• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Szeroko poj?ty rozw?j czytelni

Status
Zamknięty.

One

My?l?cy
Liczba reakcji
216
Witam.

Mam kilka pomys??w dotycz?cych rozwoju dzia?u Czytelnia.

Chcia?bym zobaczy? co? w rodzaju konkurs?w pisarskich - nie podoba? mi si? TOTM, bardziej co? w stylu ligi, na zasadzie jak maj? mapperzy i skrypterzy, pojedynk?w 1v1, temat by wybiera?a osoba trzecia. Chcia?bym si? zaj?? promocj? tego dzia?u - sam pisz? wiele opowiada? i wierszy, wi?c dlaczego konkursy nie mog?yby sta? si? zach?t? dla innych? Wiele os?b kt?re widzia?em w Czytelni naprawd? umie pisa?, a warto by?oby zrobi? co? w tym kierunku, aby szuka? nowych pisarzy. Wprowadzi? co? na zasadzie opowiadania miesi?ca (w innej formie ni? dotychczas), po prostu - u?ytkownicy pisali by opowiadania normalnie, najlepsze by?oby wybierane i nagradzane. Oczywi?cie rozumiem, w miesi?c mo?e tyle tekst?w nie powsta?, dostosowywa?o by si? to do tempa pisarzy. Usun?? zatwierdzanie opowiada?, a gorsze teksty usuwa? - dlaczego? Ot?? gdy kto? napisze tekst, u?ytkownicy sami mog? go oceni? czy jest dobry czy nie, by?o dawniej co? na zasadzie propozycji. Teraz trzeba czeka? na Moderatora - by? mo?e jest to lepsze rozwi?zanie, lecz naprawd? rygorystyczne oceny m?odych pisarzy nie s? zach?caj?ce do dalszej pracy. W odpowiedzi na g?upie prowokacje jest system ostrze?e?, kt?ry by temu zapobieg?.

Reasumuj?c:

1. Wprowadzenie sta?ego konkursu pisarskiego na zasadzie ligi.

2. Tekst miesi?ca wybierany z normalnych opowiada?.

3. Usuni?cie konieczno?ci zatwierdzania opowiadania.

Je?eli pomys? z lig? by?by zaakceptowany, by?bym got?w podj?? si? organizacji, zupe?nie za nic, zale?y mi tylko na rozreklamowaniu i troch? o?ywieniu tego dzia?u.

Dzi?kuj?.

Odp: Szeroko poj?ty rozw?j czytelni

1. Bez zb?dnej dyskusji, oczywi?cie na tak.
2. Tak, ale osoba, kt?ra pisze dane opowiadanie, powinna dodawa? adnotacj?, czy chce bra? w tym udzia?.
3. Tak.
Trzy razy tak, przechodzisz do nast?pnego etapu.

Dobry pomys?. Z lig? mo?e by? krucho z uczestnikami, ale spr?bowa? zawsze mo?na. Problem mo?e by? r?wnie? z nagrod?, ale my?l?, ?e kadra ufunduje jaki? medalik i reputacje.

Co do drugiej propozycji, to nie bardzo rozumiem. Tu chodzi o to, ?e moderator dzia?u wybiera? by opowiadania z tych, kt?re ju? istniej??

A co do trzeciej, to jak najbardziej za. W og?le, nie rozumiem, dlaczego tematy tam s? do akceptacji.

Ostatnia edycja:

Z lig? warto spr?bowa? : )

Wyja?niam pkt. 2

Wybranie najlepszego opowiadania z tekst?w dodanych do czytelni w danym miesi?cu, lub innym okresie czasowym. Mo?na tak jak napisa? Nemo - adnotacja autora, je?li nie chcia?by bra? udzia?u w konkursie. Oczywi?cie opowiadanie wybierali by u?ytkownicy.

Wszystkie punkty opr?cz 2 s? dobre, jednak je?li autorzy tych opowiada? nie s? anonimowi, koledzy mog? zacz?? g?osowa? na nich bo ich lubi? ; )

Nie, nie ma sensu kombinowa?. Zapewne nikt nie b?dzie bawi? si? w pisanie d?ugich opowiada? w zamian za punkty reputacji. Era dobroczy?c?w ju? min??a (przez co zyski Alastorowi spad?y i zdecydowa? si? na sprzeda? forum).

(przez co zyski Alastorowi spad?y i zdecydowa? si? na sprzeda? forum).

Powiem tak - nie wiesz, nie pierdol.

Odno?nie twoich pomys??w, my?l?, ?e mo?na spr?bowa? ligi "pisarskiej". Tekst miesi?ca, to co? co jest obecnie organizowane pod nazw? TOTM.

TOTM jest w mojej opinii pora?k?, szuka?em alternatywnego rozwi?zania, zobaczymy z czasem jak to wyjdzie.

Prosi?bym SENSOWNIE argumentowa? swoje stanowiska, nie tak jak zrobi? to Antoniusz, nie do??, ?e nie odpowiedzia? na zadane pytania, napisa? co? "ni w pi??, ni w dziewi??" i robi zamieszanie.

(przez co zyski Alastorowi spad?y i zdecydowa? si? na sprzeda? forum).
Punis, s? ludzie i taborety...
@topic
Ja jestem na tak. Czytelnia to do?? wa?ny element forum, a upada. Fajnie by by?o zrobi? co? kreatywnego, powalczy? z mi?ymi osobami, oraz wygra?.

Punkt 1) Jestem na tak, po prostu pomys? mi si? podoba.

Punkt 2) Ju? to istnieje pod nazw? TOTM - Text Of The Month

Punkt 3) Jak najbardziej jestem na tak. Po co to tam w og?le jest?

Pozdrawiam,
Owca155.

1. Wprowadzenie sta?ego konkursu pisarskiego na zasadzie ligi.

Podoba mi si? - tak.

2. Tekst miesi?ca wybierany z normalnych opowiada?.

Je?li to ma by? co? w stylu 'Galerii tygodnia' w dziale 'Galerie Mapperskie', to jestem jak najbardziej na tak.

3. Usuni?cie konieczno?ci zatwierdzania opowiadania.

Tutaj si? waham. Z jednej strony jestem za, bo nie zawsze jest Moderator, kt?ry mo?e zaakceptowa? to opowiadanie. Z drugiej strony sam mam za zadanie akceptowa? tematy w dziale 'Servery' i wiem, ?e jest to (przynajmniej tam) konieczne, bo jeden z drugim za?o?y g?upi temat (je?li chodzi o 'Czytelni?' to np. 'M?j wierszyk' i b?dzie jaki? shit 4-wersowy). Tutaj wol? odda? g?os innym. ; p

Og?lnie pomys?y dobre, bo lubi? pisa? opowiadania.

Pozdrawiam.

Punkt pierwszy spodoba? si? w?a?ciwie wszystkim, wi?c nie musz? nic na jego temat pisa?.

Co do punktu drugiego, chodzi?o mi w?a?nie o co? takiego jak napisa? Xervin - wybierane by by?o przez wcze?niej wyznaczonych u?ytkownik?w.

Punkt trzeci - g?upie tematy by?yby usuwane, a ich autorzy karani - akurat w opowiadaniach dawanie temat?w do akceptacji jest ca?kowicie bezsensowne.

A teraz taki humorystyczny akcent:

Shit 4-wersowy powierzchniowo oceniony,
O wierszu zosta?e? bezczelnie obra?ony.
By?e? na wszystkich krytyk?w celowniku,
A teraz wyl?dowa?e?, w ?mietniku.

:)

Pierwszy pomys?, dobry. Zawsze to jakie? urozmaicenie. Tylko przyda?o by si?, aby kto? ufundowa? jakie? porz?dne nagrody, aby by?o troch? uczestnik?w.

Drugi pomys? te? dobry. TOTM nie wypad? za dobrze, wi?c mo?na by spr?bowa? tego.

A trzecia propozycja jest mi oboj?tna, poniewa? nie pisz? opowiada?.

?eby nie potrafi? zrozumie? takiego zdania. Kim?e trzeba by?? Ka?dy kto m?wi, ?e pierdol?, widocznie sam by? pierdolony. Sp?jrzcie na to forum. To praktycznie trup. Niegdy? by?o tutaj wielu ludzi, kt?rzy pisali ciekawe posty - dzi? dzieci pokroju Micha. Tote? sprowadza si? do tego, ?e forum stopniowo pustoszeje - zyski z reklam spadaj?, Alastor mniej zarabia, nie ma czasu na naprawienie tej?e sytuacji - odsprzedaje forum naiwniakowi (b?d? zmienia nick i robi marny konkurs, kt?ry nie pomo?e).
Dlatego te?, aby forum przybra?o trochu u?ytkownik?w (nie troll?w) potrzebne s? radykalne zmiany, nie kosmetyczne. To tak, jakby cz?owiekowi bez nosa przypudrowa? cz??ko (jak my?licie, wy?adnieje w waszych oczach?). Ta zamiana dotyczy pudrowania czo?a, tote? m?wi? jej stanowcze: nie.

D??: dzieciaczku, tak trudno zrozumie?, ?e ty chcesz po prostu ?adnie pomalowa? trupa? To sie logiki nie ima, tote? po chuja traci? na to czas? Jednak?e, za rad? Pana dr. House ("Nie walcz z idiotami. Pierw zni?? Ci? do swojego poziomu, by nast?pnie wygra? do?wiadczeniem") nie odpowiem na wyzwiska jakie skierowa?e? w moj? stron? - nie warto marnowa? czas, by pochyli? si? i podnie? - z chodnika - ma?ego, ubrudzonego ?miecia (tak, to metafora).

Ostatnia edycja:

?eby nie potrafi? zrozumie? takiego zdania. Kim?e trzeba by?? Ka?dy kto m?wi, ?e pierdol?, widocznie sam by? pierdolony. Sp?jrzcie na to forum. To praktycznie trup. Niegdy? by?o tutaj wielu ludzi, kt?rzy pisali ciekawe posty - dzi? dzieci pokroju Micha. Tote? sprowadza si? do tego, ?e forum stopniowo pustoszeje - zyski z reklam spadaj?, Alastor mniej zarabia, nie ma czasu na naprawienie tej?e sytuacji - odsprzedaje forum naiwniakowi (b?d? zmienia nick i robi marny konkurs, kt?ry nie pomo?e).
Dlatego te?, aby forum przybra?o trochu u?ytkownik?w (nie troll?w) potrzebne s? radykalne zmiany, nie kosmetyczne. To tak, jakby cz?owiekowi bez nosa przypudrowa? cz??ko (jak my?licie, wy?adnieje w waszych oczach?). Ta zamiana dotyczy pudrowania czo?a, tote? m?wi? jej stanowcze: nie.

Ciesz? si?, ?e wiesz wszystko o tym co zrobi? Alastor i o obecnej sytuacji na forum. Czyta?em twoje posty, zachowujesz si? w ka?dym temacie jak dziecko, dlatego prosz? ci?, niczym swej opinii nie uargumentowa?e?, jedynie robisz zamieszanie... Radykaln? zmian? by?oby przekre?lenie nickname'a twojej osoby, na koniec - nie wypowiadaj si? wi?cej w tym temacie, piszesz posty nie na temat, ?al mi si? robi takich os?b, kt?re chc? tylko co? spierdoli?. Widzisz ja si? staram, ?eby co? zmieni?, o?ywi? chocia? jeden dzia?. I na koniec - jak chcesz pisa? o tym, jak ci przykro z powody sprzeda?y forum, czy jakie? inne pierdolenie to nie tutaj.

I w odwo?aniu do tematu.

Wszystkim pomys?y si? spodoba?y (opr?cz jednej osoby o bardzo niskim poziomie), po konsultacji pomys? drugi b?dzie zamieniony w pojedynki 1v1. Je?eli kadra zezwoli chcia?bym si? tym zaj??.

S? osoby kt?re chc? co? zrobi? dla forum, a przez osoby pokroju Antoniusza, kt?re maj? wiele do powiedzenia a nic w tym kierunku nie zrobi?, jedynie sytuacja si? pogarsza.

#up

Dzi?ki, skorzystam z rady.

Ostatnia edycja:

Mi to lotto, bo w og?le tam nie wbijam. Jednak gdybym by? pisarzem to dziwi?bym si? dlaczego te zmiany nie s? jeszcze wprowadzone.

1. Na pewno taka liga b?dzie czym? ciekawym dla pisarzy, b?d? mogli si? wykaza? i rywalizowa?.
2. Jaka? pochwa?a za wysi?ek w?o?ony w dobrze napisan? prac? zawsze si? przyda.
3. Dlaczego to w og?le zosta?o wprowadzone?;o

@Antoniusz
Dlaczego wsz?dzie usi?ujesz wykaza?, ?e jeste? najm?drzejszy ;o

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry