• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Inne PokemonWorldOnline

Status
Zamknięty.
Odp: PokemonWorldOnline

CO do 3 ewolucji pokemonow to beda one wprowadzone dopiero gdy bedzie liga johto ;] a rodzaje wedek juz sa wprowadzone

Mam do ciebie Kregox takie ma?e pytanie. Czy jak b?dzie odbywa?a si? walka pomi?dzy graczami kt?rzy przywo?ali pokemony to mo?na b?dzie pokom wydawa? polecenia aby atakowali za pomoc? (1 z 5) atak?w. A i czy b?dzie tak, ?e woda pokonuje ogie?, ogie? pokonuje traw? itd???

Tak bedzie od 1-4 atak?w jak na GBA i wszystkie rodzaje pokemonow sa ustosunkowany rowniez do gry z gba czyli woda pokonuje ogien itd ;)

Pozdrawiam Kregox

A ja mam jeszcze taki pomys? ,?eby z ka?dym levelem pokemon uczy? si? nowego ataku ale na podstawie ,?e jest max 4 ataki jak kto? ma 4 to pisze mu na niebiesko co? tam po angielsku Czy chcesz aby tw?j pokemon nauczy? si? ember ? I wtedy gracz pisa? by np !learn yes i np p?zniej !delete scractch to by usune?o scratch i nauczy?o ember a jak by niechcia? to !learn no . I np te fly ,surf itp zrobi? ,?e mo?na si? uczy? tak jakby ze zwoju m?g? by by? to jaki? potion trudny do zdobycia to my spowodowa?o ,?e gra by?a by lepsza i bardziej ciekawa . I czy tutaj b?dzie co? takiego jak na br ,?e walka z trenerami npc ?

/\ UP juz pisa?em gdzies ze w?asnie bedzie tak jak ty napisales. Trener bedzie mogl dodawas i usuwac ataki pokemonow ale max . Jeden pokemon bedzie mogl umiec 4 czary . I walka pokemon na razie bedzie przystosowana do 2vs2 potem moze powiekszymy w czasie PvP gracz nie bedzie mogl uciekac .

1. Czy ju? jest przewidywany start serweru?
2. Do tych czar?w wg. mnie nie powinno si? wlicza? latanie,p?ywanie, je?d?enie :D

1. Czy ju? jest przewidywany start serweru?
2. Do tych czar?w wg. mnie nie powinno si? wlicza? latanie,p?ywanie, je?d?enie :D

1. Nie ma bli?ej znanej daty startu serwera. =/
2. Zgadzam si? z Tob?, to nie jest atak, tylko umiej?tno?? naszego pokemona, nie na ka?dym mo?na lata?, p?ywa?, je?dzi?.. Przez Surf, Fly czy te? Ride nie zadamy obra?e?, a nasz pokemon b?dzie niestety ograniczony wtedy do 3 atak?w. =/ To jedyny pomys?, kt?re mi si? nie ' widzi ' reszta git..

Wszystkie HM'sy beda dodatkowymi zdolnosciami i nie bedea zadawacd obrazen :)

Pozdrawiam Kregox

szukam po necie od jakiegos czasu projektow pokemon i ten zapowiada sie najlepiej i widze ze ma szanse na jaki kolwiek efekt czyt "start" i interesuje mnie 1 rzecz. czy pracujecie moze nad grafikami "ogolnymi" klienta ? a mianowicie mam na mysli,groundy,krajobraz, i dodtaki typu drzewa,mosty, i te wszystkie pierdoly ? Prosze o odpowiedz :)

P.S - i takie pytanie, czy bedziecie chcieli wporwadzic dzwiek do gry ? z tego co wiem to PO BR ponoc chca ale im nie idzie wiec jezeli wy byscie byli 1 to byl by shocking :) Pozdrawiam !

P.S 2 - a czemu mi tak zalezy na grafikach groundow itp ? bo wszystko co kojarzy mi sie z rl tibia mnie odrzuca ;p

Ostatnia edycja:

Potrzebujecie jakich? grafik, tzn. kwiat?w czy czego? tam ? :P Je?eli tak to m?g?bym pom?c w ich tworzeniu, kilka bym zrobi?.

Ostatnia edycja:

szukam po necie od jakiegos czasu projektow pokemon i ten zapowiada sie najlepiej i widze ze ma szanse na jaki kolwiek efekt czyt "start" i interesuje mnie 1 rzecz. czy pracujecie moze nad grafikami "ogolnymi" klienta ? a mianowicie mam na mysli,groundy,krajobraz, i dodtaki typu drzewa,mosty, i te wszystkie pierdoly ? Prosze o odpowiedz :)
P.S - i takie pytanie, czy bedziecie chcieli wporwadzic dzwiek do gry ? z tego co wiem to PO BR ponoc chca ale im nie idzie wiec jezeli wy byscie byli 1 to byl by shocking :) Pozdrawiam !
P.S 2 - a czemu mi tak zalezy na grafikach groundow itp ? bo wszystko co kojarzy mi sie z rl tibia mnie odrzuca ;p

1. Tak pracujemy nad grafikami, wzorujemy sie na grafikach z gba i tworzymy takie same do klienta tibi
2. Dzwiek do gry ma by? wprowadzony lecz nie na poczatku gdy? jest to troche roboty ALE ( NASZ PROGRAMISTA JUZ TEGO DOKONA? NA SWOIM WCZESNIEJSZYM PROJEKCIE ~~Lyramion~~ dlatego zdecydowalismy sie na klienta 8.4 aby nie mia? problem?w z powtornym wbudowaniem dzwieku.

Pozdrawiam Kregox

P.s Ka?de PO??DNE GRAFIKI sie przydadz? ;)

W tym okresie naszej polskiej "Areny Ots", serwery tego przekroju nie wychodz?. Najcz??ciej upadaj? po kilkunastu dniach, a za?o?ycielom nie chce si? ju? podnosi? po pora?ce.
Mo?e prze?amiesz t? z?om passe, czego szczerze ci ?ycz? poniewa? wiele pracy w ten projekt w?o?y?e?.
Wejd? i zobacz? co tam wyczarowa?e?, mam nadzieje ?e mnie zwali na kolana.
My?l? ?e wszystko b?dzie po polsku lub po angielsku, Brazylijskiego naprawd? nie zdzier??...

Jestem 100 %-owo za tym ?eby ci si? uda?o i ?eby? zrealizowa? swoje wizje co do "PokemonWorldOnline" :)

Pozdrawiam
Cyanmon :)

Mam nadzieje ze ten projekt zaskoczy swoja oryginalnoscia,grywalnoscia i pomyslowoscia i nie znudzi mi sie gra po miesiacu jak na PO br. Wbilem tam 65 lvl ~~ polapalem poki i co dalej ? rutyna i nic ciekawego.. mam nadzieje ze tu bedzie inaczej i ze wszystko wypali ! i oby jak najszybciej byly beta ;p

Dobrze by by?o gdyby by? na pocz?tek np. d?wi?k szumu lasu, grozy(jak si? wejdzie w jakie? mroczne podziemia), ?piewu ptak?w XD, a jak by by? rower to np. d?wi?k dzwonka w rowerze. I takie tam :P. To by da?o zajebisty klimat gry, ?e a? by si? od kompa odchodzi? nie chcia?o.

Jezeli pozostajemy przy temacie dzieku to mysle ze "dzwiek" w kliencie "tibijskim" bylby przelomem.dla tego oto silnika.

My?l?, ?e d?wi?k jest absolutnie zb?dny, ale to tylko moje zdanie, ka?dy z Nas ma inny gust i inne zachcianki. Mi by starczy?o, ?e podczas logowania si? lecia?by jaki? kawa?ek z pokemon?w i to wszystko, po co zb?dne d?wi?ki w grze, i tak 95% os?b je?li ju? gra w Tibie/Pokemony s?ucha swojej muzyki.

S?dz?, ?e priorytetem na dzie? dzisiejszy jest przede wszystkim, powstanie pierwszego POLSKIEGO serwera Pokemon, a d?wi?k mo?na doda? z biegiem czasu, nic nie musi by? dodawane na mus.

To moje zdanie, ka?dy ma inne.

Pozdrawiam Sexowny.

no spoko loko,nie mowie ze musi byc on dodany odrazu ale z czasem jakies pojedyncze dzieki jakby bylo to by bylo lekkim urozmaiceniem :) narazie nalezy sie skupic na waznejszych rzeczach :) i miejmy nadzieje ze ten projekt wypali bo jak narazie cala reszta projektow spalila na panewce.

tak,tak juz wiemy ze robisz dobre mapy :) ale mysle ze ludzie chcieli by wiedziec wiecej.

Na cos wiecej to bedzie trzeba poczekac na programiste trailera z beta testow.

Status
Zamknięty.
Do góry