Je?li moim dostawc? jest "Netia" to jakie mam ip ?
niewiem po prostu jakie bede mial ip jesli odblokuje router.
@Edit
Arosek zrobi?em tak jak m?wisz, ale nie dzia?a , nie mog? zalogowa? si? na serwer.
Sk?d mam wzi??? swoje zewn?trzne ip ? (twoje-ip.wp.pl ????)
I Czy moge jako? sprawdzi? czy mi dzia?a nie pr?buj?c ca?y czas na OTSie ??
Arosek jak mo?esz napisz do mnie na gg - 9141988
dam + za pomoc
Mo?esz dowiedzie? si? jakie masz zew. ip na stronie (www) whatismyip (com)
wpisujesz je w config.lua OTS. Nie wpisuj tam tego z no-ip, bo nie b?dzie dzia?a?! Oczywi?cie gdy masz wpisany zew. ip w config, osoby mog? si? ??czy? z Tob? przez domene no-ip. Przyk?adowo moje zewn?trzne ip to: 84.40.212.113 i jest ustawiony w pliku config.lua. Stworzy?em r?wnie? domene otsreal.no-ip.info, osoby moga si? automatycznie ??czy? za pomoc? tego adresu na serwer i stron?. Jak napisa?em wcze?niej musisz jeszcze poprzestawia? opcje w routerze. Wpisz swoje wewn?trzne ip(192.168.XXX.XXX) w zak?adk? "DMZ" i daj "enabled". Na ko?cu musisz odblokowa? porty wchodz?c w zak?adk? "virtual servers", przypominam porty 7171. Zaznacz TCP i UDP i nie zapomnij wpisa? tam swojego wew. ip!. Je?eli dalej nie b?dzie dzia?a? odblokuj porty w zaporze systemu.
-----
skopiowane ze strony
Wchodzimy w Moje Miejsca Sieciowe > Po??czenia sie?iowe.
klikamy na prawym na nasz? ikonk? od internetu (Neostrada TP, albo jak wy tam macie)
w?a?ciwo?ci > Zaawansowane.
Klikamy Ustawienia... teraz tam gdzie mamy Zapora Systemu Windows
Uka?e si? okienko Zapora Systemu Windows.
Klikamy w zak?adk? Zaawansowane.
mamy ma?e okienko i tam si? znajduj? nazwa naszego internetu. Zaznaczamy j? i klikamy Ustawienia...
Mamy spis r??nych po??cze?...
Klikamy Dodaj i wype?niamy :
Opis? us?ugi :
SERVER OTS TCP
Nazwa lub Adres ip
wpisujemy ip
Numer portu zewn?trznego...
7171
Numer portu wew. ...
7171
( Z boku ma by? zaznaczone TCP.
Dajemy ok.
Teraz jeszcze raz bierzemy Dodaj i tym razem zamiast SERVER OTS TCP wpisujemy SERVER OTS UDP
i zaznaczamy UDP.
Klikamy ok.
Powinny nam sie pojawi? w spisie po??cze? 2 nowe nazwy :
SERVER OTS TCP
SERVER OTS UDP
Bierzemy Ok. i to wszystko.
-----------------------------------
Mam nadzieje, ?e pomo?e

Pozdrawiam