• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Anime/Manga etc.

Status
Zamknięty.
Odp: Anime/Manga etc.

Ja ostatnio zacz??em ogl?da? Umineko no Naku Koro Ni. bardzo fajny horror/krymina?/fantasy. Aktualnie jestem na bodaj?e 6 odcinku (gubi? si? :D). I do tego czasu by?o wszystko ?adne, zrozumia?e a tu zamot :D I przesta?em rozumie?. Polecam to anime wszystkim fanom horror?w i krymina??w.

Teraz troch? o fabule. Przez pierwsze 5 odcink?w by?em pewien, ?e anime opowiada o bogatej rodzinie, kt?ra spotyka si? na bezludnej wyspie (oczywi?cie maj? tam rezydencj? :D) ?eby obgada? rodzinne sprawy. Potem zaczyna ich kto? mordowa?... I dalej nie opowiem ?eby wam nie zepsu? zabawy :D

Jeszcze raz gor?co polecam to anime. A teraz dobranoc.

Ostatnia edycja:

Our partners and their custom servers:

Lubisz muzyk? gitarow?? A mo?e grasz w zespole? W ka?dym razie, je?li ma?y ci si? anime z dobr? muzyk? to "Beck" jest dla ciebie. ?wietne 26 odcinkowe anime o tworzeniu zespo?u, kt?re osobi?cie wci?gn??em w 2 dni. Dobra muzyka(fakt, z czasem troch? sie powtarza, ale te kawa?ki s? tak dobre ?e s?uchasz i nie masz do?? :)), pokazane ro?ni?cie w si?? nowego zespo?u. Najlepsze jest to, ?e niekt?re przypadkowe zdarzenia pomagaj?ce zespo?owi, s? naparawd? realistyczne wi?c nie ma tu mowy o sytuacjach "Aaaa!! Heavy Metal Power Solo!!", kt?re przyci?ga t?umy ludzi. Podsumowuj?c je?li lubisz muzyk? to to jest anime dla ciebie. Polecam!
Hympa

Ja ostatnio zacz??em ogl?da? Vampire Knight, bardzo fajne anime. Stan??em na 11 odcinku, bo jestem w szpitalu :../ Ale z tego co widzia?em to jest ?wietne. Polecam wszystkim fanom dobrej fantasy i dramatu.

Ja ostatnio zacz??em ogl?da? Vampire Knight, bardzo fajne anime. Stan??em na 11 odcinku, bo jestem w szpitalu :../ Ale z tego co widzia?em to jest ?wietne. Polecam wszystkim fanom dobrej fantasy i dramatu.
Jeste? w szpitalu przez samo ogl?danie Vampire Knight? O.o Wiem, ?e to anime jest brutalne, ale ?eby a? tak? O.o
joke :D
Ja dopad?am 2 nowe anime. Pierwsze to "Welcome in "HNK"" (NHK ni yokoso!). Jest to tak idiotyczne, ?e a? fajne. Opowiada o pewnym hikkomori, kt?ry odizolowuje si? od ?wiata w swoim domu z my?l?, ?e ca?y ?wiat to spisek przeciwko niemu. Mo?na je obejrze? tutaj: Drugie anime to Black Lagoon, ale obejrza?am tylko 2 odcinki i to 2 gdzie? ze ?rodka anime, wi?c nie znam fabu?y, ale jest fajne ;p
Pozdro
ps. jee sobota!! Fani pora szalej?! XD

@up
Ja osobi?cie od anime naruto odpad?em po 2 czy tam 3 odcinku (a i ogl?da?em z przymusu bo si? za?o?y?em ze znajomym (xD), ?e obej?e do 5). Naruto bardzo fajnie si? czyta (chocia? to IMHO jaka? specjalna manga nie jest), ale anime - nie wiem czemu- zostawi?o we mnie wra?enie "Bo?e jakie to g?upie".
@Topic
Gor?co polecam mang? Defense Devil, niby nic specjalniego, ale czyta si? po prostu ?wietnie.

Ja ogl?dam Naruto oraz czytam mang?, wed?ug mnie jest to bardzo fajne anime, kt?re ma w sobie g??boki i sensowny mor?? .
Mor??, nowa polszczyzna wita nas :D Domy?lam si?, ?e chodzi?o ci o mora?. Ale powiem naj?wi?tsz? prawd?, ?e ogl?da?em ca?? seri? Naruto i Shippuuden do bodaj?e 130 odcinka, ale mora?u to ja tam za chuja nie mog? si? doszuka? :p Oczywi?cie znam wiele anime gdzie mo?na znale?? "g??boki i sensowny" mor?? :D lecz Naruto do nich na pewno nie nale?y.

@Down M?wi?, ?e bodaj?e. Naruto ogl?da?em ostatnio rok temu. Nie wiem na kt?rym odcinku stan??em :p

Ostatnia edycja:

...ogl?da?em ca?? seri? Naruto i Shippuuden do bodaj?e 130 odcinka...
No to gratuluj?, bo na dzie? dzisiejszy jest 126 odcink?w :rolleyes:.

Ja jako? przesta?em ogl?da? Higurashi no naku koro ni, prawdopodobnie wr?c? do tego ju? nied?ugo. Teraz praktycznie nie ogl?dam ?adnego anime (no, Naruto co tydzie?, gdy wyjdzie nowy odcinek), za to zabra?em si? za mang?. Kupi?em pierwsze sze?? tom?w Death note, wkr?tce zam?wi? nast?pne. Szybko si? czyta i jest ciekawe. Od razu wida? r??nic? mi?dzy anime a mang?.

Mo?e poleci? mi kto? jak?? dobr? komedi?? Najlepiej kilka tytu??w. Lubi? anime tego typu.

Od razu wida? r??nic? mi?dzy anime a mang?.
Mo?e poleci? mi kto? jak?? dobr? komedi?? Najlepiej kilka tytu??w. Lubi? anime tego typu.
1. Death Note anime r??ni sie od mangi? Mo?e tak ale ta r??nica nie jest a? tak jaskrawa, ba, ?miem stwierdzi?, ?e DN to najlepiej zekranizowana manga, praktycznie nie r??ni si? od komiksu. Je?li widzisz jakie? pot??ne r??nice to powiedz gdzie bo sam jestem ciekaw :P
2. Komedia? Ouran High School Host Club. ?wietna komedia :D

Ja za? ze wszystkich anime, jakie ogl?da?am, najbardziej ukocha?am sobie Elfen Lied. Pierwszy raz widzia?am wszystkie odcinki jako? 1,5 roku temu, za? wczoraj w nocy (20:00-01:00 z ma?ymi przerwami!) zrobi?am sobie maraton, a dzi? po po?udniu doko?czy?am. Pomimo brutalnych scen, w kt?rych r?ce, nogi, g?owy, jelita i ko?ci lataj? po ca?ym kadrze, a krew leje si? strumieniami (swoj? drog?, chyba pakuj? za du?o krwi do tych ludzi, bo to niemo?liwe, ?eby hektolitry z jednej rany po urwanej g?owie si? wylewa?y) uwa?am, ?e to anime spokojnie mo?na zaliczy? do tych lepszych. O dziwo fabu?a nie jest zbyt z?o?ona, a w?tki mi?osne typu KoutaxYuka przyprawiaj? o md?o?ci, lecz sama historia Lucy i te niesamowicie bestialskie dicloniusy sprawiaj?, ?e mam ochot? ci?gle sobie to anime od?wie?a?. _/

Hej wszystkim, jako fan Anime, b?d? odwiedza? ten temat. :) No ale mam jeden problem, ;/ Poniewa? zacz??em ogl?da? Bleach, i stan??em na 1 odcinku. Dlaczego? Bo na kreskowka.pl s? odcinki bleach'a, ale nie do ko?ca dzia?aj?. Kiedy w??czy?em 1 odcinek, doszed?em do 12 minuty, potem mi si? zaci??o i wy??czy?o. Zn?w w??czy?em, ale to samo si? sta?o. Jak kto? zna dobr? stron? z Anime opr?cz kreskowka.pl, prosz? o odpowied?...
Z g?ry :thx:

Co do mangi i anime, to tylko znam je ''ze s?uchu''. Nigdy nie czyta?em ich gatunku, ani nawet nie ogl?da?em film?w za du?o, ale kilka takowych ogl?dn??em :) Kiedys kolega mi pokaza? ksi??k? typu manga (podaj?e ''Naruto'') i mnie rozwali?o to, ?e tam wszystko do g?ry nogami/na odwr?t napisane :) Ciekawy styl, hah ;) Opr?cz tego gra?em tylko na otsach anime, typu DB czy Naruto (przyk?ad: WoDBO, Dragon Ball ...).
Kto wieee... mo?e kiedy? i ten gatunek film?w/ksi??ek mnie wci?gnie ... :)
Pozdrawiam, szacho.

@up
Je?li chcesz zacz?? "przygod?" z anime/mang? to na pocz?tek polecam anime/mange Death Note, wci?ga jak cholera i to by?a 1 i manga i anime kt?re czyta?em/ogl?da?em :P

@2xup
Je?li znasz dobrze angielski to wejd? na i tam ogl?daj. Kupa anime ma?ci wszelkiej i tak jak Szachowi, tobie te? polecam Death Note'a.

Pozdrawiam
Hympa

Hej wszystkim, jako fan Anime, b?d? odwiedza? ten temat. :) No ale mam jeden problem, ;/ Poniewa? zacz??em ogl?da? Bleach, i stan??em na 1 odcinku. Dlaczego? Bo na kreskowka.pl s? odcinki bleach'a, ale nie do ko?ca dzia?aj?. Kiedy w??czy?em 1 odcinek, doszed?em do 12 minuty, potem mi si? zaci??o i wy??czy?o. Zn?w w??czy?em, ale to samo si? sta?o. Jak kto? zna dobr? stron? z Anime opr?cz kreskowka.pl, prosz? o odpowied?...
Z g?ry :thx:
Je?eli chcesz ogl?da? te anime w j?zyku polskim polecam . Odcinki powinny dzia?a? wszystkie poprawnie.

Co do mangi i anime, to tylko znam je ''ze s?uchu''. Nigdy nie czyta?em ich gatunku, ani nawet nie ogl?da?em film?w za du?o, ale kilka takowych ogl?dn??em :) Kiedys kolega mi pokaza? ksi??k? typu manga (podaj?e ''Naruto'') i mnie rozwali?o to, ?e tam wszystko do g?ry nogami/na odwr?t napisane :) Ciekawy styl, hah ;) Opr?cz tego gra?em tylko na otsach anime, typu DB czy Naruto (przyk?ad: WoDBO, Dragon Ball ...).
Kto wieee... mo?e kiedy? i ten gatunek film?w/ksi??ek mnie wci?gnie ... :)
Pozdrawiam, szacho.
Tak?e polecam Ci Death Note. Nie jest d?ugo, ale wci?ga. Je?eli chce Ci si? ogl?da? serie po 300+ odcink?w to polecam Ci Naruto i Bleach. Tego drugiego nie ogl?da?em (za du?o odcink?w), ale s?ysza?em bardzo dobre opinie na temat tego anime.

Ja natomiast jestem na czwartym odcinku "Ouran High School Host Club". Wspania?a komedia, na pewno b?d? kontynuowa? ogl?danie.

Je?li widzisz jakie? pot??ne r??nice to powiedz gdzie bo sam jestem ciekaw :P
No, pot??nych r??nic nie ma, ale jednak s?. Na pewno wi?ksze s? w mandze Naruto.

Ja ostatnio (jak ju? wcze?niej m?wi?am) wzi??am si? za anime black lagoon. M?wi? wam, ?e jestem mi?o zaskoczona. Anime, pomijaj?c jego delikatn? brutalno??, ma jaki? g??boki sens (przynajmniej ja tak my?l?). Mi?dzy brutalno?ci? g??wnej bohaterki Revy (patrz m?j avatar i podpis xD), jej k??tni z drugim g??wnym bohaterem Rockiem i ich zab?jstwach i przesy?kach za zlecenie, oraz chorych ideach Revy ("Kasa jest najwa?niejsza! ?mier? imperjalistycznym ?winiom! Zabi? suk?!" :p) jest tam jaki? g??bszy w?tek opowiadaj?cy o tym, jak smutne dzieci?stwo mo?e wp?yn?? na dalsz? cze?? ?ycia (co? o tym wiem, mo?e dlatego tak dobrze j? rozumiem ^^). Og?lnie anime opowiada o grupie "mafijno - zleceniobiorczej" Black Lagoon (Czarna Laguna), jej stosunkach z innymi mafiami (mi?dzy innymi Hotelem Moskwa), oraz o zleceniach, kt?re przyjmuj?, przesy?kach jakie przewo?? i ich perypetiach. No, nie wiem, co mog? napisa?, to wklej? wam opis tego? anime z
Rokuro Okajima jest urz?dnikiem . Od swojej firmy dostaje kolejne zlecenie . Tym razem jest to dostarczenia dyskietki z tajnymi danami statkiem na Borneo . Niestety podczas rejsu grupa pirat?w napada statek i porywa naszego g??wnego bohatera .
Rokuro Okajima jednak si? nie boi s?dzac ?e jego firma go uratuje .
Jednak dzieje si? wr?cz na odwr?t firma nie zawracaj?c sobie g?owy podaje po prostu ?e Rokuro nie ?yje . Gdy nasz bohater to sobie u?wiadamia, do??cza do grupy i otrzymuje przydomek Rock.
Rock staje si? coraz gro?niejszym piratem i wraz ze swoj? za?og? napada
na coraz wi?cej statk?w w imieniu tajemniczej Ba?a?ajki...

Ba?a?ajka to przyw?dczyni Holetu Moskwa :p Gor?co zapraszam do obejrzenia, bo naprawd? warto ;D
Pozdro =]

Lol, Kate, pe?na recenzja! A jako, ?e aktualnie nie ogl?dam ?adnego anime (cho? mo?e powinnam w ko?cu sko?czy? Inuyash? i Sailor Moon >_<) to zainteresowa?a mnie ta pozycja. ^^ Ile ma mniej wi?cej odcink?w?

12 odcink?w, je?li chodzi o Black Lagoon - ca?kiem nie?le si? zapowiada, cho? ogl?da?em 2 odcinki i to do?? dawno.

Ostatnia edycja:

Szanowni konwentowicze

Bardzo nam przykro, ale jeste?my zmuszeni odwo?a? konwent BAKA Y2K9. To niestety nie jest dowcip ani ?adna podchwytliwa reklama.

Ze wzgl?du na nowelizacj? ustawy o bezpiecze?stwie imprez masowych z dnia 20 marca 2009, kt?ra wesz?a w ?ycie 1 sierpnia 2009, szko?a, z kt?r? prowadzili?my rozmowy nad wynajmem, po konsultacji z Wydzia?em Bezpiecze?stwa i Zarz?dzania Kryzysowego miasta Wroc?aw odm?wi?a wsp??pracy na uzgodnionych wcze?niej warunkach.

Niestety zorganizowanie konwentu jako imprezy masowej zgodnie z ww. ustaw?, przekracza na chwil? obecn? nasz bud?et i mo?liwo?ci. Dodatkowo jest zbyt ma?o czasu do terminu konwentu aby zorganizowa? imprez? w formie jak? planowali?my w innym miejscu i na innych warunkach (co nie oznacza ?e nie pr?bowali?my do ostatniej chwili).

Dzi?kujemy wszystkim kt?rzy nas wspierali i do samego ko?ca pr?bowali nam pom?c w zaistnia?ej sytuacji oraz tym, kt?rzy zg?osili si? do pomocy w organizacji konwentu. Wszyscy oni po?wi?cili wiele swojego cennego czasu, za kt?ry dzi?kujemy. Sami jeste?my rozgoryczeni zaistnia?? sytuacj?, gdy? w przygotowanie do tej edycji w?o?yli?my zar?wno sporo serca jak i pieni?dzy.

Jeszcze raz bardzo przepraszamy wszystkich, kt?rzy liczyli na nasz? imprez?. Musimy przegrupowa? nasze si?y i zobaczy? czy jeste?my w stanie sprosta? nowej sytuacji prawnej. Mamy nadziej? ?e nie b?dzie to nasze ostatnie s?owo je?li chodzi o konwenty magowe w Polsce.

Organizatorzy BAKA

NOOOEEESSSS!!!! :((

Witajcie, mo?e i ja podziel? si? tym, co obejrza?em. Mam nadziej?, ?e si? nie pogniewacie.
  • Code Geass - najlepsze anime, jakie dane by?o mi ogl?da?. Mimo, ?e na pocz?tku przerazi?em si? "mechami", to z czasem, przekona?em si? do Lelo. Kr?tko m?wi?c, genialna fabu?a, genialnie przedstawione "wn?trza" postaci, doskona?e zwroty akcji, przypadki, zdrady...
  • Death Note - klasyka. Chyba nie ma nikogo, kto uznaj? si? za fana anime, a nie wie czym jest notatnik ?mierci. Genialne anime, a film na podstawie mangi, jeszcze lepszy (pomini?ta scena N.).
  • Hajime no Ippo - sport?wka, kt?ra wr?cz wbija w fotel. Fabu?a z pocz?tku mo?e wyda? si? oklepana, jednak z czasem, pragnie si? wi?cej i wi?cej (zawali?em ca?y weekend na ogl?daniu). Dobra sport?wka, do tego z wielkim poczuciem humoru. Do dzi? pami?tam wag? "kutasa", zar?wno w szatni, jak i na debiucie Ippo oraz niezapomniany pierwszy ob?z treningowy ;))
  • Elfen Lied - wiele razy spotka?em si? z opini?, ?e te anime to tylko krew. Moim zdaniem, nie. Krew i te wszystkie sceny, z kt?rych mi?so wylatuj? zewsz?d s? tylko dodatkiem do wspania?ej dziewczyny z wektorami, do wspania?ej fabu?y...

Dzisiaj zako?czy?em ogl?danie Vampire Knight oraz Vampire Knight Guilty i powiem, ?e to anime jest ?wietne ;) i l?duje na mojej li?cie najlepszych anime na zas?uzonym drugim miejscu (zaraz za Clannad). Dzisiaj bior? si? za Elfen Lied a p??niej Ef Tale of Melodies/Memories (zale?y kt?re to pierwsza seria :D).

Szanowni konwentowicze

Bardzo nam przykro, ale jeste?my zmuszeni odwo?a? konwent BAKA Y2K9. To niestety nie jest dowcip ani ?adna podchwytliwa reklama...
NIEEEEEEEEEEEE!!! Ale dzisiaj znalaz?em wi?ksz? tragedi?:

Co dalej z Shin-chan?

Tragiczna ?mier? Yoshito Usui - autora mangi Shin-chan. 19.09.2009 w g?rach na granicy prefektury Gunma i Nagano zagin?? podczas w?dr?wki 51 letni autor mangi Shin-chan. Nast?pnego dnia znaleziony zosta? martwy u st?p g?ry. Obok zw?ok znaleziono jego aparat fotograficzny. Ostatnie zdj?cie przedstawia?o widok podn??a g?r... Obecnie wa?? si? losy jego mangi Mamy nadziej?, ?e przynajmniej Shin-chan b?dzie dalej cieszy? si? "?yciem".
...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom