• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Z?oty wale? - postrach marynarzy.

Status
Zamknięty.
Odp: Z?oty wale? - postrach marynarzy.

jak masz racje z tym waleniem to B?DZIE NOWY EXP (LAIR) :D :D a jak nie to :( lipa mam nadzieje ze dojdzie ten wale? ;)

Mozliwe ze jest taki potwor ale to dalej zagadka nie wiadomo gdzie i jak go zabic

Z?oty wale? prawdopodobnie gdzie? tam istnieje, a na pewno istniej? zwyk?e wieloryby no ale i tak do ?adnego si? nie dostaniemy bo wale? jest du?? istotk? i raczej nie lubi podp?ywa? do brzegu. A marlene widzia?a sea spawna.

A mo?e jest to jaki? ukryty Boss? Z jakim? Rare itemem? Stworzyli go ?eby ludzie go poszukali.Mo?e jest w bliskim miejscu,ale ma bardzo rzadki spawn,kt?rego raczej nikt nie mo?e odnale??.Chociaz mo?e i byli nieliczni kt?rzy go znale?li(?)Tego niewiem.Ale ?adnie napisa?e? ten mit ^^ I mo?na sie by?o troch? dowiedzie?.Ale to ?e to tylko dla fabu?y to te? nie wykluczone...

Ukryty Boss? nie bylby mozliwym zeby go gracze nie wyczaili... jest cos takiego jak spr editor ktory otqwiera pliki spr z clienta ots... ja kazdego nowego clienta przegladam dosyc starannie i jakiegos 'ukrytego boss'a" nie znalazlem, ktorego by nie bylo w rl tibii ;]
takze raczej tak dla fabuly zrobione...
tak jak wiekszosc tibijskich rzeczy :p np miecz na rooku ^^ i mino mage na rooku rowniez ;] hyh... nie da sie dostac do nich, a sa...

Ukryty Boss? nie bylby mozliwym zeby go gracze nie wyczaili... jest cos takiego jak spr editor ktory otqwiera pliki spr z clienta ots... ja kazdego nowego clienta przegladam dosyc starannie i jakiegos 'ukrytego boss'a" nie znalazlem, ktorego by nie bylo w rl tibii ;]
takze raczej tak dla fabuly zrobione...
tak jak wiekszosc tibijskich rzeczy :p np miecz na rooku ^^ i mino mage na rooku rowniez ;] hyh... nie da sie dostac do nich, a sa...

Sprite nie maja tu nic do rzeczy :)
Spojrz na Trolla Championa... niby zwykly potwor o takim spricie. Ale nie bo sa jeszcze dwa potwory o tym spricie: Furious Troll i Big Boss Trolliver.

Ztym waleniem moze byc tak samo, outfit Sea Serpenta albo cos innego, no naprawde duzo mozliwosci jest...

Ja tak?e si? wypowiem. Temat bardzo ciekawy, nad zagadk? mo?na by d?ugo my?le?. Moim zdaniem na mapie tibii widniej? te potwory bez powodu. Dla upi?kszenia mapy. Tak samo jest na filmach o piratach, na mapach tak?e znajduj? si? legendarne potwory.

Wi?kszo?c was podchodzi do sprawy bardzo sceptycznie, a moim zdaniem Always przedstawi? jasne i konkretne argumenty przemawiaj?ce za tym, ?e jakis Z?oty Walen mo?e mie? swoje miejsce w ?wiecie tibijskim. Mapa narysowana przez jakiegos podr??nika, napomkni?cia o tej istocie w ksi??kach, rysunek przy zapowiedzi updateu... Dlaczego nie? Ubarwienie ca?o?ci historii, gratka dla poszukiwaczy przyg?d? Uwa?am, ?e cos jest w tym, co zosta?o tu przedstawione. CipSoft da? nam do r?ki niemal konkrety, kt?re sugeruj? pojawienie sie takiego potwora w bli?szej lub dalszej przysz?o?ci.

Temat czytalo mi sie bardzo milo.

Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, ze "Zloty Walen" to (bedzie/jest, a jezeli jest to nie odkryta) expowisko.. Wydaje mi sie ze jest jakis nie odkryty quest na doplyniecie do tego miejsca, a na nim znajduja sie wszystko potwory przedstawione na mapie. To tylko moja skromna teoria

Pozdro
Arrdo

pierwsze s?ysze o takim micie ale wiem ?? jest taki potw?r w tibi bo muj kumpel m 213 lvl i by? na nim muwi? ?e o zobczy? gdzie w podwodnym miescie gdzie so mcraby i piraci nie wiem gdzie to

@up
taa wczesniej zlowil golden fish na w?dke, ponadto "kosil"trawe macheta i wyskoczyl mu dodatkowy skill: scyte, no i tego zlotego walenia tez pewnie sobie zlapal i trzyma w fish bowl schowany w domku i nie pokaze bo jest samolob <lol2>:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::curse:

a tak na serio teraz:

zloty walen, byl up letni, nie dodali go ;) co nie znaczy ze nie bedzie go w kolejnych. jak dla mnie to nie musi byc potwor, to moze byc npc na kolejne questy ipt. byc moze cipsoft doda kiedys podwodne miasto do zamieszkania a taki zloty walen bedzie npc jak harlek kolo thais :) tzn nie siedzacy w jednym miejscu. ale to tylko spekulacje.

a jeszcze jedna mysl: BLACK KNIGHT, kiedys przeczytalem na jakims forum posta jednego z userow forum ktory napisal ze cipsoft moglby dac wiecej respow BK -.- (ehh zal. nc) to tak nawiasem mowiac aby wprowadzic w temat. chodzi mi o to ze taki zloty walen moze byc 1, nie caaale expowisko w jakims podwodnym cave.. ale jeden, wyjatkowy, unikatowy owiany wlasna historia i mitami. jak bk.

(bazyliszka tez nikt dlugo znalesc nie mogl ;] rada: pytajcie o niego wiecej npc w prze roznych miejscach! probowac nie zaszkodzi a moze wpadniecie na cos ciekawego, jakakolwiek odpowiedz npc moze byc pomocna)
P.S. mit naprawde ciekawy :) big gz za wygrzebanie tego i zapa? do podzielenia sie nim.

Tak jeszcze raz analizuj?c wszystkie fakty...

SPR - nie ma, i niewiadomo czy b?dzie...
ale mo?liwe, ?e Z?oty Wale?, b?dzie poszukiwany przez wiele dni (a nawet lat? ;>) i nikt go nie znajdzie rpzez d?ugi okres, a? w pewnym Update CipSoft doda tego? stwora w jedno miejsce i odkryjemy go w ko?cu :)

tak poza tym, napewno b?dzie tylko jeden, jak to kolega wy?ej okre?li?..

ale mysl?, ?e mo?emy tylko nad tym potworem spekulowa?, gdy? mo?liwym jest to, ?e nigdy nie dowiemy si? czym on tak naprawde jest i czy istnieje i czy mit jest prawdziwy... to na tyle ;P

chociaz jestem w angli i nie moge korzystac z kompa bo sie ciocia obrazila musze sie wypowiedziec:
nie kojarzycie takiego potwora jak naprzyklad mhm... no sam nie wiem moze demon oak ?? moze to nie ma byc potwor tylko "potworo podobne cos"
co do spr to przeciez co to za argument jest duzo potworow o tym samym wygladzie... oprocz tego moze byc wprowadzony w przyszlosci kto powiedzial ze juz teraz natychmiast musi byc...
P.S. w tibi 7.0+ (nie pamietam dokladnie) byla taka ksiazka opowiadajaca o wielkim niepokonanym drzewie...
££££££££££""""""""""""""""~~~~~~~~~~~~~#########edit
przyszedl mi do glowy jeszcze 1 szalony pomysl:
moze to jest powiazane z questem na boots of warterwalking i jak sie je zdobedzie to bedzie mozna wejsc na wode tam gdzie znajduje sie na mapie walen :)

Ostatnia edycja:

z?oty wale? :confused: potworek mo?e fajny loot z niego b?dzie Fish Fins albo jeszcze co? moim zdanie b?dzie go warto szuka? bo loot mo?e by? du?o warty :)

To jest jaka? ?ciema, ?eby ludzie gdybali i mysleli, co to mo?e by?. A to wielkie nic :D

Jesli chcecie znalezc walenia musicie szukac pomiedzy edron - yalahar oraz Zoe tam znajdziecie odpowiedz bo jesli potwor jest na mapie tam to tez musi gdzies tam byc?

A co do tego niepokonanego drzewa to te drzewo bylo dodane w upie 8.21.

z 1 pytania,powsta? nam 2:

-Czy takie co? na prawd? jest?
-Czy b?dzie w letnim update...

Co do rt?ci,raczej taka bro? np. Rt?? Sword nie b?dzie,jak ju? pr?dzej to Rt?? Arrow's
...

Tak jak by?o pisane wcze?niej,warto popyta? si? npc o Golden Whale.Mo?e kt?ry? si? udzieli? ;]

Rozwi?zane?
Lewiatan to (?e?ski) demon, kt?remu jest przypisana jedna z ksi?g w owej „Biblii”, gdzie nazywa siebie „Smokiem z Wodnej Otch?ani.
W Tibii, zobaczy? go mo?emy podczas jednej z wypraw, polegaj?cych na zabiciu odpowiedniej ilo?ci w??y morskich. Je?li nam to si? uda, mo?emy wyruszy? na spotkanie oko w oko w Lewiatanem. Wypadaj? z niego charakterystyczne, dla tego potwora, ?upy. Polujcie z ostro?no?ci?, bowiem nie wiadomo, w kt?re bramy piekie? was zaci?gnie!

Ciekawa, legenda...
B?d? bardzo wdzi?czny Cip'owi je?li to wprowadz?, umm nie mog? si? doczeka? filmik?w na YT.

A ciekawe, ciekawe mo?e cipsoft si? tym zainteresuje i stworz? miecz do walki z takimi bossami, fajnie by by?o :D

Status
Zamknięty.
Do góry