• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Stepy w?asnego pomys?u

Status
Zamknięty.

Caruzo

New User
Liczba reakcji
0
Zainspirowany ostatnim update postanowi?em spr?bowa? swoich si? w tej materii, a wyniki mojej pracy mo?ecie ogl?da? poni?ej. Jak si? spodoba i znajd? troch? czasu to wrzuc? wi?cej, a na razie minimaln? ilo?? zdj?? ;D
step1w.png

step2x.png

Mam nadzieje, ?e si? podoba :)
P.S. Na razie bez resp?w i ded?w ;D

Odp: Stepy w?asnego pomys?u

miejscami kwadratowo, za duzo nasra?e? tych krzak?w, a pozatym to mi si? podoba, sam lubie te pastelowe kolory kt?re dosz?y z updatem, no ale na kolana to tym nie polozysz.

Robisz ten sam b??d co ja, napychasz pe?no dodatk?w, mimo i? wcale lepiej to nie wygl?da.
Wiesz jak wygl?daj? stepy? Zapewne wiesz, wi?c nie b?d? opisywa? Ci jak to powinno wygl?da?.

Jak kolega wy?ej, mi tak?e podobaj? si? te nowe pastelowe grafiki z ostatniego update, ale wol? zosta? przy swojej wersji 8.5.

Porady? Mieszaj czerwone g?ry z tymi szarymi, naprawd? ?adny efekt to daje. Mo?e te nowe br?zowe (w jednym z poprzednich update dosz?y takie zielone) ro?linki na ?ciany g?r?

Pozdrawiam
Oskar

Tak i owszem, wiem, ?e mieszanie tych g?r daje lepszy efekt, ale trzeba umiec je po??czyc :D
W swojej pracy staram sui? mieszac te dwa typy g?r, ale tutaj tego nie widac :D
Po za tym, widzia?em dzie?o Cipsoftu na jednym z OTS?w i te? by?o tam tak du?o krzak?w, tyle ?e po??czone w wi?ksze skupiskach... Tak mi bardziej odpowiada, "klimat" stepu...

Ale ka?dy ma sw?j gust ;)

Te krzaczki jak si? w nie przypatrzy wygl?daj? jakby by?y w rz?dku ..To nie wygl?da za ?adnie ..I te ziemie tez miejscami kwadratowe -.-
Praca na niskim poziomie .. 4/10

By?em na stepach Zao stworzonych przez Cip Soft i faktycznie maj? napchane tych krzak?w, ale nie po ca?ej mapie. Ty zrobi?e? ten b??d, ?e tworzy?e? t?/t? map? wed?ug jakiego? schematu, to znaczy - z zewn?trz jeden rodzaj grounda, nast?pnie kolejny i w ?rodku ma?a plamka trzeciego pod?o?a. Nie powiniene? tak robi?. Mieszanie ground?w polega na losowym ich rozmieszczeniu, to z lewej kawa?ek, to z prawej to w ?rodku. Krzaki powinno si? stawia? w skupiskach, a pomi?dzy nimi ma?e przerwy, tak j?k si? to z drzewami robi.

Czekam na Twoje dalsze prace. Je?li zdo?asz to stw?rz jakie? zamczysko lub opuszczony bastion ^^

Pozdrawiam
Oskar

Moim zdaniem nadmiar ro?linno?ci zbyt mocno psuje ca?? prac?. Dopatrzy?em si? r?wnie? kwadrat?w.

Og??em: 6/10 (Na zach?t?)

Pozdrawiam,
Death.

Wed?ug mnie bardzo ?adna praca, przedstawia pustkowie, co z tego ?e du?o ro?lin, ale bez nich by?o by za pusto z kolei :curse:
Ocena 8/10 Bo mog?o by? wi?cej pag?rk?w czy jaki? ruin :)

@Oskar1121
Znaczy robi?em t? map? wd. schematu z CipSoftu :p Jak by? si? przyjrza?, to tam te? jest "pasami" to pouk?adane... Ale wiem o co ci chodzi i zamierza?em tak zrobi?, ale na "?rodku Stepu", gdzie jest... bardziej sucho? Ale wiem o co ci be i... Zaczn? robi? tak jak u CipSoftu te "krzaczki" :D

@Death II
Taaa.... Kwadraty to zmora ka?dego mappera :p Mnie si? podoba takie "u?o?enie, ale jak ju? napisa?em, b?d? ju? robi? to w skupiskach =)

A zamczyska tutaj nie b?dzie xD

@michalek630
B?d? pag?rki :cool: Tylko musz? zrobi? wi?cej stepu po prostu... U CipSoftu te? nie s? one zaraz przy "g?rze" w kt?rej jest to miasto (celowo nie pisze jakie, bo nie znam pisowni :D)

@all up
Dzi?ki za porady, spr?buje si? do nich dostosowa? :)

#up
Miasto zwie si? Farmine ^^
Ach, ju? rozumiem, ten jasny ground przedstawia wysch?e ?r?de?ko tak? Ciekawy pomys? przyznam.
Przy pracach CipSoftu nie patrza?em uwa?nie jak wygl?daj? te stepy, gdy? te ma?e ?uczki odbiera?y ca?? ch?? podziwiania tych krajobraz?w ^^
A spr?buj zrobi? smocze szczyty, im uwa?nie si? przygl?da?em w czasie zwiedzania Zao i wygl?da?y naprawd? imponuj?co.

Zastosuj nasze porady w przysz?ych pracach. ?yczymy Ci powodzenia w dalszym mappowaniu.

Pozdrawiam
Oskar

Oj ja na razie nie porywa?bym si? z motyk? na S?o?ce :p Mo?e kiedy?, przy wi?kszej ilo?ci czasu (bo takowej to wymaga xD) pomy?li si? nad takimi g?rami :) I tak... To jest koryto wyschni?tej rzeczki i wn?ka po wodospadzie ;P

Wed?ug mnie bardzo ?adna praca, przedstawia pustkowie, lecz za du?o roslin..
Powiniene? troszk? wi?cej czasu w to w?o?y?.

Status
Zamknięty.
Do góry