• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Spike Sword - zwi?zany z Minotaurem Magiem? Rozwi??my t? zagadk? razem!

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Po prostu potrzebny jest tobie Golden Key, aby otworzy? drzwi za mino magiem...
Za tymi drzwiami jest teleport, kt?ry prowadzi do questa, w kt?rym znajduje si?
SPIKE SWORD!

Po prostu potrzebny jest tobie Golden Key, aby otworzy? drzwi za mino magiem...
Za tymi drzwiami jest teleport, kt?ry prowadzi do questa, w kt?rym znajduje si?
SPIKE SWORD!
Doskona?y przyk?ad, ?e jednak IQ niekt?rych os?b jest zielne przez zero.
@topic
;c TP za MM prowadzi w ?wi?tyni.
IMHO nic powi?zany nie jest. Nawet je?eli by?by jaki? klucz, to by?by to tylko potw?r do zabicia.
Co do tego, ?e jest to NPC to obalony mit.
Wi?cej wypowiada? si? nie chc?, bo te? nie ma o czym. ;c
I ?e niby mam ci uwierzy? ?e na sobie sprawdzi?e? ten tp tak? :D :D :D :D :D
Dzieciaczku, by?y dni otwarte i GM pokazywa? co jest za tp.
Jakby? umia? czyta? ze zrozumieniem, nie stwarza?oby ci to problemu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Znalaz?em r?wnie? szczeg?? w jednej z tych ksi??ek, ?e ucze? Minotaura maga posiada co? co mo?e otworzy? przej?cie do Minotara maga.

Mo?liwe, ?e nie chodzi o minotaura maga, tylko o Shenga (Te? mino maga :P)
Mino mag (Nie sheng) mo?e by? uczniem shenga...

Ale jego odg?osy to zdominowa?y... ;(
I will protect the secrets of my master! Kaplar! You already know to much, This isle will become ours alone.

PL:
Zamierzam broni? sekret?w mojego mistrza! ?! Wiesz ju? za du?o, ta wyspa b?dzie tylko nasza(?)!

Co? w tym jest :P
Zauwa?my, ?e sheng wyst?puje tylko w Mino Hell (Rookgaard), a kraina mino jest w Mintwalin (Mainland)....

Spike Sword mo?e te? by? powi?zany z minotaurem na g?rce, gdzie? czyta?em, ?e jaki? kole? na normalnego minosa zu?ywa 3 poty a na tego na g?rce 5. Niejaki Pan Klocek zabi? minosa na g?rce u?ywaj?c r?k, lecz mia? tarcz?. Teraz szykuje si? do akcji bez EQ z potami le??cymi w bp na pod?odze.

EDIT: Uprzedzaj?c pytania zaj??o mu to 1h 50min. nie pami?tam ile pot?w zu?y?, mia? fist fighting 25.

Ostatnia edycja:

@Up.
o.O
To ju? by?o robione. ?aden klucz nie wyleci -.-
Nie b?j si?. Ska?a to latarnia morska dla minotaur?w , a ten minotaur jest jej stra?nikiem.
Jest tam ogie?...

mo?na by to sprawdzi? :) pohunci? tego minosa ca?y dzie? tylko by potrzeba jakiegos dobrego kumpla kt?ry by skrzynek 6 przyni?s?... je?li Kto? ch?tny i gra na rooku na serwerze "Selena" niech napsize do mnie an priv :))

pOzdrO

Je?li chodzi o te cia?a w katakumbach to musz? mie? "niereguraln?" wag? (?eby do plecaka mo?na by?o wsadzi?) ja znalaz?em tylko trolla :( jeszcze troche zosta?o...

#Up

By? to [GRACZ]Potty of Harmonia[/GRACZ]. Dosta? on go od swojej kole?anki Slythi.

#Topic

Na razie nie jest on do zdobycia. Wg. mnie b?dzie on wprowadzony albo 2 8.5 albo 8.8.

@Kasken
A ile pot?w by zesz?o... I trzeba sprawdzi? na full def., full atk. a balance ;)

Jak si? stanie w dw?ch miejscach na mapie to SS znika :
sszniknal.jpg

A zauwa?yli?cie ?e w ko?o spika jest trawa a na mapie jest "beton"

wyspass.jpg

Mo?e ten "beton" ma co? wsp?lnego z questem ??

PS: Sorry za rozmiary screnna

Ja mialem swoja teorie, lecz ta teoria runela w gruzach gdy rookgaard sie zmienil. Jednakze warto powiedziec co myslalem :P

Pisze ze tylko "humble" moze zdobyc ten miecz. Humble znaczy skromny. Wedlug mnie, na pierwszym levelu, zaraz po rozpoczeciu gry jestesmy najbardziej skromni: Nie mamy zadnych pieniedzy, nie zabilismy zadnego monstera, mamy pierwszy level, mamy marna maczuge... Po prostu zal i smutek. No to (jak myslalem) trzeba bylo dojsc do drzwi do minotaura maga zywymi. (Niektorzy nigdy nie wiedzieli ze BYLA taka mozliwosc przed zmiana rooka. Nie trzeba przechodzic przez mostek, mozna wybrac bardzo dluga droge okrezna, lecz dla samotnej postaci na 1 lvlu jest bardzo niebezpieczna [po drodze: raty, spider'y, poison spidery, trolle). Myslalem ze tylko ta osoba na 1 lvlu moze otworzyc drzwi do minotaura maga. Otoz na pewno by zginela na jednym hit'cie, dlatego trzeba by wziasc cala ekipe do minosa, i biec ile sil w nogach aby wziasc jak najwiecej zywych na druga strone :p

Nigdy tej teorii nie probowalem bo nikt nie chcial dolaczyc do mojej ekipy. I slusznie, bo pewnie by sie to nigdy nie sprawdzilo. A teraz, po tych wszystkich update'ach to w ogole nie jest mozliwe, gdyz musimy zdobyc 2lvl aby wyjsc z tutorialu. :(

Ja mialem swoja teorie, lecz ta teoria runela w gruzach gdy rookgaard sie zmienil. Jednakze warto powiedziec co myslalem :P
Pisze ze tylko "humble" moze zdobyc ten miecz. Humble znaczy skromny. Wedlug mnie, na pierwszym levelu, zaraz po rozpoczeciu gry jestesmy najbardziej skromni: Nie mamy zadnych pieniedzy, nie zabilismy zadnego monstera, mamy pierwszy level, mamy marna maczuge... Po prostu zal i smutek. No to (jak myslalem) trzeba bylo dojsc do drzwi do minotaura maga zywymi. (Niektorzy nigdy nie wiedzieli ze BYLA taka mozliwosc przed zmiana rooka. Nie trzeba przechodzic przez mostek, mozna wybrac bardzo dluga droge okrezna, lecz dla samotnej postaci na 1 lvlu jest bardzo niebezpieczna [po drodze: raty, spider'y, poison spidery, trolle). Myslalem ze tylko ta osoba na 1 lvlu moze otworzyc drzwi do minotaura maga. Otoz na pewno by zginela na jednym hit'cie, dlatego trzeba by wziasc cala ekipe do minosa, i biec ile sil w nogach aby wziasc jak najwiecej zywych na druga strone :p
Sprawdzano, nie dzia?a. A tutorial idzie omin??.

@Kasken
A ile pot?w by zesz?o... I trzeba sprawdzi? na full def., full atk. a balance ;)

yyy pot?w raczej zero bo jakbym la? tego minosa to on mi nic i tak nie robi za bardzo ;p (10 lev wiem ze maly) ale nie trzebaby sprawdzac poprostu deda? go ca?y czas i mo?e by co? wypad?o. Pami?tajmy ?e czasami mocneij a czasami s?abiej sie bije ;)

Ca?y czas czekam a? kto? bedzie ch?tny ; ) (?wiat selena)

SSQ

Powiedzcie po jakiego wa?a mieliby robi? SSQ ??? To bez sensu... ;/
Bo?e, Rook dla PACC jest zagadk? dla FACC, wi?c jak kupisz PACC to wchodzisz na PACC Teren, dowiadujesz si?, ?e s? tam Gobliny, WOW! ;] To wszystko... ;/
By? mo?e w przysz?o?ci... ;) W co osobi?cie w?tpie...
By?y ju? mity o Brass Legach, SSQ, Brass Armor, a nawet... PLATE ARMOR wi?c co ja tam b?de m?wi?, kolejna bezsensowna HISTORIA, us?yszana przez noob'a i przeniesiona na forum dot. powa?nych problem?w tibijskich... ;]

Zamknijcie to! ;] Pozdro! ;]

A mnie zaciekawi?a wersja o tym ?e tylko 1 lvl mo?e dosta? keya. tak jak by?o w tej ksi??ce a jeszcze bardziej wiarygodn? sprawia t? teze to ?e kiedy? z miasta mo?na by?o wyj?? tylko po zdobyciu 2 lvl za wyj?tkiem pewnego tajnego przej?cia

To przej?cie nie jest tajne. Jak idziesz na Dublet quest to tam obok stodo?y jest taka dziura. Wchodzisz tam i idziesz przed siebie. I w ko?cu wychodzisz z miasta.

S?uchajcie znalaz?em malutk? ciekawostk? a wi?c. Dwa dni temu przegl?da?em ca?? map? rookgaarda na stronie tibia.pl. Po jednej godzinie i paru minutach znalaz?em pod pokojem mino maga ma?y dziwny i niedoko?czony tunel. Jest on bardzo dziwny. Ta mapa jest z tibii 8.3 a teraz mamy 8.42 wi?c tunel mo?e by? doko?czony. Dla ciekawskich zapraszam na tibia.pl na map?.
Wed?ug mnie mo?e trzeba gdzie? pickiem lub ?opat? rozkopa? dziur? i przej?? do pokoju mino maga? Nie wiem...

Pozdrawiam

Heh, mi si? wydaje, ?e to z pickiem jest bardzo realne ale napewno nie sam PICK otworzy jaki? tunel... Wszystkie dost?pne SQM w odleg?o?ci od Miasta do Mino Hellu zosta?y ju? przekopane, ?opat?, pickiem itp... Mi si? wydaj?, ?e pierw trza pogada? z jakim? NPC a dopiero potem p?j?? i co? mo?e z pickiem spr?bowa?...
Najbardziej wiarygodne jest to, ?e ten Npc od SHP obok miasta wie, ?e w ziemiach czai si? z?o (wystarczy napisa? hi/magic *chyba tak* i odpowiada), tylko, ?e znowu? w innej ksi??ce napisane jest, ?e si? boi on szczur?w a przy wej?ciu do jaskini jest jeden szczur :D

Zauwa?yli?cie ?e po przeczytaniu paru stron budzi si? w was taka ch?? poznania prawdy? moim zdaniem to te? Cipsoft mia? na my?li tworz?c to wszystko zwi?zane z minomagiem ?eby kto? pomy?la? "kurde.. Mo?e to jest gdzie? na terenie pacc?" a jak lepiej si? przekona? jak uda? si? tam(przed czym kupi? pacc) i zobaczy?.
To moje skromne zdanie.

jak ju? z 20 raz powtarzam tego sworda nie mo?na zdoby? .. quest jest za prosty gdyby to by?o mo?liwe po?owa serwer?w by chodzi?a -.-
Chyba chodzi?o ci o to ?e jest za trudny, je?eli dot?d nikt nie przedstawi? prawdziwej wersji jak go zdoby?. Mo?e to prawda, mo?e to mit, ale na pocieszenie powiem wam ?e arecheologom odczytanie hieroglif?w egipskich zaj??o ponad 200 lat :up:
Tak?e nie ma powod?w aby zaniechac poszukiwania.
Nie ma powodu aby twierdzic ?e quest nie istnieje. S?ysza?em ?e pewna dziewczyna zdoby?a spike sworda w dziwnych okoliczno?ciach(sama nie wiedzia?a jak), po czym odda?a go koledze kt?ry chcia? zosta? rookstayerem.
Kilka dni p??niej GM odebra? ch?opakowi item i go ... (wi?cej nie pisze, bo lepiej abysmy trzymali sie fakt?w) ;)

Do góry