• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Z?oty wale? - postrach marynarzy.

Status
Zamknięty.
Odp: Z?oty wale? - postrach marynarzy.

heh mit fajnie opisany.Ale zastanawie mnie jedno! Co to za potwor nad Darashia on mi wyglada wlasnie jak wielki walen ale byc moze sie myle.

My?l ?e to pierwszy. Do autora super wykonanie przejrzysty, pierwsze s?ysze o tym micie. Musia?e? si? napracowa? i troche pog?uwkowa?. Super opisane naprawde :D

A ja my?la?em ?e w?tek umar?.
A tu jednak ; >
Jakie? nowe spostrze?enia ?
Co s?dzicie o tej rt?ci ?

hmm.... rtec?! Wydaje mi sie ze powstanie kiedys npc(lub gdzies juz jest lecz nie wiadomo gdzie)ktory w momencie gdy przyniesiemu mu swoja bron i np,bp z rtecia to on ulepszy nasza bron i bedziemy mogli zabic walenia(o ile bedzie)

Zaktualizowa?em temat.
Czy numer 6 to Wale? ?

@down.
Ymm. Nad Darashi? jest statek.

Ostatnia edycja:

@up
Zastanawie mnie 1 co to za potwor nad Darashia??

@up

nad darashi? jest okr?t.
2nlwcnb.jpg

Co za? do quary - ma ewidentnie inny ogon, ni? wale? (prawdziwy), wi?c nie s?dz?, ?eby to by? ten potw?r. Poza tym, dlaczego na mapie jest tylko ogon? ?eby doda? nutk? tajemnicy. Gdyby to by?a quara, narysowaliby j? ca??.
A zreszt?, ten, co rysowa? map? tibii (wed?ug fabularnych opowiada?) nie zna? tego potwora, prawda? Quar? zna?, to narysowa?. Tego nie zna?, to nie narysowa?. Proste.

@up
Dok?adnie ;]
Czyli przyjmujemy ?e numer 6 to z?oty wale? ?
Czy jacy? NPC reaguj? na `Golden Whale ?
Czy jaka? uprzejma osoba z Paccem (kt?rego ja niestesty nie mam ; <) popyta si? Npc o walenia ?
Przede wszystkim polecam zapyta? si?

Bajka i tyle wy ze wszystkiego robicie jake? tajemnice :S szkoda nabija? post?w na to my?licie ze Cipsoft sie bawi w takie baje :D nie s?dz? lecz jesli chcecie w to wierzy? nie bronie tylko mowie ze to szkoda waszego czasu :P:p

Nie no co ty ;) ja go przeczytalem i wierze, ze cos takiego wejdzie ;) Dlaczego sadzicie ze to nie mozliwe:huh: w tibi wszystko jest mozliwe, caly czas sie rozwija. Ta rtec to rzeczywiscie ciekawa sprawa ;) lubie mity, kiedys bawilem sie w znany wam wszystkim mit o jezyku beholderow xd jednak nic nie rozwiazalem xD, ale warto sie pobawic. Po za tym bardzo ladnie napisany Mit

Mi 4 raczej nie przypomina Quary ani Krakena, a ?eb Cthulhu. Zna kto? Lovecrafta? my?l?, ?e z?oty wale? zostanie kiedy? wprowadzony do gry, tak jak Sea Serpent.

Jak ka?dy mit ma swoj? cz?stk? ciekawo?ci i nudy zastanawia mnie to czy na prawd? b?dzie to jaki? wst?p do letniego update czy tylko po prostu przypuszczenia graczy mam nadziej?, ?e tnet oka?e si? pierwszym forum kt?re rozwik?a?o zagadk? tego stwora.
Wydaje mi si?, ?e jest to co? zwi?zanego z update.

Mi si? wydaje ?e jest to by? mo?e jaki? potw?r kt?ry zosta? stworzony dawno temu ale nie przedstawiony przez Cipsoft.By? mo?e kiedy p?ynie si? statkiem z ab'dendriel albo edron mozna go spotka?,tak jak sie b?ynie na darashie to statek atakuj? nieumarli.:confused:Powiem wam ?e mnei etraz te wszystkie historie a? dr?cz? w g?owie i bede pr?bowa? wszystko odkrywa?,tylko se PACC spowrotem kupie xD

Mit bardzo ciekawy.

Ale stawiam na 80% ?e to zapowiedz update.;)

To jest strasznie zawik?ane, mit najlepszy jaki s?ysza?em. To na pewno jest zwi?zane z jakim? up'em... ciekawie kiedy wprowadz? Z?otego Walenia do Tibii (je?li wog?le wprowadz?)

Gdy w przysz?o?ci kupi? se PACC'a to b?d? odwiedza? niekt?re miejsca i pyta? NPC o Golden Whale :)

Czy jaka? uprzejma osoba z Paccem (kt?rego ja niestesty nie mam ; <) popyta si? Npc o walenia ?
Przede wszystkim polecam zapyta? si?
Capitan'a Seahorse

23:08 Inare [11]: hi
23:08 Captain Seahorse: Welcome on board, Sir Inare. Where can I sail you today?
23:08 Inare [11]: golden whale

w LB nikt nic nie wie ;/

Ma?o prawdopodobne, ?eby by?o co? w stylu walenia. Przejrza?em wszystkie sprity Tibii 8.5 i nie znalaz?em czego? takiego. Mo?e w przysz?ych update...

A by? mo?e to nie ma by? potw?r tylko wyspa ? Przecie? tak wygl?da wi?c ? Mog?aby to by? r?wnie? z?ota wyspa. Czas poka?e.

@2UP Wlasnie nie ma spritu ;D
Ale skoro CipSoft posunal sie do tego zeby shield wygladal jak "ham" to nasz walen moze wygladac jak Sea Serpent albo, ktoras z Quar.
---
Co do statku nad Darashia to chyba Ghost Ship nie? :P
---
4 Quara Constrictor napewno nie poprzez swoja glowe.
---
6 :/ Moze byc i morski bazyliszek :D nie no zart ale cos dziwnego napewno...

Status
Zamknięty.
Do góry