• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

SoF-podejrzane rzeczy

Status
Zamknięty.

ololiksde

New User
Liczba reakcji
0
W tym temacie napisze o tym, co mo?e by? zwi?zana z questem na Spike Sword (o ile takowy istnieje).
1.Znikanie miecza.
Aby miecz znikn?? nale?y wej?? na 2 punkty.
pierwszy punkt:
sspunkt1.jpg

drugi:
sspunkt2.jpg

i efekt:
ss1.jpg

2."Tr?jpunkt".
Znikni?cie SoFa mo?e by? pocz?tkiem questu lub nieudan? pr?ba zrobienia questu. Niekt?rzy m?wi?, ?e musi gdzie? by? trzeci punkt.
"S? dwa punkty po kt?rych nale?y przej?? aby spowodowa? znikni?cie SoFa ! Przemy?la?em ca?? t? spraw? i stwierdzi?em ?e musi by? gdzie? trzeci punkt w kt?rym po tp, SoF si? znajduje !"- cytat z forum.tibia.pl. Z drugiej strony czyta?em, ?e 2 punkty zosta?y znalezione po wykradni?ciu mapy, wi?c czemu nie znaleziono trzeciego?
3."11x5"
Lesiu Obwiesiu - 60 rookstayer z Harmoni ma w swoim commencie na tibia.com co? o que?cie "11x5".
lesiu.jpg

to znalaz?em na rookgaard.pl -

4.Dwa szare punkty.
Zauwa?y?em to niedawno z koleg? , kiedy stali?my obok wyspy. Wygl?da to tak:
ssmapa.jpg

Dwa szare punkty zaznaczy?em na czerwono. Na tych punktach jest normalna trawa, wi?c nie wiem czemu s? one szare na minimapie. Mo?e jest to zwi?zane z questem.
5.Minotaur na skale.
Minotaur znajduje si? na po?udnie od wyspy z SoF'em.
ss1.jpg

Odp: SoF-podejrzane rzeczy

Temat ciekawie napisany, tylko szkoda, ?e to ju? hm... kt?ry? tam z kolei. ?ycz? rozwi?zania zagadki SoF-a. No c??... Mam rookstayera na Obsidii i czekam na rozwi?zanie zagadki.

Pozdro
Oskyy

gdy SoF znika z wyspy "zmywa go fala" i pojawia sie na zsypisku kamieni na PACC (tak slyszalem)

o elo dungeonsieqe a tu chcia?em powiedzie? ze by? quest na spike sworda ale ju? go niema tak wogule dobrze go zna?em :) ale po jakim? update 8.1 czy 8.0 cipsoft skasowa? ten quest i od tera rookstaylerzy szukaj? rozwi?zania na nic szkoda :(

Kolejny taki temat...nie wiem czy to prawda o tym ?e w?a?nie wtedy znika, bo ja jak tam patrze to raz jest, a raz go nie ma, wi?c?

Wszystcy up bijecie posty na hooja.... pierdolicie bzdury ze bania boli, chlopak sie wysilil, wlozyl sile w zrobienie tematy, screeny, uwaznie przeszukuje mapke a wy krytyka, no coz takie polskie dzieci latwiej krytokowac.

@Sam lubie takie quest, gdzie trzeba cos samemu znalesc, bez spoilera, chociaz mozesz sie podzielic :o:o, bardzo przydatna rzecza jest to ze znalazles te 2 sqm szare na sof isle. bardzo tajemnicze, lecz poszukaj tematy na tibia com. tam 'obliczyli" wystepowanie 3 bosa traingle of terror, ktory jeszcze nigdy sie nie zrespil, wyszlo tak ze sa to tereny terazniejszych Yarhkal {cos takiego} [zagadka z EF] sie klania :D, moze 3 punkt istnieje, lecz jest na mainie? kto wie :)

@ zycze powodzenia w odkrywaniu "tibjiskich" terenow, lecz pameitaj

#@ Get Life #@ Have Friends #@

Wg. mnie trzeci punkt to goblin hell quest.Kiedy? da?o si? przej?? na maina tunelem ale trzeba by?o zabi? wampra.Ten tunel jest zasypany kamieniami wydaje mi si? ?e trzeba te kamienie rozgarn?? ?opat? i?? na maina i?? na goblin hell, gdzie? stan?? i potem wr?ci? na te 2 pola i mo?e pojawia si? on na l?dzie.

Wg. mnie trzeci punkt to goblin hell quest.Kiedy? da?o si? przej?? na maina tunelem ale trzeba by?o zabi? wampra.Ten tunel jest zasypany kamieniami wydaje mi si? ?e trzeba te kamienie rozgarn?? ?opat? i?? na maina i?? na goblin hell, gdzie? stan?? i potem wr?ci? na te 2 pola i mo?e pojawia si? on na l?dzie.

pieprzysz g?upoty :rolleyes: Wamp? :rolleyes:
Ja znalaz?em inny szczeg?? (mo?e nie wa?ny) ale ko?o pokjou z d?wigni? (na Tomem) obok jest 'cela' ale! Jakby to by? cela, to po co otwarte okienko? Jakby to by?a cela to by by?o wyzamykane... I tam jest miejsce, czyli zbieg musia? uciec z mieczem... Nie wiem kto to.. 1 stycznia zacz??em to bada?... I wed?ug mnie spike sord nie pojawia si? nigdzie jako zmyta fala. Tu chodzi o magi? ;)

Ja za? my?l?/s?ysza?em ,?e ten 3-ci punkt znajduje si? niedaleko pkt. 1 i 2, trzeba botem "ng" zbada? okolic? do?u.

Pozdrawiam, Wina.

M?j brat gra? na rookslayerze i "gada?" z CM pami?tam dok?adnie:

On: It is possible to make spike sword quest?
CM: Nope

Jak dla mnie to sprawa zamkni?ta bo jakby mo?na by?o, albo by nie wiedzia? to by tak zdecydowanie wtedy nie odpowiedzia?

pieprzysz g?upoty :rolleyes: Wamp? :rolleyes:
Ja znalaz?em inny szczeg?? (mo?e nie wa?ny) ale ko?o pokjou z d?wigni? (na Tomem) obok jest 'cela' ale! Jakby to by? cela, to po co otwarte okienko? Jakby to by?a cela to by by?o wyzamykane... I tam jest miejsce, czyli zbieg musia? uciec z mieczem... Nie wiem kto to.. 1 stycznia zacz??em to bada?... I wed?ug mnie spike sord nie pojawia si? nigdzie jako zmyta fala. Tu chodzi o magi? ;)
W?a?nie wa?na jest ta dzwignia mo?e jaki? klucz otwiera t? cel? i tam mo?e jest spike?

Dla mnie quest jest ciekawy jednak ja podtrzymuj? teori? Boots of Waterwalking.
Ps. Powiedzcie jak ogl?da? mapk? NG to sprawdz? :P

I znowu temat o Sof ,ale gdy rozwi??ecie zagadk? dajcie zna?.

Bzqu, najbardziej ciekawy jestem w?a?nie dlaczego te kratki s? szare. Inne rzeczy by?y ju? poruszane miliardy razy, ale o tych krateczkach nic nie znalaz?em...

Szary to g?ry-Moutanins.Wi?c to si? wi??e z Minotaurem na skale.

Ostatnia edycja:

ja chcia? bym wiedzie? jak zdoby? sofa a m?j kolega wie :)
Ale szukamy teamu ?eby zabi? mino maga xD
A w to wszystko wie?? xD

@ Up
Ok jak pokarzecie mi jak otwieracie drzwi do niego za?atwi? ci Team jaki chcesz i pot?w ile b?dziesz chcia?.

Co do tematu Nightmare <on nighmare czy knightmare :P> powiedzia? ?e da si? owy quest rozwi?za?

Wszyscy, jeste?cie w b??dzie, ostatnio kupi?em wszystkie ksi?gi o tibi.
Przeczyta?em, ?e Quest istnieje, i rozwi?zanie jest tak banalne, a zarazem trudne...
Napewno rozwi?zania w nich nie znajd?, ale podpowiedzi tak, bede was informowal na bierz?co ...

Mam informacje, tam gdzie si? przechodzi rooka, na pocz?tku ten santiago quest, po skonczeniu go idzie sie w lewo i jest du?y plac, i na dole raty, tam na tibi 7.6 by?y pozycje miasta, miasto przesun?li przez wojne, z orcami...
To Be Continued ;d

a mi si? wydaje ?e to bajki a te filmiki z tymi co robi? quest to OTS

wierze w to co widz? a Spike Sword nie widzia?em u jakiego? faceta kt?ry by mi go pokaza?

Status
Zamknięty.
Do góry