• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Spike Sword - zwi?zany z Minotaurem Magiem? Rozwi??my t? zagadk? razem!

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Mo?e by spr?bowa? na test serwie kiedy?... Mo?e akurat te drzwi sie zbuguj? i kto? da rade wej?? : )

na test servie kiedys gm otworzyl ;p i ten tp podobno teleportowal do swiatyni ale test to test moze chcieli sie rookstayerw pozbyc :D

moim zdaniem teoria:
Tr?j punkt
teoria: teoria m?wi , ?e ?eby zdoby? spike sworda trzeba stan?? na trzech punktach
jest najbardziej mozliwa .Tyle ze trzeba lekko sie na chodzic zeby znalesc te 3 ptk i potem jeszcze jakos do tego spike dojsc ( a to moze byc na czas).Warto poszuka? ale jest maly % ze cos sie osiagnie ;/

By? spike sword na rookgardzie oto dow?d Potty Of Harmonia go dosta?a bo CM go zteleportowa? p??niej jej go zabrano. Posiadany,ale nielegalne
spikepottywo6.jpg

Jezus ile mo?na takim dzieciom m?wi? ?eby zrozumia?y .
no i tak ?eby nie by?o , ?e nic nie wnosz? to u?wiadomie koleg?
po pierwsze by?o milion razy
po drugie to nie pottiego steleportowali tylko slythie na zlot tutor?w.

Pozwolicie, ?e wyja?nie to raz, a dobrze.
No wi?c pewnego dnia kt?ry? z CM?w zorganizowa? spotkanie tutor?w na Darashii. Slythia kt?ra by?a tutorem na rooku zapragn??a wzi??? udzia? w spotkaniu, napisa?a wi?c do organizatora i po chwili dosta?a tp. Kiedy spotkanie si? sko?czy?o CM zapomnia? przeteleportowa? Slythi? na Rookgard wi?c ta mog?a swobodnie chodzi? po mainlandzie z 4 lvlem i brakiem prfesji. Gdy wesz?a do depo ludzie zacz?li j? wypytywa? o jej brak profesji itd. Zaproponowali jej te? kilka item: Blue robe, Brass Legi i w?a?nie Spike Sword. Gdy Slythia zosta?a w ko?cu przeteleportowana mia?a przy sobie te itemy. Spike Sworda podarowa?a przyjacielowi - Pottyemu of Harmonia. Prosi?bym o zaprzestanie pisania g?upich post?w odno?nie w?tku Slythii. Wszystko zosta?o wyja?nione, rozmawiajcie sobie o Mino magu i SoF ;)

Wg mnie Spike Sword nie ma nic zwi?zanego z Mino Mage. On pilnuje tam tylko przej?cia do Mintwallin a Shenga przywo?uje by pokaza?, ?e Minosy nie podda?y si? do ko?ca. Je?li ju? chcecie szuka? SoF'a zostawcie biednego maga :p

@edit
@TOP
Kod:
Quest "3 x 1" SOLED at 17.07.2009

I decided to take my little secrets to the grave. And unfortunately, this quest will never see the light of day.

1 x 3 - three boxes on the one.

I have no intention to spoil the climate Rook. I leave this task for rookstayers and wish them success.

17:23 You lose 54 hitpoints due to an attack by a minotaur mage.
Podobno jest to opis jakiego? rookstayera.
By? mo?e Seymour wzamian za trzy paczki da nam pierwszy klucz do pierwszych drzwi. Wiadomo, ?e ju? by?y otwierane lecz zagadk? pozostaje jak przej?? przez ostatnie drzwi. To co tu napisa?em ma wi?kszy zwi?zek z Mino.

Ostatnia edycja:

Dzi?ki za wskaz?wke. Repucik ju? polecia?... Ale = ju? w temacie i tak rozwiazali?my raczej, ?e SOF i MM nie maj? nic ze sob? wsp?lnego, ale teraz pozostaje pytanie z czym mog? by? zwi?zane.

Dobrze, ?e poda?e? t? wypowied? = je?eli kto? mo?e to prosz? o sprawdzenie, ja ju? niestety nie sprawdze, bo mam DELETE na rookstayerze.. 4 MLW, 5CC posz?o si? dupi? :/

Ja my?le ?e mo?na zdoby? Spike Sword. W tej ksi??e co do update 8.4 by?o napsiane ?e zabija?a dzieci, ludzi troll?w itp. A przecie? tam gdzie cia?a si? k?adzie na trumnach, to sam t? raty trolle itp. no i ten kwiatek i czaska, to mo?e jednak mo?na zdoby? Spike Sword, ja mia?em pacca na rooku i z koleg? pr?bowali?my, ale nie uda?o nam si?, nie donie?li?miy :(
Ale dal czego na rooku s? te trumny, czemu ten Mino Mag, jest uwi?ziony, a to chyba najtrudniejszy quest by zdobyc ten najlepszy miecz, poza Spike Swordem, co na quescie z Mino...

Cipy by nie robili tego dla ozdoby O.o Trzeba mie? czas, koleg?w, i mo?e si? uda!!

2.Cia?a, mit nie do ko?ca obalony, wiadomo ?e nie da si? zrobi? tego ze zwyk?ymi cia?ami jednak by? mo?e da si? to zrobi? z cia?ami o innej wadze - nietypowej. Jednak nikt dot?d nie znalaz? kompletu cia? o nietypowej wadze. - Nierozwi?zane
Drakonne

kompletu nie ja znalaz?em tylko trola orca wilka te 3 cia?o spidera mo?e by? ukryte gdzie? w poison cave a reszta cia? to nie wiem

Ten Filmki to ?ciema :) Shadow Rex sam zabi? mino maga na roku lol2 i po ile mu wali? to nie mo?liwe ... na rooku jakie s? max skille 35/35 ...?
Wed?ug mnie Spike Sworda nie idze zdoby? jest on po prostu ?eby ludzie grali na rooku ,bo tibia jest ju? kilka lat wiec ta zagadka powinna by? rozwi?zana;D
Za mino magiem jest TP co prawda ale kto wie dok?d prowadzi ;p

Ja jeszcze s?ysza?em ?e w tym pokoju z mino magiem.Walac kilofem jest tam dziura i prowadzi do miasta magii czy co? w tym stylu.

Ja jeszcze s?ysza?em ?e w tym pokoju z mino magiem.Walac kilofem jest tam dziura i prowadzi do miasta magii czy co? w tym stylu.

Jasne i pewnie kr?wki lataj? tam i szczekaj? ludzkim g?osem :)

@topic
Mam takie spostrze?enie odno?cie waszych zmaga?. Nie kombinujcie bardzo zagadkami i skomplikowanymi teoriami. S? owszem, bo to jednak nie byle jaki miecz jak na realia Rook'a. Nie zapominajcie jednak, ?e to dalej tylko wyspa stworzona z my?l? gry do 8 levela! Gdy jednak osoba jest bystra, poczyta troch? ksi??ek powinna doj?? do wniosk?w i zapewni? sobie wiele lepszy start w grze. Dlatego nie powinno to by? bardzo trudne (na pewno nie starcie z MM) i wykonalne. Mo?e tylko w?a?nie za daleko szukamy :>

?ycz? powodzenia w rozwi?zaniu mitu!

sdygfsdgfsiudczxkjcnkjxzcnjkzxcnhiuayfasckpofg0wergiw09ri9wufjskldjvusoidghdfbgjnghm

hahaaha
Nie chce cie zmartwic ale ten spike sword na rooku to sciema :)
kiedys jak interesowalem sie jeszcze realem na rooku kolega zainteresowal mnie tym ;p
Przez 2 tygodnie probowalem to zrobic!! I macie racje dupki zabieraja ciala myslac ze zrobilem se z nich loot bagi!! Powiem tyle prob bylo duzo z roznym ukladem cial z roznym poziomem ich gnicia ;/ nic z tego!! Tego sie nieda zrobic ;(

A tak pozatym byla kiedys 1 osoba ze Spike Swordem na rooku xD Tylko wiecie co ten ktos zrobil?? Otoz wiecie ze kiedys po spadnieciu ponizej ktoregos lvla wracalo do rooka co nie?? ale wtedy wracalo sie tam z calym ekwipunkiem jaki w tym czasie nie zlecial xD No niestety teraz jest tak ze daje 1 eq jak cie na rooka wroci :( Szkoda gosciu mial dobry pomysl do czasu kiedy gm sie nie dowiedzial ;/

Jak ju? kiedy? pisa?em spos?b z cia?ami na grobie i z czaszk? zosta? TYLKO i wy??cznie wymy?lony przez cz?owieka kt?ry stworzy? OTS'a na kt?rym Shadow Rex przedstawi? nam tego Fake! Ostatnio r?wnie? zaciekawi?a mnie pewna sytuacja. Ot?? przegl?da?em sobie Tibia Earth Rookgaard na Tibia.pl tak z ciekawo?ci by poszuka? czego? co da?o by nam do my?lenia. I ot?? znalaz?em jedn? bardzo ciekaw? rzecz. Wejd?cie w tibia earth i poszukjcie mino hell na rooku. Gdy tam b?dziecie ustawcie jeszcze jeden poziom ni?ej i? Niedoko?czona mini dr??ka pod mino hell. Mapa z Tibia Earth jest ju? do?? stara wi?c teraz mog?o ule?? co? zmianom lecz wydaje mi si?, ?e by? tam budowany jaki? tunel nie jestem tego pewny poniewa? nie ma tam za wiele lecz jest to bardzo ciekawe bo po c?? to Cipsoft mia? by budowa? jaki? kawa?ek ?cie?ki pod mino hell? Dla zabawy bo komu? si? nudzi?o to dobudowa? pare kwadracik?w? Nie wydaje mi si?. Skoro Cipsoft zrobi? by to dla jaj to w innych pomieszczeniach jeden poziom ni?ej te? by by?y takie skrawki... Ale moja ciekawostka brzmi!? Dlaczego w?a?nie Rookgaard? I dlaczego pod mino hell? Patrz?c na t? ?cie?k? jest ona dobudowana akurat do MM roomu. Teraz ju? jest inna mapa wi?c mo?e tunel jest sko?czony? A mo?e wej?cie do niego otwiera si? po czego? zrobieniu? Ja proponowa? bym najpierw przekopa? na spokojnie KA?DY kawa?ek ziemi w Mino Hell na spokojnie a nie na szybkiego. Shovelem, Picikem, Small Axe? Czym kolwiek! A je?eli nic to spowodowa? by SoF znikn? i robi? to jeszcze raz! Mam jeszcze jedn? teori? lecz nad ni? aktualnie robi? swoje przemy?lenia i badam j? z kumplami na rooku. W domu Tom'a gdzie pok?j jest zamkni?ty kratami znajduj? si? d?wignia. Jest ona bardzo ciekawa i? czemu by?a by ona zamkni?ta na kraty? I do tego przykryta boxami? Z kumplami obmy?lili?my, ?e spos?b na dostanie si? do ?rodka zna tylko Tom lecz trzeba wiedzie? jak do niego zagada?. R?wnie? m?j kolega wymy?li?, ?e mo?na wybi? dziur? w dachu w?a?nie nad tym pokojem i wej?? tam z kolei ja te? pomy?la?em, ?e z t? spraw? mia? by wsp?lnego co? Blind Orc i Seymour. Blind Orc to prawda sprzedaje ?uk i jakie? inne badziewia lecz w Bear Room ka?dego ranka w skrzyni respi? si? ksi?gi ork?w kt?re mo?na mu jako? odda? lecz to ju? co innego. Co do Seymoura zaciekawi?a mnie ta sytuacja z trzema boxami lecz o niej zaczn? my?le? dopiero dzisiaj... To wszystko co chcia?em wam tu powiedzie?, to co wam powiedzia??m to by?o wszystko co wiem na ten temat. Prosz? was przestudiujcie Tibia Earth w mino hell i prosz? niekt?rych u?ytkownik?w... Nie m?wcie, ?e Spike Sword nie istnieje, poniewa? jest za du?o przes?anek co do tego sworda i co najwa?niejsze ? Po co Cipsoft mia?by umieszcza? Spike Sworda na Rookgaardzie skoro ta wyspa mia?a tylko s?u?y? do wbicia 8 lvl i wypad? M?j kolega twierdzi i? zrobili to tylko dlatego, ?eby skusi? graczy by przej?? na mainland a to ma im pokazywa? jakie itemy tam istniej? w co on i ja nie wierzymy. Skoro b?dziecie pisa?, ?e SoF nie istnieje to b?dziecie motywowa? u?ytkownik?w i innych rookstayer?w by ignorowali to wszystko lae to ma by? inaczej! Mamy w?a?nie motywowa? jak najwi?cej ludzi by nam pomagali w tej sprawie! A je?eli si? kto? uprze (M?wi? do tych cwaniak?w co po przeczytaniu mego posta b?d? si? zemnie na?miewa? itd.) to niech osobi?cie udowodni, ?e SPIKE SWORDA NIE MA! Dzi?kuj?!

Pozdrawiam
GM Praga

Panowi GM Pradze dzi?kujemy - repucik ju? leci za d?ugi post, na kt?rego wida?, ?e po?wi?ci? chwile czasu - wraz z g?ow? i my?leniem....

No i pro?ba jak zawsze ;P
Mamy teorie, to potrzebujemy i ?mia?ka, kt?ry to sprawdzi. Jakby kogo? interesowa? Spike Sword i sprawdzi? wy?ej wymienione rzeczy napisane przez "GM'a Prage" prosz? napisa? - oczywi?cie nagrodze to....

Zapraszam do dyskusji wszystkich - Areal.

@GM Praga & topic
Sprawdzi?em ?opat? i small axe ca?y mio hell i nic, jutro bior? si? za kilof :P
Nie wierze w ten quest, ale nudzi mi si? rookerem ^.-

@UP

Pr?b?j wszystkiego! Tak jak napisa?em, spowoduj znikni?cie miecza i przeszukaj jeszcze raz!

Powodzenia i Pozdrawiam

Ja my?le ?e mo?na zdoby? Spike Sword. W tej ksi??e co do update 8.4 by?o napsiane ?e zabija?a dzieci, ludzi troll?w itp. A przecie? tam gdzie cia?a si? k?adzie na trumnach, to sam t? raty trolle itp. no i ten kwiatek i czaska, to mo?e jednak mo?na zdoby? Spike Sword, ja mia?em pacca na rooku i z koleg? pr?bowali?my, ale nie uda?o nam si?, nie donie?li?miy :(
Ale dal czego na rooku s? te trumny, czemu ten Mino Mag, jest uwi?ziony, a to chyba najtrudniejszy quest by zdobyc ten najlepszy miecz, poza Spike Swordem, co na quescie z Mino...
Cipy by nie robili tego dla ozdoby O.o Trzeba mie? czas, koleg?w, i mo?e si? uda!!

Mino Mage pilnuje teleportu z Mintwallin.

Ten Filmki to ?ciema :) Shadow Rex sam zabi? mino maga na roku lol2 i po ile mu wali? to nie mo?liwe ... na rooku jakie s? max skille 35/35 ...?
Wed?ug mnie Spike Sworda nie idze zdoby? jest on po prostu ?eby ludzie grali na rooku ,bo tibia jest ju? kilka lat wiec ta zagadka powinna by? rozwi?zana;D
Za mino magiem jest TP co prawda ale kto wie dok?d prowadzi ;p

Odpowied? ta co up.

Jak ju? kiedy? pisa?em spos?b z cia?ami na grobie i z czaszk? zosta? TYLKO i wy??cznie wymy?lony przez cz?owieka kt?ry stworzy? OTS'a na kt?rym Shadow Rex przedstawi? nam tego Fake! Ostatnio r?wnie? zaciekawi?a mnie pewna sytuacja. Ot?? przegl?da?em sobie Tibia Earth Rookgaard na Tibia.pl tak z ciekawo?ci by poszuka? czego? co da?o by nam do my?lenia. I ot?? znalaz?em jedn? bardzo ciekaw? rzecz. Wejd?cie w tibia earth i poszukjcie mino hell na rooku. Gdy tam b?dziecie ustawcie jeszcze jeden poziom ni?ej i? Niedoko?czona mini dr??ka pod mino hell. Mapa z Tibia Earth jest ju? do?? stara wi?c teraz mog?o ule?? co? zmianom lecz wydaje mi si?, ?e by? tam budowany jaki? tunel nie jestem tego pewny poniewa? nie ma tam za wiele lecz jest to bardzo ciekawe bo po c?? to Cipsoft mia? by budowa? jaki? kawa?ek ?cie?ki pod mino hell? Dla zabawy bo komu? si? nudzi?o to dobudowa? pare kwadracik?w? Nie wydaje mi si?. Skoro Cipsoft zrobi? by to dla jaj to w innych pomieszczeniach jeden poziom ni?ej te? by by?y takie skrawki... Ale moja ciekawostka brzmi!? Dlaczego w?a?nie Rookgaard? I dlaczego pod mino hell? Patrz?c na t? ?cie?k? jest ona dobudowana akurat do MM roomu. Teraz ju? jest inna mapa wi?c mo?e tunel jest sko?czony? A mo?e wej?cie do niego otwiera si? po czego? zrobieniu? Ja proponowa? bym najpierw przekopa? na spokojnie KA?DY kawa?ek ziemi w Mino Hell na spokojnie a nie na szybkiego. Shovelem, Picikem, Small Axe? Czym kolwiek! A je?eli nic to spowodowa? by SoF znikn? i robi? to jeszcze raz! Mam jeszcze jedn? teori? lecz nad ni? aktualnie robi? swoje przemy?lenia i badam j? z kumplami na rooku. W domu Tom'a gdzie pok?j jest zamkni?ty kratami znajduj? si? d?wignia. Jest ona bardzo ciekawa i? czemu by?a by ona zamkni?ta na kraty? I do tego przykryta boxami? Z kumplami obmy?lili?my, ?e spos?b na dostanie si? do ?rodka zna tylko Tom lecz trzeba wiedzie? jak do niego zagada?. R?wnie? m?j kolega wymy?li?, ?e mo?na wybi? dziur? w dachu w?a?nie nad tym pokojem i wej?? tam z kolei ja te? pomy?la?em, ?e z t? spraw? mia? by wsp?lnego co? Blind Orc i Seymour. Blind Orc to prawda sprzedaje ?uk i jakie? inne badziewia lecz w Bear Room ka?dego ranka w skrzyni respi? si? ksi?gi ork?w kt?re mo?na mu jako? odda? lecz to ju? co innego. Co do Seymoura zaciekawi?a mnie ta sytuacja z trzema boxami lecz o niej zaczn? my?le? dopiero dzisiaj... To wszystko co chcia?em wam tu powiedzie?, to co wam powiedzia??m to by?o wszystko co wiem na ten temat. Prosz? was przestudiujcie Tibia Earth w mino hell i prosz? niekt?rych u?ytkownik?w... Nie m?wcie, ?e Spike Sword nie istnieje, poniewa? jest za du?o przes?anek co do tego sworda i co najwa?niejsze ? Po co Cipsoft mia?by umieszcza? Spike Sworda na Rookgaardzie skoro ta wyspa mia?a tylko s?u?y? do wbicia 8 lvl i wypad? M?j kolega twierdzi i? zrobili to tylko dlatego, ?eby skusi? graczy by przej?? na mainland a to ma im pokazywa? jakie itemy tam istniej? w co on i ja nie wierzymy. Skoro b?dziecie pisa?, ?e SoF nie istnieje to b?dziecie motywowa? u?ytkownik?w i innych rookstayer?w by ignorowali to wszystko lae to ma by? inaczej! Mamy w?a?nie motywowa? jak najwi?cej ludzi by nam pomagali w tej sprawie! A je?eli si? kto? uprze (M?wi? do tych cwaniak?w co po przeczytaniu mego posta b?d? si? zemnie na?miewa? itd.) to niech osobi?cie udowodni, ?e SPIKE SWORDA NIE MA! Dzi?kuj?!
Pozdrawiam
GM Praga

Co do Tibia Earth tworz? j? ludzie isp?jrz, ?e przez ten tunel nie da si? przej??. B??d na mapie i tyle -.-

Ostatnia edycja:

To tylko legendy jest przecie? du?o os?b na roku z d??ymi lvl i jako? nikt nie ma sworda.
A to dziwne przez tyle lat nikt by spike sworda nie mia?:)

Do góry