• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Stary Rookgard

Status
Zamknięty.
Odp: Stary Rookgard

Ja mam mape rl 7.6, ale watpie, zeby ktos mialby czas mi pomoc robic ots'a.

W sumie czemu nie. Osobi?cie m?g?bym zaj?? si? dedykiem oraz stron? www. Dobry OTS mia?by potencja?.

Wi?c zbierajmy ekip? i zaczynamy. : ) nie ma na co czeka?. gg - 11617873

Spokojnie, spokojnie wszystko po kolei najpierw musz? si? skontaktowa? z w?a?cicielem mapy. Potem musimy ustali? wszystkie dane jak exp itp., ale to ju? wsp?lnie.

Czekam na odpowied?. - kto mam map? RL 7.6 niech si? odzewie na PW.

Znalezienie RL map pod 7.6 zajmuje 5 sekund u?ywaj?c tak skomplikowanego narz?dzia jak google :)

@topic

Dzisiejszy rookgard nie umywa si? do tego sprzed kilku lat ^^

28219288m.gif

Pozdrawiam

No i ?wietnie. Dzi? potestuj? map? i dam Wam zna? co i jak z b??dami i mo?emy zaczyna?.

No c??. Po kr?tkich testach mapy by? i czas na zabaw?. Mapa zawiera sporo bug?w mi?dzy innymi brakuj?ce questy(cooper shield, mino mage room, wyspa spike sword, katana quest), pacc area. Przed nami sporo pracy, ale by?o ca?kiem przyzwoicie.

I tak po 2 godzinach i 40 minutach doszli?my do wniosku, ?e pracy jeszcze jest po uszy. Pewnie by?oby o wiele ?atwiej jak by chcia? si? kto? przy??czy? :)

fGcjW.png

Je?li rozmawiacie ju? o projekcie OTS to zr?bcie sobie temat w dziale zespo?y ;)
Dodam tylko od siebie ?e OTS z RL map? samego rookgardu nie ma prawa bycia, gdy? przy 30 osobach ko?czy si? przestrze? do expienia i zdenerwowani gracze zaczn? si? wylogowywa?, wi?c to raczej kiepski pomys? ;)
Prawdziwym hitem by?oby stworzenie stabilnego silnika pod protok?? 3.0 i jak najbardziej rzeczywiste oddanie tej mapy, + ewentualne w?asne poprawki jak nowe groty z expowiskami.

changelog3.jpg

Pozdrawiam

Mamy pewien pomysl i to nie bedzie sam rookgaard. W zespolach takze zalozymy temat, ale musimy jeszcze kilka kwestii ustalic.

mowie wam zrobicie na tym taka popularnosc chyba wieksza niz magik mial :D jak bbedzie juz gotowy napiszcie mi bedzie fajna zabawa :D

Rookgaard to pierwsza mapa na kt?r? si? zalogowali?my, dzi? dorabiamy qwesty kt?re nie dzia?a?y oraz je sprawdzamy ;) z reszt? b?dzie wi?cej pracy. Teraz tylko trzeba poczeka? a? za?o?ymy inny temat, a tam b?d? pewnie aktualne informacje na jakim etapie jeste?my w pracy przy OTS

Najgorsze jest to, ?e nie mamy na czym si? wzorowa?. Wiele zdj?? zosta?o ju? usuni?tych z pami?tnej Tibi 7.6 przez co trudno cokolwiek zrobi?. Ja osobi?cie niezbyt pami?tam co i jak by?o na rookgaard'zie wi?c jest to dodatkowy problem.

Przej?cia i tunele nie zmieni?y kszta?tu od pocz?tku, tylko zmieni wygl?d item?w + dodali ?mieci (detale).
Wystarczy obejrze? filmik z jakiejkolwiek Tibii 8.x gdy jeszcze by?o ma?o tych detali i macie podane jak na tacy :)

Pozdrawiam

ja m?g?bym doda? kilka nowych quest?w ;) lub mo?na by pomy?le? o tym aby doda? kilka dodatkowych exp?w ;) no bo szkoda tak expi? do 15lvl'a i dalej ju? praktycznie nie by?o by gdzie ;)

Nie przewidujemy nowych expowisk jak na razie. Chcemy do ko?ca - 100% odwzorowa? real rookgaard.

Troszk? chyba przeginacie, nie zapominajcie do czego s?u?y ten temat. Mo?ecie odrobin? odbiec od tematu i pisa? o pomy?le stworzenia takiego OTS'a, ale opisywanie przebiegu test?w to lekka przesada ;p Proponuj? za?o?y? temat w Zapowiedziach.

Pozdrawiam,
Marolz :)

Je?eli chcecie jakie? zdj?cia ze starej Tibii Rookgaardu to mam ich pe?no z dawnych czas?w 12 lat temu i nowszych. PM jak co? to wrzuce

Status
Zamknięty.
Do góry