• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Twoje 3 ulubione kresk?wki.

Status
Zamknięty.
Odp: Twoje 3 ulubione kresk?wki.

1. Naruto, Naruto Shippuuden
2. Death Note
3. Fullmetal Alchemist

dragon ball
fullmetal alchemist
sonic the hedgehog

Oczywi?cie po pierwsze Muminki
po drugie Muminki
i po trzecie Muminki

1. Kaczor Donald
2. Krecik - Czechos?owacka bajka wrzechczas?w
3. Smerfy

1. Chojrak tch?rzliwy pies(...)
Ju? si? ba?em, ?e nikt nie pami?ta?, ?e takie co? kiedykolwiek lecia?o.
Osobi?cie to jak by?em m?odszy (5-12 lat) du?o czasu sp?dza?em poza domem, wieczorem jedynie ogl?da?em tv chyba, ?e trafia? si? dzie?, kiedy nie mog?em nikogo znale?? na osiedlu albo nikomu nie chcia?o si? wyj??.

Je?li chodzi o to, co ogl?da?em kiedy? to z 10 takich fajniejszych mia?em do?? trudny wyb?r:
1. Jak w po?cie Yallahari - "Chojrak tch?rzliwy pies" mia?o do?? wci?gaj?c? fabu?? w przeciwie?stwie do innych kresk?wek
2. Atom?wki - za pomys?owo?? Lauren Faust - ona po prostu ma talent do robienia wci?gaj?cych kresk?wek(ci??ko wymieni? co?, co by jej si? nie uda?o). Jej inna kresk?wka trafia dzi? do fan?w innej grupy wiekowej, ni? zak?adano(o tym ni?ej)
3. Johnny Bravo - Mo?na powiedzie?, ?e to hardkorowy koksu tamtych czas?w. Jego teksty po prostu by?y takie g?upie, ?e a? ?mieszne(jeden z najlepszych chyba "Nie by?o ciastek, wi?c kupi?em ZAPRAW? MURARSK?!").

Je?li chodzi o chwil? obecn? zainteresowa?em si? do?? nietypow? grup? fan?w MLP:Friendship is Magic w internecie(fabu?a projektowana przez autork? z pozycji drugiej, zadziwia?o mnie, ?e powa?ni ludzie wklejaj? obrazki z kucykami na kwejka), s? to tzw. "Bronies"(ang. Brother - brat oraz Pony - kucyk). Nie by?o by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ?e kresk?wka ta jest kierowana do ma?ych dziewczynek 7-12 lat, a mimo to skupia du?? ilo?? fan?w p?ci m?skiej w wieku 13-30 lat(je?li nie wi?cej). Zjawisko to dzieje si? na coraz wi?ksz? skal?, liczba fan?w si? zwi?ksza(w grach multiplayer online na czatach oraz na angielskich forach w komentarzach da si? zauwa?y? r??ne odniesienia do MLP). Co mnie bardziej zadziwi?o fani tego 'serialu animowanego' tworz? strony takie jak ponychan oraz pisz? dwie gry mmo(fani!) inspirowane serialem, kt?re s? w fazie pre-alpha.
Postanowi?em obejrze? pierwszy odcinek(sezon pierwszy jest w polskiej wersji, sezon drugi z napisami), by zobaczy? co w?a?ciwie tak urzeka ludzi, ?e doros?y cz?owiek mo?e by? fanem takiego czego? i pisa? mmo na podstawie bajki dla ma?ych dziewczynek. Obejrza?em w?a?ciwie wszystkie odcinki pierwszego sezonu oraz 11 odcink?w drugiego i stwierdzi?em, ?e autorka odmieni?a wygl?d postaci, wracaj?c do swojego dawnego stylu rysowania oraz potrafi zmie?ci? ciekaw? fabu??(ta niestety nie mo?e by? ciekawsza ze wzgl?du na to, ?e ogl?daj? to dzieci) w dwudziestu minutach odcinka(+napisy i theme song jakie? 2 min). Dzi?ki temu uda?o mi si? zrozumie? zar?wno fan?w, jak i hejter?w, kt?rzy nawet nie chc? o tym s?ysze? - sam by?em uprzedzony co do tej nazwy przypominaj?c sobie zabawki kole?anek z generacji pierwszej i drugiej, kt?rych postaci by?y rysowane i projektowane przez inn? osob?(obecna generacja to g4) - po prostu wydawa?o mi si? to ?a?osne i dziecinne, p?ki sam nie zacz??em tego ogl?da?(na szcz??cie przesta?em).

@down
mnie demotywowa?y suchary tej animacji, oraz odcinek, w kt?rym udawa? martwego i jeszcze dosta? za to wp****ol, Twoje pozosta?e przyk?ady sprzed lat by?y do?? ciekawe pod wzgl?dem fabu?y i wykonania graficznego

Co do anime jest oddzielny temat, jednak widzia?em urywki kilku odcink?w dragon balla Z i obejrza?em kilka odcink?w Pokemon?w. Gdybym zna? rozk?ad emisji na RTL 7 zapewne bardziej zainteresowa? bym si? ?wiatem DB. Pozosta?e anime jako? do mnie nie trafiaj? - s? przesadnie robione albo po prostu s? jak seriale rysunkowe(tu GTO i jeszcze jakie? inne anime ogl?da?em na hyperze kiedy?, po 15 minutach zmieni?em kana? bo umiera?em z nud?w). Btw. seriale animowane bez postaci ludzkich nie podchodz? pod anime, nie?

Ostatnia edycja:

Par? lat temu na miejscu pierwszym zdecydowanie by? Ach Ten Andy, poniewa? podoba?y mi si? pomys?y na 'kawa?y', dowcipy. Inspirowa?o mnie to.. po prostu co? wspania?ego. Na drugim miejscu mo?na by?o zakwalifikowa? Chojrak : Tch?rzliwy Pies, najbardziej co mi si? podoba?o, to teksty tego 'dziadka'. Oczywi?cie nie mo?emy zapomnie? o 'Oggy i karaluchy', r?wnie? ?wietna produkcja. By?o tego na prawd? wiele - Odlotowe Agentki, Witch Czarodziejki, Ed, Edd i Eddy (i wiele, wiele wi?cej), lecz z tego chyba wyros?em. Najlepsze kresk?wki lecia?y na Fox Kids, lecz odk?d zmienili nazw?/kana? na Jetix, to wszystko si? posypa?o.

Aktualnie interesuje mnie Anime, ogl?dam do?? sporo.. mog? poleci? :
1) Bleach,
2) Full Metal Alchemist : Brotherhood,
3) Mirai Nikki,
4) Ao no Exorcist,
itp.

Regards,
Xanosta

Anime chyba nie mo?na uzna? jako kresk?wke , wi?c :
1.Byle do przerwy.
2.?wiat wed?ug Ludwiczka.
3.???wie Ninja.

1. ?wiat wg. Ludwiczka <-- chyba w historii nie by?o lepszej kresk?wki.
2. Ach ten Andy
3. Chojrak tch?rzliwy pies

Bawimy sie w kreskowki czy anime bo ja juz nie wiem, 2 rozne swiaty a jedni wypisuja to jedni tamto...
Co do kreskowek to:
Tom i Jerry, Kaczor donald(komixy tez, w swoim czasie mialem cala serie gigantow) i swiat wg. ludwiczka.
To sa epickie kreskowki, choc znalazlo by sie moze jeszcze cos ciekawego.
Jesli chodzio anime... Tu ciezko wybrac 3 bo naprawde duzo dobrych pozycji jest.

Elfen lied? Schizowe, ale jest super.
Angel Beats, to pewnie bym dal w 3 bo jest zarabiste.
Death Note, jedno z najelpszych anime ever...
Code geass, oba sezony zarabiste.
Hellsing, wole ultimate, ale tez tv i ova sa super.
FMA:B, brotherhood chyba lepszy od wczesniejszych.
Normalnie bym dorzucil one piece, bo w teori najlepsze, najdluzsze i najwiecej sprzedannych kopii, ale nie ogladalem bo mi sie nie podoba kreska, a raczej sryl rysowania samych bohaterow, bo jak by byli narysowani taka kreska tylko inaczej wygladali to by bylo git.
Clannad. Jedno z lepszy dramatow.
Air, jw, choc troche slabsze, to i tak super.
Chobits, ciekawy pomysl i cos innego, mozna sie duzo posmiac tez w dobrych momentach.
Ao no exorcist bym dorzucil jak by bylo calkowicie tak jak idzie manga, bo anime jest tylko reklamowka, ktora wyszla niezle, ale jak by zrobili calosc to by moglo byc lepiej o poziom.
Black Rock Shooter, czekam na wiecej, choc po tej filmowej zapowiedzi duzo jest niejasne, to i tak ciekawi, a moze i nawet bardziej przyciaga.
5 Centimeters per Second, cudo, ale nie dla wszystkich, trzeba pomyslec troche...
Jeszcze bym dorzucil z 15 ulubionychtytulow a to by byla dopiero mala czesc mojej listy, a wiekszosc z tego co ogladalem jest super. Pojedyncze tytuly z ocenami ponizej 5. A zazwyczaj dostaje wszystko miedzy 6 a 10 ode mnie, bo jest super.
Tak wiem troche sie rozpisalem na temat anime, ale 3 sie wybrac nie da. To jakby dac dziecku koszyk slodyczy i powiedziec, ze moze zjesc tylko 3 cukierki xd

Troch? nie na temat ,ale pozwol? sobie wymieni? trzy ulubione Anime ,okey ?:D

1.One Piece <333
2.Elfen Lied <33
3.Vampire Hunter D: ??dza krwi <----- Zajebiste !!!! <3

1. Myszka Miki.
2.Tom i Jerry.
3.Bakuman <3

1. Hakuna Matata (jako? tak. ;d)
2. Smerfy