• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nowy Norah (norah.pl) 8 stycznia 2010

Status
Zamknięty.
Odp: Nowy Norah (norah.pl)

Test serv to super pomys? ;p mo?esz np. przywr?ci? stare postacie z Noraha na ten ts ?eby niebic lvl od 1 bo to by by?o strasznie nudne.

Test serv to super pomys? ;p mo?esz np. przywr?ci? stare postacie z Noraha na ten ts ?eby niebic lvl od 1 bo to by by?o strasznie nudne.

To jest niemo?liwe bo w tamtej bazie zawarte s? nasze dawne, w?asne, przedmioty.

Po drugie b?d? mia? okazj? sprawdzi? domki 'na czysto' ;)

EDIT:
Ostatnio jeden z graczy Norahu podsun?? mi pewn? wizj? serwera.
Tibia jest bardzo nudna z powodu wolnego zawadnia cios?w, normalnie zadajemy jeden cios co 2 sekundy.
Mo?na by na Norahu ustawi? cz?stotliwo?? na 1 sekund?. Jednak cz??ciej zadawane hity jest r?wnoznaczne z wi?ksz? si??. Wobec tego potwory r?wnie? by?yby mocniejsze, zadawa?y wi?ksze obra?enia lub mia?y wi?cej ?ycia, ale nadal rani?yby co 2 sekundy.
Mo?e to nada? wi?ksz? dynamik? gry, co o tym s?dzicie?

Ostatnia edycja:

Wiadomo chocia? co? ja?niej odno?nie startu, czy ci?gle nic ? Mnie tu ju? nuda dobija. Jak kto? ma ciekawy serwer na ten czas (rl map nie wchodzi w gr?) niech napisze na pw.

@Edit
Meferot, mo?na zrobi? taki bajer, ?e b?dziemy hitac dwa razy cz??ciej ale te? dwa razy s?abiej lub co? w tym stylu. Pomys? do przemy?lenia.

Wiadomo chocia? co? ja?niej odno?nie startu, czy ci?gle nic ? Mnie tu ju? nuda dobija. Jak kto? ma ciekawy serwer na ten czas (rl map nie wchodzi w gr?) niech napisze na pw.
@Edit
Meferot, mo?na zrobi? taki bajer, ?e b?dziemy hitac dwa razy cz??ciej ale te? dwa razy s?abiej lub co? w tym stylu. Pomys? do przemy?lenia.

Wyjdzie na to, ?e czas zabijania potwora b?dzie tak sami, no bo cz??ciej, ale s?abiej to to samo co rzadziej a mocniej.

Aaa ... My?la?em, ?e o to ma chodzi? tylko ma by? dynamika zwi?kszona. Tak czy inaczej jakie? zmiany zawsze podnios? zainteresowanie serwerem.

My?l? i? te tzw. Hity nie dadz? ?adnego `plusa/minusa` My?l? ?e ten server przeszed? juz wiele i tego nie potrzebujemy ; ) Oczywi?cie nowe misje/zadania/expowiska itp. s? potrzebne lecz po co nam fast fighting ? : <

Co do tego fast attacku jedynie mo?na sprawdzi? go w praktyce. Tibia Tibi? zosta? powinna, nie mo?na zbyt udziwnia?.

A co z broniami na fista? :D

Hmm my?le ?e z tymi hitami to jest do?c dobry pomys? tylko dla mnie bez u?yteczny bo i tak gram magiem.Te pomys?y ?e potwory maj? wiecej ?ycia hmm po namy?le stwierdzam ?e to te? nie jest z?y pomys? tylko musz? to byc potwory dla conajmniej dla 100 lvl + gdy? dla lov lvl to by by?o straszne utrudnienie gry.

Co do tego fast attacku jedynie mo?na sprawdzi? go w praktyce. Tibia Tibi? zosta? powinna, nie mo?na zbyt udziwnia?.
A co z broniami na fista? :D

Od kiedy pi??ciami walczy si? bro?mi ? To by by?a dopiero zmiana, kt?ra psuje klimat o.o

Taki puncher to dobra sprawa ale lepiej nie przesadzac z nowosciami xD

My?la?em ,?? sobie zagram a tu klapa startu nie b?dzie :huh:

Ten fast attack to moim zdaniem zly pomysl dla mnie lepiej byloby tak jak jest.
I dobrze by bylo jesli poprawic bys respy np. undead dragonow... zwiekszyl troche to miejsce bo 6 czy 7 mobow to stanowczo za malo... a powiekszenie takiego typu miejsc bardzo by mi odpowiadalo.

EDIT:
Lecz mozna by wprowadzic szybszy attack broniami jednorecznymi powiedzmy na 1 czy 1.5 sec a broniami dwurecznymi na 2.5 czy 3 sec lecz przy tym albo zmiejszyc attack jednorecznych lub zwiekszyc attak broni 2h.

Ostatnia edycja:

Moim zdaniem fajnie by bylo zwiekszona szybkosc ataku ^^ ale to troche na jedno wychodzi bo wtedy musisz i tak zwiekszyc sile potwor?w :D mas?o ma?lane :]

@toudi z tego co wiem to bedzie CM i prawdopodobnie cala ekipa z poprzedniej edycji :D

@Cytuje: "Root, jak mi?o Ci? widzie?. By?e? jedn? z os?b, kt?ra wprowadza?a mn?stwo kolor?w w szary ?wiat noraha" - odpowiedz co do tego to kredek nie posiadam :D moze dostane pod choinke bo narazie tylko o??wki i d?ugopisy haha:D:D Poza tym czlowieku przedstaw sie :D:D

@ co do powrotu naszych starych postaci bylo by Zaje....fajnie :D

Je?li sobie dobrze przypominam ;d to Rootek pomog?em Ci na low lvl`u ;d

MR DAWOSS

Czy wiadomo ju? jak?? przybli?on? date startu ?

Ja atak bym zostawi? normalny(2 czy tam 1.5 sekundy, nie wiem) i si?? i HP potwor?w te? bez zmian.
Mam pytanie za to o system bless?w.

Czy blessy b?d? dzia?a? tak jak na rl? Ze na przyk?ad 10cc wszystkie ale nie spadnie ci EQ ani backpack bez aola? A jak kogo? nie b?dzie sta? to np. AOL za ile? tam cc?
Fajnie by by?o te? doda? respy albo questy z potworami jak na rl poi(plaguesmithy, hellhoundy i takie tam) bo jak dobrze pami?tam to nie by?o tego, a poi na tym otsie wyglada zupe?nie inaczej :P

Dok?adnie popieram /\ z tymi respami, I wnosz? nowy pomys? ?eby zrobic co? takiego jak respy poi boss?w , np bardzo trudne wej?cie do bossa i resp co 1-2 dni ka?dy ;p Co? nie na wz?r poi tylko jaki? w?asny pomys? np.musisz miec 4 proff ?eby tam wej?c i musisz przej?c d?ugo drog? z poi potworami na drodze ?eby spotkac bossa kt?ry respi sie na samym ko?cu komnaty.

Dla mnie ka?dy boss powinien mie? 10% szans? na zrespienie si? co godzin?. Fast Attack by?by tylko dla Knight?w i Palladyn?w - a co z profesjami magicznymi? Mam nadziej?, ?e razem z Meferotem zrobimy Event na Test Servie, ?eby zobaczy? co nas b?dzie czeka?o ;)

nom
to dla magow i drutow to moze jakies fajne runki?
albo dmg wyzsze?

@offtopic

Mysle , ze atak powinien byc taki jaki byl w poprzednim norah , jak kisiel powiedzial , gra stanie sie bardziej dynamiczna :D mysle ze server powinien sie roznic od rl w tym aspekcie , gra na rl zjada za duzo czasu , a tymczasem norah bylby bardziej "elastyczny" :)
ale jakie zmiany by nie zaszly i tak zawitam na servie :)

ktos napisal ze fast attack bedzie tylko dla knightow i palkow , a to nie prawda bo postacie magiczne beda mialy takze zwiekszona szybkosc uzywania czarow ;)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry