• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Vps

Freeq132

Advanced User
Liczba reakcji
25
Mam do was pytanie, a mianowicie, ile uci?gnie graczy taki vps, z tym ?e mapa otsa wa?y 10 mb:

I czy te 8000 GB ruchu z/do sieci wystarczy?
I czy to wszystko w og?le si? op?aca?

Odp: Vps

Witam

Wiem ze pisze nie na temat ale czy serwer VPS ma mozliwosc zdalnego pulpitu? czy jak tam sie ots robi...

Co do tematu polecam ci kupno RPS z ovh.pl

A ja odradzam Ci kupno RPSa w OVH.

Na VPSie mo?na zrobi? zdalny pulpit. Chocia? OTSa idzie postawi? bez niego, wi?c pulpit jest zb?dny.

8TB transferu to do?? du?o, nie wykorzystasz nawet 1/4 tego ;)

A jak si? zarz?dza tym Plesk, Albo Directadmin? Bo na e-maila z pytanie jaki jest spos?b zarz?dzania odpisali mi ?e dostane dost?p do panelu Plesk lub Directadmin, na czym to polega?

Bardzo prosto si? zarz?dza.
Ale to s? panele hostingowe. Do zarz?dzania du?? ilo?ci? kont www/ftp. Dla Ciebie nieprzydatne raczej ;)

Zobacz dema:
Directadmin:
Plesk:

Bardzo prosto si? zarz?dza.
Ale to s? panele hostingowe. Do zarz?dzania du?? ilo?ci? kont www/ftp. Dla Ciebie nieprzydatne raczej ;)

Jak nie potrzebne, to skoro nie mam dost?pu do zdalnego pulpitu to jak w??cz? otsa xD?

spokojnie ci wystarczy tyle transferu. Zu?yjesz po?owe przydzielonego miejsca wed?ug mnie. Pulpitu nie ma po co instalowa? bo b?dzie zawala? VPS kt?ry sam w sobie jest s?aby( z por?wnaniem do dedyka)

Otsa w?ancza? b?dziesz przez konsole putty. Pliki wysy?a? przez ftp

A je?li chodzi o kompilacj?, to otsa pod linuxa b?d? musia? skompilowa? na vpsie? U siebie na komputerze z windowsem xp nie moge?

Zainstaluj u siebie linuxa jako 2 partycja z 3 giga miejsca i tam si? naucz jak skompilowa? otsa
Potem to b?dzie piku?.

#Edit
Pan Piku?

#Down
A kij mnie obchodzi jak si? pisze. Wa?ne ?e jest

Ostatnia edycja:

w??cza? jak ju?...

Freeq132, otsa b?dziesz musia? skompilowa? na VPSie. Zdalny pulpit jest zb?dny.

#edit

Pro?ciej b?dzie zainstalowa? linuxa w wirtualce, np Virtualbox. Tak b?dzie mu si? ?atwiej zapozna? z systemem.

I tak tego wszystkiego nie rozkminiam ;D w og?le nie wiem jak tym pleskiem trzeba si? pos?ugiwa? ;p
A ta konsola putty to co to jest jak si? j? w??cza?

Ostatnia edycja:

Pleska i Directadmina sobie odpu??. Bo wydasz niepotrzebnie pieni?dze.
A je?li nie wiesz jak postawi? OTSa, to wynajmij osob? kt?ra zrobi to profesionalnie :)

Na przyk?ad ciebie ;d ?

Zastosuj si? do mojej rady. Zainstaluj sobie ubuntu kt?ry mo?na pobra? za darmo w internecie. Zainstaluj jako 2 partycja. Tam zr?b sobie otsa. Je?eli ci si? uda, na dedyku nie b?dziesz mia? problem?w.

#ollerm
Dlatego ?e s?dze ?e ta osoba ma IQ wi?ksze ni? 50, i rozr??nia orzeszka od banana i nie kliknie sforamatuj ca?y dysk podczas instalacji. Na maszynie wirtualnej b?dzie si? m?czy? sam tydzie? i b?dzie traci? czas.

Ostatnia edycja:

Aragornkk, tak, np mnie :)

Jak nie bedzie umia? postawic linuxa na kawa?ku dysku obok windowsa to zniszczy sobie dane. A potem b?dzie p?aka?, ?e mu windows nie dzia?a.
Wi?c duuu?o lepiej zrobi? to na maszynie wirtualnej. Przynajmniej b?dzie mia? ca?y czas dost?p do windowsa. Mo?e u?y? MS VirtualPC albo Virtualbox - oby dwie s? darmowe.

Jak nie bedzie umia? postawic linuxa na kawa?ku dysku obok windowsa to zniszczy sobie dane. A potem b?dzie p?aka?, ?e mu windows nie dzia?a.

Nie ucz ojca dzieci robi? ;D, to ?e nigdy nie mia?em do czynienia z dedykami, vpsami itp. to nie znaczy ze jestem taki t?py.

M?wi?em, ?e jak wiesz gdzie sie znajduje folder "player" w tibi 8.5+ to ju? jeste? na tyle zdolny aby zainsalowa? linuxa i pobawi? si? w nim. Na pocz?tek polecam ubuntu, nast?pnie debiana(bardziej zaawansowany)
Aby nie by? go?os?owny masz:

EW. pisz na forum o linuxie. Dostaniesz tam fachow? pomoc od zwolennik?w wybijania okien i "maltretowania" pingwin?w.

Do góry