• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Temple position is wrong

Status
Zamknięty.

tux

Active User
Liczba reakcji
0
Witam, mam problem, a mianowicie gdy zrobie konto i gracza i sie zaloguje to jest normalnie w temple. Ale jak padne to pokazuje sie tytulowy napis "Temple position is wrong" sprawdzam w bazie danych i pozycje s? ustawione na zero w charze kt?ry padl, zmieniam spowrotem na temple i loguje sie... Powie mi kto? jak to zrobi? by po padni?ciu spowrotem odrodzi? si? w temple? Dam reput za pomoc...

Odp: Temple position is wrong

Sprowadzi w bazie jakie masz town_id, je?li nie masz takiego miasta na mapie ustaw w bazie gracza poprawne town_id.

Jak w config w acc ustawilem na town id 1 i nic ciagle daje dla charcterow town id 5 oco biega jak to zmienic ??

Jak w config w acc ustawilem na town id 1 i nic ciagle daje dla charcterow town id 5 oco biega jak to zmienic ??
Wejdzie w accountmanagement.php i znajd? w tym pliku tak? linie:
PHP:
$player->setTownId
I tam b?dzie pisa?o mi?dzy nawiasami 5 i tam zmieni na 1.

Xart Irok z tego co pami?tam postacie w Aac by G?sior robione s? na podstawie kopii istniej?cych postaci czyli te "Rook Sample" itd. Musia?by w nich pozmienia? town_id.

Xart Irok z tego co pami?tam postacie w Aac by G?sior robione s? na podstawie kopii istniej?cych postaci czyli te "Rook Sample" itd. Musia?by w nich pozmienia? town_id.
Akurat town_id jest ustawiane z config.php, ale m?j kolega zaliczy? wpadk? z tym ?e wywali? ustawianie miast za pomoc? config.php.

Niemoge znalesc tej linijki szukalem wszedzie :((( MAsz moze + - gdzei ona mzoe byc ?? Czekam Obiecuje ci 2 ' + '.

Pozdraiam,
~Xiach

Teraz przegl?da?em SVN kolegi z g?siorem i ustawienia postaci zosta?y ju? naprawione mo?na ju? pobra? poprawiona wersje z tych .

G?wno prawda, problem rozwiazalem juz dawno xD no wi?c wystarczylo w mapce zrobic miasto i temple ustawic... Ale dzieki za dobre ch?ci ;]

Status
Zamknięty.
Do góry