Marszal
Senior User
- Liczba reakcji
- 18
Po 1!
Wi?c pytajcie si? mnie na PW!
Wiele os?b ma rutery (co si? z tym wia?e zewnetrzne ip), i aby odpali? ots u?ywa hamachi bo no-ip im nie dzia?a (sam mia?em ten problem ;( )
Wiec przygotowa?em wam ten poradnik, aby pokaza? jak skonfigurowa? sw?j ruter aby m?c mie? dzia?aj?ce no-ip.
Wiec zaczynajmy!
Wchodzimy na stronk?
pojawi nam sie takie okno.

Na g??e wpisujemy admin a na dole wasze has?o.
Je?li wpisalismy poprawne has?o poka?e nam sie taka strona (nie u wszystkich tak to wygl?da zale?y do modelu rutera! Ci co maja inaczej beda musieli sie pobawic ;p ale nazwy na og?l sa podobne!)

Klikamy na to co jest zaznaczone na czerwono,
i poka?e nam sie cos takiego.

Klikamy na to co jest na czerwono zaznaczone i poka?e nam sie wtedy taka strona.

Wtedy wpisujemy:
-application - gry
-start - 1024
-end 65535
-protocol wybieramy - Both
-ip adderss wpisujemy koncowke swojego local ip (w silniku Evolution pisze w TFS niestety nie)
i oczywi?cie na koncu zaznaczmy enabled.
I no-ip powinno dziala?.
W razie jakis watpiliwo?ci prosze pisac! (mysle ze bede umial pomoc).
A i jeszcze najlepiej zrestartowac rutera o godz 20:00 (ja tak zrobilem) i wtedy o tej godzinie bedzie nam si? zmienia? ip podane w no-ip (numeryczne) wtedy je trzeba w config wpisa? ;p czasami te? sie zmienia local ip address to trzeba na ta stronke wejsc i zmienic ;p i na koncu oczywiscie save settings
i to by bylo na tyle!
Jak by ten spos?b nie dzia?a? na twoim ruterze to prosz? zaj?e?
"Pytania" dotycz?ce OT kt?re nie powinny znale?? si? w tym dziale to tak?e;
"Mi to nie dzia?a!!! Pomocy!!! Dam reputa!!!".
Powtarzam jeszcze raz; mo?liwo?? postowania w poradnikach jest przeznaczona na komentarze i poprawki.
Wi?c pytajcie si? mnie na PW!
Wiele os?b ma rutery (co si? z tym wia?e zewnetrzne ip), i aby odpali? ots u?ywa hamachi bo no-ip im nie dzia?a (sam mia?em ten problem ;( )
Wiec przygotowa?em wam ten poradnik, aby pokaza? jak skonfigurowa? sw?j ruter aby m?c mie? dzia?aj?ce no-ip.
Wiec zaczynajmy!
Wchodzimy na stronk?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć link.
Zaloguj or Rejestracja
(strona konfiguracji rutera) Je?li nie dzia?a to wpisz swoje local ippojawi nam sie takie okno.

Na g??e wpisujemy admin a na dole wasze has?o.
Je?li wpisalismy poprawne has?o poka?e nam sie taka strona (nie u wszystkich tak to wygl?da zale?y do modelu rutera! Ci co maja inaczej beda musieli sie pobawic ;p ale nazwy na og?l sa podobne!)

Klikamy na to co jest zaznaczone na czerwono,
i poka?e nam sie cos takiego.

Klikamy na to co jest na czerwono zaznaczone i poka?e nam sie wtedy taka strona.

Wtedy wpisujemy:
-application - gry
-start - 1024
-end 65535
-protocol wybieramy - Both
-ip adderss wpisujemy koncowke swojego local ip (w silniku Evolution pisze w TFS niestety nie)
i oczywi?cie na koncu zaznaczmy enabled.
I no-ip powinno dziala?.
W razie jakis watpiliwo?ci prosze pisac! (mysle ze bede umial pomoc).
A i jeszcze najlepiej zrestartowac rutera o godz 20:00 (ja tak zrobilem) i wtedy o tej godzinie bedzie nam si? zmienia? ip podane w no-ip (numeryczne) wtedy je trzeba w config wpisa? ;p czasami te? sie zmienia local ip address to trzeba na ta stronke wejsc i zmienic ;p i na koncu oczywiscie save settings
i to by bylo na tyle!
Jak by ten spos?b nie dzia?a? na twoim ruterze to prosz? zaj?e?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć link.
Zaloguj or Rejestracja
Ostatnia edycja: