• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wildhells

Status
Zamknięty.

Wildhells

Senior User
Liczba reakcji
118
Witajcie moi drodzy!
W mappingu jestem totalny zerem, ale postanowi?em si? czym? zaj?? mam nadzieje, ?e mog? liczy? na krytyk? oraz o wytykanie b??d?w. Pomo?e mi to rozwija? si? w dalej chod? uwa?am, ?e i tak nigdy nie dor?wnam innym, lepszym mapperom.

46083809276720958702.png

53871264218466829646.png

Regards,
Wildhells

Odp: Wildhells

a? takim zerem to nie jeste? xD hmm w 1 ss ma?a ta wyspa mog?e? zrobi? wi?ksz? doda? troche ziemi itd bo tak to jest sama trawa:d wok?? dziury mog?es u?y? tej bia?em gleby to kamienie czy cos. Resp rotworm?w to ju? lepiej Ci wysz?o o wiele lepiej bardzo mi si? podoba;) cho? troche du?o przestrzeni jest ale wygl?da ?adnie;)

Sproboj zrobic cos bardziej ambitnego niz pusty resp rotow czy 7-kratkowa wyspa...
No a jesli chodzi o samo wykonanie... Na serwer sie nadaja jak najbardziej. Wiele gorszych mozna znalezc gdziekolwiek bo gracze normalnie nie patrza na mape tak na prawde. Ale na pokaz to sie nadaje srednio. Na razie nie pokazales nic tylko cos bardzo prostego i bez zadnej ambicji zeby zrobic cos ciekawego.

a? takim zerem to nie jeste? xD hmm w 1 ss ma?a ta wyspa mog?e? zrobi? wi?ksz? doda? troche ziemi itd bo tak to jest sama trawa:d wok?? dziury mog?es u?y? tej bia?em gleby to kamienie czy cos. Resp rotworm?w to ju? lepiej Ci wysz?o o wiele lepiej bardzo mi si? podoba;) cho? troche du?o przestrzeni jest ale wygl?da ?adnie;)

Nie uwa?am si? za chocia?by troch? lepszego ni? zero. Tak, mam nisk? samoocen?. Rotwormy b?d? dopieszcza? nawet troszk? tam pozmienia?em. Ta wyspa b?dzie wi?ksza, bo pojawi si? tam miasto. Dzi?kuje za ocen?.

Sproboj zrobic cos bardziej ambitnego niz pusty resp rotow czy 7-kratkowa wyspa...
No a jesli chodzi o samo wykonanie... Na serwer sie nadaja jak najbardziej. Wiele gorszych mozna znalezc gdziekolwiek bo gracze normalnie nie patrza na mape tak na prawde. Ale na pokaz to sie nadaje srednio. Na razie nie pokazales nic tylko cos bardzo prostego i bez zadnej ambicji zeby zrobic cos ciekawego.

Mo?e i praca nie jest ambitna, ale to dopiero pocz?tki.

Remake Rotworm'?w.

73267367201414058542.png

56650692187937792746.png

Co do tej wyspy to ***** to ?e jest ma?a - m?g?by? doda? troch? piasku i jakie? jedno drzewko np choink? czy co? takiego.
W tych podziemiach mo?esz jebn?? ?wirek - innego kszta?tu tutaj jest poradnik jak dawa? ?wirek.
Og?lnie ?le nie jest bo wywy?szasz si? z tych wszystkich amator?w np tym ?e masz screeny in-game a prawie ka?dy ma jakie? pseudo ss'y z RME.
Jak na amatora to 6.9/10 :)

Pozdrawiam

Kahras

Dzi?kuje za ocen? Kahras. Tak jak obiecywa?em popraw? wyspy zamieszczam remake.

46647031840718964949.png

43081185252971162742.png

Wida? popraw? kicia <3.
Natura na s?abym poziomie , bordery jebi? po oczach - mi si? osobi?cie nie podobaj? :C
Zdeka tu pusto i nie ma co zaprezentowa?.

#Kahras
In-game polepsza jako??, jakby pochwali? si? wypocinami z map edytora pewnie wp?yne?o by to na
tw?j komentarz jak i m?j . :D

Siemka, skomentuje twoj? ostatni? prac?. Dach wed?ug mnie jest dobrze wykonany i pasuj? do otoczenia i ?cian budynku. Prawid?owo dobierasz elementy w architekturze i w naturze, za to wielki plus :) W budynku jest za pusto, powiniene? doda? jakie? urozmaicenie na ?cian?, bo sam zauwa? jest za pusto. Mo?esz doda? paj?czyny gdzie? w rogu i jakie? ?wiece,pochodnie lub obraz tak, aby nabra?o to rzeczywisto?ci :) Jak na amatora radzisz sobie ?wietnie :) Pozdrawiam.

Zgadzam sie z wypowiedzia Help3r'a w 100%.
Jest dobrze, ale pare niedociagniec. W tym budynku troche pusto. Musisz tam cos pokombinowac. Albo dodac cos na scianach i podlodze, albo go troche przebudowac. Np odrgodzic polowe pustego miejsca sciana i zrobic magazyn ze skrzynkami. W koncu to sklep, wiec takie cos jak najbardziej pasuje. Czy tez jakies krzesla, laweczki itp. Na ziemi kamyczki czy cos. W koncu w buciorach wlaza do sklepu, to sie tego troche naniesie.
Oczywiscie ogranicza cie tylko wyobraznia. Mozesz zrobic pare rzeczy, zeby nie bylo takiego pustego miejsca 4x10~ kratek.

Ja te? tylko zamiast tych kremowych kafelek da?bym te szare p?ytki i szary ?wirek.

Status
Zamknięty.
Do góry