• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Spike Sword - zwi?zany z Minotaurem Magiem? Rozwi??my t? zagadk? razem!

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Dopiero za?o?y?em tu konto wi?c mog? by? dla was niewiarygodny, ale bardzo d?ugo si? interesuj? rookiem i mn?stwo czyta?em wi?c postaram si? skomentowa? wszystkie rzeczy kt?re 2 strony wcze?niej Praga.
Jak wiemy potwory nie s? robione pojedynczo tylko wed?ug modelu, a ten na skale to nie boss tylko zwyk?y minotaur wi?c z niego leci to co z innych.
Mog?o by by? na innej zasadzie, ?e gdy w odpowiednim momencie si? zabije to od razu dostaje si? item tak jak za questa, ale wtedy zawsze po zabiciu w dobrym momencie, by si? dostawa?o, a du?o os?b tego pr?bowa?o.
Pierwsza opcja odpada teraz dalej.
Druga to, ?e Sheng ma co? wsp?lnego z spike swordem, ale tak naprawd? ludzie tak my?l?, bo na ots'ach jest tak zrobione, ?e za portalem jest spike sword.
Tak naprawd? portal za pokojem mino maga to cz??? fabu?y mo?e niekt?rzy z was nie wiedz?, ale przez ten portal na rookgard przybywa?o wsparcie z mint, ale pewnego dnia portal zosta? uszkodzony.
Wtedy mino mag wiedz?c, ?e bez posi?k?w nie podo?a coraz wi?kszej ilo?ci ludzi zamkn?? si? od ?rodka prawdopodobnie jedynym kluczem do tego pokoju.
Wi?c jak widzicie mino mag i portal nie maj? nic wsp?lnego z Spike Swordem.
Kolejn? rzecz? jest, ?e z za?o?enia rook mia? by? wysp?, by nauczy? si? gra? wbi? potrzebny 8 lvl i p?j?? na main, ale niekt?rzy rz?dz? s?awy lub zaciekawieni sekretami rook'a zostali Rookstayer'ami.
Od pocz?tku minomag,tarantula i ghoul by?y przedewszystkim zrobione po to ?eby fabu?a trzyma?a si? kupy.
Minomag i teleport podtrzymywa?y sk?d si? bra?y ci?gle nowe minotaury na rooku, tarantula ?eby wyja?ni? sk?d si? ciagl? bior? nowe paj?ki, bo same z nik?d si? nie tworz?.
A ghoul podstawa katana quest ghoul potrafi wysysa? hp przez ?ciane wi?c niegdy? bohaterowie przybyli tam i ghoul zabi? ich przez ?cian?, a gdy my przychodzimy to bierzemy przedmioty kt?re oni mieli podczas ?mierci.
Teraz Cipsoft pogodzi? si?, ?e jest coraz wi?cej coraz silniejszyk rookstayer?w wi?c zacz?li dodawa? nowe szczeg??y do ghoul'a w update np. p?kni?ta ska?a przez co powsta?y nowe teorie, ?e mo?e kiedy? ?ciana si? rozpadnie i ghoul wyjdzie.
UWAGA! Teraz to co powiem jest teori? kt?r? wymy?li?em zastanawi?j?c si? dniami szukaj?c w necie jak najwi?cej informacji o tajemnicach rooku.
W wersjach 7.6-8.5 na 97% nie da si? dosta? do mino maga i ghoula, ale mo?e kiedy? w wersjach 9.0-10.0 cipsoft dla zabawy i pociechy rookstayer?w zrobi mo?liwo?? dotarcia tam.

Tak na prawd? na rooku spike sword'a nie ma by? tylko jeden egzemplarz kiedy? jedna z tutorek kt?ra by?a rookstayerem zosta?a teleportowana na main na spotkanie tutor?w.
Wtedy jeden z tutor?w kt?ry gra? na mainie da? jej spike sword'a i po spotkaniu ona zosta?a z powrotem odes?ana na rook, ale maj?c przy sobie miecz kt?rego nie powinna mie?.
P??niej zacz??a pokazywa? miecz ludziom i przekaza?a go jednemu ze swoich znajomych i tak miecz zacz?? w?drowa? w?r?d ludzi.
Wtedy zacz??o si? wszystko ludzie rozpoczeli poszukiwania spike sowrd'a kojarzy? z mino magiem i tak dalej.
Ale wszystko sprawdzi?em po d?ugim czasie admini dorwalik tego spike sworda i zniszczyli na rooku nie by?o ju? spike sword'a, ale ludzie dalej go szukali.
Teraz wam m?wie na rookgardzie spike sword'a nie ma nie szukajcie go, bo to strata czasu ewentualnie szukajcie doj?? do mino maga i ghoula przy kolejnych update, bo mo?e co? si? zmieni.
Ale spike sword'a nie ma, bo to by?a tylko zabawa/wyskok dw?ch tutor?w kt?rzy zrobili takie zamieszanie mam nadziej?, ?e rozwia?em wszelkie w?tpliwo?ci.
Mo?ecie komentowa? moje wypowiedzi i krytykowa?, ale juz wszystkie mo?liwo?ci by?y sprawdzone, a zdobywanie spikesword'a mino mag ghoul czy te? uk?adanie cia? w katakumbach dzia?aj? tylko na niekt?rzych ots'ach.

Pzdr dla wszystkich rookstayer?w.

By gelio

By gelio

Filmik wykonany by Gelio

Spike sword idzie zdoby? osobi?cie go posiada?em dop?ki nie hakneli mi konto
Wszyscy co m?wi? ?e spike sword nie idzie zdoby? to si? myl?

Pozdro

Dla mnie to podejrzanie to wygl?da.Sk?d wzio?es magic viala ??? Mozesz pokazac spike sworda na rl tibi ? Jezeli tak to podaj serwer ch?tnie za?oze tam postac i obejze mieczyk.

Magic viala mo?na zdoby? tak :
Kupujesz np 5 cc na allegro
Bierzesz zwyk?ego viala

Dusisz 5cc use with for 5 cc
I masz magic viala

@up
Spike sword idzie zdoby? osobi?cie go posiada?em dop?ki nie hakneli mi konto
Czytanie ze zrozumieniem.

Pozdrawiam, i zapraszam do obej?enia filmiku i zdobycia Spike Sword ;)

niewidze problemu zrob questa jeszcze raz

@EDIT

to ots jest ......

Ostatnia edycja:

Ten qest zosta? zrobiony na ots sprawdzi?em to .. Gz dla tego nooba kt?ry chcia? nas oszukac.

Dobra nooby,nie ma questa na spike sworda i zapewne nie b?dzie.
Po co robisz nie potrzebny temat jak s? ich miliony na forum ?

Prosze administrator?w o zamkni?cie tematu poniewa? jest ich pe?no ;)

Dobra nooby,nie ma questa na spike sworda i zapewne nie b?dzie.
Po co robisz nie potrzebny temat jak s? ich miliony na forum ?
Prosze administrator?w o zamkni?cie tematu poniewa? jest ich pe?no ;)

I tu cie zagne kolego, Musi by? quest na Spike Sword bo pare os?b w tibi go posiada. np: Sunrise widzia?em jego spike sworda na oczy pokazywa? go ko?o banku jeszcze pare wysoko lvl'owych graczy ma Spike sworda.

Ten filmik Gelia to bardzo n?dzna pr?ba stworzenia kolejnego fake. Filmik Shadow Rexa by? zrobiony du?o lepiej, poza tym tutaj wida? oszustwo go?ym okiem. Gdzie si? podzia?y skrzynki na Mino Hell? Albo czemu kole?, kt?ry potrafi zabi? Waspa na hita dostaje takie baty od jednego orka?

?a?osne :)

Ja gdzie? na Hunted.pl widzia?em wywiad z kim? kto mial ten miecz.. :P
i okaza?o si? ze CM przetereportowal z rooka na maina 4lvl. Wzi?? z dp spike sworda potem znowu przeteleportowalo go na rooka...niestety musia?/la odda? ten sword bo ten CM mia? problemy (Nie wiem czy to prawda ale mo?e :))

Dow?d :

Ostatnia edycja:

Autor tego tematu powinien zebrac wi?cej informacji na temat tego qestu...

Od?wie?am i zapraszam do wypowiadania si?.

Na Wiki pisze, ze na Antice (chyba), wyskoczyl komunikat, ze Minotaur Mage wyszedl ze swojej komnaty i rzekomo na Mintwallin pojawil sie teleport, ktory prowadzil do pokoju MM...
Tak pisalo :D
Podobno do Mino Hell szybko poszla ekipa, ale dalej nic nie wiadomo :confused:
Patrzyl ktos kiedys na skrzynki w pokoju MM?
No bo jesli nie maja tego (Vol:**) to sa questowe i da sie tam wejsc...
Nie robili by questa ktorego nie da sie wykonac...

Ostatnia edycja:

Wi?c wiem co ka?dy ma na my?li. kr?tko zwi??le i na temat.
Spike Sworda da sie zdoby? poprzez :
*Jakiego? Buga.
*Tak samo jak polly (przez GM'a).
Innego wyj?cia niema. Przykro mi ;)
Nawet je?li kto? si? dostanie do wyspy to co mu to da ?
Spike sword jest otoczony tak?e kamieniami. wi?c ni z tego ni z owego nie da rady :)

Do mino maga niema klucza poniewa? on zamkn?? jakim? CZAREM swoje drzwi , i zacytuj? "Tylko magia moze je otworzyc".

Na Starej tibii. d?wignia nad tomem otwiera?a pok?j ponizej (Sam pami?tam te czasy. do tego tam si? respil rappier (w tym ni?ej pokoju.)

Pozdrawiam.

@up Spike sword nie jest otoczony kamieniami tylko SoF.

Moje zdanie jest podzielone .. Sam gra?em par? razy w tibie by?em na mainie itd.
Mam pytanie czy kto? kiedy? widzia? tego Mm ?Zdaje mi si? ?e nie a je?eli tak prosz? o fotki.
Nie obchodz? mnie ?adne filmiki na yt poniewa? w nie nie wie?e ^^ .

... S?ysza?em ?e 2 lata temu na Pacc'landzie mo?na zdoby? long sword'a podobno zdoby? go Arkorth Dart na serwerze Inferna kt?ry mia? 21 lvl ... - Kto? mi uwierzy ? Wi?c w?a?nie, tak samo jest z tym spike swordem. Kto? kiedy? zdoby? przypadkiem (Na spotkaniu tutor?w) spike sworda i ta ca?a Polly zosta?a odes?ana do rookardu zanim GM si? zorientowa? to ona odda?a ss'a swojemu koledze. Nast?pnie kolega si? za du?o chwali? i ju? nie by?o ss'a . Ten ca?y kolega co? sobie wymy?li? i wpu?ci? wam tak? plotk? do ?ba.

A 2 zdanie jest takie ?e po prostu Kt?ry? GM by? na rooku s?ysza? o tym od kluczy? drzwi, co? tam zrobi? wszed? pod fake .. no i tak si? sko?czy?o jak jest ..:up:O.o

-->..::*~-Od?wIe?aM-~*::..<--

@up Spike sword nie jest otoczony kamieniami tylko SoF.
Moje zdanie jest podzielone .. Sam gra?em par? razy w tibie by?em na mainie itd.
Mam pytanie czy kto? kiedy? widzia? tego Mm ?Zdaje mi si? ?e nie a je?eli tak prosz? o fotki.
Nie obchodz? mnie ?adne filmiki na yt poniewa? w nie nie wie?e ^^ .
Czy Ci chodzi i Minotaur Mage'a to Tobie zrobi? Ci tego screena.A Co do Spike sworda ja wie?e ?e go si? da zdoby?.I to nie jest ?aden mit czy legenda.

Pozdrawiam.;(

My?le ?e to dow?d ale w?tpi?:confused:
Edit: My?le ?e to dow?d ale w?tpi?:confused:
Kole? pomyli?o Ci si? to jest fake
@topic
Hmm mi si? wydaj? ,?e to tylko mit nie ma ?adnego spike sword'a na rooku...

dawno wiadomo ze to fake bo pisze na koncu ze to fotomonta?

Je?li chodzi o t? ksi??k? co m?wi o Mintwallin, to prawda. Znajduje si? ona na stole przy Carlin Swordzie, i pisze w niej, ?e Minomag pilnuje teleportu do MINTWALLIN, a nie do Spike Sworda. A wi?c ewentualnie powstaje nam nowa legenda o wyj?ciu na maina bez wybrania profesji : p
Przy okazji, nie by?o mi dane pozwiedza? Mintwallin jeszcze, czy kto? wie czy jest tam jaki? portal do kt?rego nie mo?na wej??, za drzwiami z kluczem na przyk?ad?
To by po cz??ci wyja?nia?o spraw?.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry