• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wierzycie w 2012 ?

Wierzycie w 2012 ?

• Tak ! ;p

Votes: 0 0,0%
  • Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

Votes: 46 20,3%
  • Nie ! ;d

Votes: 181 79,7%

• Total voters
    227
Status
Zamknięty.
Odp: Wierzycie w 2012 ?

@up
Ale ja chce ?eby sie ka?dy wypowiada? co o tej g?upocie s?dzi.

@topic
Nie chodzi mi ?eby?cie przewidywali np 2014 tylko Pisa? uzasadnienie i TAK CZY NIE ;).

Uwa?am ?e NIE

Jaki? czas temu ogl?dalem na Discovery program o koncu swiata. By?y tam r?zne spekulecje apokalipsa.

1 S?once
Ziemia zosta?a by zniszczona przez nadaktywnosc ??oneczn? lub jego wybuch.
Wed?ug naukowc?w mo?e to nastapic najwczesniej za 1,5 miliarda lat.
Wielu s?dzi ?e wybuchy na S?oncu mog? doprowadzi do tego, ale wybuchy na tej gwiezdzie trwaj? od pocz?tku jej istnienia.

2Uderzenie Asteroidy

Tu nie ma zbyt wiele do m?wienia. Nie da si? ustalic czy co? zderzy si? z nasz? Ziemi?, na szczescie istnieje bro? mog?ca nie tyle co zniszczyc takow? asteroide lub meteoryt, ale wystarczy?a by zmiana jej trajektori lotu.

3 Zamarzniecie Ziemi.

Do tego mo?e doprowadzic wybuch ??onca( si?a przy wybuchu zniszczylaby by nasz Uk?ad S?oneczny) lecz jesli jkaims cudem Ziemia by ocala?a to nie by?o podstawowej energi.Ro?liny bez ?wiat?a nie mog? zyc. Rosliny przeprowadzaja fotosynteze dzi?ki kt?rej mamy czym odychac .Resztki tlenu nie wystarczy?y by na zbyt d?ugo razem z brakime tlenu wymar?y by istoty zywe oraz ludzie. J?sli jednak to r?wnierz przezyli by ludzie koniec S?onca sprowadza sie do zamarzniecia Ziemi i temperatury na niej nizszej niz na Plutonie kt?ry znajduje si? 40j.a. od s?onca (j.a.-jednostka astronomiczna) dla por?wnania Ziemia znajduje sie 1j.a. od S?onca na Plutonie temperatura wacha sie od -235oC do -210oC .

Mo?e nie wielu z was zdaje sobie z etgo sprawe ale promienie s?oneczne sa czesciowo odbije w kierunku Ziemi z naszego Ksi?zyca. Wybuch ksi?zyca r?wnie? moze doprowadzic do zamarzniecia naszej planety.

Jednak pociesze was te wszystkie opisne powyzej sytuacje nie natopi? zbyt pr?dko, dlatego nie musimy si? martwic.

Tekst w 100% napisany przezemmnie

Pozdro,Drohix

Nie, nie wierz? w 2012 z powodu wcze?niejszych k?amstw, kt?re mia?y si? wydarzy?. Co do ko?ca ?wiata my?l?, ?e nie nadejdzie. Pr?dzej koniec ludzko?ci i cywilizacji. Gdzie? nawet spotka?em si? z teori?, ?e ludzko?? ginie co ile? lat i cywilizacja rozwija si? od nowa. Co? takiego mo?e si? dzia? chocia? nie zbyt temu ufam. Najlepiej nie spodziewa? si? niczego p?ki nie zostanie potwierdzone naukowo i media publiczne nie og?osz? niebezpiecze?stwa.

Nie zd??ysz.. xD
W ka?dym roku co? si? ?wi?ci, nawet w tym roku ma by? koniec ?wiata, bo sko?czy si? ropa i zaczn? si? wojny o surowce, zreszt? Ameryka prowadzi wojn? o surowce od 2002 roku.
Meteoryt to mo?e co najwy?ej tw?j ogr?dek uszkodzi?, ale nie ca?y ?wiat.
#Temat
My?l? ?e ka?dy inny post to wypowied? z w?asn? opini? o tej ca?ej g?upocie, ale mo?e by? uznany jako niepotrzebny, bo jak wiadomo ten ostateczny koniec mia? ju? by? w 2000 roku.

...
Chyba nie wiesz co m?wisz, nie zdajesz sobie sprawy jaka to jest si?a, a poza tym dla takich jak ty powiem "Meteoryty"

...
Chyba nie wiesz co m?wisz, nie zdajesz sobie sprawy jaka to jest si?a, a poza tym dla takich jak ty powiem "Meteoryty"

Meteoryt to kamie? od rozmiar?w pi?ki do samochodu, mo?e co najwy?ej dziur? zrobi? w ziemi na dwa metry ale nie zniszczy? ludzko??. Je?eli chodzi o wi?ksz? ilo?? meteoryt?w to mog? zbombardowa? planet? ale nie zniszczy?.

Asteroid mo?e by? wielko?ci jakiej? wsi albo miasta, asteroidy s? du?o szybsze od meteoryt?w i zderzenie z ziemi? powoduje powstanie py?u na 10 kilometr?w wzwy? i otoczenie ca?ej planety py?em kt?ry nie przepu?ci? by ?adnego UV przez kilkaset lat co spowodowa?o by ponown? epok? lodowcow?. Uderzenie w wod? za? spowodowa?o by tsunami i zala?o by l?dy kt?re nie s? dziesi?? kilometr?w nad poziomem morza.

Je?eli nie mo?na dyskutowa?, to prosz? mnie o tym powiadomi?, lubi? podyskutowa?. ^.-

Wymys?y kt?re s? jedynie przestrog? dla mieszka?c?w, na zasadzie: "nie truj ziemi, wkr?tce mo?e jej nie by?." Og??em wiara w takie bujdy mo?e doprowadzi? w?a?nie nas, bezbronnych, brzydkich, z?ych, wstr?tnych, t?pych, jebni?tych ludzi do samozniszczenia ludzi. G?osz? swoj? wizj?, a innych, miernych proroctw unikam.

@McraeLaskowski
Prosz? pana, rozumiem ?e masz du?? wiedz? ale to nie dyskusja ! chyba ?e chcesz kogo? poprawi? ale bez przesady.

@topic
Od?wie?am

Brakuje mi w tej ankiecie dw?ch s??w: nie wiem. Zastanawiam si? i to du?o nad tym czy wierz? w to czy nie, i dochodz? do wniosku, ?e jako katolik nie powinienem wierzy?, ?e koniec ?wiata przyjdzie akurat w 2012, ale, ?e kiedy? ten dzie? nast?pi pr?dzej czy p??niej.

Dobra, teraz czas na "Wujcio Xayan wyja?nia":

Kalendarz Maj?w nie ko?czy si? na 21 grudnia 2012. Po prostu wtedy jednocze?nie ko?cz? si? wszystkie "cykle" i rozpoczyna si? nowy cykl. Wed?ug rdzennej ludno?ci ameryka?skiej, wymy?lili sobie to koloni?ci.

Jest to dla mnie ?mieszne i banalne, ziemia istnieje ponad 5 miliard?w lat, a ludzie my?l?, ?e za ich ?ycia si? doczekaj? "ko?ca ?wiata". Pr?dzej Polacy zbuduj? stadiony na euro ni? b?dzie koniec ?wiata.

Ludzie!
Prosz? was,
2000 mia?o by? koniec,
2010 te? mia?o by?, ale ja jako? ?yje, nie wiem jak wy.
2012 to tylko takie gadanie bo kto? se wymy?li?.
Znowu pisz? ?e si? okaza?o ?e Da Vinci napisa? na ?cianie obrazu ?e w 4006.
Mnie to jednym s?owem wali.
Zgine to zgine i nic na to nie poradze.

mi sie dopiero za 100 lat konczy kalendarz w viscie,moze wtedy bedzie ?; \

2Uderzenie Asteroidy
Tu nie ma zbyt wiele do m?wienia. Nie da si? ustalic czy co? zderzy si? z nasz? Ziemi?, na szczescie istnieje bro? mog?ca nie tyle co zniszczyc takow? asteroide lub meteoryt, ale wystarczy?a by zmiana jej trajektori lotu.

Asteroidy nie da si? zniszczy?, chyba ?e jest stosunkowo ma?a, a to ?e wystrzelono by bomby w stron? asteroidu rozdrobni?o by go na kilkana?cie innych cz??ci kt?re mog?y by wprowadzi? ?wiat w ?a?ob? na d?ugo okres.

Wybuch ksi?zyca r?wnie? moze doprowadzic do zamarzniecia naszej planety.

Gdyby nie ksi??yc mieliby?my przejebane, bo to on przyjmuje najwi?cej uderze? b??dz?cych po kosmosie odpadk?w. Nie da rady ?eby co? go zniszczy?o.

Resztki tlenu nie wystarczy?y by na zbyt d?ugo razem z brakime tlenu wymar?y by istoty zywe oraz ludzie.

To ludzie nie s? istotami ?ywymi?

Prosz? pana, rozumiem ?e masz du?? wiedz? ale to nie dyskusja.

Nie mam du?ej wiedzy, po prostu to jest logiczne i wystarczy ruszy? m?zgiem aby wiedzie? jak dzia?a kosmos.

Jest to dla mnie ?mieszne i banalne, ziemia istnieje ponad 5 miliard?w lat, a ludzie my?l?, ?e za ich ?ycia si? doczekaj? "ko?ca ?wiata".

Ziemia istnieje ponad 30 miliard?w lat, i cywilizacja idzie do przodu z technik?, mo?e kiedy? b?dzie jak dzisiaj w grach, 'niewidoczne pola magnetyczne chroni?ce planet? przed katastrof?'.

2010 te? mia?o by?, ale ja jako? ?yje, nie wiem jak wy.

W tym roku dopiero ma by? koniec ?wiata przez koniec ropy i maj? zacz?? si? wojny o surowce, ale nie wiem czy wiecie, ropa nigdy si? nie sko?czy.

Nie wie?? ! ile mia?o by? tych ko?c?w ?wiata ? w 2000 itd tera w 2012 jeszcze tam Da Vinchi niby przewidzia? ?e 4006 ja wie?e ju? w ten 4006 bardziej ;p ale nie wiem jak to sie stanie.

Nie da rady ?eby co? go zniszczy?o.
Wcale, tylko ?e w tych czasach Ruscy mog? sobie zestrzeli? ten ksi??yc :P

#topic
Nie, nie wierz?, nie obchodz? mnie ?adne przepowiednie. A jak kto? chce ?y? w przekonaniu, ?e nied?ugo zginie to je?li nie b?dzie 'ko?ca ?wiata' w 2012 roku to I. Newton wyczyta? z Biblii, ?e b?dzie w 2060.

Nie, nie wierze w koniec ?wiata.
Mia?o by? globalne ocieplenie to czemu ta zima by?a chyba najch?odniejsza w ubieg?ym 10cio leciu?
Tak mi si? zdaj?, je?eli masz mniej ni? 20 lat i umrzesz w np 80 roku ?ycia to prze?yjesz jeszcze jakie? 50 ko?c?w ?wiata.;]lol

Bosz! ludzie jak mo?na w to wie?yc przez takich idiot?w co wie?a w 2012. bior? po?yczki na grube pieni?dze, chodz? na idiotyczne filmy typu 2012 ?wiat si? wzbogaca takimi naiwniakami. Pozdro

J[...] ale jestem ciekawy co si? stanie 21 grudnia 2012[...]

Tego oto dnia b?dzie moja 18.

#topic

Osobi?cie nie wierz? aby koniec ?wiata mia?by nadej?? akurat w 2012r. A najprawdopodobniejsz? przyczyn? apokalipsy by?a by asteroida czy co? w tym gu?cie.

Koniec ?wiata mia? by? w 2000 , 2004, 2006, i chyba teraz 2012. Og?lnie zapami?ta?em na historii ?e nikt nie mo?e zbada? kiedy b?dzie koniec ?wiata.. lol

Ten temat by? ju? obmawiany przez wielu ludzi na ?wiecie.

Przyk?ady takiej zag?ady:
-Wybuch supernowej (taki wybuch zniszczy? by planet? w ci?gu u?amka sekundy)
-Wielkie wybuchy na powierzchni s?o?ca (wi??e si? z tym zniszczenie magnetosfery ziemskiej i warstwy ozonowej, przez co Ziemia uleg?aby spaleniu)
-Rozb?yski gamma (Zniszczenie planety w ci?gu milisekund)
-Pandemia (spowodowa?aby powolne wymieranie gatunku ludzkiego)
-Wybuch kt?rego? z superwulkan?w (wybuch takiego wulkanu nie zniszczy?by ca?ej populacji, ale popi??, kt?ry by si? wydosta? otoczy? by ca?? ziemi? nie przepuszczaj?c promieni s?onecznych. Ludzie ?yli by w ciemno?ciach, ro?liny zacz??yby zamiera? podobnie jak zwierz?ta. Takie ca?kowite przykrycie Ziemi mog?oby potrwa? par? miesi?cy, powoduj?c powoln? ?mier?)
-Asteroidy, meteoroidy, meteory (uderzenie wielkiego g?azu w powierzchni? Ziemi spowoduje wymarcie wszystkich gatunk?w na powierzchni Ziemi)
-Globalne ocieplenie (spowoduje to stopnienie lodowc?w przez co podniesie si? poziom w?d na ca?ym ?wiecie. To spowoduje powodzie, a zmiana temperatury mo?e wi?za? si? z suszami na ca?ym globie)
-Trz?sienia ziemi
-Czarna dziura (Zbli?enie si? czarnej dziury do Ziemi to pewna zag?ada. Jak na razie najbli?sza wykryta czarna dziura znajduje si? jakie? 50tys. lat ?wietlnych od Ziemi, wi?c nam raczej nie grozi)
-Zderzenie galaktyk (Tu si? nie rozpisuje to za 2mld lat ma by?)
-Bunt maszyn (jak dla mnie najg?upsza teoria. M?wi si?, ?e komputery i roboty po naszych udoskonaleniach mog? zacz?? rozumie?. Zbuntowa?yby si? przeciwko ludzko?ci. W takiej walce nie mamy szans)
-Kolejna wojna ?wiatowa (taka wojna sko?czy?aby si? prawdopodobnie zag?ad? ludzko?ci. Dzisiejsze bomby j?drowe czy atomowe zniszczy?yby ca?? planet?, przetrwaliby nieliczni, ale zmarliby z powodu braku ?ywno?ci)

My?l?, ?e wymieni?em wszystko, a na pewno wi?kszo?? tego ,co grozi naszej planecie w niedalekiej i bardzo dalekiej przysz?o?ci.

Jak sko?czy si? kalendarz Maj?w to zacznie si? kalendarz Czerwc?w xD
Tak serio to nie ma si? czego obawia?, bo cykl najd?u?szy opisany przez Maj?w ma 5012lat. Szacuje si?, ?e zacz?? on si? w 3000r. p.n.e., a jego koniec to b?dzie po prostu pocz?tek kolejnego cyklu i nic wi?cej.
Ja osobi?cie nie wierz? w t? ca?? zag?ad?. Koniec ?wiata mo?e nast?pi? w ka?dej chwili, wi?c nie widz? powodu do obaw.

Ale tak na pocieszenie dodam, ?e w 2036r. uderzy w Ziemi? lub j? niebezpiecznie ominie meteoroid o ?rednicy 400m 'Apophis'. Mo?ecie sobie o tym poczyta?.

Dzi?kuj? za uwag?:
Anvar

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry