• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Spike Sword - zwi?zany z Minotaurem Magiem? Rozwi??my t? zagadk? razem!

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

@ Up
Senior Tutorka "dosta?a" tp od CM na darashie. Posz?a do dp i dali jej spike sworda. Po czym CM da? tp na rookgaard. Tam spike sworda da?a swojemu koledze, a on odda? CM'owi tego s?orda, ?eby go skasowa?.
@ Topic
Nie da s? zdoby? s?orda.

Moim zdaniem, spike sworda da si? zdoby?. Ksi??ka z AB jest dowodem na to, ale tak?e m?wi o tym ze osoba skromna nie zabijajaca itp moze go posiasc. Wg mnie gracz z lvlem 1 musi isc do jakiegos NPC poza miastem, np Blind Orca i z nim porozmawiac, niby po co jest tajne wyjscie z miasta, przez ktore moze wyjsc 1 lvl. Mozliwe ze to ma jakies powiazanie z questem, ale tego do konca pewien nie jestem. Musze zrobic chara i zbadac troche rzeczy ^^

By? mo?e jest mo?liwo?? zdobycia Spike Sworda, ale jak narazie CipSoft dobrze zatai? spos?b zdobycia Spike sworda, je?eli on w og?le jest...

Wed?ug Mnie Mino Mag wogule nie ma nic wsp?lnego z Sike Swordem.
Ale Spike Sword czy jak kto woli Sword of Fury(taka nazwe nadaje mu ksiazka znaleziona w AB) istneje. By?y 2 osoby kt?re go posiada?y za czas?w tibie 7.1-7.5. Jednak Gdy CipSoft dowiedzial sie ze jego pere?ka zosta?a wyjasniona usuno? qesta a gracze zostali oskarzeni i kradziez lub kontakt z Game Masterami.
Jak opisuje jeden z graczy brazylijskich (nie chcial zdradzic imienia) qest ten by? naprawde prosty. W swojej notatce napisa? ze klucz ktory otwieral drzwi do Mino Maga istnia? ale gdy wesz?o sie do pokoju wystarczy?o uzyc picka by przedostac sie do pokoju pozniej juz tylko korytazem do upragnionej nagrody.Qest mog?a wykonac jak tu sie niekt?rzy domyslali tylko osoba z 1lvl ktora nie zabi?a jeszcze zadnej osoby. Nie mosiala nic robic oprucz rozmowy z 3 npc. Jezeli ktos gra? za czas?w starej tibi to wie ze kiedys by? na kr?l ktory dawa? wskaz?wke niestety CipSoft usune?o go niewiadomo dlaczego..

marcus16 napisa?:
Wg mnie gracz z lvlem 1 musi isc do jakiegos NPC poza miastem, np Blind Orca i z nim porozmawiac, niby po co jest tajne wyjscie z miasta, przez ktore moze wyjsc 1 lvl. Mozliwe ze to ma jakies powiazanie z questem, ale tego do konca pewien nie jestem. Musze zrobic chara i zbadac troche rzeczy ^^

Tylko ?e jak chcesz dosta? si? na g??wn? wyspe rooka to musisz zabi? najpierw te ca?e coocroach (czy jako? tak) a potem i?? do tego npc z gejowskim outfitem i zabi? dla niego sarne albo kr?lika i da? mu mi?cho.

Moim zdaniem Spike sword jest na roku bo po co by CipSoft robi? takie pokoje bezsensowne. Spike Sword jest na rooku trzeba rozwi?za? t? zagadk?.

Ostatnia edycja:

W?a?nie pisa?em ze CipSoft usuno? tego qesta to po 1 a po 2 zabicie sarny czy jakiegos tam jelonka to co innego. W dawnych czasach tibi to by?o polowanie nie zabijanie bez sensu. Czyta?es kiedys historie tibi ? Dlatego za takie potworki nie dostaje sie expa.

Je?eli chodzi o te filmiki z Shadow Rex to ogl?dacie uwa?nie 1:54

1 Shadow Rex mowi :
3
2

MOWI CO TO MA BYC?

2 Przy walce z mino mag walil go po 20 a ze szkieletem na pocz?tku jak zdobywa? golden keya to si? m?czy? i wali? go po 1 2 3 i potem dopiero 10

3Mino Mag przy tak d?ugiej walce na pewno by waln? energy fielda a combo to wali o wiele wi?ksze ni? wali? shadowowi

4 I tak to jest fake ale nie ka?dy ogl?da filmik do ko?ca bo si? podnieca spike swordem

Ostatnia edycja:

Sam ostatnio po raz kolejny wpad?em na ma?y pomys? i wymy?li?em moj? teorie. Ot?? w mieszkaniu Toma (drugie pi?tro nad jego sklepem) jest tam pewna d?wignia. Wielu ona bardzo ciekawi. Ale niestety wszyscy m?wi?, ?e nie da si? tam wej??. Drzwi zamkni?te a Tom ma klucz. Pierwsza teoria to mo?e trzeba go jako? przekupi? by da? nam klucz cho? to ma?o realne ale zawsze mo?na spr?bowa?. A druga to skoro nie da si? wej?? drzwiami (w sumie to s? kraty) to czemu nie spr?bowa? wej?? na dach i spr?bowa? rozwali? dach ?opat?, pickiem, small axe lub innymi rzeczami akurat nad pokojem Toma.
Ja jeszcze b?d? pr?bowa? ale zapraszam do pomocy.

Pozdrawiam

Sam ostatnio po raz kolejny wpad?em na ma?y pomys? i wymy?li?em moj? teorie. Ot?? w mieszkaniu Toma (drugie pi?tro nad jego sklepem) jest tam pewna d?wignia. Wielu ona bardzo ciekawi. Ale niestety wszyscy m?wi?, ?e nie da si? tam wej??. Drzwi zamkni?te a Tom ma klucz. Pierwsza teoria to mo?e trzeba go jako? przekupi? by da? nam klucz cho? to ma?o realne ale zawsze mo?na spr?bowa?. A druga to skoro nie da si? wej?? drzwiami (w sumie to s? kraty) to czemu nie spr?bowa? wej?? na dach i spr?bowa? rozwali? dach ?opat?, pickiem, small axe lub innymi rzeczami akurat nad pokojem Toma.
Pozdrawiam

Ciekawy pomys? zaraz to przetestuj? tylko jak potem wyj?? :)

Pozdrawiam

?a? ;d Nare?cie od pocz?tku tematu pojawi?o si? co? naprawd? m?drego.... Mi si? wydaje poprostu od dawna, ?e CipSoft niedawa?by Spike Sworda na wysepce na rookgardzie na marne.. Wielu m?wi, ?e CipSoft zrobi? to tylko by przysworzy? nam k?opot?w i ?eby zosta? na rookgardzie... ale z drugiej strony CipSoft niecierpi rookstayer?w wi?c po co ma robi? co?, co jednocze?nie powi?ksza ich liczb????

Co do posta GM Pragi to mo?e i ma co? z tym wsp?lnego :D Zaraz wejde na swojego rookstayer'a i co? polookam ;d

Oto moja kolejna teoria kt?r? wymy?li?em przed chwil?.
Ot?? na rookgaardzie istniej? dwa tajemnicze miejsca. Jedno jest na poison spiderach a drugie na rotwormach. Mo?e dla innych te miejsca s? niczym, poniewa? sprawiaj?, ?e Spike Sword tylko znika i nic wi?cej ale dla mnie to co? wyj?tkowego. Ot?? na pocz?tku pomy?la?em by sprawi?, ?eby spike sword znikn? i spr?bowa? naj?atwiejszych sposob?w. Na przyk?ad pierwsz? interesuj?c? spraw? by?o by zabicie Minotaura na skale podczas gdy Spike sworda nie ma na wysepce. Mo?e akurat w tym momencie mo?na lootn?? co? podejrzanego. Druga sprawa to par? os?b wspomina?o, ?e Apprentice Sheng pojawia si? najcz??ciej gdy spike sworda nie ma na wysepce. Skoro Apprentice Sheng jest uczniem naszego Minotaura Maga to czemu ma nie mie? klucza do ?rodka? Podejrzewam, ?e to w?a?nie w Apprentice Sheng jest wi?ksza szansa na lootni?cie jakiego? ciekawego itemka dotycz?cy tej sprawy. Trzecia sprawa. M?wi si?, ?e na wyspie Tutoriala gdzie mieszka NPC Santiago istnieje certyfikat w?dkarski. Podobno Santiago zgubi? go gdzie? i nie mo?e znale??. Wed?ug innych to pewnie zwyk?y ?wistek papieru ale wed?ug mnie trzeba jako? odda? ten certyfikat Santiago i po prosi? go by z?owi? nam Spike Sworda lub chocia? jaki? klucz le??cy na dnie :D Czwarta sprawa. Pod pokojem mino maga co ka?dy update tworzy si? cz??? tunelu. Nie wiadomo czy doko?czony czy nie bo mapa na tibia.pl pokazuj? mape tibii 8.10 Podejrzewam, ?e co? tu si? b?dzie dzia?. Pi?ta sprawa. Tu ju? chodzi o Ghoula. Mo?e niekt?rzy to zauwa?yli albo nie ale po raz kolejny ?ciana zaczyna si? wali?. Mo?e tibia 8.5 przyniesie nam rozwi?zanie? Kto wie... Oraz sz?sta sprawa. Wielu z was my?li, ?e na pierwszym lvl trzeba przej?? tajemniczym przej?ciem poza most i i?? do Blind Orca. Bzdura. Ot?? ksi?gi j?zyka orc?w pokazuj? tylko, ?e da si? powiedzie? do Blind Orca tylko to co jest nam pisane na stronach. Chocia? bardziej ciekawi mnie p?j?cie na pierwszym lvl do Mino hell i spr?bowa? otworzy? drzwi. Lub zabi? minosa na skale na pierwszym.

To wszystko to tylko moje teorie. Bardzo wierz? w to, ?e Spike Sword istnieje na Rookgaardzie i b?d? to realizowa? do ko?ca gry w tibie!
Tych nie wierz?cych wszystkich prosz? was tutaj pom??cie mi w tym wszystkim! Wypr?bujcie metody kt?re wam przedstawi?em oraz wypr?bujcie wszystkiego :( BO SPIKE SWORD ISTNIEJE :D

Chcia?bym go kiedy? zdoby? :) Ale to tylko trzyma nas w znaku zapytania...???

Pozdrawiam i zapraszam do pomocy...
GM Praga

W?a?nie to wypr?bowa?em i wiecie co?! Zrobi?em by Spike Sword znikn? a po 15 minutach by? Sheng!! Ostatnio r?wniez zainteresowa? mnie mit z brass armorem, jego r?wnie? mo?emy poruszy? w tym temacie :)
Pozdrawiam.

@Up

Je?eli mamy rozmawia? o Brass Armie to popro? jakiego? moda lub impa by zmieni? nazw? tematu.

Gratulacj? uda?o Ci si? przywo?a? Shenga znikni?ciem spike sworda wiedzia?em, ?e to co? ma z tym wsp?lnego...

Pozdrawiam

Ja juz tam przeczytalem duzo tematow na ten temat,jednak kazdy glosil inna legende o spike swordzie.Wiec sadze ze ten spike sword na rooku to tyko bujda.Nikt go jescze nie mial ;) wiec nie uwieze dopuki nie zobacze.

Slythia jeste? s?awna ;s Ciekawi mnie jedna rzecz,mianowicie sk?d TibiabotNG wie,?e tam jest jaki? ma?y tunel,tzn. tam pod pokojem z mino magiem.Mo?e kiedy? uda Wam si? to rozwi?za?,?ycz? powodzenia.

Pozdrawiam,
Xinx.

Mo?e ta licencja (czy jak to jej tam), kt?r? Santiago zgubi?, mo?e mie? co? wsp?lnego? Wko?cu Santiago jest rybakiem, a dziwny dokument za drzewami (poziom ni?ej), le?y?? Wie kto? co? na ten temat?

//Nie kombinuj na si??...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ten dokument to nic ciekawego, podobnie jak ca?y mit.
Jest to po prostu certyfikat rybaka. Nic tajemniczego w nim nie widz?.
Zdoby? go idzie ?atwo, bardzo ?atwo. Zapewniam was, ?e to nic warto?ciowego...

Ca?y mit jest bezsensu. Nie mam poj?cia jak mo?na g?ow? sobie ?ama?, ?eby pr?bowa? zdoby? co?, czego zdoby? nie mo?na.
Dajcie sobie spok?j.

@Down
Pisze si? po prostu.
Poza tym, edytuj posty.
Skoro jest w szafie samego Santiago, to w?tpi? ?eby to by?o rozwi?zanie questu, kt?ry rzekomo nie istnieje.

Ostatnia edycja:

Ten dokument to nic ciekawego, podobnie jak ca?y mit.
Jest to po prostu certyfikat rybaka. Nic tajemniczego w nim nie widz?.
Zdoby? go idize ?atwo, bardzo ?atwo. Zapewniam was, ?e to nic warto?ciowego...
Ca?y mit jest bezsensu. Nie mam poj?cia jak mo?na g?ow? sobie ?ama?, ?eby pr?bowa? zdoby? co?, czego zdoby? nie mo?na.
Dajcie sobie spok?j.

Nic ciekawego, nic ciekawego bo poprostu nie widzisz w tym nic :D CipSoft jak wspomina?em wiele razy nie robi nic dla wygl?du... Jak co? robi to z g?ow? a przyokazji uk?ada do tego ca?? histori? (inaczej questa)... Po jak? choler? dawali by tam bez powodu certyfikat rybaka, powiedz mi to mo?e i pos?ucham wtedy Ciebie....

spike sworda sie nie da zdobyc.dziekuje.
?al mi takich jak ty.Pewnie jeste? noobem i zapu?ci?e? bota na ratach i poszed?e? na maina.
A moja teoria jest taka.
Trzeba poczeka? na Apprentice Sheng i mo?e trzeba go da? pod drzwi.Mo?e on otworzy i zdradzi mistrza...Bo on oddaje taki odg?osy w t?umaczeniu po polsku "B?de broni? sekret?w mojego mistrza"Zapewne chodzi o Spike Sworda.
A wi?c rookstayerzy nie tra?cie wiary
A co do klocxd ?alujemy nad tob?.:D

Pozdro:up:

Ostatnia edycja:

?al mi takich jak ty.Pewnie jeste? noobem i zapu?ci?e? bota na ratach i poszed?e? na maina.
A moja teoria jest taka.
Trzeba poczeka? na Apprentice Sheng i mo?e trzeba go da? pod drzwi.Mo?e on otworzy i zdradzi mistrza...Bo on oddaje taki odg?osy w t?umaczeniu po polsku "B?de broni? sekret?w mojego mistrza"Zapewne chodzi o Spike Sworda.
A wi?c rookstayerzy nie tra?cie wiary
A co do klocxd ?alujemy nad tob?.:D
Pozdro:up:
Tak zaprowad? Go pod drzwi to da Ci z?ote gacie (arm:300000).
@ Topic
Dalej zastanawiajcie si?, ale i tak nie zdob?dziecie tego Spike Sworda. Nie da si? go zdoby?, poniewa? quest jest zablokowany/usuni?ty.

Do góry