• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Spike Sword - zwi?zany z Minotaurem Magiem? Rozwi??my t? zagadk? razem!

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

jak zbi? stron? ots 7.6

@up
WTF?

@AOTG
Nie wiedzia?em, ?e Gm'owie nie mog? banowa? ;d Niedawno wr?ci?em do Tibii po 4 latach przerwy ;o
@topic
Moim zdaniem, na 7.6 jeszcze nie istnia? SoF quest, mo?e dodali go dopiero niedawno? A mo?e w og?le?

@up
Idiota...
Po jakiego grzyba GM podawa? by t? tajemnice?
Zeby wszystko zniszczy??
To nie OTS ...
A po drugie, to GM s? po to, ?eby banowa?, nie wiedz? o takich typu rzeczach. Tylko CM'i lub God'zi o tym wiedz? ;o
@Edit
500 POST W TEMACIE!! ;D GO GO 1000 !!!!!

@Off
Zacznijmy od tego ?e Gm'owie nie wchodz? w sk?ad cip softu - to s? tylko gracze z wi?kszymi uprawnieniami

@Topic

Ostatnio mnie zainteresowa?y na pi?trze nad mino hell s? stalagmity - A pod nimi dziury jak te do ktorych da sie zejsc - Sprawdzalem uzywajac Pick'a, Shovela, Mace'a czy nawet Katany - niestety bez rezultat?w :(

@up
WTF?
@AOTG
Nie wiedzia?em, ?e Gm'owie nie mog? banowa? ;d Niedawno wr?ci?em do Tibii po 4 latach przerwy ;o
@topic
Moim zdaniem, na 7.6 jeszcze nie istnia? SoF quest, mo?e dodali go dopiero niedawno? A mo?e w og?le?
do minomaga mozna bylo sie dawno dostac
ale sofa na wysepce widzialem 1-wszy raz w tibi 7.8-7.92
@Topic od update zaciekawily mnie itemy a wlasciwie loot z:
Spider : 0-5gp Spider Fangs (rzadko)
Rotworm :0-27 gp, 0-2 Ham, 0-2 Meat, Mace, Sword, Bag, Lump of Dirt, Copper Shield (rzadko), 0-5 Worms (rzadko), Katana (bardzo razdko)
Orc : 0-8 gp, Meat, Studded Armor, Studded Helmet, Studded Shield, Sabre, Axe, Old and Used Backpack (only in Ulderek's Rock), Orc Tooth (bardzo rzadko).
Moze maja cos wspolnego z tym questem? Jak zdobedziemy 100 Orc tooth moglibysmy wymienic je u toma wzamian za klucz do jego pokoju?
moze to ta dzwignia otwiera teraz drzwi do mm
sadze jak najlepiej bedzie popisac z npc tomem
nie zobaczylem jescze wszystkich monstrkow na roku jak znajdziecie wiecej napiszcie tu
pozdro

EDIT
znalezlem jescze to
Bunch of Troll Hair wypada rzadko z trola
Antlers deer

i znalazlem jeszcze cos matka toma to zirella ktura jest na tutorial island
moze u niej bedzie cos mozna sie dowiedziec
lecz watpie w to ona jest tylko po to
by dawac questy dla poczatkujacych graczy ale warto sprawdzic

Ostatnia edycja:

do minomaga mozna bylo sie dawno dostac
ale sofa na wysepce widzialem 1-wszy raz w tibi 7.8-7.92
@Topic od update zaciekawily mnie itemy a wlasciwie loot z:
Spider : 0-5gp Spider Fangs (rzadko)
Rotworm :0-27 gp, 0-2 Ham, 0-2 Meat, Mace, Sword, Bag, Lump of Dirt, Copper Shield (rzadko), 0-5 Worms (rzadko), Katana (bardzo razdko)
Orc : 0-8 gp, Meat, Studded Armor, Studded Helmet, Studded Shield, Sabre, Axe, Old and Used Backpack (only in Ulderek's Rock), Orc Tooth (bardzo rzadko).
Moze maja cos wspolnego z tym questem? Jak zdobedziemy 100 Orc tooth moglibysmy wymienic je u toma wzamian za klucz do jego pokoju?
moze to ta dzwignia otwiera teraz drzwi do mm
sadze jak najlepiej bedzie popisac z npc tomem
nie zobaczylem jescze wszystkich monstrkow na roku jak znajdziecie wiecej napiszcie tu
pozdro
EDIT
znalezlem jescze to
Bunch of Troll Hair wypada rzadko z trola
Antlers deer
i znalazlem jeszcze cos matka toma to zirella ktura jest na tutorial island
moze u niej bedzie cos mozna sie dowiedziec
lecz watpie w to ona jest tylko po to
by dawac questy dla poczatkujacych graczy ale warto sprawdzic

@UP
To co pogrubi?e? to s? Creature products. Poprostu itemek charakterystyczny dla danego stworzenia. Sellasz je u NPC i gitara.

@magiel77
Skoro s? tam stalagmity no to chyba nie da si? tam wej?? co?

Ludzie pomy?lcie czasem logicznie. Skoro co? zaros?o, zawali?o si? czy inna rzecz si? sta?a no to wiadomo, ?e Katan? nie roz?upiesz ska?y tak?
:)

@Up

To by?a kr?tka wzmianka - My?l? logicznie i wiem ?e katan? ska?y nie roz?upi? :x to ju? robi?em z kompletnego braku pomys?u.

@Topic

Komu? przychodzi jeszcze na my?l jak, i czy wog?le si? da dosta? do mino maga ?
Zbierzmy dotychczasowe fakty i pomys?y do kupy w jednym miejscu (czyt - po?cie) - bo jak narazie z tego co widz? to ludziom si? ko?cz? pomys?y odno?nie SoF'a i Mino Mage'a a inni wci?? zasypuj? temat g?upimi teoriami albo tekstami typu "ja wjem jag zdobyci spajk sforta - czeba wylaci kref na cia?ah tam na gropkah" i dalej dezorientuj? i zniech?caj? reszt? kt?ra wierzy i chce zdoby? spike sworda.

@UP
Ju? to pisa?em ale okey..

1. Domniemane pr?by zdobycia SoF.
Cia?a-X
Boots of Waterwalking-X
Walka z Minotaur Mage-X

2. Fakty
Slythia przenios?a miecz z Mainlandu.Y
Miecz znika po stani?ciu na 2 kratki.Y
Teleport nie dzia?a. Kiedy? prowadzi? do nik?d.. s?u?y? jedynie do przyjmowania posi?k?w z Mintwallin.Y
Da sie przej?? przez pierwsze drzwi do Mino Room ale drugie ju? nie.Y
Miecz mog? dotkn?? tylko pokorni.Y
Master Slayer na Test Serwerze by? na wyspie z mieczem.Y

3. Powi?zania
NPC Dallheim. Podobno walczy? z Minotaurami ko?o Ghoul Room. Nie chcia? aby kto? jak wcze?niej (??) zabra? mu miecz wi?c go tam wyrzuci?.Przypuszczenie
Maze of Fury.Przypuszczenie
NPC Seymour. Podobno trzeba mu zanie?? 3 box (present?) i za to dostaje si? klucz.

Kod:
Quest "3 x 1" SOLED at 17.07.2009
I decided to take my little secrets to the grave. And unfortunately, this quest will never see the light of day.
1 x 3 - three boxes on the one.
I have no intention to spoil the climate Rook. I leave this task for rookstayers and wish them success.
17:23 You lose 54 hitpoints due to an attack by a minotaur mage.
Przypuszczenie

Etap SOF Quest podobno posiada 15 etap?w. Znikanie miecza to 3 etap od ko?ca.Przypuszczenie

Miecz po?yka ryba (oparte rysunkami z jaski?), i mo?na j? z?owi? albo obok wyspy albo ko?o wodospadu troch? ni?ej. Do tego dochodz? gobliny, z kt?rych leci ryba a za nimi dochodzi ?wi?tynia Goblin?w. Mo?e tam szuka??Przypuszczenie

Mo?e Kendram (bohater Rooka) jeszcze mia? co? wsp?lnego z tym.Przypuszczenie

Nie wszystkie Przypuszczenie s? moje!

We?cie... ten spike sword to g?upota.Nikt przecie? go nie mia? a przynajmniej nie widzia?em.
A wy od pocz?tku tibii o tym gadacie.... pozatym po co wam spike sword na rooku,przecie? rook jest po to ?eby wyj?? na maina

Niewiem ale mi sie zdaje ?e [NpC] Tom Ma Co? wsp?lnego. Mo?e czeba mu przynie?? wszystko po 1 razie a potem moze cos powiedziec, albo jakas 1 rzecz ile? razy. Jak co? to tylko przepuszczenia.;dd

Ja my?l? ?e co jak co ale mino mag jest powi?zany z SS!
Wydaje mi si? ?e mo?na go zdoby?!

Powiem tak: Pami?tacie ksi??ke z AB?
Jest most od 2 lvl, lecz prowadzi za niego droga od 1szego lvl! Co? w tym musi by? skoro najskromniejsi mog? otrzyma? ten miecz!

Kiedy? pomy?la?em nad tym, ?e jest to nagroda od "mnicha" za wykonanie "WSZYSTKICH" quest?w na rooku na 1szym lvlu ;)

@up
Hmm... mo?e masz racje? A mo?e nie? xd
Alen mie zaszkodzi spr?bowa? ;P
Ale trzeba mie? ekpie lub blokera ;d
Pozdro

Dyzzy dobrze kombinujesz ;) . Co? faktycznie tak mo?e by?. Mam te? swoje domys?y , ale opisze je potem ;D

Tez mam ^^ ogolnie chyba nie poto go dawali zeby nie mozna bylo go zdobyc tak samo dsl musi by jakas zagadka bo przeciez dawac itemy dla wygladu to glupota ^^ zobaczymy w przyszlosci

Kazdy ma swoje domysly,a tak rly to NIC z tego nie wychodzi :) Mo?e zamiast pisa? g?upie "mam domysly" idzcie na maina i tam wezcie spika i bedzie po placzu :D Nie no,ja sadze ze spike sword jest dla picu a mino mag dla ozdoby. :hah:

Wlasnie zraniles moje uczucia jako poszukiwacza przygod tibijskich aren podbojow nowych itemow na wyspie nowych zwana rookgardem

Hahah,bardzo smieszne ;d Przeciez walneli tego spika i mino maga tak o,przykro mi czeladniku Tene :[.

My?le ?e to dow?d ale w?tpi?:confused:
Edit: My?le ?e to dow?d ale w?tpi?:confused:

To wszystko co tu widzisz to sciema, "OTS" zwr?? uwag? na to gdy on pisz? zamiast "SAYS" jest "M?WI".:>

A zreszt? ten temat pojawia si? ju? nie liczny raz :curse:

to ?ciema... Kolega wy?ej r?wnie? pisze ?e to ?ciema...
pfff.
Denerwuje mnie takie co?.
@edit .
Moim zdaniem niema czego? takiego na rooku jak Spike sword to tylko bajka kt?r? kto? wymy?li? .
Olej.
Pozdro.

Tez mam ^^ ogolnie chyba nie poto go dawali zeby nie mozna bylo go zdobyc tak samo dsl musi by jakas zagadka bo przeciez dawac itemy dla wygladu to glupota ^^ zobaczymy w przyszlosci

DSL jest po to aby przyznawa? je za zas?ugi lub co? podobnego (akurat jedyne DSL posz?y za pacca).

Dajcie sobie z tym spok?j raz na zawsze. Temat s?u?y tylko do nabijania post?w, wi?c zamykam.

Do góry