• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

SoF-podejrzane rzeczy

Status
Zamknięty.
Odp: SoF-podejrzane rzeczy

Nudza mnie juz ten info o Sof-ie pog?dzcie sie niezdobedziecie go i kij z tym grajcie expcie bijcie rekordy to tyle ...

Cegu* Jak Cie to nie interesuje to nie nabijaj tutaj post?w i nie krytykuj innych za to co ich interesuje... Moze akurat, ktorys cos zrobi z kap?anem? Nie wiesz tego.. Ma?o kto to wie..

@topic Chocia? by?o juz troche temat?w nie widziedzialem nic o tych "kratkach".. Wydaje mi sie, ze kap?an to odpowiedz

Cegu* mo?emy znale?? spos?b na SoF'a i p??niej b?dzie ci ?yso ?e tego nie odkryjesz z nami ;p

Ludzie :) gdyby?cie sie kiedys tym zainteresowali.. jak naprzyklad GM dal kolesiowi Spike sworda i all myslala ze go zdobyl z questu, jak kolo nagral filmik jak robi spike sworda i go zdobywa..to all by?y fejki i all sie do tego przyzna?o..pozatym GMowie powiedzieli juz ze quest na spike sword zostaje zamkniety..kiedys by? otwarty ale jakies tam z tym byly k??tnie i to zamkli, przykro mi to wam pisac :(

Mnie zaintrygowa?o to :
11x5
Lesiu kiedys powiedzial na tibia.pl :

Lesiu: ...s?ynne [11x5] Nie owijaj?c w bawe?n?, chodzi o ksi??k? w j?zyku ork?w. Jest w niej zapisany spis prezent?w. I to jest wyja?nienie dlaczego "orki potrafi? liczy? tylko do 5" - bo po prostu nie mia?y pojemniejszych paczuszek (Vol:5). Nie wiem dlaczego nikt na to nie wpad?, przecie? KM wyra?nie pisa? ze odpowiedzi s? niedaleko, a ksi??ki ork?w i quest na prezent s? praktycznie obok siebie. Osobna sprawa to dalsze cz??ci "questu". Nie mog?c sie powstrzyma? i nie maj?c pomys??w, wpad?em na pomys? wykorzystana znajomo?ci pewnego( pomi?my jego name) CM. Oczywi?cie nie pom?g? mi za wiele. Jednak do rozmowy wtr?ci? sie staraj?cy podliza? GM, kt?ry paln?? co? czego chyba nie powinien nawet wiedzie?(albo zrobi? to nie?wiadomie). Wplot?o sie to tak w rozmow? o RPG, ze przez jaki? czas nie molem tego nawet wy?owi? jako jak?kolwiek wskaz?wk?. Po pewnym czasie wr?ci?em do zapisu rozmowy i ju? praktycznie dla "jaj" wykona?em par? czynno?ci opisywanych przez GM. I o dziwo, NPC zacz?? sie inaczej zachowywa?, zacz??o sie wszystko uk?ada? i BUM! ...po 2 dniach pojawia sie obcy mi CM z pytaniem czy mam ?wiadomo??, ze za to co robie grozi mi ban za "game weakness abuse?". Po d?u?szych rozmowach okaza?o sie ze wszystkie te "mityczne" questy s? aktualnie zablokowane/zmienione na inne. A to co robie omija ich nieudolna "blokad?" (co wyja?ni?o dlaczego nie mog?em dotrze? do nagrody). B??d okaza? sie na tyle perfidny ze wyst?powa? w paru(!) questach zablokowanych lata temu. Zdradzona mi zosta?a nagroda i to wszytko co ??czy mnie z tym questem. Aktualnie prezent s?u?y do wykonania innego questa. Zagadka jest r?wnie? spos?b wykrycia mojej "dzia?alno?ci" przez Cip.
A m?j opis... wzi??a gore moja natura. Musia?em sie jako? pochwali? i udowodni? innym ze "wiem lepiej". Licz?c na to i? po tych wydarzeniach quest zostanie pr?dko uruchomiony, zamie?ci?em w opisie znacz?c? wskaz?wk? do pocz?tku questu i pu?ci?em plotk? o posiadaniu Brass Armora. Jak wida? na razie si? przeliczy?em
To jest z tej informacji o 11x5 na pocz?tku strony... Znaczy to quest jest odblokowany trzeba by tylko pogada? z Lesiem mo?e powie co? o tym a jest szansa ?e quest zosta? odblokowany z updatem 8.4 ;o ...

M?j brat odgadywa? tego questa, ale mu si? nie uda?o! Ale znalaz?, mo?e bardzo wa?ne informacje mi?dzy innymi: jak si? b?dziesz pyta? r??nych NPC to wszyscy kt?rzy co? Ci odpowiedz? to wszystko wskazuje, ?e sword of fury nale?a? do stra?nika kt?ry znajduje si? na mo?cie z miasta na pola! Ten stra?nik jest podobno m??em tej go?ciarki na dol? (obok schod?w do depo) w pokoju z ???kami. Ona podobno najwi?cej powiedzia?a mojemu bratu. wystarczy powiedzie?: Hi Sword of Fury i zacznie gada?, tak samo z innymi NPC. Oraz podobno Sword'a Ukrad? jaki? NPC tylko nie pami?tam jego imienia. S?ysza?em, ?e chyba stra?nik mia? kochank? (go?ciarka kt?ra skupuje bronie na +1 nad Obi'm chyba) Wi?c teraz moja teoria: stra?nik mia? miecz lecz mu go ukrad?a zona bo dowiedzia?a si?, ?e jej m?? ma kochank? i przyp?yn??a statkiem z main'a (co t?umaczy tratw?) i schowa?a. Lecz stra?nik zamkn?? Obi'ego z my?l?, ?e on to zrobi? lecz ten uciek? z cleli. Stra?nik odzyska? w ko?cu w jaki? spos?b miecz i schowa? go na wyspie. :p
Jak pomog?em Daj Reputa!:D

M?j brat odgadywa? tego questa, ale mu si? nie uda?o! Ale znalaz?, mo?e bardzo wa?ne informacje mi?dzy innymi: jak si? b?dziesz pyta? r??nych NPC to wszyscy kt?rzy co? Ci odpowiedz? to wszystko wskazuje, ?e sword of fury nale?a? do stra?nika kt?ry znajduje si? na mo?cie z miasta na pola! Ten stra?nik jest podobno m??em tej go?ciarki na dol? (obok schod?w do depo) w pokoju z ???kami. Ona podobno najwi?cej powiedzia?a mojemu bratu. wystarczy powiedzie?: Hi Sword of Fury i zacznie gada?, tak samo z innymi NPC. Oraz podobno Sword'a Ukrad? jaki? NPC tylko nie pami?tam jego imienia. S?ysza?em, ?e chyba stra?nik mia? kochank? (go?ciarka kt?ra skupuje bronie na +1 nad Obi'm chyba) Wi?c teraz moja teoria: stra?nik mia? miecz lecz mu go ukrad?a zona bo dowiedzia?a si?, ?e jej m?? ma kochank? i przyp?yn??a statkiem z main'a (co t?umaczy tratw?) i schowa?a. Lecz stra?nik zamkn?? Obi'ego z my?l?, ?e on to zrobi? lecz ten uciek? z cleli. Stra?nik odzyska? w ko?cu w jaki? spos?b miecz i schowa? go na wyspie. :p
Jak pomog?em Daj Reputa!:D

@up.

Bzdury.

Zapyta?em sie ka?dego npc , a oni poprostu odpowiadali to samo , ale nie to co napisa?e? tylko t? sam? gadk? tak jak napiszesz im np. ASDASD albo inny spam.

Dailhelm (ten od przejscia dla 2 lvl) odpowiada:

14:02 Shal Etoon [1]: Sword of Fury
14:02 Dallheim: Sorry, I don't trade. Ask the shop owners for a trade instead.

EDIT: Do tego jeszcze chcesz za to reputa... czytaj regulamin -.-

Eh.. A ja mam ss jak jaki? rookstayler wlogowuje obok sofa;d
Tu masz link z opisem:

A o to focie:
Spikeswordgone.jpg

A oto druga:
Sof.jpg

Czy tak, czy siak, jak by by? kto? na wyspie to i tak tego nie zdob?dzie, gdy? ochraniaj? go p?omienie i kamienie.

Pozdrawiam, Wina.

Hmm tibia ma swoje zagadki dzi?ki nim zach?ca do gry takimi typu rzeczmi jak? my tutaj sie interesujemy ja mysle ze quest na spike sword nie istnieje jest po to aby wam slinka ciekla :p

Naprawd? znika po wej?ciu na te 2 punkty?? ;p
Tak, naprawd?. Sztuczka ta zosta?a odkryta w momencie wykradzenia CipSoftowi mapy (7.6), na kt?rej by?y wyr??nione te dwa punkty. Nie ma jednak trzeciego punktu, miecz tak?e si? nigdzie nie przenosi. Po prostu znika.

@down
Powodzenia ?ycz? ;]. W sumie... zgodzi? si? na udzielenie audiencji po uiszczeniu odpowiedniej op?aty ;].

Ostatnia edycja:

A mo?e spr?bujmy skoncentrowa? si? na najbardziej prawdopodobnej teorii 11x5 i wyci?gn?? co? od Lesia... Lepiej jest si? porz?dnie skupi? na jednej teorii... przynajmniej wed?ug mnie

Mam pytanko, zosta?a wykradziona tylko mapa czy skrypty tez?? :x

Te dwa "szare" punkty to nic , trawa jak widac nie jest do konca trawa tylko jest taki kawalek drogi i to sa wlasnie te szare punkty nic nadzwyczajnego.
11x5 z tego co wiem to jakas bujda ;d

Wg. mnie trzeci punkt to goblin hell quest.Kiedy? da?o si? przej?? na maina tunelem ale trzeba by?o zabi? wampra.Ten tunel jest zasypany kamieniami wydaje mi si? ?e trzeba te kamienie rozgarn?? ?opat? i?? na maina i?? na goblin hell, gdzie? stan?? i potem wr?ci? na te 2 pola i mo?e pojawia si? on na l?dzie.

Jaaa rly ? Dziecko neotibi.. ?opat? kamienie ? lol...

Nikt i repeat NIKT nigdy nie przelaz No Vocationem na maina i REPEAT nigdu nie przelaz na maina na No Vocation copy that?..

W tym Mity Legendy to takie pojebane tematy piszecie ?e a? si? hakn?? to forum chce i usun?? ten Dzia?..rly..

A mo?e kto? ?adnie powiedzia? 3 kwadracik jest na mainie albo wog?le nie istnieje..
Tibia torobi aby jeszcze gracze zostali w Tibii bo nic innego ciekawego by si? tam nie dzia?o gdyby zagadki dla dzieci Tibii kt?rzy nie graj? w prawdziwe gry Logiczne i nie my?l?.

a ja mam albo fa?szywy trop albo wskaz?wk? a wi?c :
wed?ug mnie te "11x5" to namiary na 3 pkt. albo na miejsce w kt?rym ss si? pokazuje i jeszcze co? znowu te 11x5 to mo?e by? odst?p od ss np 11 kratek w lewo i 5 w d??/g?r? i to albo 3 pkt. albo tam trzeba jako? rozkopa? albo 11 kratek w d?? i 5 w prawo
to wszystko mo?e mie? jaki? sens :)

Pomog?em ?? nie dawaj reputa :P

Tak jak napisa? Bismak na forum.tibia.org.pl Gdy znika SOF podobno zalewa go woda, a na -1 pod miejscem SOF'a jest wodospad w jaskini trolli, a wi?c mo?na szuka? w tej w?a?nie jaskini...

Status
Zamknięty.
Do góry