• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia - drastyczna gra ?

Status
Zamknięty.
Odp: Tibia-drastyczna gra ?

Do niektorych... niezwalajcie winy na gre, ze to przez ni? koles kolesia zabija, ?e gra powinna byc od 15roku czy od 16, czy, ?e wciaga. Poprostu rodzice powinni kontrolowac swoje dzieci ktore sa przed komputerem, a zw?aszcza posiadajace internet, bo dziecko nieprzypilnowane moze robic wlasnie jakies glupstwo.

to nie wina komputerow czy gier komputerowych, ?e dzieja sie takie rzeczy, to wina rodzicow ktorzy im pozwalaja na wszystko ;/

Odpowiedz na pytanie jest banalnie prosta. Czy tibia jest drastyczn? gr?? oczywi?cie, ?e nie - bo nie wida? tam lej?cej si? krwi i lataj?cych cz??ci cia?a po ca?ym ekranie innych ludzi. Takich gier mamy o wiele wi?cej ni? gier mmorpg a mimo to te drugie wywo?uj? wi?ksze emocje. Dlaczego? Sp?jrzmy na przyk?adzie Cod 4. Gramy w sieci - co chwile padamy - jest to dla nas normalne - i to, ?e wsz?dzie widzimy (wirtualne przecie?) zw?oki nie dzia?aj? tak na nasz? psychik?. Bardziej dzia?a na ni? to, ?e ostatnie 3 noce nie spali?my po to ?eby w ci?gu 10 minut wszystko straci?. Dlatego nie rozumiem wielu "ekspert?w" kt?rzy twierdz?, ?e brutalne gry s? przyczyn? przemocy. Bo czy Hitler, albo Stalin grali w Wolfensteina? Czy D?yngis-chan gra? w AOE? No raczej nie. Przemoc by?a zawsze - tylko, ?e zawsze trzeba znale?? jej ?r?d?o - gry komputerowe s? tego najlepszym przyk?adem. Bo gdy matka zobaczy jak 10 latek ogl?da zdj?cia dziewczyn w bikini to go od??czy od komputera. Gdy natomiast zobaczy jak w Sof tnie kolejnych ludzi no?em upomni synka - Mareczku jeszcze 30 minut gry bo potem jedziemy do babci. Taka jest smutna prawda. Wracaj?c do Tibii - nie nale?ny szuka? winy w grze, ale raczej w rodzicach i psychice dzieci (chod? 10 latek mo?e mie? z tym problemy) bo ja r?wnie? - pewnie jak ka?dy - denerwuje si? gdy co? z?ego si? dzieje, ale umiem zachowa? pewien dystans... No dobra mo?e nie zawsze ;)

Nie rozumiem takich "g?wniarzy". Jak w takim wieku mo?na sie uzale?ni? od komputera/Gier. Sam mam prawie 15 lat, mam w klasie koleg? kt?ry biegnie za kim? i krzyczy Eksiva... Hunted...

Mi tez ta stronka nie chodzi ;(
(po komach moge sie troche domyslic xD)
Sam gram w tibie ale nigdy nie przytrafilo mi sie nawet krzyknac(ze zdenerwowania bo krzycze na codzien xD) na kogos jak padlem...
Najleprzym rozwiazaniem jest nie myslec o tym tylko isc pograc w pile z kolegami a jezeli nie ma waronkow to pograc w jakas strzelanke multiplayer ;DD
Osobiscie polecam Urban Terror ( to moja gra gdy cos mi sie nie uklada w tibi) oczywiscie sport na pierwszym miejscu...zebym potem nie mial sili zadzgac kogos nozem xD

Pff.. kazdy kto powiedzial tutaj, ze jak zobaczyl te zdjecia to wymiotowal i wylaczal ta strone jest smieszny, przeciez to zwykly dzieciak obciety w pol ;o horroru nigdy nie ogladaliscie?

Paczusia to nie jest film horror tylko prawdziwe ?ycie, w filmach stosuj? kuk?y kt?re wygl?daj? jak prawdziwy cz?owiek i do tego s? jeszcze poplamione czerwonym barwnikiem wygl?daj?cym jak krew.

@topic My?l? ?e to nie by? 12-latek [po pierwsze nie mia? by tyle si?y i sumienia ?eby zabi?, cho? mo?liwe jest to]

Te zdj?cia wygl?daj? jak z jakiego? horroru ale taka jest smutna rzeczywisto??. Niekt?re dzieciaki ma?e smerfy 10 letnie kt?re graj? w Tibi? powinny mie? jakie? badania czy co?. Albo ka?dy tibijczyk kt?re sprawdzaj? ich psychik? albo co? w tym stylu. Aczkolwiek nie uwa?am ?e tibia jest gr? drastyczn? bo tam si? nie leje tak bardzo du?o krwi itd. S? tak jakby inne "wady" tej gry np. rasizm czy dyskryminacja ale ka?dy ma prawo do w?asnego s?owa i do w?asnych przemy?le? na temat tej gry ;)

Pozdro

Ludzie nie widzicie ?e to jest fake? jak 10 letni ch?opiec mo?e poci?? cz?owieka na p??? doros?y cz?owiek mia? by problem z przeci?ciem ko?ci cz?owieka a jest ona bardzo twarda, do tego jeszcze dzieciak nie mia? by si? przenie?? zw?ok tyle na ten temat, zdj?cia s? prawdziwe ale z tym dzieckiem to przesada

Moim skromnym zdaniem Tibia powinna by? od 15-stego roku ?ycia.Niewiem czy to drastyczna gra, wiem natomiast ?e jest bardzo uzale?niaj?ca i dlatego z ni? ko?cze (p?ki jeszcze potrafi? :> )

Jak patrze na te zdj?cia to mi si? rzyga? chc?, nie mog? uwierzy? ?e co? takiego mia?o miejsce ;( Normalnie nie mie?ci mi si? w g?owie jak gra mo?e doprowadzi? do czego? takiego :(

Witam !
Pewnie wiele os?b o tym s?ysza?o,ale...

*ostrzegam,?e zdj?cia s? troch? drastyczne
12 letni ch?opak zabi? swojego 10 letniego "koleg?" tylko dlatego,?e wisia? mu itemki w Tibii.Dzia?o si? to w Brazylii.
Co o tym my?licie ?
Co prosze? Zabi? kolege bo wisia? mu itemki? jaki? psychol chyba:mad:
?al dla g?upiej gry te brazole nied?ugo b?d? zabija? si? nawzajem
Pozdro

Jak to zobaczy?em to pomy?la?em sobie :
Ale popie**** dzieciak to zrobi? ?
A? nie chcia?o mi si? wierzy? ?e takie co? mo?na zrobi? !
Jednym s?owem : PSYCHOL !

Morderstwa w brazylii to chleb powszedni Dziennie ginie tam 20 os?b(przez morderstwo)

Tego Gnoja co zabi? tego kolesia niech wykastruj? i zamkn?? go ?eby takich t?umok?w nie by?o
PS: te zdj?cia troszk? dziwnie wygl?daj? O.o Nogi s? jakby plastikowe przy kostkach .

Szczerze m?wi?c to zdr?twia?em na widok tych zdj??.
Nie rozumiem tego, nie mie?ci mi si? w g?owie. Psychol!

To jest zwalone... ta gra powinna by? dost?pna tylko dla starszych i takich co nie bior? tej zabawy na powa?nie...... chore

Mhmm... moim zdaniem to zrobi? ktos starszy niz 12-latek , normalny 12-latek nie dalby rady zrobic czegos takiego !

Masakra... no komment... i jeszcze kto? to publikuje...
Dzi?kuje za wiadomo??, ?e brutalne, pomy?la?em "A co tam... przecie? si? nie posram"

Je?li na tym portalu nie by?oby cenzury, m?g?bym wypowiedzie? swoje zdanie... A co powiem podczas, gdy jest, jak jest? Tibia nie jest drastyczn? gr?, podczas, gdy umiemy zachowa? umiar. ;-)

I jeszcze to:
Pff.. kazdy kto powiedzial tutaj, ze jak zobaczyl te zdjecia to wymiotowal i wylaczal ta strone jest smieszny, przeciez to zwykly dzieciak obciety w pol ;o horroru nigdy nie ogladaliscie? tylko kreskowki. Mnie tam to lata, w tibie juz nie gram, bo stwierdzilem ze nie ma sensu tracic czas na cos takiego. Ja tam bym na miejscu ojca tego pocietego chlopaka, pocwiartowal rodzine tego zbrodniarza na jego oczach, a potem go samego;p wtedy moze Rodzice przemysleli by czy warto pozwalac dziecia na gry komputerowe w takich ilosciach

...jeste? idiot? chyba :|

Ostatnia edycja:

?a?uj? ?e wszed?em w ten link. Rzyga? mi si? chce jak to ogl?dam. On mu obci?? nogi -.-
Ale to musia?o by? chore dziecko. Ciekawe co si? teraz z nim dzieje

Chory dzieciak jak mo?na cos takiego zrobi? dla paru pixeli ...

Tak to tylko zachowuj? si? dzieci tibii kt?re bior? t? gr? na powa?nie i tym sobie szkodz?. Osobi?cie ?al mi tego dzieciaka kt?ry pewnie przed ekranem komputera sp?dza po 12 godzin i si? dziwi? p??niej takich skutk?w.
Pozdrawiam
Zgadzam si? z Tob? w 100% , tylko dzieci neo si? tak zachowuj?..
Szkoda troche tamtego 10 latka..

Status
Zamknięty.
Do góry