• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Pozostałe Wgranie innego systemu

Status
Zamknięty.

Zeksio

Senior User
Witajcie.

Mam pewien problem. mam system vista home basic komputer przez to szaleje. co kilka dni a teraz nawet godzin musze robic formata zeby normalnie dzia?a? co i tak nie za bardzo pomaga. Chcia?em wgrac xp lecz sie nie da.. cos problem z tym ca?ym biosem. czyta?em co? na necie jak to mozna zrobic ale u mnie to nie dzia?a;/ a nie chce dalej miec tego vista bo mi kompa wywali ci?gle si? tnie i wogole. Przedtem by? wgrany xp ale to robi? jakis kole? z serwisu. Lecz nie mam zamiaru p?acic kilka setek za takie co?. Wi?c wiecie mo?e jak moge wgrac ten system xp? albo zrobic aktualizacje biosa zebym m?g? wgrac ten system?

Pozdrawiam

Our partners and their custom servers:

Odp: Wgranie innego systemu

Podaj pe?n? specyfikacje komputera bo jak mamy ci powiedzie? jak wgra? nowego biosa jak nie wiemy jaka to p?yta g??wna itd.

78064822.jpg

To nie problem z Biosem, Vista blokuje downgrade, musia?by? format zrobi? przy instalacji systemu i wy??czy? komputer od razu, mo?e pomo?e.... Ale ok, nie przez Viste komputer szaleje, po prostu mo?esz mie? co? ze sprz?tem, proponuje pos?ucha? dysku, i sprawdzi? go u kogo? innego na komputerze, je?eli nie chcesz nic instalowa? z program?w, to spr?buj przerzuci? ci??ki plik na partycje tego dysku, je?eli b??dy b?dziesz mia? jakie?, napisz

po pierwsze: zdefiniuj szaleje
po drugie: system normalny czy "po polsku"?
po trzecie: jak sie nie da? jak vista nie pozwala? tak si? nie da

po pierwsze: zdefiniuj szaleje
po drugie: system normalny czy "po polsku"?
po trzecie: jak sie nie da? jak vista nie pozwala? tak si? nie da

szaleje? wystarczy pomyslec. po protsu ?wiruje. zawiesza sie czy co?. obecnie w wersji ang. pl nie chce mi sie instalowac bo i tak mi sie co chwile komp wiesza do takiego stanu ze trzeba formata robic.

NIE DA SIE ZAINSTALOWAC INNEGO SYSTEMU PONIEWA? JEST PROBLEM Z TYM BIOSEM! ?ADNA INNA P?YTA Z SYSTEMEM NIE CHCE WEJSC. TYLKO P?YTA Z TYM ZASRANYM VISTA WCHODZI NIC INNEGO NIE CHCE.

Powiem szczerze ?e trudno co? doradzi?, je?eli nie widzi si? problemu na w?asne paczad?a (oczy). Skoro twierdzisz ?e "nie da si?" zainstalowa?" innego systemu, to polecam zg?osi? si? z tym problemem do serwisu komputerowego. Proponowa?bym te? spr?bowa? sposobu Szynki95, mo?e to co? pomo?e...

a nagrywasz inne p?yty jak trzeba?
to niemo?liwe ?eby bios tylko viste odpala?, twoja wina i tyle

co prawda sprawdzi? dysk i ram nie zaszkodzi, przy okazji sprawdzania sprz?tu obadaj temperaturi i napi?cia(zewn?trznym miernikiem namolexie masz 5 i 12, reszta zale?y od mobo a nie zasilacza i raczej ich nie zmierzysz tak ?atwo zewnetrznym)

a nagrywasz inne p?yty jak trzeba?
to niemo?liwe ?eby bios tylko viste odpala?, twoja wina i tyle

co prawda sprawdzi? dysk i ram nie zaszkodzi, przy okazji sprawdzania sprz?tu obadaj temperaturi i napi?cia(zewn?trznym miernikiem namolexie masz 5 i 12, reszta zale?y od mobo a nie zasilacza i raczej ich nie zmierzysz tak ?atwo zewnetrznym)

jaka moja wina? co myslisz ze ja kurw* nie potrafie instalowac systemu?! po prostu cos jest z biosem. i wchodzi mi tylko ta p?ytka co mam. jak chcialem xp zainstalowac to sie nie da?o. bo jakis b??d wyskakuje.

Afrati,Szynka95. moze i dobry pomys? ale teraz to mi sie nie chce w??czyc komputer.. znaczy sie odpala ale ?aduje sie taki niebieski pasek i nic. a jak dam do naprawy to pewnie z 300 z? mo?e i wi?cej wezm? za takie co?.

poka? ten b??d w takim razie
albo xp jest m?drzejszy ni? vista(do?? parwdopodobne) i na uszkodzonym sprz?cie nie chce albo twoja wina

EDIT: albo u?ywasz kontrolera dysk?w lub RAID, do kt?rego xp nie ma ster?w na p?ycie(czyli twoja wina i wy??cz RAID albo ?ci?gnij te stery i podaj mu je na dyskietce lub usb je?li bios potrafi zamontowa? dysk usb)

co nei zmienia faktu, ?e wygl?da na problem sprz?towy w tej chwili

i sk?d ty wzi??e? niebieski pasek?

Ostatnia edycja:

zakius to wina biosa poniewaz w?asnie cos w tym biosie jest nie tak. dlatego xp nie chce wejsc. wogole nie czyta tej p?yty wchodzi?em w biosa i nie ma tam tego czegos co powinno byc. oj niebieski pasek;d mam laptopa z acer i przy starcie takie cos jest bia?y ekran cos na nim jest i niebieski pasek si? ?aduje.

zakius skad pobrac to cos o czym mowisz i gdzie to wrzucic i jak to wgrac w tego laptopa?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom