• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Zagadki

Status
Zamknięty.
Odp: Zagadki

Pankracy, Serwacy i Bonifacy udali si? w towarzystwie swych ?on Pelagii, Kornelii i Leokadii (oczywi?cie kolejno?? imion ?on nie odpowiada kolejno?ci imion m???w) na jarmark do miasta.

Bonifacy prowadzi? dwa razy wi?cej prosi?t ni? ?ona Pankracego kaczek, kaczek za?, kt?re nios?a ?ona Pankracego, by?o dwa razy wi?cej ni? prosi?t prowadzonych przez m??a Kornelii.

Kornelia nie mia?a kaczek, natomiast nios?a ze sob? dwa razy tyle g?si co Leokadia. Leokadia mia?a dwa razy wi?cej g?si ni? Bonifacy prosi?t. ?ona Bonifacego mia?a dwa razy mniej g?si ni? ?ona Pankracego kaczek.

Pytanie: Czyj? ?on? by?a Pelagia, czyj? Kornelia i czyj? Leokadia?

Pelagia - ma??onka Bonifacego,
Kornelia - ma??onka Serwacego,
Leokadia - ma??onka Pankracego.

Moje zagadki :P

1.Wed?ug biblii Ksi??yc stworzy? B?g, a wed?ug ludzi Ksi??yc powsta? po zderzeniu Ziemi z meteorytem. Kt?re to prawda?

2.Wed?ug biblii dinozaury nie ?y?y, a wed?ug ludzi ?y?y. Kt?re to prawda?

3.Jakie by?o pierwsze stworzenie na Ziemii?

4.Co by?o przed Bogiem i jak on si? sta??

E te 4 to raczej nikt nie odpowie ale podzielcie si? swoimi my?lami. :P

1. nigdy o tym nie czyta?em, wi?c nie wiem :<
2. to drugie, bo na to s? dowody
3. kom?rka :p
4. b?g nie istnieje >:L

Ja mam pewn? zagadk? :P Kto to jest : Jest Moderatorem na Tnet i ci?gle stawia warny xDDD

Pewien tibijczyk zrobi? DHQ
Drugi tibijczyk zrobi? POI
Trzeci tibijczyk zrobi? ANNI
Czwarty tibijczyk zrobi? Svargrond Arena:Warlord
Pi?ty tibijczyk zabi? demca na 6 lvlu
Pytanie jest:
Kto mia? najwi?ksz? radoche? xD
Inna:
Posz?a fala ban?w!!! zosta?o zbanowanych 3k kont,a na nast?pnej fali ban?w 4k,a potem 1k.Pytanie:
Kiedy gmowie i cmowie mieli ulge? :P

Jeszcze inna:

Skillujesz.Zapomnia?e? aola,masz 86 lvl full eq i ko?o ciebie stoi 90 lvl z rsem.Wali ci "Exori Mort",nast?pnie SDKA i za mwallowal cie.Zauwa?asz,?e kole? nie ma utamy.Ty,masz 0 many i 3 manasy.We?niesz go na hita,ale je?li jest bez utamy i musisz waln?? z Exori Gran.Masz du?o uh?w i GHP,masz ko?o siebie 20 ham?w.Co robisz?
Podpowied?:Potrzebujesz 4 manasy na exori gran.

Ostatnia edycja:

@up
1 zagadka :
Pi?ty tibijczyk zabi? demca na 6 lvlu

2 zagadka: Uciekam i
jem hamy(20), wypijam poty(3), zawracasz si? i gonisz go. walisz go z exori gran i dead.

@edit
Moja zagadka:
By? sobie Bruce i Bruce, kt?ry by? kt?ry xD?

Ja mam pewn? zagadk? :P Kto to jest : Jest Moderatorem na Tnet i ci?gle stawia warny xDDD

Twoja g?upota, stawia sobie punkty minusowe.

#Temat
Co to jest, rozbija si? to, a dopiero wtedy jest ca?e.

#Ni?ej
Right, read your reputation.

Ostatnia edycja:

ok,ok,ok..... wi?c daj? odpowiedz :D

Jak szybko leci czas?

odp. wyzuc zegarek przez okno i zobacz jak szybo spadnie xD tak leci szybko czas...

@up
1 zagadka :
2 zagadka: Uciekam i
jem hamy(20), wypijam poty(3), zawracasz si? i gonisz go. walisz go z exori gran i dead.
@edit
Moja zagadka:
By? sobie Bruce i Bruce, kt?ry by? kt?ry xD?

Dobrze,bardzo dobrze :P
tera inna:
Afkujesz w Thais,nagle patrzysz(masz w bp 10 potow) i jest najazd orcow.Masz 17 lvl! Stoisz kolo schodow i masz 1 hp,co robisz?

@up
Pije szybko poty i je dedam ;d

Moja zagadka:
Stoi nauczycielka ko?o szafek, a kolo niej m?j kolega czyli tw?j kolega kt?ry trzaska m?otkiem w okno, kto dosta? sza?u i wybi? okno? :]

Pozdrawiam,
Xevixo =)

Przed wejsciem do pokoju sa 3 wlaczniki
i tylko jeden zapala zarowke w pokoju.
Do pokoju mozna wejsc tylko raz.
Jak sprawdzic ktory wlacznik zapala zarowke??
Wi?c tak: W??czam 1 prze??cznik na 20 min w tym czasie nagrzeje si?, po czym wy??czam go i w??czam 2. Id? do pokoju i patrz? czy ?ar?wka ?wieci je?li tak to to jest ona, je?li nie to dw?jka nie w??cza je?li tak to to jest ona, wi?c dotykam ?ar?wk? czy nie jest ciep?a je?li tak to to jest 2 je?li nie to wszystko kieruje na w??cznik 3...
Ludzie, ale? wy potraficie sobie komplikowa? ?ycie :D To wszystko jest o wiele prostsze:
W zadaniu jest zapisany wy??cznie warunek ?e do pokoju mo?na wej?? tylko raz, nie jest okre?lone czy drzwi te? mo?na tylko raz otworzy?, ani czy w og?le jakiekolwiek tam s?, w zwi?zku z tym mo?emy przyj?? ?e drzwi otwiera? mo?na wielokrotnie (bez wchodzenia do pokoju), b?d? ?e ich wogule nie ma, dzi?ki temu mo?emy ?atwo przekona? si? kt?ry w??cznik zapala ?ar?wk?, poprzez kolejne wciskanie "pstryczk?w" i obserwowanie czy z wn?trza pokoju nie dobiega ?wiat?o.
A teraz zagadka ode mnie:
Ojciec z synem jad? polonezem przez miasto. W pewnym momencie zderza si? z nimi wielki tir wioz?cy kozie mleko. W wyniku kolizji ojciec ginie na miejscu (po przez urwanie g?owy), syn za? ci??ko ranny trafia do szpitala. Lekarze widz?c jego stan stwierdzaj? i? potrzebny jest natychmiastowo chirurg. W przeci?gu 15 minut, 34 sekund do szpitala przybywa chirurg, widz?c jednak pacjenta rozk?ada r?ce i m?wi: "nie mog? operowa?, to m?j syn!"
Kim w takim razie jest chirurg dla poszkodowanego?
@up
Pije szybko poty i je dedam ;d
Moja zagadka:
Stoi nauczycielka ko?o szafek, a kolo niej m?j kolega czyli tw?j kolega kt?ry trzaska m?otkiem w okno, kto dosta? sza?u i wybi? okno? :]
Pozdrawiam,
Xevixo =)
Nauczycielka dosta?a sza?u i rzuci?a w "koleg?" szafk?, pud?uj?c jednak i trafiaj?c w szyb?, na skutek czego zosta?a ona zbita.
Dobrze,bardzo dobrze :P
tera inna:
Afkujesz w Thais,nagle patrzysz(masz w bp 10 potow) i jest najazd orcow.Masz 17 lvl! Stoisz kolo schodow i masz 1 hp,co robisz?
1.Wchodz? na schodki i wypijam spokojnie potki.
2.Schodz? ze schodk?w i rozdupcam ork?w.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ojciec z synem jad? polonezem przez miasto. W pewnym momencie zderza si? z nimi wielki tir wioz?cy kozie mleko. W wyniku kolizji ojciec ginie na miejscu (po przez urwanie g?owy), syn za? ci??ko ranny trafia do szpitala. Lekarze widz?c jego stan stwierdzaj? i? potrzebny jest natychmiastowo chirurg. W przeci?gu 15 minut, 34 sekund do szpitala przybywa chirurg, widz?c jednak pacjenta rozk?ada r?ce i m?wi: "nie mog? operowa?, to m?j syn!"
Kim w takim razie jest chirurg dla poszkodowanego?
Ale? to oczywiste, ?e matk? ch?opca.

@up
2 rybki :D
@moja :p
By? system linux, ale si? przepali? wraz ze xp, ale win7 zosta? zmasakrowany
Jaki system zosta?? :D
?atwa co nie xd?
Ty naprawde jeste? takim t?ukiem? Jak rybki mog? si? utopi?? To tak jak cz?owiek by si? ymm nie wiem zatru? tlenem?

5 rybek ofc.

By? jeden pies zjad? go drugi potem trzeci wyrucha? ich i powsta?o 5 dziecek ile ps?w by?o ?:ddd

To nie ma sensu bo skoro pies zjad? psa to sk?d ten pies wzi?? si? zn?w?

Status
Zamknięty.
Do góry