Na ca?ym ?wiecie spotkanie ze z?otym waleniem jest uwa?ane za u?miech losu.
Jeszcze nikomu nie uda?o si? tej bestii zrani?; jednakowo?, kilku wynalazc?w i mag?w przedstawi?o swe pomys?y dotycz?ce stworzenia broni zdolnej przebi? z?ote cia?o.
czyli:However, is is believed that slaying this beast and looting its body might solve the economical problems of all nations of the world. There would be enough gold to get rid of hunger, to satisfy the dragons and orcs, and supposedly enough to build a giant wall around Thais, Carlin, Darashia and Ankrahmun. In other words, killing this swimming treasure might just cause global peace.
Jednak?e, jest mo?liwe, ?e zg?adzenie tej bestii i z?upienie jej cia?a mo?e rozwi?za? problem ekonomiczny nacji ca?ego ?wiata (Tibii). By?oby wystarczaj?co pieni?dzy do pozbycia si? g?odu, usatysfakcjonowania ork?w i smok?w i rzekomo wystarczaj?co na wybudowanie ogromnych mur?w wok?? Thais, Carlin, Darashii i Ankrahmun. Innymi s?owy, zabicie p?ywaj?cego skarbu mo?e by? przyczyn? pokoju na ?wiecie.
Potw?r numer cztery wygl?da mi raczej na Krakena. Zobaczmy w przybli?eniu:-4 to r?wnie? Quara Constrictor ? Czy mo?e jaki? inny nieznany nam potw?r ?
by Wiki.Kraken - legendarny stw?r morski.
Pierwszym, kt?ry opisa? to monstrum w epoce nowo?ytnej, by? Erik Pontoppidan w swoim dziele z 1755 r. - Natural History of Norway. Jeszcze wcze?niej pisa? o nim Pliniusz Starszy - potw?r mia? blokowa? Cie?nin? Gibraltarsk?, nie przepuszczaj?c podr??uj?cych tamt?dy okr?t?w.
Wedle opowie?ci ?eglarskich, krakeny by?y cz?sto brane za wyspy. Kiedy marynarze wychodzili na l?d, budzili potwora, kt?ry si? zanurza?, wci?gaj?c pod wod? za?og? wraz z okr?tem.
W legendach Kraken jest znany r?wnie? jako Triangul. Jest pod w?adz? Neptuna, lecz s?ucha tego, kogo zobaczy zaraz po przebudzeniu. Zasypia na sto lat, by p??niej przez kolejne sto atakowa? statki.
Da?o mi to do my?lenia i wpisuj?c w google "mercury tibia" wyskoczy?a mi informacja z tibia.plCo mo?e by? mieczem kt?ry mo?e zabi? walenia ?
Rt?? rozpuszcza z?oto.
Loot jaki pozostawia (Glob of Mercury) jest na razie bezu?yteczny, ale nikt nie wie, do czego mo?e si? przyda? w przysz?o?ci, wi?c warto go zbiera?.
Wyprzedzimy update , i b?dziemy mie? ?wiadomo?? ?e wiedzieli?my o tym zanim zosta?o wprowadzone do gry ? (o ile zostanie!).niczego nie rusza?