• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wewn?trzne ip bez hamachi? [ip]

Status
Zamknięty.

Batonek

Senior User
Liczba reakcji
25
Siema. Mam pytanie. Czy da?o by si? jakim? programem zrobi?, ?e ludzie b?d? si? mogli logowa? na m?j server (na wew ip) bez u?ywania hamachi?
Mo?e jest jaki? spos?b?
Pozdro!

Sprawdzam, czy b?dzie dzia?a?o :)
Ty z tego korzystasz?
Mi to jako? nie dzia?a -.- Nie dam rady nawi?za? po??czenia.

Ostatnia edycja:
W sumie to mi tez nie dziala ale myslalem ze u innych tak no to widze ze to jednak nic nie zmieni masz wew ip mecz sie z hamachi ;/

Chyba tylko przez hamachi si? da :) a ten relakks nie dzia?a ;p

Hmm ja bym na twoim miejscu kupil se zew IP :p Nawet jak haju nie masz a rodzice ci nie kupia to idz puszki zbierac :D:D Nie no d?ouk sluchaj jest taki uknuty plan:
Gdy mama ci daje codziennie kase na jedzenie i picie (jesli w oglole daje :)) to ty odkladaj sobie po paru groszach na te miesieczne zew ip. Hmm powinno kosztowac 5-20 zl. Ale jesli mieszkasz na jakiejs wsi na koncu swiata to nie masz na co liczyc bo twoj dostawca neta pol roku bedzie ci dawal te zew ip ;}

Tyle ?e nie wiem czy u mnie b?dzie si? da?o ustawi? zewn?trzne ip bo ja mam przez router.... Zanim kupi?em 2 kompa i router to na tym 1 kompie mia?em zewn?trzne ip a teraz ani na 1 ani na 2 nie mam zewn?trznego, o co biega?

?.A.L

ja mam wew i dzia?a mi Relakks xD

tera mam otsa na no-ip a mialem neo 512 bk/s na kt?rym nieda sie no-ip xD

(crazychickens.no-ip.org)(8.1)(W?asna mapa)(1,5 godz robiona)(Zapraszam)

Robi?e? wszystko jak jest na podane na stronce? Bo ja identycznie robi?em i mi nie chcia?o si? po??czy? z tym relakksem... A dok?adnie ten relakss dzia?a? ci na neo? Kolega (hoster) ma w neo i jak by tego by?o ma?o to na wewn?trznym ip. Jak to zrobi?? HELP!

POPRAWKA :)
Dzia?a!! Polecam tego relakksa!
pozdro.

Ostatnia edycja:
@OD?WIE?AM@

Noi niestety przeliczy?em si?. Musia?o p?j?? co? nie tak. Przyznaj? - dzia?a, lecz co 5 minut avast wykrywa mi nowego wirusa. Zacz??o si? od Systemu32, a teraz przenios?o si? na ca?e c. Musia?em przeinstalowa? przez to kilka program?w, jak na przyk?ad winamp. Jak by tego by?o ma?o, w 1 dniu u?ytkowania, wykryto mi 2 ataki hakerskie i 3 razy pokaza? mi si? komunikat z odliczaniem ?e za 60 sekund, komputer zostanie zrestartowany. Na szcz??cie, kolega poda? mi kiedy? spos?b na co? takiego i raz uda?o mi si? zapobiec resetowi, a 2 pozosta?e komunikaty zawiesi?y kompa.
Aha, i jeszcze jedno, zapomnia?em powiedzie? ?e jeszcze kilka razy podczas odpalonego otsa zawiesza? mi si? komp.

Te wiry si? wpyla?y chyba w ka?dy plik kt?ry by? otwarty podczas u?ywaniu relakksa! Nawet tibia 8.1 zosta?a zara?ona, a o OTSie to ju? nie wspomn?. Czeka mnie kilku dniowy skan kompa ;/ Pomy?lcie ile musia?o by? tych wir?w, ?e zajmowa?y ponad 100mb!

Co do tych wir?w jest jeszcze jedna opcja, mniej prawdopodobna ale jest. Wirusy m?g? rozprzestrzenia? zainfekowany silnik Salvion. Mia? wira o nazwie Trojan-Dropper, wi?c mo?e dropowa? nowe wiry do systemu....

Wi?c nie polecam tego i pytam czy kto? zna jaki? inny spos?b na wewn?trzne ip, bez hamachi?

Z g?ry dzi?ki!

Ostatnia edycja:
lol zawolaj se pierwszego lepszego informatyka i on ci to zrobi za 20 zl (ja tez mialem ten problem i cos tam w konfiguracji na stronce rutera pogrzebal) powiec mu aby ustawil ze chcial bys miec ip tak aby ludzie z innych kompow mogli sie logowac na twoje servery bez hamachi (jak sie wstydzisz ze chodzi o tibie to powec np do counter strike) ja jakos tak mu wytlumaczylem xD

Hehe... Brak chodzi do technikum informatycznego 3 rok b?dzie po wakacjach i nie umia? zrobi?. Nie wiem o co chodzi z tym Relakksem, ju? sam nie wiem czy wiry sz?y od istniej?cych ju? trojan?w, czy od tego relakksa.

Batonek mam ten sam problem ;/.
Czyta?em na r??nych forach, pisze tam, ?e da si?.
Pogrzebaj w routerze, wpisz w przegl?dark? 192.168.0.1, wpisz w nazwe u?ytkownika "administrator" has?o zostaw puste.
Poszukaj zak?adki "virtual servers"
Aby inni mogli si? po??czyc musisz odblokowa? porty swojego wew. ip (7171, 8080) TCP I UDP
w dmz musisz da? "enabled" i swoje wew. ip

Mo?e zadzia?a

EDIT: Mam router, zrobilem tak jak tu opisa?em, confingu da?em swoje zew. ip i 100% DZIA?A !!! Nie trzeba relaksu ani hamachi!

Ostatnia edycja:
Je?li moim dostawc? jest "Netia" to jakie mam ip ?
niewiem po prostu jakie bede mial ip jesli odblokuje router.

@Edit

Arosek zrobi?em tak jak m?wisz, ale nie dzia?a , nie mog? zalogowa? si? na serwer.
Sk?d mam wzi??? swoje zewn?trzne ip ? (twoje-ip.wp.pl ????)
I Czy moge jako? sprawdzi? czy mi dzia?a nie pr?buj?c ca?y czas na OTSie ??

Arosek jak mo?esz napisz do mnie na gg - 9141988
dam + za pomoc

Ostatnia edycja:
Je?li moim dostawc? jest "Netia" to jakie mam ip ?
niewiem po prostu jakie bede mial ip jesli odblokuje router.

@Edit

Arosek zrobi?em tak jak m?wisz, ale nie dzia?a , nie mog? zalogowa? si? na serwer.
Sk?d mam wzi??? swoje zewn?trzne ip ? (twoje-ip.wp.pl ????)
I Czy moge jako? sprawdzi? czy mi dzia?a nie pr?buj?c ca?y czas na OTSie ??

Arosek jak mo?esz napisz do mnie na gg - 9141988
dam + za pomoc

Mo?esz dowiedzie? si? jakie masz zew. ip na stronie (www) whatismyip (com)
wpisujesz je w config.lua OTS. Nie wpisuj tam tego z no-ip, bo nie b?dzie dzia?a?! Oczywi?cie gdy masz wpisany zew. ip w config, osoby mog? si? ??czy? z Tob? przez domene no-ip. Przyk?adowo moje zewn?trzne ip to: 84.40.212.113 i jest ustawiony w pliku config.lua. Stworzy?em r?wnie? domene otsreal.no-ip.info, osoby moga si? automatycznie ??czy? za pomoc? tego adresu na serwer i stron?. Jak napisa?em wcze?niej musisz jeszcze poprzestawia? opcje w routerze. Wpisz swoje wewn?trzne ip(192.168.XXX.XXX) w zak?adk? "DMZ" i daj "enabled". Na ko?cu musisz odblokowa? porty wchodz?c w zak?adk? "virtual servers", przypominam porty 7171. Zaznacz TCP i UDP i nie zapomnij wpisa? tam swojego wew. ip!. Je?eli dalej nie b?dzie dzia?a? odblokuj porty w zaporze systemu.
-----
skopiowane ze strony
Wchodzimy w Moje Miejsca Sieciowe > Po??czenia sie?iowe.
klikamy na prawym na nasz? ikonk? od internetu (Neostrada TP, albo jak wy tam macie)
w?a?ciwo?ci > Zaawansowane.
Klikamy Ustawienia... teraz tam gdzie mamy Zapora Systemu Windows
Uka?e si? okienko Zapora Systemu Windows.
Klikamy w zak?adk? Zaawansowane.
mamy ma?e okienko i tam si? znajduj? nazwa naszego internetu. Zaznaczamy j? i klikamy Ustawienia...
Mamy spis r??nych po??cze?...
Klikamy Dodaj i wype?niamy :

Opis? us?ugi :
SERVER OTS TCP

Nazwa lub Adres ip
wpisujemy ip

Numer portu zewn?trznego...
7171
Numer portu wew. ...
7171

( Z boku ma by? zaznaczone TCP.

Dajemy ok.

Teraz jeszcze raz bierzemy Dodaj i tym razem zamiast SERVER OTS TCP wpisujemy SERVER OTS UDP
i zaznaczamy UDP.

Klikamy ok.

Powinny nam sie pojawi? w spisie po??cze? 2 nowe nazwy :
SERVER OTS TCP
SERVER OTS UDP

Bierzemy Ok. i to wszystko.
-----------------------------------
Mam nadzieje, ?e pomo?e :D
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
@up
U mnie jest inaczej, w miejscach sieciowych nie mam nic tylko jakis folder, kt?ry mnie przenosi do dokument?w a jak pr?bowa?em przez panel sterowania i wszed?em w swoje po??czenie bezprzewodowe >zaawansowane i nie by?o nic o zaporze....

Ostatnia edycja:
ja nie mog? si? po??czy? z tym Relakksem :/

Fotka1:
img139.imageshack.us/img139/3480/relakksmv0.png

Fotka2
img233.imageshack.us/img233/7301/relakks2lp9.png

Fotka3 (b??d)
img233.imageshack.us/img233/9079/relakks3kx9.png

Pisze ?e mam zamkni?ty jaki? port, jaki to mo?e by???

Wejd? w panel sterowania/zapora systemu, kliknij na zaawansowane i tam masz na samej g?rze "po??czenia lokalne" wybierasz z boku przycisk "ustawienia" i robisz to co opisa?em powy?ej. Je?eli nie masz zapory w panelu, zainstaluj Service Pack 2.

Ostatnia edycja:
Zrobi?em tak jak pisa?e?, ale jest to samo ://

img233.imageshack.us/img233/9079/relakks3kx9.png

Status
Zamknięty.
Do góry