• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[x.x][Skrypty] Zam?wienia

Status
Zamknięty.
Odp: Skrypty na zam?wienie.

Data/movements/scripts/ring.lua
Kod:
function onEquip(cid, item, slot)
local voc = 1 --- numer profesji na ktora sie zmieni po zalozeniu ring'a
 if(slot == 9) then
doPlayerSetVocation(cid,voc)
 end
return 1
end
Data/movements/movements.xml
Kod:
<movevent event="Equip" itemid="Item ID" slot="ring" script=”ring.lua” />
Kod:
<movevent event="Equip" actionid="AID" slot="ring" script=”ring.lua” />
Kod:
<movevent event="Equip" uniqueid="UID" slot="ring" script=”ring.lua” />
Wybierasz 1 z wyzej podanych albo po id/aid/uid ;]
Ok dzia?a zmienia mi profesjie! Ale jak zrobi? aby jak go zdejm? to ?ebym mia? profesjie tak? jak? mia?em wczesniej! Czyli: Jestem Druid zakladam ring zmienia mi sie profesja na VIP i jak go zdejmuje to znowu mam profesje Druid!?

Rodzaj actions
wersja 8.1
chodzi mi o to zeby idac po sniegu zostawiac slady

@ 2x Up
Mozna to zrobic tak ze klikasz use na ringa (czy inny item) i masz voc x

@up
Ale ja chce to zrobi? na moim OTS ?eby mo?na by?o go kupowa?! Zak?adam ring zmienia mi si? profesja na VIP(mam wi?kszy fast attack) P??niej go zdejmuj? i mi si? zmienia profesja na t? co mia?em przed za?o?eniem! Ring ma trwa? 24h. Da si? takie co? zrobi??

No przeciez to bylo to.. robisz sobie nowa voc w data/vocations.xml potem:

Kod:
local voc = 1 [COLOR="Red"]--- wpisz tu numer nowego voc'a[/COLOR]
    if(slot == 9) then
 end
end

a w items.xml to wlasciwie neiwiem jaki jest atrybut na czas ;s

A wi?c dawno nie zamawia?em wi?c teraz zam?wie

1.
Typ:Talkactions
Wersja:8.22 TFS
Opis:Je?eli gracz napisze !pet "nazwa peta",to wiedy pojawi si? jego zwierzak o nazwie kt?r? poda?,je?eli potem zn?w napisze !pet,to jego zwierzak znika,a acces o ID wy?szym ni? 2 dostaje pingwinka,przyzwane stwory nawalaj? z bliska po lvl stwora * 10
2.
Typ:NPC
Opis:NPC u kt?rego b?dziemy mogli wykupi? naszego peta je?eli dednie,pet kosztuje 5000GP :)

To wszystko,wiem ?e to jest trudne ale dasz rady :)
Ty chyba powinienes za?o?y? ots'a :)

POZDRO :)

No przeciez to bylo to.. robisz sobie nowa voc w data/vocations.xml potem:
Kod:
local voc = 1 [COLOR="Red"]--- wpisz tu numer nowego voc'a[/COLOR]
    if(slot == 9) then
 end
end
a w items.xml to wlasciwie neiwiem jaki jest atrybut na czas ;s
No ok to wiem ale jak zrobi? ?e jak zdejme ringa to ?ebym nie by? profesi? VIP tylko t? co by?em wcze?niej..

A wi?c dawno nie zamawia?em wi?c teraz zam?wie
1.
Typ:Talkactions
Opis:Je?eli gracz napisze !pet "nazwa peta",to wiedy pojawi si? jego zwierzak o nazwie kt?r? poda?,je?eli potem zn?w napisze !pet,to jego zwierzak znika,a acces o ID wy?szym ni? 2 dostaje pingwinka,przyzwane stwory nawalaj? z bliska po lvl stwora * 10
2.
Typ:NPC
Opis:NPC u kt?rego b?dziemy mogli wykupi? naszego peta je?eli dednie,pet kosztuje 5000GP :)
To wszystko,wiem ?e to jest trudne ale dasz rady :)
Ty chyba powinienes za?o?y? ots'a :)
POZDRO :)
Gdzie? na torgu widzia?em taki system. Postaram si? go poszuka?. A z tym otsem to jakby kto? mia? pomys?y na skrypty to bym je robi?. Jak chcecie, to moge by? skrypterem do istniej?cego ju? otsa. Ew. je?eli znajdzie si? team to mo?emy zrobi? oficjalnego serva tibia.net.pl :D

Pozdro,
Gelio

@edit
Skrypt tutaj jest:

Powinien dzia?a?.

Ostatnia edycja:

Rodzaj actions
wersja 8.1
chodzi mi o to zeby idac po sniegu zostawiac slady
Skopiuj z innego otsa. Je?eli na serio nie mo?esz znale?? to podaj id item?w, na kt?rych jak wchodzisz to ma si? item zmienia? na id ?niegu, kt?re te? podasz.

Pozdro,
Gelio

No ok to wiem ale jak zrobi? ?e jak zdejme ringa to ?ebym nie by? profesi? VIP tylko t? co by?em wcze?niej..
No dobra. Widz?, ?e pan kt?rego nie lubi? (czyli Kowol) wstawia skrypty, kt?re nie dzia?aj?. Prosz? moderatora o usuwanie jego post?w, bo po prostu nabija posty postami typu: To ju? by?o <ccytat> co?tam co?tam. A ja mog? ten skrypt zrobi?, je?eli naprawd? chcesz. Ju? zabieram si? do roboty.

Pozdro,
Gelio

@edit
W data/movements/movements.xml:
Kod:
<movevent event="Equip" itemid="[COLOR="Red"]id ringa[/COLOR]" slot="ring" script="special_ring.lua" />
<movevent event="DeEquip" itemid="[COLOR="Red"]id ringa[/COLOR]" slot="ring" script="special_ring.lua" />
Do data/movements/scripts/special_ring.lua:
Kod:
local vocation = 9   -- Na jaki voc ma zmienic
setPlayerStorageValue(cid,4422,getPlayerVocation(cid))

doPlayerSetVocation(cid,vocation)
end

function onDeEquip(cid, item, slot)
local vocation = getPlayerStorageValue(cid,4422)

doPlayerSetVocation(cid,vocation)
end
Na g?rze wpisz na jak? profesje ma zmienia?. Powinno dzia?a?.

Ostatnia edycja:

7.6 XML
Potrzebuje skrypt kt?ry za nas bedzie skillowal np. mamy mace gdy ja zalozymy na sibie bedzie nam sie skillowal club fighting do 30 itp.Dalem skrypt na przykladzie macy ale mozesz zrobic pod co chcesz sobie zmienie Thx.

7.6 XML
Potrzebuje skrypt kt?ry za nas bedzie skillowal np. mamy mace gdy ja zalozymy na sibie bedzie nam sie skillowal club fighting do 30 itp.Dalem skrypt na przykladzie macy ale mozesz zrobic pod co chcesz sobie zmienie Thx.
Nie spamuj! Nie da si? czego? takiego zrobi?. Mog? zrobi?, ?e ci dodaje 30 cluba zawsze jak masz to za?o?one. Inaczej si? nie da.

Pozdro,
Gelio

@down
Tak, wiem. A ty ju? reporta masz za bezsensowny post ;] A na pocz?tku m?wi?em: mog? pisa? wi?cej ni? 3 posty, ?eby ludzie widzieli, ?e im odpisuje.

@2xdown
To do mnie? Ja posty wbijam?

Ostatnia edycja:

No w?asnie wed?ug mnie te?,a przy pokazji moj brat pojecha? wi?c nie mo?e tu pisac,oto co chcia? ?ebym napisa? Jontorek: "Wiesz co...ten skrypt jak nie masz to nie odpisuj,bo tylko posty bijesz,a skrypt wci?? mi potrzebny",to tyle.

To napisz taki co daje te 30 cluba :) A i jescze jedno a skrypt cos takiego jak exiva tlyko ,ze teleportuje4 nas do gracza i nam zabiera mane itp??

To napisz taki co daje te 30 cluba :) A i jescze jedno a skrypt cos takiego jak exiva tlyko ,ze teleportuje4 nas do gracza i nam zabiera mane itp??
W w 7.6 jest talkactions? Jak nie to chyba nie zrobie tego. A te 30 cluba to na zawsze czy na jaki? czas? I jak zdejmie si? ten club to ma odejmowa? te 30 cluba?

Pozdro,
Gelio

P.S.: Zaraz napisze w Inne temat o w?asnych funkcjach, wi?c obserwujcie.

@down
Spr?buje, no ale to p??niej. A z runk? to ju? troche roboty jest. Mog? spr?bowa? za $$ :D

@edit
Lece na angielski zaraz.

Ostatnia edycja:

Prosz? o sprypte npc
che z?by jak do niego si? pisze to hi to odpisywa? by witam!!! witam!!! czy m?g?by? mi pom?c a gracz odbisywa? by tak a on chcia?bym osiedli? si? tu na sta?e ale potrzebuje kliku zeczy czy m?g?by? mi je przynie?c nagrodze cie sowicie gracz odpisuje tak i wa npc si? pta ktory chesz wybrac poziom 1,2,3 gracz np odpisuje 1 a on przynie? mi 50 minotaur lether, 300 brust arrows,100 bolts,30 Lizard Leather, 20 bat wing je?li gracz mu to przyniesie to dostaje w nagrode golden armor poziom 2 500 brust arrows,100Lizard Leather,3Beholder Eye,70 Minotaur Leather,dostaje w nagrode dsm, poziom 3 200 Minotaur Leather, 300 brust arrows,20Wolf Paw,10 scale armor, 2 plate shield,golden armor,legion helmet,100 bolts,2 bp mana potion,20 Turtle Shell,45Honeycomb otrzymuje magic long sword czy daci co? takiego zrobi??

Prosz? o sprypte npc
che z?by jak do niego si? pisze to hi to odpisywa? by witam!!! witam!!! czy m?g?by? mi pom?c a gracz odbisywa? by tak a on chcia?bym osiedli? si? tu na sta?e ale potrzebuje kliku zeczy czy m?g?by? mi je przynie?c nagrodze cie sowicie gracz odpisuje tak i wa npc si? pta ktory chesz wybrac poziom 1,2,3 gracz np odpisuje 1 a on przynie? mi 50 minotaur lether, 300 brust arrows,100 bolts,30 Lizard Leather, 20 bat wing je?li gracz mu to przyniesie to dostaje w nagrode golden armor poziom 2 500 brust arrows,100Lizard Leather,3Beholder Eye,70 Minotaur Leather,dostaje w nagrode dsm, poziom 3 200 Minotaur Leather, 300 brust arrows,20Wolf Paw,10 scale armor, 2 plate shield,golden armor,legion helmet,100 bolts,2 bp mana potion,20 Turtle Shell,45Honeycomb otrzymuje magic long sword czy daci co? takiego zrobi??
Tradycyjnie prosz? o przyk?adowego npc z twojego otsa.

Pozdro,
Gelio

@down
No kur*a! O skrypt lua mi chodzi!!! Czytaj temat.

Ostatnia edycja:

local keywordHandler = KeywordHandler:new()
local npcHandler = NpcHandler:new(keywordHandler)
NpcSystem.parseParameters(npcHandler)

-- OTServ event handling functions start
function onCreatureAppear(cid) npcHandler:onCreatureAppear(cid) end
function onCreatureDisappear(cid) npcHandler:onCreatureDisappear(cid) end
function onCreatureSay(cid, type, msg) npcHandler:onCreatureSay(cid, type, msg) end
function onThink() npcHandler:onThink() end
-- OTServ event handling functions end

function creatureSayCallback(cid, type, msg)
-- Place all your code in here. Remember that hi, bye and all that stuff is already handled by the npcsystem, so you do not have to take care of that yourself.
if(npcHandler.focus ~= cid) then
return false
end

if msgcontains(msg, 'arena') then
selfSay('For 1000 gp i may give you permission to Greenhorn level. For 5000 gp i give you permission to Scrapper level. Warlord level is for 10000 gp.')
elseif msgcontains(msg, 'greenhorn') then
selfSay('Do you want permission to Greenhorn level for 1000 gp?')
talk_state = 1
elseif msgcontains(msg, 'scrapper') then
selfSay('Do you want permission to Scrapper level for 5000 gp?')
talk_state = 2
elseif msgcontains(msg, 'warlord') then
selfSay('Do you want permission to Warlord level for 10000 gp?')
talk_state = 3
-- --------------------------------- confirm yes ----------------------
elseif msgcontains(msg, 'yes') then
if talk_state == 1 then
doPlayerRemoveMoney(cid,1000)
setPlayerStorageValue(cid, 5029, 1)
selfSay('Here you go.')
elseif talk_state == 2 then
doPlayerRemoveMoney(cid,5000)
setPlayerStorageValue(cid, 5029, 2)
selfSay('Here you go.')
elseif talk_state == 3 then
doPlayerRemoveMoney(cid,10000)
setPlayerStorageValue(cid, 5029, 3)
selfSay('Here you go.')
end
-- -----------------------------------confirm no ---------------------------
elseif msgcontains(msg, 'no') and (talk_state >= 1 and talk_state <= 34) then
selfSay('Ok than.')
talk_state = 0
end
-- Place all your code in here. Remember that hi, bye and all that stuff is already handled by the npcsystem, so you do not have to take care of that yourself.
return true
end

npcHandler:setCallback(CALLBACK_MESSAGE_DEFAULT, creatureSayCallback)
npcHandler:addModule(FocusModule:new())

Ostatnia edycja:

ja po prosze 2 jeden jest na zasadzie ze moze jedna osoba moze przebywac w roomie a 2 jest na tej samej zasadzie tylko ze mam byc tylko 5 osob zgory dzieki
edit@@@
jest jedna osoba w pomieszczeniu a juz druga nie moze wejsc

Ostatnia edycja:
Odp: [x.x] Skrypty na zam?wienie.

Odp: [x.x] Skrypty na zam?wienie.

Fajne skrypty.Masz reputa odemnie :)

Status
Zamknięty.
Do góry