• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Łatwy No-ip z ruterem!

Marszal

Senior User
Liczba reakcji
18
Po 1!
"Pytania" dotycz?ce OT kt?re nie powinny znale?? si? w tym dziale to tak?e;
"Mi to nie dzia?a!!! Pomocy!!! Dam reputa!!!".
Powtarzam jeszcze raz; mo?liwo?? postowania w poradnikach jest przeznaczona na komentarze i poprawki.

Wi?c pytajcie si? mnie na PW!

Wiele os?b ma rutery (co si? z tym wia?e zewnetrzne ip), i aby odpali? ots u?ywa hamachi bo no-ip im nie dzia?a (sam mia?em ten problem ;( )
Wiec przygotowa?em wam ten poradnik, aby pokaza? jak skonfigurowa? sw?j ruter aby m?c mie? dzia?aj?ce no-ip.
Wiec zaczynajmy!
Wchodzimy na stronk? (strona konfiguracji rutera) Je?li nie dzia?a to wpisz swoje local ip
pojawi nam sie takie okno.

Na g??e wpisujemy admin a na dole wasze has?o.
Je?li wpisalismy poprawne has?o poka?e nam sie taka strona (nie u wszystkich tak to wygl?da zale?y do modelu rutera! Ci co maja inaczej beda musieli sie pobawic ;p ale nazwy na og?l sa podobne!)

Klikamy na to co jest zaznaczone na czerwono,
i poka?e nam sie cos takiego.

Klikamy na to co jest na czerwono zaznaczone i poka?e nam sie wtedy taka strona.

Wtedy wpisujemy:
-application - gry
-start - 1024
-end 65535
-protocol wybieramy - Both
-ip adderss wpisujemy koncowke swojego local ip (w silniku Evolution pisze w TFS niestety nie)
i oczywi?cie na koncu zaznaczmy enabled.
I no-ip powinno dziala?.
W razie jakis watpiliwo?ci prosze pisac! (mysle ze bede umial pomoc).
A i jeszcze najlepiej zrestartowac rutera o godz 20:00 (ja tak zrobilem) i wtedy o tej godzinie bedzie nam si? zmienia? ip podane w no-ip (numeryczne) wtedy je trzeba w config wpisa? ;p czasami te? sie zmienia local ip address to trzeba na ta stronke wejsc i zmienic ;p i na koncu oczywiscie save settings
i to by bylo na tyle!
Jak by ten spos?b nie dzia?a? na twoim ruterze to prosz? zaj?e?

Ostatnia edycja:
Odp: No-ip z ruterem!

Bardzo czesty problem jednak widze ze nie doceniony przez forowiczow ten poradnik moze pomuc wielu osoba mysle ze powinien byc przeniesiony chyba ze sa jakies orty xD

No ?adnie , Tak jak z Neostradem , to z ruterem postara?e? si? Leci Repucik , niech wi?cej os?b go przeczyta.

mam ruter i neostrade wiec chyba 2 problemy na raz rozwiazuje

Ja sie nawet spotkalem z tym problemem. Bardzo dobrze ze zrobiles taki temat, bedzie trzeba jakos namowic innych zeby to przeczytali xD

O stary GZ!!!
Moj kumpel mial taki problem to jak wyslalem mu ten link z poradnikiem to odrazuje jest zajeb**cie
REPUT LECI KOLEGO :)

#up
dzienki!!!

czekam na nastepne komentarze!!!

#down
ortografia???

Ostatnia edycja:

Przyda? si? poradnik ; )
Ale reputa nie ma, zgadnij czemu? ; <

Ortografia poprawiona!!!
mam nadzieje ze juz nie ma bledow :D
ile trzeba czeka? na przeniesienie???

Ostatnia edycja:

a to moze byc tylko neostrada ?? czy na inne tez bedzie wtedy dzialac no-ip ??

Ortografia poprawiona!!!
mam nadzieje ze juz nie ma bledow :D
ile trzeba czeka? na przeniesienie???

Popraw w ka?dym po?cie xD... 80%post?w rozpoczynasz z ma?ej litery do tego nie uznajesz ? , ? itp PS.: Najlepiej u?ywaj Mozilli je?li chcesz mie? szanse na Modka :)
Co do poradnika... Bardzo dobry 8/10...
I repucik za wysi?ek
PS.: Kiedy indziej ci dodam teraz jako? nie mog? =[

Popraw w ka?dym po?cie xD... 80%post?w rozpoczynasz z ma?ej litery do tego nie uznajesz ? , ? itp PS.: Najlepiej u?ywaj Mozilli je?li chcesz mie? szanse na Modka :)
Co do poradnika... Bardzo dobry 8/10...
I repucik za wysi?ek
PS.: Kiedy indziej ci dodam teraz jako? nie mog? =[

Mialem na mysli ortografie z poradnika aby m?gl by? przeniesiony xD

Dzienki za komenty mam nadzieje ze ten poradnik kiedy? przenios? ;]

Cha cha cha post nr. 200

HAHA jupi! Dzienki!

Ostatnia edycja:

No to sie doczeka?e?.. Jako i? b??d?w nie ma, poradnik jest poprawny tematycznie, opisuje do?? cz?sty problem to nie ma problemu - mo?e znale?? sie w dziale poradniki.. ;)

Marszal przystopuj z spamowaniem ...
Spokojnie czekaj na odp. i edytuj a nie ca?y czas jak kto? da komenta to odpisujesz.
Sorry zg?aszam twoje posty do usuni?cia niepotrzebnych a w miar? zescali? je w jeden post ;/

Je?li chodzi o poradnik to fajny ale mi niepotrzebny ;]

Pozdrawiam,
Bartke.

Gratuluj?. Poradnik jest naprawd? ?wietny i pomo?e z pewno?ci? bardzo wielu osobom. Jeszcze raz gratuluje.

Mam jeszcze takie pytanie. Czy dzi?ki temu b?dzie dzia?a? r?wnie? AccMaker i czy b?dzie mo?liwe korzystanie z XAMPPa, czy jednak tylko na server gracze b?d? mogli si? wbi??

No i jeszcze jedna sprawa, w?tpi? czy mo?esz mi odpowiedzie?, ale mo?e jednak. Czy zrobienie czego? takiego by?o by mo?liwe na tym ruterze: ,
je?eli nie, albo nie wiesz to jaki, nie drogi, ruter by? mi poleci?. Z g?ry dzi?ki za pomoc.

Ostatnia edycja:
Do góry