• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[8.x]Zegar ?mierci

Status
Zamknięty.
R

Rahim

Guest
UWAGA! Najpierw przeczytaj to co napisa?em poni?ej...

Witam. Po d?u?szej nieobecno?ci na forum przedstawiam wam m?j skrypt: Zegar ?mierci. To jest skrypt na samob?jstwo wi?c ka?dy, kto u?yje tego czaru - zginie. Fajny spos?b, by rozsta? si? z ?yciem w tibijskim ?wiecie.

Ale jest pewno ale... Skrypt jest zbyt du?y!
Skrypt zajmuje - uwaga - 24,3 kb, 24190 znak?w i 797 linijek! Posiada ponad 30 animacji, z czego pewne trwaj? nawet 10 sek.
Bior?c pod uwag? fakt, ?e na forum mo?na pisa? tylko posty z maksymaln? liczb? znak?w 15 tys. nie jestem w stanie wrzuci? tutaj skryptu. Nie jestem w stanie tak?e uj?? go w formie screenshotu - czas trwania ok. 10-15sek. Chcia?em nakr?ci? film, ale nie bardzo mi to wysz?o. Daj? wam za to link do pobrania, mo?e kto? si? skusi... Je?li masz krzycze?, ?e to wirus, trojan, robak, owsik czy co tam jeszcze tylko po to, ?eby mi pojecha? to najlepiej wybij si? od razu z tego tematu i nie ?ci?gaj...
Aha. Czasami mo?e si? wam czar niepoprawnie wy?wietla? - spowodowane to jest spor? ilo?ci? wy?wietlanych efekt?w naraz. Niestety na to nic nie poradz?, czasami mo?e brakowa? po prostu jakiego? efektu.

Link:

Skan: (?eby nie by?o ^^ ;d )

Gdy ju? ?ci?gniecie plik, wrzu?cie go do spells/scripts

do spells.xml dodajcie:
Kod:
<instant name="Zegar Smierci" words="Super Self Destruct" lvl="200" maglv="10" mana="2000" soul="0" exhaustion="10000" prem="0" enabled="1" script="zegar smierci.lua"><vocation id="1"/><vocation id="5"/><vocation id="2"/><vocation id="6"/><vocation id="3"/><vocation id="4"/><vocation id="7"/><vocation id="8"/></instant>
Pozdro

Edit://
Film obrazuj?cy dzia?anie czaru. Podzi?kowania dla Scizor.

PS.100 post. =]

Attachments

Ostatnia edycja:
Odp: [8.x]Zegar ?mierci

Gratulacje napisania tak zaawansowanego skryptu.
10/10, takiego czego? nie widzia?em ;)
Reput Ci si? nale?y !

Wszystko spoko tylko ze jak zrobic zeby to nie zabijalo siebie bo gdy go urzyje zawsze sam sie zabijam

@up
O to w?a?nie chodzi - ?eby zabija?.

Je?li chcesz,?eby czar nie zabija? to zamie? takie co?:
Kod:
function explosion(parameters)
doCombat(parameters.cid, parameters.bum, parameters.var)
doPlayerAddMana(parameters.cid, -getPlayerMana(parameters.cid))
doPlayerAddHealth(parameters.cid, -getPlayerHealth(parameters.cid))
end

na:

Kod:
function explosion(parameters)
doCombat(parameters.cid, parameters.bum, parameters.var)
end

=]

Bardzo dlugi i ladny skrypt :)) Musiales sie nameczyc przy nim i za to daje 10/10 !!
Widac,ze sie znasz na tym :))

Co? takiego by?o, co nie oznacza, ?e jest to kopiuj-wklej bo zauwa?y?em, ?e obszar jest inny i zmienne tak samo no ale co? takiego by?o. :D
@down
Tak jak my?la?em. Musisz tylko zwa?y? na fakt, ?e od pewnej wersji tibii s? ca?kiem inne efekty. :)

Ostatnia edycja:

Skrypt bazuje w?a?nie na tym czarze. Jednak ma zupe?nie inny obszar i inne efekty... =]

Pozdro.

Witam! Winged Nightmare Sorki za t? sytuacje na tibia11.pun.pl (Sorry za reklamacje) ;P A link do filmiku juz daje :)

Kod:
http://pl.youtube.com/watch?v=j1jUG5wiRrg

@up
Nie gniewam si?, tylko po prostu mog?e? napisa? na PW. =]

@topic

Link do filmu doda?em do pierwszego postu... Jeszcze raz dzi?ki za wykonanie. =]

na pewno si? przyda polecam sprawdza?em :D

No chyba si? nad nim pom?czy?es i jest dosy? zaawansowany naprawd? super 11/10 !

Dopracowany skrypt.
Naprawd? pomys?owy.
Napewno zaj?? Ci du?o czasu.
Wida? znasz si? na tym i jeste? w tym dobry.
10/10.
Pozdrawiam.

Widzia?em ten ju? czar fajny jest 10/10. Poprosi? bym o od?wie?enie pliku bo tamten wygas? :mad:

Aten+Ven.png

Ostatnia edycja:

Witam, jest mo?liwo?? Repupu? Dzi?kuj?!!!

Edit: Witam, jest mo?liwo?? Repupu? Dzi?kuj?!!!

@up
n/c
@topic
Od?wie?y?em link :) Temat tak?e od?wie?am
Komentujcie
Aha, nie dam g?owy, czy nie wprowadza?em jakich? zmian w pliku, bo wrzuci?em go wprost z mojego otsu. Jct pisa?. xd

10/10
Nie mog?, gdy zobaczy?em te pierwsze jak si? te kulki pojawiaja pojedyncze, to ju? mnie zaciekawi?o...
Ciekawa animacja :)
Czar bardzo dobry!!
Zasi?g dobry jak na zegar :)
Tylko te ko?cowe czerwone jakby falki mi si? nie podobaja, reszta git :)

Giee Zeet Super skrypcior,dzi?ki

Status
Zamknięty.
Do góry