• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Xinxa] Threard

Status
Zamknięty.

Xinx

Senior User
Liczba reakcji
126
Witam,w tym temacie,mo?ecie zjecha? moje s?abe prace.B?d? stara? si? na bie??co dodawa? jakie? prace :

Zacznijmy :

Ot sobie bagna :

2zic8dz.jpg

Wie?a na pojedynek :

2e0tn61.png

Natura :

mvp9bb.png

Wysepka :

14kcjmu.png

Komentujcie,oceniajcie i m?wcie,co,?le,co mo?na by by?o doda? etc.

Dzi?kuje,Dobranoc.

Odp: Zjed? Xinxa,czyli Pracownia Mistrza _/

rzadna rewelacja, chodz nie moge powiedziec ?e brzydkie

a tak na serio to ca?kiem ca?kiem te mapki ;)
szkoda ?e nie ma ?adnej fabu?y do nich albo jakiego? opisy wtedy wiedzia?bym co chcia?e? zrobi? poza jak?? tam sceneri? ;)

8/10

Po?owa postu zosta?a usuni?ta poniewa? by?a obra?liwa (chocia? jak zrozumia?em to mia?by? ?art) // koko

dok?adnie tak i nie mia? na celu obrazi? albo urazi? kogo? tylko dla ?artu

Ostatnia edycja:

Ze screenow ladnie wyglada ale po takiej mapce trudno sie biega.WIdac tez pare niedopracowanych elementow tak jak kamien na 1 screenie no i troche malo kamyczkow ale prace podobaja mi sie oceniam 9/10 dalbym maxa ale nie dam ze wzgledu na wczesniejsza tresc postu

Odp: Zjed? Xinxa,czyli Pracownia Mistrza

Witam,w tym temacie,mo?ecie zjecha? moje s?abe prace.B?d? stara? si? na bie??co dodawa? jakie? prace :
Dobrze ?e chocia? wiesz, ?e tymi mapami reprezentujesz s?aby poziom. Nie s? najgorsze ale u mnie w Projekcie by nie przesz?y, jak dla mnie za du?o zr??nicowanych border?w, ro?linno?? jest najgorsza w tych pracach, 0 pomys?u na ich rozmieszczenie.
Ska?a (czy tam g?ra) jest te? s?abo zrobiona, nie podoba mi si? element pustki. Nie no og?lnie jest s?abo jak na MIZTSZA, ewentualnie ostatni screen lecz przeszkadza mi zbyt du?a ilo?? wi?kszych drzew oraz zbyt zr??nicowana borderowo?? (o ile to tak mo?na nazwa? :p).
No wi?c to tyle co ode mnie, moja ocena to -6/10.
Pozdrawiam GarQet.

Xinx zapoznaj si? z podforum "Poradniki OpenTibia > Mapping"

Ostatnia edycja:

Natura u Ciebie le?y totalnie. Gdzieniegdzie "zielony ground", nie jest obsypany traw?, jak i kamyczkami. Je?eli robisz natur? to staraj si? tam doda? jak?? g?r?, jaki? dodatek, kt?ry b?dzie "mistrzem drugiego planu". Wie?a jest kwadratowa. Wida?, ?e zaczynasz, a wi?c, za ca?okszta?t dam -7/10.

Xinx napisał:
Masz okazje zjecha? boskiego Xinxa,zwykly smiertelniku ; d skorzystaj z niej i jedz ile wlezie,mam nadzieje,ze podziala to na mnie dobrze
Dobra, ale sam tego chcia?e? xd

Tak wi?c: Zdj?cie numer 1.

Bardzo monotonne, bez ?adnych innowacyjnych pomys??w, czy cho?by jednej rzeczy wyr??niaj?cej si? od reszty. Brakuje zdecydowanie w?asnych border?w i podmieniania pod?o?a (m.in. w miejscu 'Dirtu' mog?e? doda? dodatkowo 'Jungle Dirt', lub co? podobnego). S?aba niestety natura - dodawaj wi?cej k?pek trawy, kamieni i ewentualnie r?b g?strze drzewa oraz krzaki - brakuje mi blueberry bushes.
Widz? jednak, ?e jest drzewo 'Pine', wi?c albo pracujesz w SimOne (co cz??ciowo usprawiedliwia ubogo?? bagien), albo jednak zagl?da?e? do Palety RAW (owacje na stoj?co!). Grzyby dodawaj blisko drzew, bo same, na samym ?rodku po prostu by? nie mog? :s Innymi s?owy: Wi?cej natury pl0x!

Zdj?cie Numer 2.

Denerwuje mnie to pod?o?e skalne - moim zdaniem powiniene? wyko?czy? to albo t? traw? ju? do ko?ca, albo innym pod?o?em - te bordery zaraz za wie?? przeszkadzaj?. Widz?, ?e wie?a jest stara/opuszczona, wi?c przyda?yby si?na niej poro?la.

Zdj?cie Numer 3.

@Patrz <komentarz do zdj?cia numer 1>

Zdj?cie numer 4.

Chyba wi?kszo?? si? zgodzi, ?e jest to najlepsze zdj?cie. W miar? ciekawe wykonanie, tylko dziwne wyj?cie z tymi bagnami zaraz przy wodzie. Przy brzegu brakuje mi ro?linno?ci bagiennej i lili albo chocia?by kamieni. Poza tym jest w miar? dobrze.

Og?lna ocena: 4-5/10

_____
Do komentuj?cych - napisa?em to na pro?b? Xinxa, wi?c nie miejcie do mnie pretensji o krytyk? xd.

Regards
Seylit

@up

Osz ty ~!

Praca na pojedynek z Seylitem :

346ukc8.png

A mi si? podobaj?. Nie s? jako? szczeg?lnie odkrywcze, ale standardowe i chyba poprawne.

Mnie Tez Sie podobaja:up: Ten pojedynek chyba przegrales? co nie?
;p
Pozdro Tiger52:D

W sumie bagna i natura s? takie sobie. Pojedynek mi si? wydaje super (ten pojedynek w pierwszym po?cie). Bagna i natura po prostu monotonne, nic ciekawego, nowego. Ale reszta moim zdaniem super. :)
PS fajna nazwa tematu :p Mam nadziej?, ?e kiedy? moje najlepsze prace dor?wnaj? twoim s?abym (bo marny na razie ze mnie mapper)

@Xinx

Dlaczego usuneli?cie ten Low War z t? mapka bez domk?w? Fajny Ots by? gdyby by?o wi?cej expowisk i by?yby domki :) <-- Jak mo?esz odpisz na PW

@Topic

Najbardziej podoba mi si? praca na pojedynek z Seylitem ;), reszta te? nie jest wcale z?a :)

Najbardziej to mi si? ta twoja praca no pojedynek podoba xD
A og?lnie to 9/10 - ?ycz? Ci dalszych sukces?w :)

dy90sl.png

To si? nazywa talent do robienia rozg?osu .........
szkoda ?e ja takiego nie mam ....
popracuj na mappingiem i wy??czaj w remre auto border bo to jest ble
to si? nadaj? na mapk? 999999999999
wi?c moja ocena 5/10 by?o by 7 lecz twoja skromno?? mnie dobija .....

Nieznam si? zbyt bardzo, ale ca?kiem ?adne te mapki. Widz?, ?e masz talent Xinx.

Podoba mi si? ten dragon lair. Nienawalone du?o szczeg???w, jest tam to co potrzeba na dragach.

Skomentowa?em tylko ostatni? prac?, bo nie chce mi si? wszystkich.

Twoje mapki oceniam na 8/10

Praca na pojedynek z Aalim :

2yybn13.png

Sranie szczeg?lami,tak jak radzi? Sey :

bip8qw.png

hmm, dlaczego ju? nie dajesz tutaj ss'?w z prac?
#topic
ta ostatnia najbadziej mi si? podoba, lecz... na tej g?rze za du?o zielska, usu? troch? i jest git:) po?amane palmy troch? nie zabardzo pasuj? do otoczenia, a ta ga??? obok palm to z jakiego drzewa spad?a?: > Og?lnie nie jest ?le z t? ostatni? prac?, doka?czaj raw palet? bordery, ?adniej wygl?da wtedy.
#praca na pojedynek ze mn?
szkoda, ?e ten most jest na tym samym poziomie co woda :/ mog?e? doda? jaki? stopie? na rozbudowanie tego, ?adnie by wygl?da?o, no i ta rzeka taka sama jakby, m?g?by? da? troszk? kamieni na ni? i lili? mo?e :P
#praca z dragami
wszystko co potrzeba do dobrego expowiska, lecz te kryszta?y wog?l? tam nie pasuj?, usu? je, a napewno b?dzie lepiej:)
btw. dodawaj prace nowe do tematu :P

Ostatnia edycja:

21m7y4y.png

Status
Zamknięty.
Do góry