• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[OT] Jak utworzy? no-ip by xtomixx

Status
Zamknięty.

Kelo

Active User
Liczba reakcji
10
Od razu pisz? ?e nie jestem autorem tego poradnika, tylko jest nim xtomixx. Daje to tu poniewa? no-ip jest "najtrudniejsze" i bardzo wa?ne, a nie ka?dy potrafi to zrobi?, i jest ma?o poradnik?w o tym

Link do oryginalnego tematu:

Poradnik BY
--xtomixx--

Witam. Poniewa? ju? kt?ry? raz z kolei odpowiadam na post : jak zrobi? no-ip ?? postanowi?em napisa? nowy, kr?tki poradnik o tym.

Co daje no-ip. ??

Masz neostrad? ?? Denerwuje ci? zmienne ip. ?? Chcesz mie? ots ?? To jest to co ci? uratuje !!!! Nie b?dziesz musia? podawa? dla graczy co raz to nowego ip. a jedyne co b?dziesz musia? zrobi? to zastosowa? si? do poradnika ! Nie ma na co czeka? ! Nie ma nad czym si? zastanawia?. Do roboty !

ZE WSZELKICH SI? ZACH?CAM WAS DO TWORZENIA KONTA E-MAIL W US?UDZE GMAIL. DLACZEGO ? BO JEST NAJLEPSZY! 0 SPAMMU I WSZYTKO DOCHODZI W MGNIENIU OKA. WI?CEJ INFO TUTAJ!

1. Wchodzimy na stron? : i naciskamy "Sign-up Now!",
2. Pojawia si? formularz . Wype?niamy go wed?ug instrukcji na obrazku.
NO-IP3.jpg

Po wype?nieniu naciskamy "I Accept. Create my Account",
3. Na nasz adres e-mail podany przy rejestracji zostanie wys?any link do aktywacji konta.
Klikamy na niego.(Znajduje on si? pod zdaniem: "To activate your account please click the following URL:"),
4. Gratulacje ! Wasze konto zosta?o aktywowane ! Mo?ecie si? teraz zalogowa? u?ywaj?c adresu e-mail i has?a.

TWORZENIE DOMENY NO-IP

1. Klikamy po lewej stronie "ADD",
2. Post?pujemy wed?ug instrukcji na rysunku:
no-ip2.jpg

3. Klikamy "Create Port Redirect". Je?li wszystko zrobili?my dobrze po 5 minutach domena b?dzie dzia?a? poprawnie,
4. Pobieramy Klienta. Wybieramy system operacyjny!
5. Gratulacje ! Stworzyli?my w?asn? domen? no-ip ! Mo?emy by? z siebie dumni !

KONFIGURACJA PROGRAMU

1. Instalujemy normalnie. Klikamy na "ducsetup" nast?pnie 3x "Next".
Na samym ko?cu klikamy "Finish",
2. Loguj?c si? podajemy adres e-mail i has?o,
3. Powinna pojawi? si? nam nasza domena. Naciskamy na kwadrat obok buzi z okularami,
4. Je?li all jest dobrze i odczekali?my 5 minut powinna pojawi? si? u?miechni?ta buzia. Buzia z rumie?cami oznacza ?e te? jest dobrze za? smutna oznacza ?e co? jest ?le,
5. Gratulacje ! Sko?czy?e? swoje dzie?o ! Masz w?an? domen? no-ip. ! Teraz zmienne ip ju? ci nie straszne!
6. Je?li co? nie dzia?a to oznacza ?e co? nie zosta?o dobrze zrobione.

Jak u?y? no-ip. w naszym OTS'sie ?

1. Wchodzimy w plik config.lua naszego ots'a i uzupe?niamy jak poni?ej. Oczywi?cie wpisujemy swoje no-ip. a nie tak jak ja :
no-ipp.jpg

To akurat na przyk?adzie DT 2.2.
2. Je?li no-ip. b?dzie w??czone, to nasz acc maker sam go znajdzie - nigdzie nie trzeba nic wpisywa?.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
DODATEK: Dla nieumiej?cych pobiera? : Naciskamy na ikon? naszego systemu > Download
> Download >^zacznie si? pobieranie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ots'y maj?ce opcje auto zmiana ip ("auto") u?atwiaj? ?ycie na MAX'a lecz wi?kszo?? tej opcji nie ma. W ots'ach nie maj?cych tej opcji maj?c no-ip. musisz tylko zmienia? ip. w config.lua twojego ots'a. To chyba jednak duuu?o ?atwiejsze ni? ci?g?e podawanie new ip dla graczy .

Ostatnia edycja:
Dobry opis, ss s?! 10/10 i jestem za przeniesieniem ;]

Lepiej by by?o, gdyby?cie u?ytkownicy swoje poradniki tworzyli sami, ew. czasami mo?ecie u?y? materia??w z innej strony, wspominaj?c o tym.

Ostatnia edycja:
Jak komus nie dziala nie dziwie sie tam gdzie sie wpisuje ip to w tym programie trzeba zprawdzac i ciagle nowe ip dawac

Dobrze, "Misiu" :p, zamykaj temat.
Lecz ja si? najpierw zapytam dlaczego po odblokowaniu port?w i za?o?eniu no-ip nadal nie mo?na si? na no-ip logowa??

:)

Za poradnik 10/10 ale dla mnie siee nie przyda :D Ja to umiem,ale i tak dyndns.com uzywam :) Pzdr!

Mo?e i lepiej ;)

Zamkn?? temat.

Ziomeczku mo?e ja, czy inny mod zadecydujemy, czy mamy zamkn?? temat, czy nie /Napster.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
1. Wchodzimy na stron? : i naciskamy "Sign-up Now!",
2. Pojawia si? formularz . Wype?niamy go wed?ug instrukcji na obrazku.
NO-IP3.jpg

Po wype?nieniu naciskamy "I Accept. Create my Account",
3. Na nasz adres e-mail podany przy rejestracji zostanie wys?any link do aktywacji konta.
Klikamy na niego.(Znajduje on si? pod zdaniem: "To activate your account please click the following URL:"),
4. Gratulacje ! Wasze konto zosta?o aktywowane ! Mo?ecie si? teraz zalogowa? u?ywaj?c adresu e-mail i has?a.

TWORZENIE DOMENY NO-IP

1. Klikamy po lewej stronie "ADD",
2. Post?pujemy wed?ug instrukcji na rysunku:
no-ip2.jpg

3. Klikamy "Create Port Redirect". Je?li wszystko zrobili?my dobrze po 5 minutach domena b?dzie dzia?a? poprawnie,
4. Pobieramy Klienta. Wybieramy system operacyjny!
5. Gratulacje ! Stworzyli?my w?asn? domen? no-ip ! Mo?emy by? z siebie dumni !

KONFIGURACJA PROGRAMU

1. Instalujemy normalnie. Klikamy na "ducsetup" nast?pnie 3x "Next".
Na samym ko?cu klikamy "Finish",
2. Loguj?c si? podajemy adres e-mail i has?o,
3. Powinna pojawi? si? nam nasza domena. Naciskamy na kwadrat obok buzi z okularami,
4. Je?li all jest dobrze i odczekali?my 5 minut powinna pojawi? si? u?miechni?ta buzia. Buzia z rumie?cami oznacza ?e te? jest dobrze za? smutna oznacza ?e co? jest ?le,
5. Gratulacje ! Sko?czy?e? swoje dzie?o ! Masz w?an? domen? no-ip. ! Teraz zmienne ip ju? ci nie straszne!
6. Je?li co? nie dzia?a to oznacza ?e co? nie zosta?o dobrze zrobione.

Jak u?y? no-ip. w naszym OTS'sie ?

1. Wchodzimy w plik config.lua naszego ots'a i uzupe?niamy jak poni?ej. Oczywi?cie wpisujemy swoje no-ip. a nie tak jak ja :
no-ipp.jpg

To akurat na przyk?adzie DT 2.2.
2. Je?li no-ip. b?dzie w??czone, to nasz acc maker sam go znajdzie - nigdzie nie trzeba nic wpisywa?.

Wszystko fajnie ale nie ma nastronie czego? takiego jak "Create Port Redirect"?? Wiesz jak to zrobi? gdy ma si? router (edimax) (zaznaczam nie mam neostrady, bo wszedzie ludzie pisza jak to przy neo zrobi?) wszystko zrobi?em jak opisane, klient no-ip dzia?a, ip powpisywa?em w configu i nie mog? sie przez to ip co mi podaje "klient no-ip" zalogowa? na otsa. (ps. ta polska stron? tez wypr?bowa?em, r?wnie? prze tamto ip nie dzia?a)

Ostatnia edycja:
ja mam radi?wke a zrobi?em tak jak pisze i pisze mi w global ip jak w?acze mojego ots-a ipsze zwykle ip a w local host pisza mi 2 jest z poczatkiem 194 a drugie z poczatkiem 10 i niewiem czy mam zew. ip

Ja mam ma?e pytanie.... Skoro mamy ip zmienne, to jakie trzeba wpisa?, tam gdzie pisze "twoje normalne ip"? Skoro jest zmienne, to za ka?dym resecie netu, trzeba edytowa? config.lua?

Zamiast go niepotrzebnie chwali?, pomogli by?cie cz?owiekowi? ;) On ju? i tak dobrze wie ?e sie wam przyda?...

Kumpel robi? i:
local ip; 192.168.2.100
global ip: 78.8.1.170
+ nie mo?na wej?? na otsa ani ?adnym z tych ip ani przez no-ip.. HALP?!@$#

Dobrze opisane 10/10

A wszystkim proponuje relakks.com - poszukajcie do tego poradnika, i ka?dy mo?e mie? OTSa nawet Ci bez Neostrady.

Pozdrawiam ;]

Bardzo dobry poradnik, tego mi brakowalo, bo nigdy mi no-ip nie dzialalo ;/

Status
Zamknięty.
Do góry