• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Anime/Manga etc.

Status
Zamknięty.
Odp: Anime/Manga etc.

Tak ogl?dam posty i widz?, ?e niekt?rzy m?wi? "naruto jest g?upie" poniewa? popatrzy?em na shippudena i mi si? znudzi?....
W?tpi?, ?e kto? zacz?? ogl?da? Naruto Schippuuden przed obejrzeniem podstawki (a je?li tak to jest dziwny). Mo?e po prostu chodzi?o mu o to, ?e obejrza? Naruto i p??niej Naruto Schippuuden i dopiero Schippuuden go znudzi?. Mi te? podstawka w miar? si? podoba?a (mo?e dlatego, ?e gdy ogl?da?em Naruto to podoba?o mi si? ka?de anime bez wyj?tku, teraz wybrzydzam) a w po?owie Schippuudena odpad?em. W NS najgorsze by?y fillery i niepotrzebne rozci?ganie odcink?w...

Fabu?a bardzo fajna jak dlamnie...
Fabu?a jest fajna, ale mogli j? zamkn?? w maksymalnie 50 odcinkach.

Anime to taka bajka
Najpierw przeczytaj sobie co to jest bajka a potem pisz posty na forum. Jak ju? to mo?na powiedzie?, ?e anime jest kresk?wk? (cho? nie jest).

powstaj?ca z komiksu
Nie z komiksu tylko z mangi...

A wszyscy wiemy, ?e pierwsze komiksy by?y o super bohater'ach
Nie wiem czemu przyj??o si?, ?e komiksy (nie mangi) s? o super bohaterach... Komiks mo?e by? o wszystkim.

Komiks to co?, co powinno by? "sajens fikszyn"
Wcale nie...

Dlamnie ANIME w kt?rych pokazujemy "mi?o??, dramat, chodzenie do szko?y, pogaduchy" to istne idioctwo...
?e dla ciebie... W Japonii jest inna kultura, ludzie maj? inny spos?b bycia a co za tym idzie ogl?daj?/czytaj? inne rzeczy. Dla nich np. nasze "M jak mi?o??" to istne idioctwo. A anime s? tworzone dla Japo?czyk?w a nie dla szanownego pana Areal'a, wi?c je?li mo?esz nie komentuj...

Wko?cu po co nam w takim razie nasze ukochane "M jak mi?o???".......
Po co? Po to ?eby nasza ukochana telewizja polska zarabia?a kas?...

Ogl?da?em wiele ANIME, ale szczerze powiem - ?e si? nudz?...
Masz racj?, niekt?re si? na prawd? nudz?...

Dragon Ball? Pono? fajne. Dlamnie nie.
S? gusta i gu?ciki. Mi si? DB podoba?o... Poza tym to jest klasyk i nie ka?dy go docenia.

Bleach? Ogl?da?em ale mi si? znudzi?o...
Mi te? ;)

Clannady itp? - nie poni?ajcie mnie...
A czy kto? pr?buje ci? poni?a?. Je?li nie chcesz to nie ogl?daj. Mi si? Clannad bardzo podoba? i uwa?am t? seri? za najlepsz? harem?wk? jak? przysz?o mi ogl?da?.

Spo?r?d wszystkiego moge wymieni? tylko NARUTO, potem BLEACH'a a na ko?cu Dragon Ball'a.
Wida?, ?e znasz bardzo ma?o anime, a jak to m?wi? "Nie znasz si?? To sied? cicho!". I radz? ci na przysz?o?? si? tego trzymaj.

Tylko m?wi? "swoje" zdanie.
A oto moje zdanie o twoim zdaniu.

Papa...

Our partners and their custom servers:

Ja Ogl?da?am Naruto , Bleacha ,DB-DBZ, i uwazam ze sa ciekawe ale Anime typu GTO,Green Green rowniez mi sie podobaja :)

Jako? d?ugo nie podoba?y mi si? anime z gatunku fantasy, ale ostatnio ogl?dam coraz to wi?cej anime z tej kategorii.
Par? dni temu obejrza?em Seiken no Blacksmith. Akcja dzieje si? w czasach ?redniowiecznych. Cecily, g??wna bohaterka, jest cz?onkini? gwardii strzeg?cej Trzeciego Niepodleg?ego Miasta Handlowego. Obj??a t? funkcj? po swoim ojcu. Nie potrafi si? ona dobrze pos?ugiwa? mieczem, przez co podczas pierwszej realnej walki w swoim ?yciu, zniszczy?a sobie miecz. Na pomoc przyby? jej pewien m??czyzna... Og?lnie w anime jest sporo komedii, troch? akcji. Ma tylko 10 odcink?w, ale jest naprawd? godne obejrzenia.

Poza tym jakie? 3 dni temu zabra?em si? za Zero no Tsukaima (wszystkie 3 sezony). Wci?? ogl?dam, bardzo mi si? podoba. Jest w tym troch? Ecchi, Komedii, Fantasy i Romansu. My?l?, ?e wiele os?b ju? widzia?o te anime, wi?c nie b?d? ju? opisywa?.

Hej wam znowu! :)
Dawno ?em nie wchodzi? wi?c czas na now? list? mangoanimow? :D
Here we go:
Manga:
Poprzednie:
-Detective Conan (dedektywistyczna manga, nie czyta? hurtem bo si? znudzi po pewnym czasie)
-Death Note (klasyk, nie trzeba chyba nawet pisa? jaka jest ?wietna :P)
-D.Gray-man (?wietna manga, i znowu wychodzi :D)
-Full Metal Alchemist (dobra manga po prostu)
-Bakuman (manga tw?rc?w Death Note, brak pyta? )
-Naruto (kto teraz nie czyta? :P)
-Bleach (kolejna battle manga, ale dobra!)
-Mahou Sensei Negima! (?miszna manga o 10 letnim nauczycielu :P Polecam!)
Nowe:
-Love Hina (manga autorstwa MSN, przyjemne)
-Ouran High School Host Club
-Azumanga
-Defense Devil
-Hayate no Gotoku/Hayate, the combat butler
Z mang ma?o nowego :P
Anime:
-Death Note (adaptacja jest tak dobra, ?e mangi nie trzeba ju? czyta?... )
-Code Geass (1 s?owo: mniamniusie)
-Full Metal Alchemist: Brotherhood (W ko?cu oddaje normaln? mang? :D)
-Lucky Star (to anime jest ?wietne(moje ulubione z reszt?) ale trzeba ogl?dn?? troche innych anime i zna? troch? japo?sk? kultur?, ?eby rozumiec o co chodzi)
-Naruto (imo anime w por?wnaniu do mangi jest po prostu Z?E, ja wymi?k?em po 3 odcinkach)
-Azumanga Diaoh (kolejne komediowe anime, ?wietne)
-Gundam 0, 00 (mi?o i przyjemnie si? ogl?da - wci?ga!)
-Hikaru no Go (to jest 70 ilu?tam odcinkowe anime o GO! Niestety nie obej?a?em ca?ego ale trzeba przyzna?, ?e jak po opisie wydaje sie g?upie to wci?ga niezmiernie)
-Natsume Yuujinchou 1 i 2 sezeon (takie sobie anime o ch?opaku, kt?ry widzi duchy, przyjemnie si? ogl?da)
-Melanholy of Suzumiya Haruhi (1 sezon ?mieszny i og?lnie wy?mienity, 2 sobie odpu?ci?em)
-Sayonara Zetsubou Sensei (bardziej krzywego anime w ?yciu nie widzia?em ale co najgorsze(a mo?e najlepsze?) to jest cholernie ?mieszne )
-Full Metal Panic [season 1, 2 i Fumoffu] (Po prostu dobre )
-Witch Hunter Robin (Co tu du?o pisa?, spoko)
-Darker Than Black (trudno opisa?, trzeba po prostu ogl?dn??)
-Ouran High School Host Club
-Higurashi Naku Koro Ni
-Monster
Nowo?ci(tu ju? troche wi?cej):
-Nodame Cantabile (przyjemne nie-a?-tak-romantyczne romansid?o o kolesiu co chce dyrygentem zosta?, miodzio, 2 sezony ogl?dni?te w dwa dni)
-Beck (dla ka?dego lubi?cego muzyk?.. bo ja wiem Rockow? i te strefy pozycja obowi?zkowa)
-Darker Than Black season 2 (PORA?KA! NIE OGL?DA?! Jak mo?na by?o rozwali? tak? ?wietn? seri? :()
-Nyan Koi! (harem?wka o kolesiu zostaje przekl?ty i rozumie koty, nie by?o tu odcinka w kt?rym bym si? nie ?mia? :))
-Neo Genesis Evangelion (za to co teraz powiem wi?kszo?? otaku by mnie wgniot?a w ziemi? - IMHO w tym anime jedyne co jest warte zapami?tania to opening kt?rego ani razu nie pomin??em)
-Higashi no Eden
-Spice and Wolf I i II (przyjemne romansid?o + fajnych rzeczy o handlu w ?reniowieczu si? mo?na dowiedzie? :P)

No na razie nic wi?cej mi do g?owy nie przychodzi.
Pozdrawiam
Hympa.

Ostatnia edycja:

Zacz?? si? kolejny sezon, wi?c wypada?oby napisa? co b?d? ogl?da?. Aktualnie ?ci?gam wszystkie anime, ale znaj?c ?ycie wi?kszo?? odpadnie. Te, kt?re my?l?, ?e obejrz? ca?e to:

- Seikon no Qwaser - Anime na podstawie Visual Novel czyli innymi s?owy ecchi, ecchi i jeszcze wi?cej ecchi. A w?a?nie gdyby nie to ca?e ecchi by?o by to ca?kiem fajne anime. Tak nie jest nawet mierne, ale podoba mi si? fabu?a, kreska no i oczywi?cie soundtrack, wi?c ogl?dam. Tak w skr?cie o fabule:
Aleksandr Niko?ajewicz Her jest jednym z Qwaser?w - potrafi w?ada? pierwiastkiem ?elaza. Spotyka r??ne dziewczyny maj?ce wi?ksze b?d? mniejsze biusty, rozp?tuje si? walka pomi?dzy ko?cio?em, a prawos?awn? szko??.
By m?c wykorzysta? swoje arcypot??ne alchemiczne moce w walce, qwasery musz?... wysysa? mleko z kobiecych piersi.

Tak jak m?wi?em fabu?a ca?kiem ciekawa, lecz mogli sobie odpu?ci? to co pogrubione...

- Ookami Kakushi - Kolejny horror w mojej karierze cho? spodziewa?em si?, ?e b?dzie bardziej "mroczny", ale nie jest ?le. Anime posiada ?adn? kresk?, soundtrack te? jest niczego sobie a fabu?a si? dopiero rozkr?ca, wi?c zobacz? jak b?dzie. Powiem te?, ?e to anime jest tak?e oparte na Visual Novel, ale na szcz??cie oszcz?dzili nam wsz?dobylskiego ecchi i nie widzimy co chwile kobiecych majtek... Kr?tko o fabule:
Historia obraca si? wok?? Hiroshiego Kuzumi, 16-letniego ch?opca, kt?ry w?a?nie przeprowadzi? si? do pozornie spokojnej miejscowo?ci Jogamachi. Umiejscowiona w g?rach, z dala od miasta, wioska jest podzielona przez rzek?, kt?ra rozdziela stare Jogamachi od nowego Jogamachi. M?ody Hiroshi szybko odkrywa, ?e w tej wiosce staro?ytne i tajemnicze tradycje ?yj? mimo up?ywu lat. Troch? oszo?omiony nowym ?rodowiskiem, Kuzumi stara si? jako? u?o?y? sobie ?ycie. Mimo, ?e nigdy nie by? typem, kt?ry wygrywa konkursy popularno?ci, szybko zdobywa sympati? swojej klasy… z wyj?tkiem wynios?em przewodnicz?cej, Nemuru Kushinady. Jedyne s?owa jakie z nim zamieni?a by?y ostrze?eniem m?wi?cym, aby trzyma? si? z dala od starej cz??ci wioski. To w?a?nie tam czeka na niego prawdziwa groza i tajemnica!

Tutaj dopowiem, ?e niemi?osiernie denerwuje mnie Isuzu. Jak kto? obejrzy to si? dowie czemu...

- Hanamaru Youchien - Gdy zobaczy?em pierwsze screeny z tego anime pierwsze s?owa jakie wypowiedzia?em by?y nast?puj?ce: "Co za chory fetyszysta to wymy?li?!". Lecz zaintrygowany tym anime ?ci?gn??em pierwszy odcinek i musz? przyzna?, ?e ca?kiem przyjemnie si? to ogl?da. Tak nawiasem, ta ma?a blondyneczka zburzy?a moje wyobra?enia dotycz?ce granic moe... Kr?tko o fabule:
Anzu idzie do przedszkola i poznaje przyjaci??ki, nie?mia?? Koume i ekscentryczn? Hiiragi. Wsp?lnie staraj? si? zwr?ci? na siebie uwag? Tsuchidy. Jednak?e, jest wyra?nie bardziej zainteresowany Yamamoto, kt?ra uczy klas? obok.

- Dance In The Vampire Bund - No i najlepsze na koniec ;> Anime o wampirach to najlepsze co mo?e by?, a dodaj?c do tego ?wietn? fabu??, kresk?, soundtrack i g??wn? bohaterk? = Krecioo ma co ogl?da?. Kr?tko o fabule:
Po tysi?cleciach sp?dzonych na ukrywaniu si?, Mina Tepes, Ksi??niczka staro?ytnego przymierza i w?adczyni wszystkich wampir?w, pragnie zmian. U?ywaj?c wielkiego maj?tku rodu Tepes, sp?aca ona narodowy d?ug Japonii, a tym samym zyskuje prawo stworzenia “specjalnej strefy” na wybrze?u kraju, kt?ra ma si? sta? niebem dla wampir?w!
Teraz, czyli w przeddzie? oddzielenia wyznaczonych teren?w, ma si? odby? konferencja prasowa podczas kt?rej zostanie wyjawione opinii publicznej istnienie wampir?w. Terrory?ci oraz inne rywalizuj?ce frakcje planuj? zamordowa? Mine Tepes zanim ta wyg?osi swoje wyst?pienie mog?ce ca?kowicie odmieni? ?wiat.

Teraz kr?tko o sezonie jesiennym, kt?ry w sumie by? ca?kiem udany. Cho? zainteresowa?y mnie trzy anime, mianowicie:

- Asura Cryin 2 - niby trzyma?a poziom jedynki, ale odpu?ci?em po trzech odcinkach. Czemu? Mo?e dlatego, ?e zachowanie g??wnego bohatera mnie nieco irytowa?o

- Darker than Black Ryusei no Gemini - jak to ?adnie uj?? m?j kolega: "W DtB 2 poprawili wszystkie b??dy jakie wyst?powa?y w jedynce... Niestety ca?? reszt? zjebali!". No ale DtB to DtB, musia?em obowi?zkowo si? przem?czy?. Jedyny plus jaki zauwa?y?em to fakt, ?e skr?cili anime do 12 odcink?w.

- To aru kagaku no Railgun - kontynuacja Toaru Majutsu no Index opowiada histori? Misaki Mikoto i jej przyjaci??ek. Anime bardzo przyjemnie si? ogl?da i nie obrazi? bym si? gdyby powsta?a jeszcze jedna cz???. Anime ci?gle wychodzi.

No i na tym koniec, chcia?em jeszcze opisa? wra?enia po obejrzeniu Pandora Hearts ale ju? nie czuj? palc?w ;<

Ale z was maniaki. Kupcie sobie stroje swoich ulubionych bohater?w i jed?cie na cosplay. ^^
Ta dziewczyna jest moj? faworytk?:
Ale wyobra?am sobie np. Kasi? . ^^

W og?le czytali?cie Paradise Kiss? Ai Yazawa to moja guru, zw?aszcza, jak obejrza?am Nan?. Problem w tym, ?e anime ParaKiss to pora?ka na ca?ej linii.

No a ja ogl?dam Naruto wszystkie cz??ci i ostatnio wzi??em si? znowu za shippuuden .
Ogl?dn??em te? ca?ego Samuraia Shamploo i 5 epizod?w Hellsinga ;D
Jak kto? ma dalsze cz??ci Hellsinga msg me :P

Ale z was maniaki. Kupcie sobie stroje swoich ulubionych bohater?w i jed?cie na cosplay. ^^
Ta dziewczyna jest moj? faworytk?: Hinata!
Ale wyobra?am sobie np. Kasi? o tak. ^^

W og?le czytali?cie Paradise Kiss? Ai Yazawa to moja guru, zw?aszcza, jak obejrza?am Nan?. Problem w tym, ?e anime ParaKiss to pora?ka na ca?ej linii.

Nana? To ta manga o bardzo dziwnej i bardzo ?adnej dziewczynie kt?ra zmieni?a szko?? ( to znaczy wywalili j? ) przez pobicie nauczyciela? Widzia?em par? pierwszych chap?w, powiem kr?tko - ?mierdzi. Od zawsze lubia?em Shouneny i Nowelo, czasmi ecchi, shōjo. Takie co? mnie nie kr?ci - perypetie laski, kt?ra sama w sobie jest dziwna. Ostatnio zacz??em ogl?da? Fairy Tail - genialny Shounen, co? dla mi?o?nik?w magii i fantastyki.

Btw. cosplaye zajebiste.

Nie nie, NANA jest o dw?ch dziewczynach o tym samym imieniu, kt?re poznaj? si? w poci?gu. Jedna jest piosenkark? nieznanego jeszcze zespo?u, druga w?a?nie dosta?a si? na studia i jedzie do swojego ch?opaka. Obie zd??aj? do Tokio i wychodzi tak, ?e zostaj? wsp??lokatorkami.
Kusi mnie natomiast Claymore, odk?d us?ysza?am jeden tekst z kt?rego? odcinka: jeste? pochw? mego miecza.

ogolnie to nie ogladalem wielu anime naruto ogladnalem wszystkie odcinki ( teraz czekam w kazdy czwartek na nastepny xd) i zaczynam ogladac bleach , zapowiada sie dosyc ciekawy

By? mo?e fan?w anime czy mangi Naruto zainteresuje nowa, jedna z nielicznych gier MMO o takiej w?a?nie tematyce. Projekt ten ma du?e szanse na sukces, a ?e jestem jego administratorem to osobi?cie tego dopilnuj?.

Zapraszam do rejestracji na forum, tam mo?ecie dowiedzie? si? wi?cej o wszystkich aspektach owej gry. O wra?enia mo?ecie zapyta? Kurtisa, kt?ry jest jedynym beta testerem gry z Tibia.net.pl

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom