• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wierzycie w 2012 ?

Wierzycie w 2012 ?

• Tak ! ;p

Votes: 0 0,0%
  • Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

• Nie ! ;d

• Tak ! ;p

Votes: 46 20,3%
  • Nie ! ;d

Votes: 181 79,7%

• Total voters
    227
Status
Zamknięty.
Odp: Wierzycie w 2012 ?

Wg. Mnie jedyne czego mog? si? obawia? na 2012 to zamieszek w moim rodzinnym mie?cie :p To ?e kalendarz maj?w ko?czy si? na roku 2012 o niczym nie ?wiadczy ^^ ?wiadczy tylko o Ko?cu ICH cywilizacji kt?ra znikn??a jak wszyscy wiemy przez Hiszpa?skich Kolonizator?w :)

Jak by mia?a nast?pi? taka apokalipsa? Nie nast?pi, ale najbardziej prawdopodobn? ewentualno?ci? by?aby wojna atomowa... Co chwila jakie? pa?stwa skacz? sobie do garde?...

Na logik?: Majowie mieli robi? ten zasrany kalendarz do wieczno?ci? Zabawne by by?o jakby by?a jaka kontynuacja ich kalendarza i wiadomo?ciach: "Koniec ?wiata prze?o?ony, macie jeszcze 100 lat!" Ehh to jak zaufanie kiedy by?o si? ma?ym: We wszystko co powiedzieli si? wierzy?o. Ludzie, nie b?d?cie g?upi.

Nie ,nie wierz?. Mam wierzy? ,bo Majom sko?czy? si? kalendarz?? Nam ko?czy si? co roku ,i nadal ?yjemy. A je?eli by?by to sami go zniszczymy ,coraz to nowsz? technik?. Sko?cz? si? surowce i wyginiemy.

Urusai napisał:
Mam trzy teorie, albo jebnie w nas asteroida, albo w skutku starzenia s?o?ce zacznie si? zapada? w sobie i potem robi? si? coraz wi?ksze i cieplejsze a? poch?onie ziemie (nie pami?tam jak si? to nazywa),

7MS napisał:

W?a?nie, ?e nie, panie m?dry. Zjawisko to nazywa si? '?mierci? s?o?a', kt?re jak opisa? krecioo powi?kszy swoje rozmiary do takiej formy, ?e poch?onie otaczaj?ce go planety. Nazywamy to Czerwonym Olbrzymem. Po tym jak s?o?ce osi?gnie mas? ponad tysi?ckro? wi?ksz? ni? ma obecnie b?dzie si? ponownie kurczy? do rozmiar?w mniej wi?cej ziemi, zjawisko to nazywamy bia?ym kar?em. Wtedy s?o?ce b?dzie styg?o przez wieki, a? zapadnie si? pod w?asnym ci??arem.

Koniec ?wiata w 2012 roku b?dzie wygl?da? tak jak w 2000 roku - wielkie nadzieje, 0 efektu.

Tralala! Pozdro dla tych co wierz? w 2012 :confused: Majowie dali tak? dat? bo im si? dalej kalendarza nie chcia?o robi? xD.

A je?li chodzi o Teorie to napadnie nas armia Teletubies albo Pa?er Rand?ers ze swoim Mega Zordem.

PS. Je?eli by wybuch?a wojna atomowa to b?dzie to Zag?ada ludzko?ci a nie Koniec ?wiata.

Wojna atomowa poci?ga za sob? wiele skutk?w, wymarli by wszyscy ludzie, zwierz?ta zapewne te?, ro?linno?? r?wnie?...

To by?aby zag?ada ?wiata jaki znamy :)

O to mi chodzi?o :)

Ja a? nie mog? si? doczeka? : D
Ten spam w telewizji, a na ko?cu zonk.
imho nie b?dzie ko?ca ?wiata i nikt nie wie kiedy b?dzie.

Btw. No chyba, ?e koniec ?wiata zostanie spowodowany przez polskie EURO : D yh... dziwny zbieg okoliczno?ci ; )

Nie wierz? w ?aden koniec ?wiata w 2012 roku. Naukowcy wpadli na jeden z najlepszych sposob?w, aby zarobi? troszk? pieni?dzy. Po pierwsze za opublikowanie swoich bada?, dostali na pewno pieni?dze. Nast?pnie na przeprowadzenie kolejnych bada? znowu dostali poka?n? sum?, kt?r? w po?owie wezm? do swej kieszeni.
Dla mnie ten ca?y koniec ?wiata to stek bzdur i wymy?lonych teorii.

ja w to nie wierze
predzej bialowierze
trafi szlag na wspak
i kopnie szpak
...
no niewieze, bo ja zem jestem katolik kurde i nie uwieze, puki nie zobacze.

Chcia?bym jeszcze co? doda? o 2012. Ot?? nie chodzi oto ?e nie chcia?o im si? robi? tego kalendarza, lecz Majowie podzielili kalendarz na sze?? cz??ci (lub pi??) ?rednio w czwartej cz??ci Majowie wygin?li (przewidzieli to). Zrzucali martwe ofiary do wody z kt?rej pili i tak wymarli. Jednak?e to nie musi by? prawda :) Majowie byli bardzo inteligentni i mo?liwe ?e nawiedzi? ich jaki? B?g. To tylko legenda, ale chcia?em to napisa?. To bardziej mo?liwe od tego ?e "Nie chcia?o im si? robi? dalej kalendarza". Oczywi?cie te? nie musimy rozumie? tego dos?ownie... Mo?liwe ?e przewidzieli los kobiety kt?ra si? za?ama?a i powiedzia?a "Apokalipsa..." bo jej dziecko zbi?o lamp? :D

@down
Nie pami?tam najazdu Hiszpan :/ Jakby najechali to przypadkiem nie zniszczyliby kalendarza?
To nie Hiszpanie wybili ich cywilizacje! By?a to niepitna woda z ich wodopoju! Je?eli kto? nie rozumie to dam proste r?wnanie: Cz?owiek+Woda z krwi? (niepitna)=?mier? :D

Ostatnia edycja:

Majowie by dalej pisali sw?j kalendarz gdyby nie Hiszpa?scy naje?dzcy zniszczyli ich cywilizacj? :)

Oczywi?cie ?e nie, tak samo by?o z rokiem 2000 - nic sie nie sta?o. My?l? ?e to tylko przes?dy lecz - czas pokarze ;f

Jestem na nie, co si? stanie tego nikt nie wie a 2012 to ju? jest przesada tych film?w i tych wszystkich przepowiedni.

2012 To tylko i wylacznie pic na wode albo raczej kicz tzw. "trick" do robienia kasy na filmach itp. gdyz ciesza sie one duza popularnoscia i ogladalnoscia no i co tu wiecej powiedziec jestem na NIE...

Powiem szczerze, ?e wierz? w to, co si? stanie. Nie jestem cz?owiekiem, kt?ry w jaki? spos?b jest ?atwo wierny, ale za tym idzie du?o przekona?.

Kalendarz Maj?w - Od tego si? przecie? zacz??o. Uwa?a?em to za jaki? pic.
Zmiana biegun?w - jest to bardzo prawdopodobne. Z tego, co wyczyta?em ostatnio w necie, to to ju? si? zacz??o. Pole magnetyczne s?abnie, co powoduje zmian? biegun?w.

I tak og?lnie. S? jasno widzowie, kt?rzy maj? te same wizj?. W dodatku piramida, kt?ra ma zapisane w sobie ponad 2000 lat, potwierdzenia naukowe.

Co b?dzie, to b?dzie. Wszystko, co si? zacz??o musi si? sko?czy?. Nie mo?emy si? za to wini?, ani doszukiwa? si? w tym prawdy. Wszystko oka?e si? w wymienionym roku. Na t? chwil? trzeba ?y?, i cieszy? si? z tego, co mamy.

Szczerze ja w to niewierze bo... jak kto? wcze?niej napisa? Majowie sobie pisali kalenda?yk no i ok ale przyjecha?y hiszpa?ce najechali na nich i zwyczajnie wycieli niszcz?c ca?? cywilizacj? i kto mia? dalej tworzy? ten kal?da???

@offtop
Ju? mia?o by? tyle tych ko?c?w ?wiata, ?e szok...
Ca?a teoria "ko?ca ?wiata":
ko?ca ?wiata nie b?dzie dop?ki jaka? czarna dziura nie wci?gnie uk?adu s?onecznego co najwy?ej ludzie i ?ycie na ziemi wymrze ale ?wiat nadal b?dzie wi?c enjoy :D

Pozdrawiam,
Miziak ;)

Tak wszystko gotowe na 2012 posiadamy drewniany bunkier, ga?nic? pod pach?, papierowy samolocik, lod?wk? lizak?w, po?yskowe bongo, paczk? plastikowych papieros?w.

R?wnie dobrze mo?na pierdoli? czy jeste?my w unii europejskiej.
G?os w ankiecie na nie.

@up
Ja mam jeszcze ?elki na drog? ;)
@topic
Nie, bo niby czemu mam wierzy?, jakiemu? kalendarzykowi op?tanych maj?w? Pff

Majowie byli wielk? cywilizacj? kt?ra prowadzi?a sw?j kalendarz, a w?a?nie on sko?czy? si? na roku 2012. Naukowcy przypisuj? temu wielk? wag?, traktuj? jako s?d ostateczny dla ?wiata <lol2>. Tak wi?c nie b?d? wierzy? bredni?. Najbardziej prawdopodobn? rzecz? kt?ra by?aby zagro?eniem dla ?wiata jest topnienie lodowc?w na Antarktydzie, tudzie? pobliskich bry? lodu.

Nie wierze ani troch? to tylko spekulacje i ukazywanie kilku 'fakt?w' by rozkr?ci? popyt, spotka?em si? ju? nawet z artyku?em o jaki? bunkrach w afryce, kt?re niby maj? ochroni? nas przed tym oczywi?cie cena by?a wysoka. Takich zapowiadanych ko?c?w ?wiata jest du?o, wi?c nie ma co si? tym przejmowa? zbytnio.

Status
Zamknięty.
Do góry