• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Anime/Manga etc.

Status
Zamknięty.

Our partners and their custom servers:

Odp: Anime/Manga etc.

Wzi???m si? za Bleacha, i musz? przyzna?, ?e mia?dzy :D
Fan? Fantasy/ Sztuk Wal polecam naprawd?, chocia? w?tpie, ?e jeszcze o tym nie s?yszeli?cie, mo?e si? wypowie kto? kto ogl?da?? ;d

Wzi???m si? za Bleacha, i musz? przyzna?, ?e mia?dzy :D
Fan? Fantasy/ Sztuk Wal polecam naprawd?, chocia? w?tpi?, ?e jeszcze o tym nie s?yszeli?cie, mo?e si? wypowie kto? kto ogl?da?? ;d
Wypowiada? si? na temat Bleacha? Ok to mo?e ja! :p
Zacznijmy od tego, ?e puszczaj? go po raz 4 na hyperze, gdzie zazwyczaj anime na tym kanale puszcza si? maks 2 razy, co oznacza, ?e jest to dobre i popularne anime. Kreska jest ?liczna i realistyczna, bohaterzy maj? dobrze oddane i pasuj?ce do nich same charaktery, ka?dy ma swoje si?y i s?abo?ci, jest ciekawa fabu?a, aczkolwiek troch? nu??ca na d?u?sz? met?. Jest troch? krwawe, bodaj?e ma oddawa? realistycznie prawdziwe rany, ale to nie powinno odrzuci? tych, kt?rzy naprawd? kochaj? to anime. Sama kiedy? by?am fank? Bleacha, to dobre anime i trudno si? oprze? jego urokowi. Tak wi?c, ja tak?e polecam, bo warto.
Pozdro
Edit:
Bonus, czyli m?j ulubiony ending z bleacha:

Ostatnia edycja:

Wzi???m si? za Bleacha, i musz? przyzna?, ?e mia?dzy
Fan? Fantasy/ Sztuk Wal polecam naprawd?, chocia? w?tpie, ?e jeszcze o tym nie s?yszeli?cie, mo?e si? wypowie kto? kto ogl?da?? ;d

Tak, jestem tego samego zdania co ty, poniewa? tak?e jestem fanem Bleach, jednak?e ostatnio fabula si? troch? pogorszy? w przypadku 235-240 i jakby zacz??a mnie troch? przynudza?. Ale Sztuka walki, oryginalno?? i reszta zwala z n?g! Polecam! Mo?na to tak?e obejrze? na !

A mo?e ogl?dali?cie Zero no Tsukaima?? Polecam anime o wielkim humorze i szczypcie romantyzmu.

Omg, przebi??m si? szybciutko z 100 na 130~~ odc i przynudza? zaczyna ;x
Mog? bykto? polecic co? w dese? :

-Dragon Ball
-Naruto
-Bleach
-One Piece

Bylbym wdzi?czny.

Ja wci?? czekam, a? grupa t?umacz?ca mang? Bakuman na j?zyk polski, zacznie w ko?cu to t?umaczy?, bo s? ju? 4 rozdzia?y do ty?u... :/
Wczoraj zabra?em si? za ogl?danie anime Torradora, jestem na 3 odcinku i nie wiem, czy b?d? to kontynuowa?...
Jeszcze odno?nie mang... Zam?wi?em 7 i 8 tom Death Note i tylko czekam, a? dojdzie :p.

Wczoraj zabra?em si? za ogl?danie anime Torradora, jestem na 3 odcinku i nie wiem, czy b?d? to kontynuowa?...
Kontynuuj, ja tak zrobi?em i nie ?a?owa?em.

Aktualnie ogl?dam To Aru Majutsu no Index ?eby zabra? si? za drug? serie ( To Aru Kagaku no Railgun), kt?ra wychodzi w tym sezonie. Nast?pnie w planach mam Darker than Black i po tym drug? seri?. A na bie??co ogl?dam te? Seitokai no Ichizon. Reszt? anime z sezonu jesie? 09 chyba sobie odpuszcz? =) No chyba, ?e wyjdzie zapowiadane Shakugan no Shana 3 (to b?dzie chyba OAV a po tym seria TV).

Zapraszam wszystkich do obejrzenia Hajime No Ippo.
Pozwoli?em sobie zrecenzowa? pierwsz? cz???:

Rodzaj produkcji: Serial anime
Rok wydania: 2000
Ilo?? odcink?w: 76
Gatunek: sport

Z pocz?tku by?em sceptycznie nastawiony do anime z tego gatunku. Ale c??, moje obawy si? nie sprawdzi?y, co dowodzi, ?e nie mo?na ocenia? ksi??ki po ok?adce....

Ippo Makunouchi jest weso?ym szesnastolatkiem, kt?ry przez swoje obowi?zki w rodzinnym interesie, nie posiada czasu na ?ycie towarzyskie. Z tego powodu jest gn?biony i bity w szkole przez Masahiko Umezaw? i jego dw?ch koleg?w. Pewnego dnia ch?opak zostaje pobity do tego stopnia, ?e interweniuje Mamoru Takamura, ratuj?c go spod gradu pi??ci po czym zaprowadza go do klubu, gdzie Ippo zaskakuje wszystkich swoj? si?? i otrzymuje dwie kasety video o boksie od Takamury. Po obejrzeniu ich, ch?opak...zakocha? si? w tym sporcie i postanawia zosta? zawodowym bokserem. Jego pierwsz? walk?, a w?a?ciwie sparingiem treningowym by? pojedynek z jego r?wie?nikiem Ichiro Miyat?, najbardziej utalentowanym bokserem wagi pi?rkowej w Japonii i wkr?tce jego przyjacielem oraz jednocze?nie najwi?kszym rywalem. Oczywi?cie przegrywa z tak pot??nym przeciwnikiem, lecz zaskakuje wszystkich swoj? wytrzyma?o?ci? i wol? walki.

Jak inaczej mo?na nazwa? t? seri? ni? klasyk?. Po wzgl?dem oprawy graficznej anime prezentuje si? bardzo dobrze, ale nie ?wietnie. Pomimo p?ynnych animacji nie podoba? mi si? wygl?d bohater?w, konkretnie twarzy, gdy? nie jestem przyzwyczajony do tego typu kreski, gdzie nosy i oczy s? nienaturalnych kszta?t?w. Ale za to pochwali? mog? pi?knie dopracowane musku?y naszych bokser?w, kt?re szczeg?lnie na ringu prezentuj? si? imponuj?co.:)
Zawiod?em si? lekko pod wzgl?dem muzyki, chocia? w niekt?rych momentach by?a
doskonale dopasowana i wzorowo podkre?la?a nastr?j oraz klimat.

Na pewno niewiele jest anime o tej dyscyplinie sportu. Jak wspomnia?em na pocz?tku, nie by?em dobrze nastawiony co do tej produkcji, lecz z kolejnymi odcinkami wci?ga?o mnie coraz bardziej.
Przede wszystkim po obejrzeniu, chocia?by kilku pierwszych odcink?w, mo?emy odkry? ogromn? determinacj? Ippo, kt?ry udowadnia, ?e ci??k? prac? mo?na zdzia?a? wiele. Z zapa?em ogl?da?em walki Makunouchiego, i musz? przyzna?, ?e nieraz ba?em si? o ch?opaka :)
M?g?bym napisa? "polecam t? seri? wszystkim fanom sportu", lecz to uczyniwszy pope?ni?bym b??d, bo ?mia?o polecam j? ka?demu. Nawet osobom, negatywnie nastawionym do ?w gatunku.

To znowu ja :D Tym razem mam dwa pytania do fan?w M&A oraz Jmusic. Po pierwsze ogl?da? kto? 11eyes (aniem jesie? 2009) bo nie wiem czy warto ?ci?ga?. Po drugie, czy m?g?by kto? mi wsadzi? na jaki? serwer paczuszk? z Jmusic (najlepiej op i ed anime) bo nie mam czego s?ucha?. Oczywi?cie reput poleci =)

Ja sko?czy?am wczoraj ogl?da? anime Fate/stay - night. Jest na prawd? pi?kne i wzruszaj?ce, oraz jednocze?nie pe?ne krwi i akcji >D Ka?dy znajdzie w nim co? dla siebie. Przebija (no, prawie, powiedzmy, ?e s? na r?wni :p) D.Gray - mana. W ka?dym razie polecam, seria liczy 24 odcinki, ja obejrza?am w 3 dni, bardzo wci?gaj?ce anime.
@3up
Dzi?ki za stronk? z mangami ^.^
Pozwol? sobie jeszcze raz poleci? ale dopisz? jeszcze kilka element?w. Po pierwsze ?cie?ka d?wi?kowa i muzyka z tego anime nie jest ?adna, czy brzydka. Jest przepi?kna i naprawd? warto j? ods?ucha?. Przyk?ad? Prosz? bardzo, opening 1 serii:

Anime jest wzruszaj?ce, porusza wiele g??bokich temat?w i naprawd? zapada w pami??. Gor?co polecam, ma 24 odcinki, ale nie po?a?ujecie!!
Pozdro.

Edit:
Dosz?am do wniosku, ?e przebija D.Gray - mana (odwali?o mi chyba O.O)

Hej, m?g?by kto? poleci? mi jakie? anime, kt?re motywuje (daje kopa) do dzia?ania (dowolnego:)). Chodzi mi tu jednak o co? kr?tkiego (10-15 odcink?w). Potrzebuj? czego? co pozwoli mi uwierzy? w siebie:p Wiem, ?e odpowiednim 'lekarstwem' by?oby Naruto, jednak nie mam czasu na takiego 'ci?gaska'. Prosz? jednak o taki dobre graficznie anime, kt?rego fabu?a ma cho? troch? sensu, a tak?e szczypt? humoru:p

Deaven obejrzyj sobie Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan. Mo?e ci? nie zmotywuje ale kopa da na pewno :D Nie jest to d?ugie, ma bodaj?e 6 odcink?w z czego ka?dy jest podzielony na dwie cz??ci. Dam tylko to bo m?g?bym wymienia? w niesko?czono??, a wystarczy, ?e wejdziesz w link podany przez koleg? up =)

Jako, ?e ostatnio dzia? si? troch? zasta? i nie napisa?em dzisiaj jeszcze ?adnego posta (o0) to trzeba nadrobi?.

Ostatnio do?? cz?sto ogl?dam anime o gatunku fantasy i powoli zaczynam stwierdza?, ?e chyba b?dzie to m?j ulubiony gatunek. By?o tego do?? du?o wi?c opisze trzy tytu?y kt?re ogl?dam/obejrza?em i podobaj? mi si? najbardziej.

Toaru Majutsu no Index
Anime opowiada o przygodach Touma Kamijou mieszka?ca miasta uniwersyteckiego kt?rego 80% mieszka?c?w to studenci. Lecz nie s? to zwyczajni studenci, niekt?rzy z nich posiadaj? specjalne moce. Nazywani s? oni esperami. Nasz g??wny bohater (kt?ry tak nawiasem m?wi?c jest niesamowitym pechowcem) te? posiada pewn? moc ale nie jest esperem.

Ca?a historia zaczyna si? gdy Touma znajduj? na balkonie swojego mieszkania nieprzytomn? dziewczyn? (tytu?ow? Index). Od tego czasu bohater co chwil? prze?ywa jakie? przygody zwi?zane z magi?, esperami, ko?cio?ami i czym dusza zapragnie (o dziwo tylko dwie s? jako tako powi?zane z Index, w ca?ej reszcie gra ona posta? drugoplanow?).

Kreska jak przysta?o na studio J.C.STAFF jest bardzo ?adna. Estetycznie wykonane t?a, dobra animacja, ?wietne efekty specjalne. Muzyka jest mi?a dla ucha ale nie zachwyca. Jedyne co mi wpad?o w ucho to pierwszy opening.

To Aru Kagaku no Railgun
Druga seria wy?ej opisywanego anime. Wysz?o w sezonie jesie? 2009 i na razie jest tylko 5 odcink?w wi?c za du?o nie ma co opisywa?. Druga seria jest jakby rozwini?ciem innego w?tku z pierwszej, opowiada ona o Misaka Mikoto s?ynnym 5poziomowym panuj?cym nad elektryczno?ci?.

Fabu?a jak na razie nie zachwyca ale mi wystarcza, ?e ta seria jest po?wi?cona mojej ukochanej Tsundere z serii pierwszej ;) Kreska jest praktycznie taka sama jak w TMnI wi?c nie ma co pisa?. Muzyka tak samo jak w pierwszej serii jest mi?a dla ucha ale nie zachwycaj?ca i tak ja wcze?niej wpad? mi w ucho pierwszy opening =)

Asura Crying
Jestem na pi?tym odcinku, wi?c wol? z opisem poczeka? do ko?ca ale jak na razie zapowiada si? nie?le.

Dobra koniec bawienia si? w amatorskiego pisarza a wy ludzie udziela? mi si? tu bo jest cicho, a ja lubi? tu pisa? :D

Ostatnia edycja:

Nie mam wiele czasu, ale postanowi?em sobie od?wie?y? Elfen Lied. Jestem dopiero na drugim odcinku... Na razie przesta?em ogl?da? Torradora, ale na pewno do tego wr?c?.
Poza tym, kupi?em ju? wszystkie tomy Death note. Wci?? czytam Bakumana, czekam na nowe rozdzia?y.

Szukam film?w kinowych anime Naruto z polskimi napisami... Najlepiej w formacie .mp4... Ja wci?? szukam, ale nie mog? znale?? :/

Dwa dni temu zacz??em czyta? now? mang? o chujowym tytule 666 satan. Pierwsze dwa tomy poch?on??em niczym obiadek mamusi, a z ka?dym kolejnym zacz??o mi si? co raz to bardziej podoba?. G??wnym bohaterem jest dzieciak o je??cym w?os na g?owie imieniu Ijo :p. Jest on samotnikiem, nienawidzi ludzi za krzywdy mu wyrz?dzone. Pewnego dnia pods?uchuje rozmow? w barze, w kt?rej pada s?owo 'dominacja nad ?wiatem' - od tamtej chwili Ijo u?wiadamia sobie, ?e jego ?yciowym powo?aniem i marzeniem jest w?adza nad ?wiatem. Ch?opak ma dobre, szczere i czu?e serce, stara si? to ukry? co nie zawsze mu si? udaje. Na swojej drodze spotyka dziewczyn? - Ruby, kt?ra powoli oswaja Ijo, a ten zaczyna jej ufa? ( w przysz?o?ci mo?e co? mi?dzy nimi b?dzie ;] ).
?wiatem w tamtych czasach rz?dz? przedmioty o pot??nej sile ataku - O-PART, mog? je u?ywa? tylko wybra?cy, zwaniu Taktycy O.P.T ( O.P.Tci :P ) - Ijo jest jednym z nich. Polecam mang? ;].

Ostatnio zacz??a wychodzi? druga cz??? Darker Than Black a ja si? skapowa?em, ?e nadal nie wzi??em si? za cz??? pierwsz?... Lecz teraz zaleg?o?ci nadrobione i czekam na nowe odcinki Darker than BLACK - Ryuusei no Gemini.

Opr?cz tego ogl?dam Kimi Ni Todoke taki mi?y, spokojny romansik na odstresowanie. Jedyne co mo?e zdenerwowa? (i to zdrowo) to niepokoj?co cz?ste "karykaturowanie" g??wnej bohaterki... Przyk?ad:

BBBEAM_Kimi_ni_Todoke_04_anime_and_screenshot_download.jpg

Albo:

%5Blarge%5D%5BAnimePaper%5Dwallpapers_Kimi-ni-Todoke_Pi(1.6)__THISRES__100972.jpg

Mimo tej jednej wady anime ?wietne (nie licz?c DTB RnG najlepsze anime sezonu jesie? 2009). A i tak na koniec opening Kini ni Todoke jest ?wietny =)

Tak ogl?dam posty i widz?, ?e niekt?rzy m?wi? "naruto jest g?upie" poniewa? popatrzy?em na shippudena i mi si? znudzi?....

KTO? ZACZYNA? OGL?DA? HARREGO POTTERA OD 5 CZ??CI?
- ogl?daj odpocz?tku - potem m?w... Fabu?a bardzo fajna jak dlamnie... Anime to taka bajka, powstaj?ca z komiksu.... A wszyscy wiemy, ?e pierwsze komiksy by?y o super bohater'ach.... Tzn? Komiks to co?, co powinno by? "sajens fikszyn"... Dlamnie ANIME w kt?rych pokazujemy "mi?o??, dramat, chodzenie do szko?y, pogaduchy" to istne idioctwo... Wko?cu po co nam w takim razie nasze ukochane "M jak mi?o???".......
Fabu?a NARUTO jest bardzo fajna jak dlamnie...

Ogl?da?em wiele ANIME, ale szczerze powiem - ?e si? nudz?...
Dragon Ball? Pono? fajne. Dlamnie nie.
Bleach? Ogl?da?em ale mi si? znudzi?o...
Clannady itp? - nie poni?ajcie mnie...

Spo?r?d wszystkiego moge wymieni? tylko NARUTO, potem BLEACH'a a na ko?cu Dragon Ball'a.

No ale c?? - to moje zdanie. Prosz? mnie nie krytykowa? bo ja r?wnie? nie krytykuje. Tylko m?wi? "swoje" zdanie.
Pozdrawiam wszystkich - Areal ;P

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom