• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nowy Norah (norah.pl) 8 stycznia 2010

Status
Zamknięty.
Odp: Nowy Norah (norah.pl) 5 grudnia 2009

Dobrze ten rook jest zrobiony - ?adnie i przejrzy?cie. Jednego co mo?na si? doczepi? to te strumienie wody ciekn?ce z g?az?w. Sk?d ta woda si? bierze? Woda rozsadzi?a by taki kamie?.

To jedyny spos?b na przedstawienie ?r?d?a w Tibii ;p
Woda dr??y ska?e i jako? tam sobie wyp?ywa ;)

@Edit:
W momencie startu Norah'u zmieni si? spos?b pozyskiwania addon?w i outfit?w (!). Nie b?dzie ju? Hermes'a, kt?ry zawsze sta? rado?nie w depo i korzystaj?c ze swojego talentu krawieckiego potrafi? zrobi? dowolny dodatek do stroju, nie b?dzie go poniewa? przez te 8 miesi?cy dorobi? si? takiego maj?tku, ?e postanowi? sko?czy? z tym biznesem i wyprowadzi? si? na GM Isle ;)

Oczywi?cie konkurencja nie ?pi i wiele os?b mniej zdolnych od Hermesa postanowi?o wzi?? sprawy w swoje r?ce. M?wi?c normalnie do jednego addonu mo?e by? kilku NPC i zdobycie ka?dego z dodatk?w wi??e si? z wykonaniem jakiego? zadania, nie koniecznie takiego samego jak na RL Tibii. Oznacza to, ?e na Norahu pojawi si? z 20 nowych quest?w, w kt?rych nagrodami b?d? dodatki do stroj?w.

Przy okazji wprowadzania tych zmian chcieliby?my zaproponowa? Wam opcje umo?liwiaj?c? handlowanie niekt?rymi addonami. Obecnie w momencie zako?czenia misje dostajesz addon i masz go na sobie. Mo?na by to zmieni? poprzez otrzymanie addonu w paczce, tak jak meble. Dopiero gdy "rozpakujesz" paczk? to addon pojawi si? na tobie, r?wnie dobrze mo?e t? paczk? komu? sprzeda?. Ale aby nie niszczy? klimatu nie b?dzie mo?na sobie kupi? wszystkich dodatk?w, a jedynie te wybrane. Addony kt?re otrzymujesz od NPC w paczce, mo?na robi? bez ogranicze?. Wi?c np. czapk? Citizena mo?esz zam?wi? ile tylko razy chcesz i sprzeda? j? ilu tylko osob? chcesz.

Prosz? o komentarze ;)

Ostatnia edycja:

eh no i kto teraz bedzie depo rzadzil?
a tak ogolnie to nawet fajnie :)

Ja mozliwe ze bede grac na rooku chyba ze na mainie pozostane zalezy...xD

PS:Jo? Ajm Czarny napisz do mnie na gg 9661280 xd

To jedyny spos?b na przedstawienie ?r?d?a w Tibii ;p
Woda dr??y ska?e i jako? tam sobie wyp?ywa ;)
@Edit:
W momencie startu Norah'u zmieni si? spos?b pozyskiwania addon?w i outfit?w (!). Nie b?dzie ju? Hermes'a, kt?ry zawsze sta? rado?nie w depo i korzystaj?c ze swojego talentu krawieckiego potrafi? zrobi? dowolny dodatek do stroju, nie b?dzie go poniewa? przez te 8 miesi?cy dorobi? si? takiego maj?tku, ?e postanowi? sko?czy? z tym biznesem i wyprowadzi? si? na GM Isle ;)
Oczywi?cie konkurencja nie ?pi i wiele os?b mniej zdolnych od Hermesa postanowi?o wzi?? sprawy w swoje r?ce. M?wi?c normalnie do jednego addonu mo?e by? kilku NPC i zdobycie ka?dego z dodatk?w wi??e si? z wykonaniem jakiego? zadania, nie koniecznie takiego samego jak na RL Tibii. Oznacza to, ?e na Norahu pojawi si? z 20 nowych quest?w, w kt?rych nagrodami b?d? dodatki do stroj?w.
Przy okazji wprowadzania tych zmian chcieliby?my zaproponowa? Wam opcje umo?liwiaj?c? handlowanie niekt?rymi addonami. Obecnie w momencie zako?czenia misje dostajesz addon i masz go na sobie. Mo?na by to zmieni? poprzez otrzymanie addonu w paczce, tak jak meble. Dopiero gdy "rozpakujesz" paczk? to addon pojawi si? na tobie, r?wnie dobrze mo?e t? paczk? komu? sprzeda?. Ale aby nie niszczy? klimatu nie b?dzie mo?na sobie kupi? wszystkich dodatk?w, a jedynie te wybrane. Addony kt?re otrzymujesz od NPC w paczce, mo?na robi? bez ogranicze?. Wi?c np. czapk? Citizena mo?esz zam?wi? ile tylko razy chcesz i sprzeda? j? ilu tylko osob? chcesz.
Prosz? o komentarze ;)

Kurwa tholiam przeciez ten pomysl z addonami byl moj i nie przeszedl wszystko identycznie..... ja pierdole nie masz wlasnych pomyslow?
... Zalosne

wg Ciebie - zalosne
a nam i Tholiamowi sie podoba
Tholiam wrzuc pare fotek xD

Szynszyl, nie sko?czy?e? jeszcze podstaw?wki, a klniesz gorzej ni? szewc...

Nie wiem gdzie Ty to pisa?e?, mo?e by?o. Zreszt? wi?kszo?ci Twoich post?w nie czytam bo s? pozbawione sensu i logiki.

Od 8 miesi?cy widz? jak tylko narzekasz, ale jednak jeszcze nadal Norah Ci? interesuje, co znaczy, ?e jednak co? Ci si? podoba. Wi?c albo zacznij pisa? co? normalnego, ale nie pisz w og?le.

Szynszyl, nie sko?czy?e? jeszcze podstaw?wki, a klniesz gorzej ni? szewc...
Nie wiem gdzie Ty to pisa?e?, mo?e by?o. Zreszt? wi?kszo?ci Twoich post?w nie czytam bo s? pozbawione sensu i logiki.
Od 8 miesi?cy widz? jak tylko narzekasz, ale jednak jeszcze nadal Norah Ci? interesuje, co znaczy, ?e jednak co? Ci si? podoba. Wi?c albo zacznij pisa? co? normalnego, ale nie pisz w og?le.
Ojj :( nie zgadles co do wieku :( . Nie pomyslales. To po co sie w tym poscie wypowiadales skoro go nie czytales? Boze...podoba mi sie to ze to jedyny ots na ktorym poznalem wielu przyjaciol... to nie czytaj jak nie chcesz ale nie kopiuj moich pomyslow... kurna... to mnie wku... dobra zdenerwowalo mnie to chociaz wiem ze denerwuje ludzi, ale przynajmniej nie kradne pomyslow.
@To?di.. :D
Chodzi mi o to ze ?alosne jest to w jaki sposob ukradl mi moj pomysl elo
@Edit
Przypomnij co sam napitalales co 2 slowo to przeklenstwo na blogu
Pozdro & Ogarnij

Ostatnia edycja:

@Up
Te? chcia?bym poznawa? przyjaci?? w Tibii =(.

@Topic
Czekam na start z niecierpliwo?ci?, oby 5 grudnia nadszed? jak najszybciej.

Ojj :( nie zgadles co do wieku :( . Nie pomyslales. To po co sie w tym poscie wypowiadales skoro go nie czytales? Boze...podoba mi sie to ze to jedyny ots na ktorym poznalem wielu przyjaciol... to nie czytaj jak nie chcesz ale nie kopiuj moich pomyslow... kurna... to mnie wku... dobra zdenerwowalo mnie to chociaz wiem ze denerwuje ludzi, ale przynajmniej nie kradne pomyslow.
@To?di.. :D
Chodzi mi o to ze ?alosne jest to w jaki sposob ukradl mi moj pomysl elo
@Edit
Przypomnij co sam napitalales co 2 slowo to przeklenstwo na blogu
Pozdro & Ogarnij

Skoro to Tw?j pomys? to musisz mie? pretensje do CipSoftu, chocia? s?dz?, ?e to oni byli pierwsi, bo ju? bodaj?e na Tibii 8.0 addony do dw?ch outfit?w by?y ze scrolla, a od paczuszki r??ni si? to tylko grafik?, bo system dzia?ania jest taki sam. Po drugie od czas?w Tibii 8.5 wedding outfit jest w?a?nie z paczuszki, z kt?rej to w?a?nie b?dzie reszta addon?w na Norahu. Ten w?a?nie item zainspirowa? mnie do wprowadzenia reszty addon?w poprzez umieszczanie ich w paczkach, jednak Genius poprawi? ten plan poprzez wyprowadzenie paczek z addonami jedynie do kilku addon?w, a nie do wszystkich, aby nie niszczy? klimatu. Je?li Tw?j pomys?, o kt?rym wspomina?e?, jest podobny do tego, to przepraszam, ale tutaj naprawd? wystarczy jedna my?l ?eby wpa?? na ten sam pomys?. Co innego jest np. z questami sk?adaj?cych si? z kilku misji, je?li ja zrobi?bym takie same misje jak Ty wymy?li?e? to wtedy mo?esz pos?dzi? o plagiat.
Tego z addonami to ja nawet nie nazywam pomys?em, a jedynie opcj?.

No i je?li masz ?al o przekle?stwa, tutaj obowi?zuje nas regulamin portalu Tibia.net.pl, przekle?stwa na moim blogu nie by?y nimi obj?te. Pomog? Ci to zrozumie? przez por?wnanie ;) Przeklinanie na dworze, a w ko?ciele (chocia? tu dochodzi te? kultura osobista ;p).

A skoro ju? rozmawiamy o pomys?ach, to bardzo ch?tnie pozna?bym Wasze pomys?y na questy, jest nam potrzebnych bardzo du?o takich ;)

HOTA..7 faraonow do ubicia w grupie.1 faraon max 1,5k wali.

Ehh.. Szynszyl sko?cz ju? mo?e? tak jak tholiam napisa? ;] pos?d? CipSoft o plagiat ?e ci pomys? ukradli hah...
Co do temtu...
Ten nowy system addonowy bardzo mi si? podoba ;] wreszcie b?dzie mo?na zarobi? troche sprzedaj?c addony ;] Widze ?e norah podbije ToPlistY ^^
Co do quest?w to mam kilka pomys??w. A wi?c:
1. By?by npc - Thom - sprzedawca (w mie?cie gdzie?), kt?ry by dawa? np. od 50lvla misje "Witaj, szukasz przyg?d? Mam do ciebie pro?be, m?j brat zagin?? kilka dni temu, sam bym go poszuka? ale musze pilnowa? straganu oraz domu. Czy m?g?by? go znale?? dla mnie?." Oczywi?cie odpowiada?o by si? "tak". 2 Npc (brat Thoma - Deruno) by?by gdzie? ukryty w jaskini (gdzie? w lesie) aby go znale?? musia?o by si? zabic kilka potwork?w np. Elfy, Dwarfy itp. Rozmowa z - Deruno - "Witaj w?drowcze, szukasz czego?? -Brat Ci? Szuka-" ty: "Brat Ci? Szuka" Deruno - "CO? chyba mnie z kim? pomyli?e?, przecie? ja niemam brata. Mieszkam tu sam od dawna." ty: "Bye". Po rozmowie z Deruno wraca?o by si? do Thoma: ty: "hi" Thom: "Witaj i co? znalaz?e? mojego brata? jest gdzie? w pobli?u? -tak-" ty: "tak" Thom: "Nareszcie! Gdzie on jest?" ty: "jest ma?y problem" thom: "Co? Problem? Jaki?" ty: " Tw?j brat m?wi ?e niema brata" Thom: "CO? niema brata? pewnie mu si? co? pomiesza?o w g?owie. Hmm... Masz, zanie? mu to pewnie sobie przypomni" (Thom daje ci lalke). idziesz spowrotem do Deruno i m?wisz "hi" Deruno: " To znowu ty? czego chcesz, powiedzia?em ci ju? ?e niemam brata!" ty:"lalka" Deruno: " cO? jaka lalka? oO z k?d to masz? ta lalka to prezent od mojego brata?!? od mojego brata? przecie? ja niemam brata... Zostaw mnie, przyjd? p?zniej musze sobie to przemy?le?". Spowrotem do Thoma: "hi" Thom: "witaj! i co ? m?j brat przypomnia? sobie o mnie?" Ty:"musi sobie to przemy?le?" Thom: "Ehh.. dobrze, niech sobie to przemy?li. Dzi?kuje za Pomoc" nagroda (15cc). Gdy nabi? by? 100lvl wracasz do Thoma i m?wisz: "hi" Thom: "Witaj, Chcesz co? kupi?? -Trade-" ty: "tw?j brat", Thom: "Ah.. by?em tak zaj?ty ?e zapomnia?em o nim, pewnie do?? czasu mine?o, mo?e sobie mnie przypomnia? wreszcie". Idziemy do jaskini gdzie by? Deruno i zauwa?amy ?e w jaskini coraz mocniejsze potwory s?, gdy zabijemy wszystkie widzimy Dead, gdy zrobimy Look widzimy ?e jest to Deruno.. Przeszukujemy jego zw?oki i znajdujemy List, Lalke oraz troche Food. Wracamy do Thoma: "hi" thom: "Witaj! i co? m?j brat przypomnia? sobie o mnie?" ty: "tw?j brat nie?yje" Thom: "CO?! kto mu to zrobi??!? nie, tylko nie on.. On jedyny mi zosta? na tym ?wiecie (p?acze)" ty: "list" Thom; "Co? co to za list?" ty: "by? on w kieszeni Deruno" (dajesz mu wszystkie ?eczy jakie znalaz?e? w zw?okach Deruno) Thom: "O ja nieszcz?sliwy, co ja teraz zrobie ? dzi?kuje ci, za pomoc. Prosze, ta zbroja nale?a?a do mojego brata, no? j? dumnie" (dostajesz jaki? armor i 40cc) i tak ko?czy si? quest. Wiem ?e troche chaotycznie napisane ale pisa?em oraz wymy?la?em to na szybko xD.

@Aqua!
Loot of elf: 0-30 gp, 0-2 Red Apple, 0-6 Arrow, Studded Helmet, Plate Shield, Studded Armor, Brass Shield, Water Skin, Leather Boots, Longsword, Sandals, Bow (rzadko), Heaven Blossom (rzadko)
Ma?o przej?y?cie i 15cc? Chyba ?e to nie na rooku to co innego ; p

Qrde ; /
Pisa?em Questa przez 30 min i mi si? net roz?adowa? napisze jeszcze raz...:curse: Teraz rozpisze si? bardziej szczeg??owo. Oczywi?cie all si? dzieje na rookgardzie !

A wi?c tak..

Gdzie? za miastem znajduje si? domek nale??cy do npc handlu broni?.
Domek ma 2 pokoje zamkni?te . Drzwi wej?ciowe normalnie otwarte.

Pierwszy pok?j jest zamkni?ty na klucz w ?rodku znajduje si? bardzo du?o skrzy? itp.
W drugim pokoju by?oby krzes?o jedna skrzynka oraz st?? (ten pok?j by?by biurem). Pok?j by mia? t? specjaln? klamke. Da?o by si? tam wej?c tylko za zgod? npc od halndu broni?.

Aby dosta? si? do pierwszego pokoju trzeba i?? do npc od handlu eq i zapyta? si? go o klucz. Hi > Key > Yes. Klucz b?dzie kosztowa? 100 gp. Npc ukrad? go kiedy? npc'towi od handlu broni? i chce si? go jak najszybciej pozby? dlatego sprzedaje ten klucz tak tanio.

Gdy wejdziemy do pierwszego pokoju znajdziemy tam wiele skrzy? w jednej odr??niaj?cej si? od reszty b?dzie ksi??ka. W Ksi?dze ( pami?tnik npc) b?dzie napisane jakim? dziwnym j?zykiem co znalaz? npc od broni. B?dzie to jaka? bro? ,b?dzie on j? trzyma? w skrzyni w biurze.( jaka bro? to wyb?r Thola)

Wiemy ju? gdzie npc od broni trzyma bro? i co to za bro?. Podchodzimy do niego i piszemy hi (On odpowiada Hello etc.) > your room (on pyta si? nas o co ci chodzi? ) > nazwa itemu ( Npc na to: skoro juz wiesz ?e go mam moge ci go odda?. Tobie za pewne przyda si? bardziej ni? mi. Ale jest warunek musisz mi znale?? bag kt?ry wypad? mi na ( expowisku z trollami ) Troll hell.

My udajemy si? na expowisko z owymi Trollami i szukamy dziury zasypanej kamieniami ( Tu jest rola dla kilofa) .Gdy ju? wejdziemy do dziury czeka tam na nas kilka trolli i dead. Klkamy na dead , nagle jeszcze pojawia si? Troll Chamipon( dzia?a to tak ?e jak kilkamy na dead tworzy si? troll champion mo?na klikn?? na deada tylko raz na dzie?) Gdy zabijamy troll wypada nam z niego bag( jungla bag wydaje mi si? ?e powinien si? odr??nia?) . Wracamy do NPC od broni i piszemy hi > bag > yes. Npc pozwala nam wej?? do pokoju.

Handlarz broni? cieszy si? swoim bagiem z lootem z minotaur?w a my nagrod?

Ostatnia edycja:

no nie na rook xD, sorry zapomnia?em napisac ze to quest na Maina ale mysla?em ze to oczywiste :D Czarny tw?j pomys? tez jest dobry ^^

Z ch?ci? zagram :cool:

A co sadzicie o systemie aukcji takim jak na fanii?
Jest strona na ktorej widnieje cena,ilosc,nazwa,wyglad, id aukcji i kupujemy te przedmioty za dana cene wpisujac !buy tutaj id aukcji.
Pomysl nie moj ale moze sie przydac.
a wystawialo by sie komenda !sell nazwa,ilosc,cena
Pomysl wedlug mnie dobry bo nie trzeba spamowac na trade 1000 razy zeby cos sprzedac a wystawic na aukcje i miec wolny czas
Pieniadze przelewane by byly do banku
PS: Boze tholiam mam pytanie chyba nie bedzie z tymi mwallami i ze mozna przez kogos przechodzic?

Ostatnia edycja:

A co sadzicie o systemie aukcji takim jak na fanii?
Jest strona na ktorej widnieje cena,ilosc,nazwa,wyglad, id aukcji i kupujemy te przedmioty za dana cene wpisujac !buy tutaj id aukcji.
Pomysl nie moj ale moze sie przydac.
a wystawialo by sie komenda !sell nazwa,ilosc,cena
Pomysl wedlug mnie dobry bo nie trzeba spamowac na trade 1000 razy zeby cos sprzedac a wystawic na aukcje i miec wolny czas
Pieniadze przelewane by byly do banku
PS: Boze tholiam mam pytanie chyba nie bedzie z tymi mwallami i ze mozna przez kogos przechodzic?

B?dzie system aukcji tak jak na Fanii, bo oni to pobrali z forum ;)

Jeszcze nie ma silnika 8.53, ale mam nadziej?, ?e b?dzie to mo?na zostawi? tak jak by?o wcze?niej bo to pora?ka. Trapowanie to jedna z najfajniejszych rzeczy w Tibii ;p

A tak ma marginesie Mef przeczyta?e? mojego Questa mam rozumie? ; d ?
Znaczy wiem ?e przeczyta?e? ale chodzi mi o to czy si? spodoba?.

Z tym system aukcji to to jest troche lipa bo jest to za kilkunastu ots i ludzie daj? np.: label za 9999999gp

Ostatnia edycja:

A tak ma marginesie Mef przeczyta?e? mojego Questa mam rozumie? ; d ?
Z tym system aukcji to to jest troche lipa bo jest to za kilkunastu ots i ludzie daj? np.: label za 9999999gp

Tak przeczyta?em i dzi?kuje za niego, mo?esz si? spodziewa?, ?e taka misja b?dzie na serwerze.

Ale przecie? nikt nie musi kupowa? takiego labela ;p

Eyy ... Ale Ten Qest Co Czrny powiedizal ...

To podobne jak nie wiem do stylu metina .... Czy jakies takiej gry ...

Status
Zamknięty.
Do góry