• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[x.x][Skrypty] Zam?wienia

Status
Zamknięty.
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

rodzaj :npc
tibia:8.4
potrzebuje scrypta na npc ktory daje ci wybor czyli ze jak zagadasz z nim i jedna opcje wybierzesz mozesz przejsc przez jedne drzwi albo przez drugie tak ze jak ktos juz cos wybierze to musi tak zostac.

Potrzebuj? skryptu na otwieranie mebli w domkach. Mam ju? NPC, kt?ry sprzedaje te itemki, jednak nie mo?na ich w domku otworzy?... Tibia 8.3 Silnik TFS 0.3 Prosz? o pomoc!

Witaj,
[7.6] 4youots
Poszukuj? skrypt?w movenements :
1. na komend? /plec(zmina pluci) i ?eby doda? to do NPC
2. To samo tylko /dwarf(na outfit dwarfa)
3. Te? to samo tylko /nimfa (na outfit nimfa)
4. skrypt na run? "MAGIC WALL"
Nie da si? czego? takiego. To nawet nie jest movements (a nie jakie? movenements). To talkactions. Ale na 7.6 nie ma talkactions. Wi?c BB, nie zrobi?.

Pozdro,
Gelio

Potrzebuj? Nowej profesji do TFS 8.40 REAL MAP... chodzi tylko o nazw?:Assassin, Best Assassin
Otw?rz plik data/XML/vocations.xml, skopiuj np.: sorcerera, zmie? id, name, description i inne parametry, zapisz i ju? masz.

Pozdro,
Gelio

Potrzebuj? skryptu na otwieranie mebli w domkach. Mam ju? NPC, kt?ry sprzedaje te itemki, jednak nie mo?na ich w domku otworzy?... Tibia 8.3 Silnik TFS 0.3 Prosz? o pomoc!
To musi by? w silniku. Przynajmniej mi na tfs 0.3b3 (to jest tibia 8.4!) dzia?a.

Pozdro,
Gelio

Rodzaj : Items
Wersja Tibi : 8.10
Witam chcia?bym poprosic o kilka itemk?w ktorymi sa :
1.Nazwa: Freezing Staff
Wysyla wiazke obrazek siegajacych od 450hp, az do 700hp, przy jednoczesnym zuzyciu 40 many. Jej zasieg to 6 SQM, a zadawane przez nia obrazenia sa od zywiolu - smierc.
2.Nazwa: Crystal Arrow
Ma nieograniczony zasieg a jej celnosc to 90%.Atakuje z energi 2x400,3x200,4x125 i jest od 100 lvla. Co do tego itemku dawales mi go ale nie atakowa? on tak mocno jakbym chcia?.
3.Nazwa: Assassin Star
Bron dla Paladyna od 1 levelu. Posiada 100 atk, i zabiera hp od ognia 3x 200, Zasieg broni to 5 SQM, a celnosc 80%.
4. Npc Arbuzzi ktory sprzedaje tylko promocje.
Ad.2 Chcialbym zeby wygladala taka strzala lodowa jak sie wali z niej.
i skrypt zeby atakowa?o
Kod crystal arrowa kt?ry mi poda?es:
Kod:
local combat = createCombatObject()
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_BLOCKARMOR, 1)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_TYPE, COMBAT_PHYSICALDAMAGE)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_DISTANCEEFFECT, CONST_ANI_ARROW)
setCombatFormula(combat, COMBAT_FORMULA_SKILL, -0.1, -400, -1.1, -400)
local condition = createConditionObject(CONDITION_ENERGY)
setConditionParam(condition, CONDITION_PARAM_DELAYED, 1)
addDamageCondition(condition, 2, 1000, -400)
addDamageCondition(condition, 2, 1500, -200)
addDamageCondition(condition, 3, 2000, -150)
setCombatCondition(combat, condition)
function onUseWeapon(cid, var)
	return doCombat(cid, combat, var)
end
1. Wystarczy to edytowa? w items.xml i weapons.xml. Zobacz jak inne wandy s? zrobione i skopiuj.
2. To po prostu zwi?ksz liczby w setCombatFormula i addDamageConditon.
3. To samo co 1, tylko ?e ustaw 0 many zabieranej.
4. Skopiuj sobie z oboj?tnie jakiego TFS'a.

Pozdro,
Gelio

rodzaj :npc
tibia:8.4
potrzebuje scrypta na npc ktory daje ci wybor czyli ze jak zagadasz z nim i jedna opcje wybierzesz mozesz przejsc przez jedne drzwi albo przez drugie tak ze jak ktos juz cos wybierze to musi tak zostac.
Napisz w jaki? NPC na zam?wienie w dziale NPC. Jak nikt nie odpisze napisz jeszcze raz albo na PW ?e nie odpisali to ci zrobi? ten skrypt. Aha, i podawaj jak ma wygl?da? rozmowa, co ma odpowiada? itp.

Pozdro,
Gelio

Ostatnia edycja:

A ja bym chcia? Czar z?o?ony xxd
Tibia: 8.4
Silnik: The Forgotten Server 0.3.1
Description: Po wypowiedzeniu formulki "Repulsivo" Dodaje ok many ile ma doda?? 10*mlvl i ma te? doda? hp ile? 10*mlvl
I chcia?bym jeszcze jeden czar: podam go z youtube xD

i chcia?bym ten 4 czar z energia
@ nie musi by? dok?adny kratke w kratke... tak na oko :rolleyes:

prosil bym o skrypcik na potiony z exased tibia 8.10

Przecie? potiony masz z "exased" poszukaj... -.-

Nie da si? czego? takiego. To nawet nie jest movements (a nie jakie? movenements). To talkactions. Ale na 7.6 nie ma talkactions. Wi?c BB, nie zrobi?.
Pozdro,
Gelio
Otw?rz plik data/XML/vocations.xml, skopiuj np.: sorcerera, zmie? id, name, description i inne parametry, zapisz i ju? masz.
Pozdro,
Gelio
To musi by? w silniku. Przynajmniej mi na tfs 0.3b3 (to jest tibia 8.4!) dzia?a.
Pozdro,
Gelio
1. Wystarczy to edytowa? w items.xml i weapons.xml. Zobacz jak inne wandy s? zrobione i skopiuj.
2. To po prostu zwi?ksz liczby w setCombatFormula i addDamageConditon.
3. To samo co 1, tylko ?e ustaw 0 many zabieranej.
4. Skopiuj sobie z oboj?tnie jakiego TFS'a.
Pozdro,
Gelio
Napisz w jaki? NPC na zam?wienie w dziale NPC. Jak nikt nie odpisze napisz jeszcze raz albo na PW ?e nie odpisali to ci zrobi? ten skrypt. Aha, i podawaj jak ma wygl?da? rozmowa, co ma odpowiada? itp.
Pozdro,
Gelio
To jest oficjalna wersja 0.3!

1.Rodzaj: NPC
Wersja tibii: Tibia 8.10
NPC ma by? o nicku Cleaner , robi cleana co 2 godziny.Prosz? Ci? o to poniewa? jak szuka?em na forum to by?y nie dzia?aj?ce :/
Mam silnik KoPeC OTS 8.10 :):)
2. Rodzaj : NPC
Wersja tibi : Tibia 8.10
NPC o nicku Expier. Stoi ko?o p?atnego Expowiska.Gdy gracz mu zap?aci 500 cc to NPC teleportuje go w dan? pozycje :D Jak zrobisz ju? to to prosi?bym aby? zaznaczy? pozycje w kt?r? ma teleportowa? .Z g?ry THX ;)
---------------------------------
IP : 79.170.124.61
Exp - 1500 reszta na OTS
Mapa Kopec OTS bardzo przerobiona :)

@Edit
Czy m?g?by mi kto? to zrobi? ? ;>

Ostatnia edycja:

To w TFS najnowszym jest. TFS 0.3b3 te? to ma. M?g?bym zrobi? tylko na u?ywaj?cego gracza. I tylko w czarach. Jak na wszystko to musia?by? kopiowa? source do starszego TFS'a.
#Edit1
1. Jest ju? takie co?. Poszukaj sobie.
2. Skopiuj z soft boots?w i tylko zmie? ilo?? dodawanej many i hp.
3. To samo co w 2.
4. W items na zam?wienie jest co? podobnego. Poszukaj tam.
5. Zastosuj skrypt by Omader z kodem.
#Edit2
Je?eli masz folder globalevents/ w folderze data/ to ok. Jak nie to ci tego nie zrobi? ;/
Pozdro,
Gelio

mam folder globalevents , tak wiec poprosilbym o skrypt o ile mozliwe :D

Gelio, wiem, ?e da si? zrobi? co? takiego poniewa? w silninku Mazurski 6.7.7 jest cos takiego =.=
a ja chcialbym miec to do 4youOTS.

A ja bym chcia? Czar z?o?ony xxd
Tibia: 8.4
Silnik: The Forgotten Server 0.3.1
Description: Po wypowiedzeniu formulki "Repulsivo" Dodaje ok many ile ma doda?? 10*mlvl i ma te? doda? hp ile? 10*mlvl
I chcia?bym jeszcze jeden czar: podam go z youtube xD

i chcia?bym ten 4 czar z energia
@ nie musi by? dok?adny kratke w kratke... tak na oko :rolleyes:
Napisz w jaki? spells na zam?wienie, bo troche du?o z tym roboty.

Pozdro,
Gelio

1.Rodzaj: NPC
Wersja tibii: Tibia 8.10
NPC ma by? o nicku Cleaner , robi cleana co 2 godziny.Prosz? Ci? o to poniewa? jak szuka?em na forum to by?y nie dzia?aj?ce :/
Mam silnik KoPeC OTS 8.10 :):)
2. Rodzaj : NPC
Wersja tibi : Tibia 8.10
NPC o nicku Expier. Stoi ko?o p?atnego Expowiska.Gdy gracz mu zap?aci 500 cc to NPC teleportuje go w dan? pozycje :D Jak zrobisz ju? to to prosi?bym aby? zaznaczy? pozycje w kt?r? ma teleportowa? .Z g?ry THX ;)
---------------------------------
IP : 79.170.124.61
Exp - 1500 reszta na OTS
Mapa Kopec OTS bardzo przerobiona :)
@Edit
Czy m?g?by mi kto? to zrobi? ? ;>
Cleanera nie da si? zrobi?, bo nie ma funkcji cleanMap() na 8.1.
Expier to wykorzystaj po prostu npc statek.

Pozdro,
Gelio

Gelio, wiem, ?e da si? zrobi? co? takiego poniewa? w silninku Mazurski 6.7.7 jest cos takiego =.=
a ja chcialbym miec to do 4youOTS.
To mi w nim magicznie wyczaruj folder talkactions/ i b?dziesz boss.

Pozdro,
Gelio

mam folder globalevents , tak wiec poprosilbym o skrypt o ile mozliwe :D
Prosz?:
Kod:
function onThink(interval, lastExecution)
local monster = "Rat"
local pozycja = {x=123, y=123, z=7}

doSummonCreature(monster, pozycja)
end

Ostatnia edycja:

A m?g?by? zrobi? NPC Hotelowa ?? Taka co daje pokoje jak kto? jej da npc 100 cc ??

Ostatnia edycja:

A m?g?by? zrobi? NPC Hotelowa ?? Taka co daje pokoje jak kto? jej da npc 100 cc ??
W jakim sensie daje? Je?eli ci chodzi, ?e house sprzedaje to na 8.1 si? chyba nie da. Nie wiem czy jest funkcja.

Pozdro,
Gelio

potrzebuje czar ktory zamiast EFFECTU wykozystuje DISTANCEEFFECT
ale na tej samej zasadzie normalnie DISTANCEEFFECT dziala tak ze leci PLAYERA do wyznaczonego pktu a ja potrzebuje taki czar w ktorym ten distanceeffect odrazu jest w wyznaczonym miejscu [tam gdzie jest 1]
DISTANCEEFFECT 3
local arr1 = {
{0, 0, 0},
{0, 0, 0},
{0, 0, 0}
{0, 1, 0}
{0, 3, 0}
}
DISTANCEEFFECT 4
local arr2 = {
{0, 0, 0},
{1, 0, 1},
{1, 0, 1}
{0, 0, 0}
{0, 3, 0}
}
DISTANCEEFFECT 5
local arr3 = {
{0, 1, 0},
{0, 0, 0},
{0, 0, 0}
{0, 0, 0}
{1, 3, 1}
}

ma byc tylko distanceeffect bez normalnego efektu

OTS 8.0

szukalem takiego czaru na innych forach ale nieznalazlem :/
bede wdzieczny za pomoc

Prosz?:
Kod:
local monster = "Rat"
local pozycja = {x=123, y=123, z=7}
doSummonCreature(monster, pozycja)
end

Nie zrozumiales mnie chyba ale nie czaje skryptu, chodzi mi ze na 1sqm dajmy 123,123,7 ma sie respic losowo raz Monster1 a raz Monster2 innym razem Monster83. Je?eli potwor nie zostanie zabity przez 1h to pojawia sie nastepny na jego miejsce. Gdzie dodac skrypt?

Nie zrozumiales mnie chyba ale nie czaje skryptu, chodzi mi ze na 1sqm dajmy 123,123,7 ma sie respic losowo raz Monster1 a raz Monster2 innym razem Monster83. Je?eli potwor nie zostanie zabity przez 1h to pojawia sie nastepny na jego miejsce. Gdzie dodac skrypt?
Prosz?:
Kod:
local monsters = {"Rat", "Cave Rat", "Demon", "Munster"}
local pozycja = {x=123, y=123, z=7, stackpos=253}
if(getThingfromPos(pozycja).uid > 0) then
	local monster = math.random(1, #monsters)
	doSummonCreature(monsters[monster], pozycja)
end
end
Nowe monstery dodajesz po przecinku do monsters. To musisz do globalevents wrzuci?.

Pozdro,
Gelio

Gelio, czekam na odpowied? na PW.

A mo?e jeszcze jedna rzecz, czy da?by? rad? zrobi? tak, ?e jak gracz wbije 100lvl, wogol niego pokazuja sie efekty (fireworks) wszystkie kolory, oraz gdy wbije owy 100lvl, pokazuje si? "gozzler" i mowi "Gratuluje zdobycia 100-ego levelu!" (mowi tak jak monstery krzycza (np: orc besrerker (KRAOOK ORKK))) i znika po tym jak to napisze. Dasz rad? co? takiego zrobi??
Protok??: 8.4
Silnik: TFS 0.3b2

P.S. Gratuluj? takiej znajomo?ci funkcji Gelio ! I czekam na odpowied? na PW.

No to pisze jeszcze raz bo nigdzie indziej nie moge sie doprosic:P
Tibia :8.4
typ : NPC
no wiec jak mowilem wczesniej npc ma dawac wybor a tak przebiega rozmowa:
player: hi
npc: Hello, I see u have done your chalenge now you can chose betwen Brotherhood of Bones and Nightmare Knights. What is your choise?

teraz moment wyboru:
player: Brotherhood of Bones
npc: Brotherhood of Bones are you sure?
player: yes
npc: Congratulations! Now you are a member of a Brotherhood of Bones!(daje nam mozliwosc przechodzenia przez 1 questdoor)

lub:
player:Nightmare Knights
npc: Nightmare Knights are you sure?
npc: Congratulations! Now you are a member of a Nightmare Knights!(daje nam mozliwosc przechodzenia przez 2 questdoor)

I jeszcze prosze o jeden podobny scrypt ale mysle ze latwiejszy ze npc daje nam mozliwosc przechodzenia przez drzwi gdy oddamy mu 500 demonic essense:
player: hi
npc: Hello, what do you want?
player: Brotherhood Officer Rank
npc: Do you bring me 500 demonic essense?
npc: Congratulations! Now you are a Officer of a Brotherhood of Bones.(mozemy przechodzic przez questdoor)

Gelio a zrobiles ze jezeli po 1h nie zostanie zabity to respi sie nastepny?

Wi?c tak:
Typ: Actions > Quest
Tibia 8.4 TFS 2.0 >SQL<
Poprostu poprosze o zwyk?ego skrypta na zwyk?? pojedyncz? skrzynk? a w niej nagrod? (Firewalker Bootsy) Dam reputa oczywiscie :)
Poprosze o dok?adne wytlumaczenie co mam wpisac w skrzynce na RME i co i gdzie mam wklei?/wpisa?/doda?. :) PoZdrO Mate.

@edti

Ohoho Gelio przekona?e? mnie poraz kolejny ?e niejeste? 'noobem' w tych sprawach. :D chociarz zrobienie questu pewnie jest proste ale dzieki bo sie meczylem.. ;p kiedys mi sie udalo zrobic, ale teraz cos niewychodzilo.. Dzieki wielkie i reput leci!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry