• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wysepka by Pycio

Status
Zamknięty.

Pycio

Active User
Liczba reakcji
2
Witam.
Chcia?bym przedstawi? pewn? wysepke zrobion? przezemnie z my?l? o moim OTS'ie.
A wi?c prosze. Oto pare screen?w:
?wi?tynia razem z o?tarzem (znajdziemy tu Dark Monki, Necromantery i podobne stwory)
beztytuucn.jpg

Ma?e wzg?rze dziel?ce ?wi?tynie od reszty wyspy (jak wida? mamy tu earth elementala)
beztytuudif.jpg

Wzg?rze Dragon?w z troche ukrytym przej?ciem zaznaczy?em wam ukryte przej?cie numerem: 1 (Wida? Dragony)
beztytuuikq.jpg

Nast?pnie co si? znajduje pod tajemnym zej?ciem. Jest to quest itemy s? takie ba m?j serv jest na du?ym x exp. zaznaczy?em kolejno jak idziemy do skrzy? i razem z TP powrotnym (w?asne potworki s? ty postawione)
beztytuunurx.jpg

Teraz Dziwny domek z tajemnym questem. Zaznaczy?em gdzie jest tajemne przej?cie (bez potwork?w)
beztytuuxfp.jpg

I g?rny poziom. W tym zamkni?tem pomieszczeniu mamy quest z kluczem (te? bez potwork?w)
beztytuubum.jpg

I teraz ostatni screen czyli tajemny tunel ze skrzyni? z kluczem do questu (Demony poniewarz jak napisa?em m?j serv jest na d??ym expie)
beztytuugh.jpg

I to wszystko. Prosze komentowa? i ocenia?!!!

Odp: Wysepka by Pycio

Wykorzysta?e? bardzo ma?o element?w graficznych, a ca?a mapa jest bardzo ciasna. Nie podoba mi si? du?a ilo?? demon?w w podziemiach, no ale masz wym?wk?. Gdybym mia? wystawi? jak?? ocen? to z pewno?ci? by?oby to 4/10. Poczytaj kilka poradnik?w o mapowaniu, a sam zaczniesz dostrzega? swoje b??dy. :p

Ehh... I jak tutaj ocenia??

Mapa jest mieszana - Fun / RPG. Gdyby? nie doda? kilku element?w, powiedzia? bym, ?e to mapa pod Tibie 7.6. Nie kierowa?e? si? t?em historii, lecz tym: "postawie tu drzewko - b?dzie ?adniej"... Cz?owieku, zdecyduj si? co robisz!

To tak: Kiedy wreszcie sko?czy si? ta woda na g?rze? Co Demony robi? pod domem? Oraz co robi? tutaj p??martwi? Prosz? odpowiedz mi...

Nie tw?rz map bez podstaw. Zdecyduj si? co w Twojej mapie ma by? g??wnym elementem - troch? wyobra?ni. Nie mieszaj ?ycia Realnego z Wirtualnym.

Podam przyk?ad:
1."Chc? stworzy? siedzibe nieumar?ych."
2. Tworz? stary budynek, a w nim teleskop.
3. Tworz? otoczenie - cmentarz, uschni?te drzewa, trumny.
4. My?l?: "To za ma?o, chce aby by?a pomi?dzy nimi, a smokami wojna!"
5. Niedaleko tworz? drug? wysepk? ze smokami.
6. Tam ozdabiam suchymi drzewami, p?omieniami, itd.
7. K?ade cia?o smoka niedaleko siedziby nieumar?ych.
8. Gotowe.

Teraz historia:
Przed latami, bogaty m??czyzna (Leon) zosta? porzucony przez kobiet?. Bardzo cierpia?, poniewa? by?a dla niego bardzo wa?na. Jego s?udzy byli dzie? w dzie? bici przez niego, za nic.

Pewnej nocy Leon nie m?g? spa?, podszed? do teleskopu i nakierowa? nim w strone niedalekiej wyspy. Nagle co? go za?mi?o - powiedzia? co? do siebie i upad?.... Nad ranem jego przyjaciel podni?s? go, lecz gdy przy?o?y? r?k?, aby sprawdzi? jego t?tno - nie wyczuwa? pulsu. Zacz?? bi? Leona po twarzy, a zarazem wykrzykuj?c "Nie! Ty nie mo?esz umrze?!" - jego te? co? za?mi?o. Po chwili ca?? okolice okry?y czarne chmury, wszyscy zaczeli panikowa?. Czas mija?, a ludzie zaczeli ucicha? - cisza. Mija?y lata, nikt nawet nie wiedzia? o istnieniu tych ludzi. Lecz pewnego dnia wszyscy sie obudzili, mieli zimne - martwe d?onie. A ich umys?y si? ca?kowicie zmieni?y, tak jakby zapadli w d?ugi sen. Nie jedli, nie spali, ale te? czego? im brakowa?o.

Pewnego razu zauwa?yli, ?e co? w pobli?u jest. Zabili to, to by? smok. Od teraz przez wiele lat b?d? prowadzi? z nimi wojn? [...]

Koniec

Historia wymy?lona na si??.

Ale przynajmniej gdyby kto? chcia? kierowa? si? t? histori?, to by by?o mi o wiele ?atwiej ni? bez niej.
Ocena: 2/5

Pozdrawiam
Goweg

Ostatnia edycja:

Ruiny niby ok, ?ciany zniszczone, ale pod?oga wygl?da jakby dopiero po?o?ona by?a. Brakuje mi tam gruzu, kamieni, p?kni??. Natura bardzo uboga. Linia brzegowa w niekt?rych miejscach zbyt prosta. Brak detali, przez co praca jest taka zwyk?a, nic ciekawego m?wi?c kr?tko.

Status
Zamknięty.
Do góry