• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[WA?NE] Szk??ka pixelartu

Status
Zamknięty.

Shikate

Nie przejdziesz!
Liczba reakcji
78
Witam. Pojawi? si? pomys? stworzenia szk??ki pixelartu. Wiele informacji na razie nie ma, poniewa? nie wiem, jakie jest Wasze stanowisko w tej sprawie - a pytanie kieruj? g??wnie do ludzi prowadz?cych galerie w Showroom. Polega?oby to na tym, ?e raz w tygodniu o konkretnej porze zbieraliby?my si? na GG i ew. na programie pozwalaj?cym na po??czone ekrany - aby uczy? co i jak robi?. Je?li kto? z bardziej do?wiadczonych, np. Hanzo, Zepri, zgodziliby si? pom?c, to wraz ze mn? byliby prowadz?cymi.

Dajmy przyk?ad:
Zbieramy si? zawsze w sobot? o godzinie 18 na konferencji na gg. Ka?dy w??cza painta i ja np. daj? jaki? temat: Ci??ka zbroja. Wtedy Wy spr?bujecie zrobi? co? ciekawego i pytacie si? jak zrobi? lineart, jak takie co? cieniowa?, jak? dobra? palet? itd. Dodatkowo mogliby?my si? ,,podpi??'' do Waszych ekran?w i pokazywa? jak zrobi? jaki? ciekawszy lineart czy co? innego. My?l?, ?e takie co? by na pewno Wam pomog?o, a mi zale?y na rozwijaniu si? Waszego talentu :)

Tak?e: Prosz? si? tu wypowiada?:
Czy byliby?cie ch?tni wzi?cia udzia?u w tym?
Macie jakie? propozycje?

Piszcie, a je?li b?dzie wystarczaj?ca ilo?? os?b, to ch?tnie si? za takie co? wezm?.

Odp: [WA?NE] Szk??ka pixelartu

Ja si? pisz?.
Przyda mi si? lekcja doboru kolor?w.

Postaram si? nam?wi? zepriego do pomocy, miejmy nadziej? ?e si? zgodzi.

Pozdrawiam.

@edit,
Hej, a mo?e live na youtube?

Najlepiej to by by?o na skypie.
S?dz?, ?e pomys? dobry, ale pewnie i tak nie wypali ; /

^UP

Owszem, nie wypali jak nie b?dzie ch?tnych :)

Ale? rzuci?e? godzin? dla przyk?adu =D. O tej porze jestem nieosi?galny i nie do ko?ca pe?ni umys?u. Pomys? na +.

Pomys? ciekawy, lecz b?dzie problem ze sprz?tem. Kamerki nie mam, lecz mikrofon jak najbardziej.

@UP,
Po co kamerka, wystarczy zwyk?y Live Stream.
Nie musisz pokazywa? twarzy przy tworzeniu Pixelartu(chyba ?e chcesz).
Sam mikrofon wystarczy.

Pozdrawiam.

@UP,
Wiesz co, Ka?dy do?wiadczony m?g? by prowadzi?.
Ka?dy ma sw?j styl i kto jaki by chcia? to m?g? by si? stara? o nauk? u np. Mito, Shikate, Hanzo czy Zepri.
Mito np. Dobrze ogarnia LSW i styl Anime, czyli np. Ja m?g? bym u niego bra? lekcj?, bo tym si? fascynuj?, ale np. Zepri, Shikate czy Hanzo, bardziej pod styl RPG, kt?rego te? trenuj?.

Mo?na by zrobi? dzia?y Nauki typu Anime, RPG itd.
Taka moja propozycja.

Pozdrawiam.

Shikatemu chyba chodzi?o o program TeamViewer, a opr?cz tego do szybkiego dzielenia si? screenami mo?na u?ywa? ScreenShu (klik i mo?na odrazu da? linka do ca?ego lub fragmentu). Ja ze swojej strony zawsz? mog? udzieli? rad przez pw tutaj lub gg (bardziej pw, bo ostatnio rzadziej wchodz? na gg).
Sporadycznie m?g?bym si? pojawi? na takiej konferencji gg.

Nie pisa?em, o jakie chodzi programy, bo na razie jest tylko pomys?. Program?w jest du?o, to ju? ustalimy. Na razie zbieram ch?tnych =D

My?l? ,?e livesteam to najlepszy pomys?. Oczywi?cie przy ka?dej rzeczy przyda?oby si? wyja?nienie dlaczego tak ,przyk?ady oczywi?cie a na samym ko?cu zrobi? takie mini podsumowanie tego co si? omawia?o. Oczywi?cie ogl?da? bym ?w lekcje.

Ostatnia edycja:

Tu i tam troch? wy?ej.

#Sannin

Ja uczy? nie umiem i uczy? nie b?d?.

Ostatnia edycja:

Ja jestem ch?tny, to ma?o? xd
Nie no, po 1 dniu nie masz na co narzeka?.
To forum ?pi i je?li chcesz rozwin?? sw?j pomys? to musisz go dobrze zareklamowa? lub poczeka? a? ludzie sami zauwa?? temat.

Pozdrawiam.

Reklamuj? poprzez pisanie: Nie ma ch?tnych xd Wtedy pojawia si? w nowych postach! M?zg dzia?aaa ;x

Forum nie ?pi, ono "czuwa"
Je?eli mo?na ch?tnie si? naucz? tego i owego, zawsze chcia?em robi? Przedmioty w grze lecz p?ki co to grafik ze mnie farbowany ;D

~Shikate~
Naprawd? za pomys? powiniene? dosta? Nagrod? jak??, jak to wypali, b?dzie mi?o.
Pozdrawiam..

Zawsze chcia?em nauczy? si? tworzy? r??ne przedmioty, ale nie tylko. My?la?em te? nad elementami natury jak kamienie, drzewa. Pomys? dobry i czekam na wi?cej informacji.

Regards,
Wildhells

W ?yciu nie widzia?em bardziej zabawnego, a zarazem idiotycznego pomys?u jak ten.
Jedyn? osob?, shikate, kt?ra powinna si? czego? nauczy?, to Ty. D?aczego? Dlatego, ?e robisz w tym fachu ju? od kilku lat, a nadal jeste? na wyj?tkowo niskim poziomie. Robisz dos?ownie tysi?ce banalnych b??d?w w swoich pracach (i nie zwalaj tego na styl, bo to s? b??dy, Ty nawet nie rozumiesz czym jest Tibijska izometria) i Ty chcesz kogo? uczy?? Mam wra?enie, ?e poprzestawia?o Ci si? w g?owie od ilo?ci pochwa? od ludzi nie maj?cych poj?cia o pixelach na tym i innych forach. Czas zej?? na ziemi?, ch?opcze.

Je?li kto? z bardziej do?wiadczonych, np. Hanzo, Zepri, zgodziliby si? pom?c, to wraz ze mn? byliby prowadz?cymi.
Mo?esz o mnie zapomnie?. Jestem otwarty na pomoc innym, ale nie b?d? uczestniczy? w czym? tak idiotycznym jak to.

Wszystkich, kt?rzy chc?, ?eby ich skill spad? o kilka poziom?w - zapraszam na to co? o czym napisa? autor tematu. Pisa?em i b?d? pisa?, ?e tego si? trzeba nauczy? samemu, a nie kopiowa? innych. Je?eli kto? naprawd? potrzebuje pomocy, to zawsze mo?na poprosi? kogo? o pomoc na pw. Tak jak to zrobi? Skrobacz.

Czy chcesz mi da? kolejne ostrze?enie za to, ?e napisa?em (przedstawiaj?c konstruktywn? krytyk?) o Twoim skillu w pixelach co? z?ego? Na 100% nie jeste? mistrzem ani nawet ?rednio zaawansowanym grafikiem pixel art (mo?e napiszesz ,,grafikiem sprite art", jak to wiadomo kto robi) i zar?czam Ci, ?e potwierdzi Ci to ka?da bardziej obeznana w pixelach osoba.

P?ki shikate jest modem, p?ty b?dziemy mie? w showroomie syf, a ja w syfie ?y? nie zamierzam. To tyle ode mnie, koniec tematu.

@Venesis:
Ty oczywi?cie jeste? mistrzem swojego... yyy ,,sprite artu". Wyzywa?em kogo?? lol? Napisa?em, ?e pojedynek na tnet, to nie pojedynek, poniewa? wi?kszo?? jego u?ytkownik?w po prostu nie wie za wiele o dp. Pami?tam jak proponowa?em Ci, ?eby to zrobi? na digarcie, ale oczywi?cie pan mistrz nie chcia?. Z reszt? Ty masz sporo do powiedzenia w kwestii wy?miewania prac innych. Przypomnie? Ci jak pr?bowa?e? si? mierzy? z Leshrotem z OTlandu? haha... albo jak wyzywa?e? mi na gg Shikate, ?e jest noobem i dzieckiem, a jego outfity s? do 4 liter? Wielki obro?ca si? znalaz?.
Hejty? No to kto mi spamowa? na gg ze swoimi g?upimi kolegami (m.in. kernautem)?
Trzymaj si? ciep?o, ziomie i radz? Ci za?y? lecytyny na pami??.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry