Ok. Do movements.xml:Podmienilem quest system. lua ale nadal nic ;/. A moglbys jakos podratowac tymi sqm jak napisalem wczesniejszy post czyli sqm dzialajacy jak quest i mozna go wykonac tylko raz.
<movevent event="StepIn" itemid="id plytki dawajacej nagrody" script="quest.lua" />
function onStepIn(cid, item, pos)
local itemAdd = item.uid
local storage = item.uid
if(getPlayerStorageValue(cid, storage) == -1) then
doPlayerAddItem(cid,itemAdd,1)
doPlayerSendTextMessage(cid,MESSAGE_INFO_DESCR,"You have found a prize.")
setPlayerStorageValue(cid,storage,1)
else
doPlayerSendTextMessage(cid,MESSAGE_INFO_DESCR,"It's empty.")
end
end
Dostosuj si? do formy pro?by.Ja poprosze skrypt takiz ze gdy klikniemy na quest to daje nam 2 items z g?ry thx prosze o szybk? odpowiedz![]()
... nie mog? zrobi? ci za darmo, ?e jak kto? przegra to tp gdzie?. Mog? zrobi? tylko teleportowanie po poci?gni?ciu za d?wigni?.Rodzaj: chyba actions
Wersja tibii: 8.1
O czym ma by? skrypt.Chcem zrobic arene dla wiezniow
z pozycji [X: 1061] [Y: 891] [Z: 8] i [X: 1063] [Y: 891] [Z: 8] ma te 2 osoby tp na [X: 1058] [Y: 887] [Z: 9] a jak ktos przegra to idzie na pozycje [X: 1060] [Y: 892] [Z: 8] i prosze tez mi dac id d?wigni jakie mam wpisa?
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
local szansaZlamania = 5 -- W %
local szansaWykopania = 2 -- W %
local maksymalnyHit = 100 -- Ile max obrazen moze zadac
local gemy = {2153, 2154, 2155, 2156}
local skaly = {3330, 3331 , 3332} -- Tutaj wpisz id skal, w ktorych kmozna kopac
-- Losowanie wszystkiego
for i=1, #skaly do
if (item2.itemid == skaly) then
local gem = math.random(1, #gemy)
local hit = math.random(1, maksymalnyHit)
local wykop = math.random(1, 100)
local zlam = math.random(1, 100)
if(zlam > szansaZlamania) then
if(wykop < szansaWykopania) then
doPlayerAddItem(cid,gemy[gem],1)
doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid),CONST_ME_POFF)
doSendMagicEffect(topos, CONST_ME_POFF)
else
doSendMagicEffect(topos, CONST_ME_BLOCKHIT)
end
doPlayerAddHealth(cid,-hit)
else
doRemoveItem(item.uid,1)
end
end
end
end
Prosze Gelio o przerobienie tego skryptu aby podczas kopania bylo exchausted co 2 sec to moja ostatnia prosba o skrypt bo juz 2 wykorzystalem z gory dzieki ci bardzo.
To naucz si? czyta? ze zrozumieniem...No szkoda w temacie jest napisane ze 3 prosby spelniasz moich zrobiles 2.![]()
Nie wiem jaki masz system na trainach. Poka? screena albo opisz trainy. A co do drugiego to chodzi ci o to, ?e po 5 minutach od wej?cia ci? wywala?Tibia: 8.4
SIlnik: TFS 0.3
Typ: Actions lub Move..
Szczegoly: No wiec tak nie wiem jak to dokladnie opisac ,ale chodzi mi o to ,ze do 1 rommu z train-ami moze wejsc tylko 1 osoba. Wydaje mi sie ze to powinno byc w move... poniewaz mam kratke ktora teleporuje 2sqm down.
@edit
Mam jeszcze 1 prosbe ,oczywiscie jak masz czas.
Kratka na ktorej stoimy (moja kratka na train) po 5 min przenosi nas na pozycje x,y,z
Chialem zrobic advenced train system ale nie stety za kazdym razem wywala blad w silniku ;/ ,a chcialbym zapobiec "botterow"
Pzdr.
Danabur
Jest tutaj protection system. Ew.Silnik:TFS
TIbia:8.4
Typ:Niewiem
Prosilbym o skrypt ze 60 lvl moze sie bic tylko z lvlami mniejszymi od 80
Tabela
60-80, 81-100, 101-140,141-200,200+
2 Skrypty pod tibi? 8.10
Silnik: Evo by Aciek
-Pierwszyma nosi? nazw? loss ring ( ID: 7697) i ma polega? na tym tak jak aol nic nie tracisz podczas deda ale dopiero po trzecim dedzie znika.
-Drugi To co u powszednika Te? wgra?em sobie tego skrypta z kilofem ale w?asnie za du?y exchausted czy mog?by? to zmieni? a jeszcze doda? aby podczas wykop?w np jak wyci?gam kamyk o id 2153 to aby pisa?o " O wyciagna?es rzadki kamyk zielony Gratulacje" i tak dalej tam gdzie text ma by? prosz? o napisanie xxx to ja sam sobie go wpisz? .
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
local szansaZlamania = 5 -- W %
local szansaWykopania = 2 -- W %
local maksymalnyHit = 100 -- Ile max obrazen moze zadac
local gemy = {2153, 2154, 2155, 2156}
local skaly = {3330, 3331 , 3332} -- Tutaj wpisz id skal, w ktorych kmozna kopac
-- Losowanie wszystkiego
for i=1, #skaly do
if (item2.itemid == skaly) then
local gem = math.random(1, #gemy)
local hit = math.random(1, maksymalnyHit)
local wykop = math.random(1, 100)
local zlam = math.random(1, 100)
if(zlam > szansaZlamania) then
if(wykop < szansaWykopania) then
doPlayerAddItem(cid,gemy[gem],1)
doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid),CONST_ME_ POFF)
doSendMagicEffect(topos, CONST_ME_POFF)
else
doSendMagicEffect(topos, CONST_ME_BLOCKHIT)
end
doPlayerAddHealth(cid,-hit)
else
doRemoveItem(item.uid,1)
end
end
end
end
No to poka? na co ci? sta? Gelio bo uwa?am ?e potrafisz to zrobi?.
1.:Tibia: 8.4
SIlnik: TFS 0.3
Typ: Actions lub Move..
Szczegoly: No wiec tak nie wiem jak to dokladnie opisac ,ale chodzi mi o to ,ze do 1 rommu z train-ami moze wejsc tylko 1 osoba. Wydaje mi sie ze to powinno byc w move... poniewaz mam kratke ktora teleporuje 2sqm down.
@edit
Mam jeszcze 1 prosbe ,oczywiscie jak masz czas.
Kratka na ktorej stoimy (moja kratka na train) po 5 min przenosi nas na pozycje x,y,z
Chialem zrobic advenced train system ale nie stety za kazdym razem wywala blad w silniku ;/ ,a chcialbym zapobiec "botterow"
Pzdr.
Danabur
function onStepIn(cid, item, pos)
local gdzieTP = {x=123, y=123, z=7} -- Gdzie ma teleportowac
local item = getThingfromPos({x=gdzieTP.x, y=gdzieTP.y, z=gdzieTP.z, stackpos=253})
if(isPlayer(item) == FALSE) then
doTeleportThing(cid,gdzieTP)
else
doPlayerSendCancel(cid, "In this room somebody trains.")
end
end