• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia - drastyczna gra ?

Status
Zamknięty.

Artin

Advanced User
Liczba reakcji
44
Witam !
Pewnie wiele os?b o tym s?ysza?o,ale...

*ostrzegam,?e zdj?cia s? troch? drastyczne

12 letni ch?opak zabi? swojego 10 letniego "koleg?" tylko dlatego,?e wisia? mu itemki w Tibii.Dzia?o si? to w Brazylii.

Co o tym my?licie ?

Ostatnia edycja:
Odp: Tibia-drastyczna gra ?

Tak to tylko zachowuj? si? dzieci tibii kt?re bior? t? gr? na powa?nie i tym sobie szkodz?. Osobi?cie ?al mi tego dzieciaka kt?ry pewnie przed ekranem komputera sp?dza po 12 godzin i si? dziwi? p??niej takich skutk?w.

Pozdrawiam

wedlug mnie to jest chore co ta gra robi z niektorymi ludzmi ale moje zdanie jest takie ze 10-letnie dziecko nie ma prawa sie tknac tej gry...

Szczerze?? Zaskoczy?o mnie to!!

Gdy zobaczy?em te zdj?cia naprawde pomy?la?em sobie jak kto? m?g?by co? takiego zrobi?...
?le nazwa?e? ten temat... Tibia to nie jest drastyczna gra... nie pokazuje tego co te zdj?cia, lecz Tibia jest gr? z tego co wiem od 12-13 lat.
Wi?c sk?d 10 letnie dziecko si? tam wzie?o, u m?odszych ludzi Tibia strasznie wci?ga, sam wiem to po sobie bo zacz??em gra? w wieku 11 lat, wci?ga?a okropnie, ca?y czas mia?e? ch?? wbicia wi?kszego lvl-u, wyprzedzi? koleg? w statystykach po prostu pokaza? ?e jeste? lepszy...

Nie s?dzi?em ?e Tibia mo?e mie? takie skutki uboczne u m?odszych ludzi, nie mog? sobie wyobrazi? ile ten 12 latek mia? w sobie z?o?ci ?eby zrobi? co? takiego...

*ostrzegam,?e zdj?cia s? troch? drastyczne
Troch??!? Nawet bardzo powinno przed zobaczeniem zdj?? pisa? 18+ bo to chore co on mu zrobi?;(
(a? mi si? chce rzyga? po tych zdj?ciach xd)

Szczerze ?a?uje, ?e wszed?em w te zdj?cia, to jest okropne. Jak 12letni ch?opak m?g? zrobi? co? takiego swojemu koledze dla kilku g?upich pixeli. To jest chore przecie? on mu nogi uci?? O.o Teraz ju? wida? jakie ta gra mo?e mie? dla niekt?rych (czyt. g??wnie dzieci) skutki.

Uuuuuu... No to si? ch?opak zabawi? :s
Nie s?dzi?em ,?e mo?na tak kogo? urz?dzi?, bo mu nie odda? itemek xD
Szczerze m?wi? chyba ten widok Brazylijczyk?w nie zdziwi?, w ko?cu zab?jstwa tam to codzienno??.

Ostatnia edycja:

Drastyczne ale ma?o prawdziwe... Nie chce mi si? wierzy?, ?e te zdj?cia s? prawdziwe.
Dziecko mog?o w szale uderzy? koleg? ale gdyby co? powa?nego mu si? sta?o to przecie? jest szok. Kiedy? koledze przez przypadek "rozwali?em" g?ow? (krew mu tylko lecia?a) w wieku 8 lat i tak si? przestraszy?em, ?e chcia?em ucieka?...

OMG,c?? jedni si? wkurz? inni zabij?.Tak to ju? jest,co do zdj??,szkoda gada?.Tibia od zakres?w wiekowych,przyda?o by si?,ale i tak by si? nie sprawdzi?o...

Rok temu to widzia?am. I to 10 latek zabi? 12 latka, a nie na odwr?t ;xx Zale?y to od psychiki jak to do tego podchodzi. Ludzie ze s?ab? psychik? bior? to do siebie, a poza tym 10 latek nie jest jeszcze na tyle dojrza?y.

Bzdety :D ja zapraszam na mojego otsa IP:75.71.149.145 Tibia 8.1 Szczeg?ly w grze..:o

Bzdety :D ja zapraszam na mojego otsa IP:75.71.149.145 Tibia 8.1 Szczeg?ly w grze..:o

?al mi Ci?.

@ Topic
Omg... Jak to si? sta?o ? Rodzice powiini kupowa? kompy i internet od 16+, albo zakaza? gra? w takie co? o.O To jest poprostu chore. Jak mo?na takie co? zrobi? dla kilka pixeli ? Wiara ju? nic nie widzi po za Tibi?. Ju? boje si? pomy?le?, co by mu zrobi?, gdyby mu hackno? konto... A i nie powiniene? napisa? "troch? drastyczne" tylko ogl?dacie to w?asn? odpowiedzialno??, nie wchodzi, je?eli kto? ma s?abe serce. Na wymioty mi si? zbiera O.o ;x

To Zal Mi Was Nie Trzeba Byc Detektywem Po Pierwsze Wiecie Ze Trzeba mniec sile zeby przeciac nogi ??:curse: wlasnie a po 2 dziecko by nie unislo 2 metry do gory osoby o mnie wiecej takej samej wadze...On byl wyjety z tego schowka na gorze wiec pomyslcie to nie jest prawda :) ktos sobie jaja zrobil wystarczy spojrzec na zdjecia...:down:

Nie s?ysza?em ?eby w polsce tak si? dzia?o. To co? mi przypomina to opowiadanie... Kiedy? by?em wyrozumia?y co do brazylijczyk?w,teraz to sie okaza?o ?e to nie tylko n00by ale i przyjeby!! Mordowa? kolege za itemki!! Szkoda gada?... To tak samo jakbym wzi?? n?? i pojecha? na chat? Rl kumpla bo mi nie odda? Plate Seta. Chore dzieci;(

Zal mi cie :mad: to zdjecie nie jest o morderstwie dziecka przez tibie
poniewasz jak zauwa?yli?cie jak on lezal pod tymi drzwiami na gorze jest taki schowek on tam wlasnie byl tylko ze dziecko by go tam nie schowalo :) nie mnialo by tyle sily :):curse:

Jebna? i patrze? czy r?wno puchnie takiego ale ?al na mnie kolega sie zucil bo mu 1k wysialem to mu najebalem do pyska ;]

Co si? dzieje z tym ?wiatem.
Dzieci w wieku 7-13 we wszystko co graj?, bior? za swoje ?ycie. I potem takie co? wychodzi. ?al tego ch?opca, bo straci? ?ycie, za kilka pixelowych szmatek to naprawd? tragedia. No ale tak to jest z dzie?mi, kt?rzy bior? wszystko na serio.

Pozdrawiam,
DRE

Fatal1ty!
Na bank to jest taki "Noob-fake" ?eby oskar?y? Tibie.
Zdj?cia prawdziwe ale pewnie pow?d inny by? i okoliczno?ci

Rok temu to widzia?am. I to 10 latek zabi? 12 latka, a nie na odwr?t ;xx Zale?y to od psychiki jak to do tego podchodzi. Ludzie ze s?ab? psychik? bior? to do siebie, a poza tym 10 latek nie jest jeszcze na tyle dojrza?y.

Nie,to 12 latek go r?cznie poci??.

Tak jak inni m?wili,zabijanie w Brazylii to chleb powszechny.
Gdyby?cie widzieli starcia pseudokibic?w...

Omg, jak mo?na zrobic takie co? za kilka pixeli ?? No-life, wymiotowac mi si? chce

Pozdrawiam, Derlin:o

Status
Zamknięty.
Do góry