Odp: Tarantula na rookgard
ludzie po co te wykopaliska ? po co to wa?kujecie ?!
krew mnie zalewa jak widze pe?no post?w typu: "widzia?em tarantule, jak tam wej?? !" , "odkrylem ghoula za sciana !" , "nie da sie tam wej??" , "a w?a?nie ?e da"
te wszystkie bzdurne tematy by?y poruszane setki razy na wszystkich forach o Tibii, wystarczy poszuka?
Ja podziele si? swoj? wiedz?, mo?e sprawi to ?e kto? nie napisze posta w stylu "Czy da sie dojsc od mino mage"
Historia Ghoula: Ghoul kiedys by? na Katana Room Quest ale stanowi? zbyt duzy problem dla wiekszosci graczy rooka wiec po pewnym update zosta? on odizolowany. Teraz respi si? za ?cian? Katana Room na pami?tke. NIE MA DO NIEGO DROGI, PRZESKANOWA?EM TAMTEN TEREN X-RAYEM I NIE ZNALAZ?EM PRZEJ?CIA !
Spike Sword: Historia nie do ko?ca znana, jednemu z rookstayer?w uda?o si? sprawi? ?e znika ze swojej wysepki. Mo?na to sprawi? staj?c na odpowiednicj sqm na respie rot?w (tym w grobach za szkieletami). Cz?sto ??czona z Mino Magiem. Kropek Rookstayer nakreci? filmik, na kt?rym uk?ada cia?a r??nych potwor?w i czaszk? na grobach. (cia?a by?y chyba specyficzne, mia?y niestandardow? wag? czy co? takiego)Po zrobieniu tego otrzymywa? tajemniczy klucz. Z tego co wiem filmik nie zosta? potwierdzony, mo?liwe ?e zrobiony na jakim? OTS.
Co do Mino Maga, pono? na X-rayu wida? pok?j pod jego komnat?, nie wiem nie sprawdza?em.
Brass Armor: Istnieje jeszcze historia ?e Tom (NPC od Szczur?w) lub te? Cipfried (Temple) mog? podarowa? graczowi za zas?ug? ten w?a?nie pancerz.
Inna wersja dotyczy klucza. Nie potwierdzone.
Tarantula: Nie ma do niej ?adnej drogi, s?u?y dekoracji i podkr?ceniu klimatu.
Wszystkie te historie sprawiaj? ?e nowe t?umy Tibijczyk?w zostaj? na Rooku aby zdoby? co? czego na chwil? obecn? zdoby? si? nie da.
Ja osobi?cie widzia?em na rooku Dwarven Shield i Brass legs na Securze. Ale i tak nikt w to nie uwierzy

By? mo?e to sprawka jakiego? GM'a lub innej wysoko postawionej osoby.
PS:
Kiedys, gdy Tibia by?a jeszcze m?oda wystepowa?y czeste bugi. Np historia zdobycia pierwszego 100 lvla. Mo?liwe ?e z kto? zrookowa? posta? i nie staci? EQz powodu buga.
Pjona