• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Zagadki

Status
Zamknięty.

Speeder

Ehuheuheuu
Liczba reakcji
274
Macie jakie? ciekawe zagadki, kt?re chcieliby?cie przedstawi? userom? Pochwalcie si?, niech inni te? pog??wkuj? : )

Prosz? o cytowanie zagadki, na kt?r? odpowiadamy.
Prosz? r?wnie? o nie podawanie odpowiedzi, je?eli zagadka jest ju? rozwi?zana : )

Ja mam tak? super extra fajn? elo zagadk?:
Jak mia?a na imi? Mama Muminka zanim urodzi?a Muminka?

Powodzenia w rozwi?zywaniu xd.

Pozdrawiam,
Napster.

Kod:
Przed wejsciem do pokoju sa 3 wlaczniki
i tylko jeden zapala zarowke w pokoju.
Do pokoju mozna wejsc tylko raz.
Jak sprawdzic ktory wlacznik zapala zarowke??

Ostatnia edycja:
1. Bo mieszka na 20 pi?trze i po co ta jecha? dalej:D a blok jest 40 pi?trowy:)
2. m??:D
3. Najedli si? szk?a a, kt?ry? z nich si? pop?aka? jak jad?:D
4. ?wieczke
5. Zapali? wszystkie 3:D

1. Tak samo jak De Javu
2. Mucha si? nazywa bezucha :P
3. Zbili butelk? z jak?? substancj?, kt?ra ulotni?a si? w powietrze i ich zatru?a, a resztki posz?y na dywan :P
4. Zapal? ?wiat?o czy nie ma jakiego? haczyka :P
5. hmm... zapali? jedn?. Je?li to nie ona - pech...

Ostatnia edycja:
Ka?dego roku Marek obchodzi swoje urodziny, a dwa dni p??niej jego brat bli?niak Jarek swoje. Dlaczego?

Ja mam tak? super extra fajn? elo zagadk?:
Jak mia?a na imi? Mama Muminka zanim urodzi?a Muminka?

Powodzenia w rozwi?zywaniu xd.

Pozdrawiam,
Napster.

Hmm... my?l?, ?e nazywa?a si? tak samo, czyli Mama Muminka, dlatego te? imieniem Muminek nazwa?a swojego syna. :P

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kod:
 Krasnoludek mieszka w 40-sto pietrowym bloku,
on mieszka na samej gorze.
 Gdy idzie do pracy zjezdza winda na parter. Ale gdy 
wraca wind? jedzie tylko do 20-tego pietra a dalej 
idzie schodami.
jak myslicie dlaczego :P??

Bo jest za niski ?eby dosi?gn?? do przycisku z napisem "40"

Kod:
W pewnym pokoju na dywanie le?? John i Merry.
 S? martwi. Nie ma krwi. Dywan jest mokry i lez? na nim szkla.
 W jaki spos?b zgineli?
Udusili si?, bo s? rybkami.

Teraz co? ode mnie =P
Kod:
Tego si? nie s?yszy ani nie widuje, tego nie ugryziesz ani nie poczujesz. Le?y za gwiazdami, siedzi pod g?rami. Lubi zakamarki, nie gardzi dziurami. Najpierw si? j? ?egna a wita na ko?cu, pod ksi??ycem si? rodzi a umiera w s?o?cu.

Kod:
Tego si? nie s?yszy ani nie widuje, tego nie ugryziesz ani nie poczujesz. Le?y za gwiazdami, siedzi pod g?rami. Lubi zakamarki, nie gardzi dziurami. Najpierw si? j? ?egna a wita na ko?cu, pod ksi??ycem si? rodzi a umiera w s?o?cu.
Proste. Noc?

Kod:
Proste. Noc?
Zgadza si? =]

Next turn.
Kod:
Po?era wszystko co jest na tym ?wiecie, ptaki i drzewa nie pogardzi kwieciem. Skruszy ?elazo, przegryzie stal, twarde kamienie zmia?d?y na mia?. U?mierca kr?l?w, rozwala mury, nie szcz?dzi nawet najwy?szej g?ry.

Spekto napisał:
Czemu ?nieg jest bia?y a l?d jest przezroczysty?^^
Jak by? skruszy? l?d to te? by by?o bia?e
Fragles napisał:
Po?era wszystko co jest na tym ?wiecie, ptaki i drzewa nie pogardzi kwieciem. Skruszy ?elazo, przegryzie stal, twarde kamienie zmia?d?y na mia?. U?mierca kr?l?w, rozwala mury, nie szcz?dzi nawet najwy?szej g?ry.
Proste. :P "Daj mi troch? CZASU." "Czas! Czas!" Hobbit :P

Mine:
Po lewej masz lwa, a po prawej jaguara. W strzelbie masz jeden nab?j. Co robisz?

Kod:
Po lewej masz lwa, a po prawej jaguara. W strzelbie masz jeden nab?j. Co robisz?

Hm... Tu chodzi o dwa zwierzaki? Troch? podchwytliwa zagadka, ale zdaje mi si? znana. Jaguar zwierzak czy auto ;>? Bo jak zwierzak to nie wiem :D A jak auto to kulka w ?eb lwowi, a kluczyki do jaguara moje :D

@Down
Dok?adnie o to mi chodzi?o.

Teraz...:
Kod:
Wyobra? sobie kameleona. Wchodzi on do pokoju wype?nionym lustrami. Stoi tam przez chwil? i wychodzi. Jaki kolor b?dzie mia? kameleon po wyj?ciu z pokoju?
Zastan?wcie si?, logiczne ;)

Ostatnia edycja:
Teraz...:
Kod:
Wyobra? sobie kameleona. Wchodzi on do pokoju wype?nionym lustrami. Stoi tam przez chwil? i wychodzi. Jaki kolor b?dzie mia? kameleon po wyj?ciu z pokoju?
Zastan?wcie si?, logiczne ;)
Naturalny...
ahh, 15 znak?w :D
Kod:
Z samolotu wyskoczy?o 3 skoczk?w: I wa?y? 80kg, II - 100kg, III - 60kg. Kt?ry cz?owiek by? pierwszy na Ziemi?

Status
Zamknięty.
Do góry