• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tego wirusa nie da si? powstrzyma?

Status
Zamknięty.
Odp: Tego wirusa nie da si? powstrzyma?

Jest ju? 4 stopie? WHO. Jednak mo?e by? to upierdliwe jak powiedzieli.
Zara?eni na lotniskach wcale nie musz? mie? objaw?w, a osoby z gor?czk? mog? mie? zwyk?e przezi?bienie.
Moim zdaniem wszystkich wracaj?cych z Meksyku/USA powinno si? podda? obserwacji.
Choroba mo?e da? o sobie zna? dopiero po jakim? czasie.
Wydaje mi si?, ?e nied?ugo b?d? jakie? szczepionki, ale ja i tak z tego nie skorzystam.
Na ludzk? gryp? w USA rocznie umiera ponad p?? miliona os?b.
Zobaczymy jak to b?dzie, ale jak dla mnie to nie jest a? tak powa?ne.

Ostatnia edycja:

Grypa zabijaj?ca tylu ludzi jest nieobliczalna. Nie wiadomo, kto, gdzie j? mo?e mie?. Tak jak pan @up powiedzia?: "Zara?eni na lotniskach wcale nie musz? mie? objaw?w". Nie musz? ale mog? si? np. nie przyzna?. Boj? si? mo?e rozg?osu, ?e to oni a nie kto inny s? chorzy. Nie b?d? gl?dzi?, zobaczymy jak si? sprawa potoczy.

Pozdro
Jim~

Nowe niusy:

Pojemnik, w kt?rym znajdowa?y si? fiolki z wirusem ?wi?skiej grypy, eksplodowa? w poci?gu intercity jad?cym z Sankt Gallen do Genewy - podaj? niemieckie portale informacyjne. Fiolki nie zosta?y jednak uszkodzone. Policja zatrzyma?a poci?g i na wszelki wypadek spisa?a nazwiska wszystkich pasa?er?w.

Do incydentu dosz?o w poniedzia?ek wieczorem.

Technik z laboratorium Centrum Grypy w Genewie przewozi? fiolki z pr?bkami wirusa pochodz?ce z instytutu weterynaryjnego w Zurychu. Fiolki trzymano w pojemniku z suchym lodem. Pr?bki potrzebne by?y do przeprowadzenia test?w w zwi?zku z wybuchem epidemii w Meksyku.

M??czyzna podczas podr??y zasn?? w poci?gu. Niedaleko Fryburga technik us?ysza? trzask. Jak si? okaza?o, dosz?o do nieoczekiwanej reakcji chemicznej i pojemnik eksplodowa?. Zawiadomiono policj? i w?adze kolei. Policjanci zatrzymali poci?g niedaleko Lozanny.

?r?d?o :

Kobieta, kt?ra zg?osi?a si? do szpitala w Zielonej G?rze z podejrzeniem zara?enia wirusem ?wi?skiej grypy, nie jest jego nosicielem - poinformowa?a przed chwil? minister zdrowia Ewa Kopacz.

?r?d?o :
Ciekawe czy wirusa stworzyla natura czy cz?owiek ?

Macie tu swoj? gryp?. Nied?ugo b?dzie na ni? szczepionka, wi?c nie ma si? co obawia? jak na razie. Lotniska s? obserwowane, podejrzani hospitalizowani. Nie ma ?adnych powod?w do paniki, kt?r? media tylko siej?, jednak to nawet lepiej, ludzie zaczn? uwa?a?...
Ja tylko czekam, a? jaki? niewykszta?cony cz?owiek b?dzie si? ba? podej?? do ?wini, bo jest taka grypa ;]
Pozdrawiam.
xd.

Mamy tu swoj? grype! W?a?nie! Moja Pani od historii zawsze m?wi?a ?e nad wszystkim co si? dzieje jest jedno : POLITYKA!
Szczepionki hm? Na ptasi? grype by?y szczepionki dost?pne wsz?dzie, szczepienie darmowe, lecz samemu trzeba by?o kupi? preparat za oko?o 300 z?, niez?y biznes nie?
Tak samo mo?e by? teraz, ludzie szczepta si? bo po umierata, ludzie w panike, a kasa leci, rok p??niej wszystko ucichnie, ludzie zapomn?, a nowy mercedes farmaceutyka stoi przed domem dalej... ;)

Ja tam uwa?am tak...
Ptasi? gryp? te? straszyli, by?o tyle zaka?e? etc. i wszystko ucich?o.
Z tym pewnie b?dzie tak samo.

Btw. TVN24 i reszta tego typu program?w ca?y czas apeluje 'Nie popadajmy w panik?!'. Tylko przez przypadek ca?y czas nadaj?c o ?wi?skiej grypie w?a?nie t? panik? rozsiewaj?.
@up
Mo?e i tak by?.
Dzisiaj wszystko obraca si? wok?? $$$ i polityki.

No c??, je?li jest H1N1 w Polsce, to chyba u mnie w mie?cie. Dzisiaj jak by?em w szkole, to s?ysza?em przynajmniej 50 razy (tak! 50!) karetk?, stra? po?arn? (najcz??ciej, kwarantanna?) i policj? (radiow?z prewencji, kratki w oknie klamki od zewn?trz itp.)

Pandemii nie b?dzie, tak samo nie b?dzie szczepionki. Sko?czy si?, jak na ptasiej grypie, oka?e si?, ?e wirus ulegnie zmutowaniu, poprzez co b?dzie mniej gro?ny dla cz?owieka i blablabla. A naszej minister nawet nie cytujcie, bo ona si? tak na tym zna, jak ja...

No c??, je?li jest H1N1 w Polsce, to chyba u mnie w mie?cie. Dzisiaj jak by?em w szkole, to s?ysza?em przynajmniej 50 razy (tak! 50!) karetk?, stra? po?arn? (najcz??ciej, kwarantanna?) i policj? (radiow?z prewencji, kratki w oknie klamki od zewn?trz itp.)

To by?a jaka? aluzja, czy naprawd? reprezentujesz sob? tak ma?o ; s?

Btw@ M?wi?c "Nie panikujcie" rozsiewa si? jeszcze wi?ksz? panik?, by?o tak i b?dzie. Je?li w polsce nie b?dzie PANDEMII, czyli ile? tam procent chorych to si? nie zaszczepi?, do meksyku nie jad? = )

Ojj nie zauwa?y?em tego tematu jeszcze wczoraj gada?em, a pier** g?upoty w tych mediach, ale gdy obejrza?em par? filmik?w na Interia.tv to si? troch? zastanowi?em nad wszystkim i jedno mnie dr?czy.
Jak m?g? powsta? wirus, kt?ry jest mutantem ludzkiej, ?wi?skiej i ptasiej grypy?
Ogl?daj?c te filmiki dowiedzia?em si?, ?e jest jaki? lek, kt?ry pomaga w leczeniu tej "?wi?skiej" grypy
Link:

Kumpel mi m?wi?, ?e gdzie? s?ysza?, ?e jaki? uczony m?wi? o ?wi?skiej grypie, ?e ona przenosz?c si? z cz?owieka na cz?owieka jest s?absza. Czy to prawda? nie wiem ale mam nadziej?, ?e tak. Co do szczepionek to Ci wielcy biolodzy czy kij wie kto tam tym si? zajmuje powinni stawa? na g?owach by wynale?? skuteczny lek, gdy? z ?wi?sk? gryp? nie ma ?art?w, bo np. taka ptasia to tam przy ilu? stopniach celcjusza gin??a, a ten wirus raczej nie i jeszcze roznosi si? drog? kropelkow? co mo?e wybi? wszystkich ludzi. Widzia?em w paru postach jak kto? pisa? o 2012 roku mo?e i prawda, a mo?e nie lecz sp?jrzcie, ?e ju? nas mo?e wyko?czy? jaka? "?wi?ska" grypa, kt?ra tak mi si? zdaje zosta?a stworzona przez cz?owieka.

Eh, czasami ?a?uj?, ?e nigdzie nie wyje?d?am, a np. teraz jestem z tego zadowolony. Przynie?? jaki? shit nie jest trudno. Ostatnio czyta?em o kolesiu kt?ry musia? amputowa? sobie obie nogi cus ugryz? go ma?y paj?czek gdzie? w Amazonii. ~~'

W Polsce jest ju? na pewno, roznosi si? to jak... =x Pewnie za nied?ugo mapka google b?dzie ca?a pokryta znacznikami. Chcia?bym inaczej zej?? z tego ?wiata ni? przez b??dy w kodzie genetycznym jakiego? shitu. _/

Hmmm... skoro to ?wi?ska grypa, a przechodz?c z organizm na organizm jest s?absza, trzeba po?wi?ci? troch? zwierzyny hodowlanej xD Ale czemu ?wi?ska? Czy?by na ?winiach by?a najsilniejsza? A mo?e tak se? A mo?e to rzeczywi?cie nie mutacja, lecz tw?rz cz?owieka? Talibowie pewnie chc? wielkiej anarchi. Ale rzeczywi?cie, mo?e 2012 b?dzie ko?cem xD Przez te par? lat H5N1 dokona?a co nieco na Ziemi, H1N1 mo?e troch? wi?cej :P A co b?dzie w 2012? Mo?e H0N0? Kto wie, mo?e to terrory?ci chc? rozwalic Ziemi? albo rzeczywi?cie 2012 ko?cem ?wiata :P

New Niusy ;d

Obecnie w Polsce s? trzy osoby z podejrzeniami ?wi?skiej grypy - informuje G??wny Inspektorat Sanitarny. Dwie osoby s? w szpitalu na warszawskiej Woli, jedna w szpitalu w Elbl?gu. Wszyscy przyjechali niedawno z Meksyku - m?wi portalowi Gazeta.pl Tomasz Misztal z GIS.

W Warszawie, w wojew?dzkim szpitalu zaka?nym na Woli le?y kobieta, zameldowana w Sochaczewie obywatelka Meksyku, kt?ra wr?ci?a do Polski 24 kwietnia. Dwa dni p??niej zg?osi?a si? do prywatnej kliniki z objawami grypy. Dzi? zdecydowano si? na jej hospitalizacj?.

W szpitalu zaka?nym jest te? Polak, kt?ry z Meksyku wr?ci? dwana?cie dni temu. On te? od kilku dni uskar?a? si? na objawy grypopodobne i te? zosta? dzi? hospitalizowany. W tym przypadku lekarze podejrzewaj? jednak przezi?bienie. Wirus ?wi?skiej grypy wyl?ga si? w ci?gu dziesi?ciu dni.

Trzeci przypadek jest w Elbl?gu. To Polka, kt?ra z Meksyku wr?ci?a tak?e 24 kwietnia. - Pobrali?my wymazy, przeprowadzane s? badania na szczep grypy. Pacjenci czuj? si? dobrze, Nie mamy si? czego obawia? uspokaja Tomasz Misztal. Jutro a najdalej pojutrze dowiemy si?, czy chorzy maj? lekkie przezi?bienie, czy te? s? to pierwsze przypadki tak zwanej “?wi?skiej grypy” w naszym kraju.

Wczoraj na Ok?ciu do lekarzy zg?osi? si? te? m??czyzna, Meksykanin kt?ry podejrzewa? u siebie ?wi?sk? gryp?. Zosta? przebadany, lekarze nie stwierdzili, by by? zara?ony jak?? odmian? grypy. Meksykanin nie zosta? umieszczony w szpitalu, pozostaje jednak pod obserwacj?.

Gubernator Kalifornii Arnold Schwarzenegger og?osi? “stan zagro?enia” w zwi?zku ze ?wi?sk? gryp?, kt?ra w Meksyku zabi?a ju? prawdopodobnie ponad 150 os?b. Gubernator podkre?li? jednak, ?e ma konieczno?ci wszczynania alarmu.

Schwarzenegger powiedzia?, ?e og?oszenie stanu wyj?tkowego pozwoli Kalifornii ograniczy? rozprzestrzenianie si? ?wi?skiej grypy w regionie, w kt?rym zanotowano dotychczas 11 zachorowa?.

Nie stwierdzono co prawda, przypadk?w ?miertelnych, cho? w Los Angeles trwaj? badania dw?ch “podejrzanych” zgon?w. Dwaj m??czy?ni - 33- i 45-letni - przed ?mierci? wykazywali objawy zaka?enia gryp?.

Je?li badanie potwierdzi?oby ?mier? z powodu grypy, by?yby to pierwsze ?miertelne przypadki w Stanach Zjednoczonych.

To tyle...Oby ten wirus szybko zdech? :mad:

Obecnie w Polsce s? trzy osoby z podejrzeniami ?wi?skiej grypy - informuje G??wny Inspektorat Sanitarny. Dwie osoby s? w szpitalu na warszawskiej Woli, jedna w szpitalu w Elbl?gu. Wszyscy przyjechali niedawno z Meksyku - m?wi portalowi Gazeta.pl Tomasz Misztal z GIS

Kurwa ja jestem z Elbl?ga. O w pizde pakuje gacie i wypie**alam, bo pewnie w Elb?gu wybuchnie Pandemia albo jaka? Epidemia xD ale i tak nie mam gdzie z**ba?, wsz?dzie gdzie nie pojade znajdzie si? choroba.

C?? pogodzi? si? ze ?mierci? musimy :D

Jed? do meksyku tam napewno uchronisz si? przed ?wi?sk? gryp? ;p

Zobaczcie to :
1461.jpg

nie ma sie z czego smiac ;/ to jest co raz powazniejsze :

Ju? trzy przypadki zachorowa? na ?wi?sk? gryp? potwierdzono w Niemczech - poinformowa? Instytut Roberta Kocha w Berlinie.

Nowego wirusa A/H1N1 wykryto u oko?o 30-letniego pacjenta z okolic Ratyzbony w Bawarii, kt?ry przed tygodniem wr?ci? z wycieczki do Meksyku.

Kolejny przypadek potwierdzono w Hamburgu u 22-letniej kobiety, kt?ra po powrocie z podr??y do Meksyku zosta?a przyj?ta do szpitala z objawami grypy.

Tak?e trzecia chora osoba - 37-letnia mieszkanka Kulmbach w bawarskim regionie G?rnej Frankonii, przebywa?a niedawno w Meksyku.

Minister zdrowia Bawarii Markus Soeder poinformowa?, ?e u kobiety tej przebieg infekcji by? ?agodny. - Obecnie jest ona ca?kowicie zdrowa - powiedzia?.

Znacznie polepszy? si? r?wnie? stan chorego z Ratyzbony. Przebywa on jednak jeszcze w szpitalu, poniewa? infekcja wirusem grypy wywo?a?a komplikacje w przebiegu innej choroby, na kt?r? cierpi m??czyzna.

- Nie ma powodu do paniki, ale nale?y zachowa? czujno??, dzia?a? rozs?dnie i konsekwentnie - powiedzia? Soeder.

Tak?e Instytut Roberta Kocha uspokaja w swoim komunikacie, ?e “nie istnieje og?lne zagro?enie” dla mieszka?c?w Niemiec w zwi?zku z wykryciem wirusa ?wi?skiej grypy. Obecnie dost?pne leki przeciw wirusowi grypy okazuj? si? skuteczne w walce z chorob?. Instytut zaleca przestrzeganie zasad higieny, w tym cz?ste mycie r?k.
?r?d?o :

t? gryp? zainteresowalem sie 3 - 4 dni temu i co raz bardziej sie jej boje...

#Hulala

Co te zdj?cie oznacza ?

#Topick

Higiena, cz?ste mycie r?k i inne to trzeba robi? ca?y czas.

Jak moje obliczenia m?wi?, pierwsza straszna epidemia zacze?a si? w Chinach czyli Azji, a druga epidemia zacze?a si? w USA czyli trzecia epidemia zacznie si? w Europie

Czy? ja nie jestem super ? xD

Tak z ciekawo?ci czy ten virus jest ju? w Polsce bo s?ysza?em, ?e jest na granicy ze strony Niemczech...

W Polsce nie ma osoby zara?onej tym wirusem. Jak na razie niemcy to nie polska

Status
Zamknięty.
Do góry