jak b?d? mia? czas to zrobie.Ci?gle czekam. Chyba nie jest to az tak trudne?? a bylem jednym z pierwszych po "Refresh"-u
Pozdro,
Gelio
Edit:
No to wystarczy z normalnego anni zmieni? pozycje i unique id skrzynek, d?wigni itp.actions
quest
[8.1] Stigma [XML]
Quest typu anihilator. S? 4 kratki i d?wignia. jeden dusi na d?wignie i wszyscy przenosz? si? do innego miejsca. I w quescie maja byc 4 skrzynki i w ka?dej nagroda i chc? ?eby mo?na by?o wzi?c jedna nagrode. Po prostu Anihilator!!
Pozdro,
Gelio
Edit:
Da si?, ale nie wiem o co ci chodzi z tym zabieraniem many. Wyt?umacz to bardziej. A ten stary post to:M?j kolega z innego forum potrzebuje tego skryptu:
"Skrypt kt?ry dodaje addony, po wpisaniu komendy np. pisze addon i dodaje mi first addon ...
Pisze second addon i daje 2 addon.
?eby nie by?o tak pi?knie chc? zrobi? dodatkowo ze addony zabieraj? mane 10 co sec
da si? zrobi? co? takiego?
Pod tibie 8.40 TFS(nie wiem jaki...)
1. Gdzie? tu s? drzwi tylko dla wyznaczonych nick?w. A z tym zabijaniem to troche wog?le dziwne.
2. Zaraz zrobie nowy temat i dam edita z linkiem. Jak nie dam to w inne to b?dzie.
Pozdro,
Gelio
Edit:
Skrypt:Rodzaj: actions
Wersja tibii: 8.4 TFS 0.3b3
O czym: Klikasz na ?ciane (fontanne) o ID "ID?CIANY" i dostajesz full mane i full hp. Gdy masz full mane a brak hp dostajesz info, ?e mane masz, a hp dodaje. I na odwr?t.
Pozdrawiam, Kleksu.
Kod:
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
local aktualnaMana = getPlayerMana(cid)
local aktualneHP = getCreatureHealth(cid)
local maxMana = getPlayerMaxMana(cid)
local maxHP = getCreatureMaxHealth(cid)
typ = 0
if (aktualneHP == maxHP) then
doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cale HP. Zostaje naladowana tylko mana.")
typ = 1
elseif (aktualnaMana == maxMana) then
doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cala mane. Zostaje naladowane tylko HP.")
typ = 2
elseif ((aktualnaMana == maxMana) and (aktualneHP == maxHP)) then
doPlayerSendCancel(cid,"Masz juz cala mane i cale HP - nie potrzebujesz ladowania.")
typ = 3
end
if (typ < 3) then
if (typ == 0) then
doCreatureAddHealth(cid,maxHP-aktualneHP)
doPlayerAddMana(cid,maxMana-aktualnaMana)
elseif (typ == 1) then
doPlayerAddMana(cid,maxMana-aktualnaMana)
elseif (typ == 2) then
doCreatureAddHealth(cid,maxHP-aktualneHP)
end
doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid),CONST_ME_MAGIC_BLUE)
end
end
Kod:
<action uniqueid="unique id tej fontanny" script="nazwa skryptu.lua" />
Pozdro,
Gelio