Archimonde
Suple!
- Liczba reakcji
- 259
Zauwa?y?em ostatnio par? pr??b o skrypty do switch shop postanowi?em da? zrobione skrypty przezemnie jak i map?. Skrypt jak i mapa by?y robion? pod wersj? tibi pod protoko?em 8.20 & 8.31 i testowane na silniku TFS nie pami?tam kt?ra wersja.
linijka do actions.xml do ka?dego skryptu trzeba robi? po 1 i z w?a?ciwym uniqueid jak i nazw? jak checie to mo?ecie zawsze zmieni? uniqueid na jakie checie
<action uniqueid="ppm na dzwignie i w properties jest uniqueid" script="lokalizacja skryptu"/>
budowa skryptu:
local RuneId = 2313 -Id runki kt?r? dostaniemy
2001 - ID backpacka w kt?rym dostaniemy runy/potionki
15 - ilo?? pocisk?w w runie kt?r? dostaniemy ,je?eli b?dzie to miksturka to ustawione jest na 1
for i = 1, 20 do - ilo?? przedmiot?w w bp 1=ile bp 20= ilo?? runek (co do tego nie jestem pewien gdy? kiedy robi?em ten skrypt co by?o dawno to kumpel mi kaza? wkleji? to)
Link do mapy jak i skrypt?w na backpacki runek i potionk?w
Mapa jest umieszczona w prawym g?rnym rogu.
Ale? oczywi?cie skan:
Hah xD
PS. mog? by? liter?wki itp. gdy? spieszy?em si? bardzo.
linijka do actions.xml do ka?dego skryptu trzeba robi? po 1 i z w?a?ciwym uniqueid jak i nazw? jak checie to mo?ecie zawsze zmieni? uniqueid na jakie checie
<action uniqueid="ppm na dzwignie i w properties jest uniqueid" script="lokalizacja skryptu"/>
budowa skryptu:
local Cost = 7500 - koszta za bp runek/potionk?wlocal Cost = 7500
local RuneId = 2313
function onUse(cid, item, fromPosition, itemEx, toPosition)
if doPlayerRemoveMoney(cid, Cost) == 1 then
backpack = doPlayerAddItem(cid, 2001, 1)
for i = 1, 20 do
doAddContainerItem(backpack, RuneId, 15)
end
else
doPlayerSendCancel(cid, 'You don\'t have enough money.')
doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid), CONST_ME_POFF)
end
return 1
end
local RuneId = 2313 -Id runki kt?r? dostaniemy
2001 - ID backpacka w kt?rym dostaniemy runy/potionki
15 - ilo?? pocisk?w w runie kt?r? dostaniemy ,je?eli b?dzie to miksturka to ustawione jest na 1
for i = 1, 20 do - ilo?? przedmiot?w w bp 1=ile bp 20= ilo?? runek (co do tego nie jestem pewien gdy? kiedy robi?em ten skrypt co by?o dawno to kumpel mi kaza? wkleji? to)
Link do mapy jak i skrypt?w na backpacki runek i potionk?w
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć link.
Zaloguj or Rejestracja
Mapa jest umieszczona w prawym g?rnym rogu.
Ale? oczywi?cie skan:

Hah xD
PS. mog? by? liter?wki itp. gdy? spieszy?em si? bardzo.
Ostatnia edycja: